26 Mayıs 2013, Pazar 08:47:09

KILIÇ: “HAVAALANI TERMİNALİ GENİŞLETİLMELİ”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı(TSO) ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Samsun-Çarşamba Havaalanı terminalinin ve havaalanı taksi yolunun acilen genişletilmesi gerektiğini belirterek, başkanlardan destek istedi.
  • kravat takmayan yaka bağır açık insan topluluğu. Samsun'a bu fotoğraf yakışmamış.
  • "samsun dedigin yere sanki ucak geliyor" yazan Arkadas öncelikle Havacilik adina birsey biliyorsan yaz. Samsun un bir Büyüksehir Belediyesi oldugunu Nüfusun Trabzon un neredeyse iki kati ve Karadenizin büyük bir bölümüne de Hizmet verdigini unutma. Samsun ucan Ucaklarin doluluk oranlarina bi bak ondan sonra konus. Samsun Havalimaninin etrafi genislemeye müsait pistin uzunlugu 3000 metre ve istenildigi zaman uzatilabilme durumu Mevcut. Her türlü Genislemeye de müsait olan bir Havameydani. Ve sunu da bildireyim su anda Samsun Havalimaninda Karadenizin en büyük Kargo binasi duruyor yani anliyacagin is sadece yolcular´da bitmiyor. Trabzon da yer olsa, sanirim genisletme calismalari coktan baslamis olurdu. Adamlar yer yüzünden birbirine giriyorlar sen Trabzonu genisletmekten söz ediyorsun. Burada corafi konumun da büyük faktör. Havaalani genisle demekle genislemiyor. Saygilarimla !
  • Yakında bu ünvanını ORDU GİRESUN havaalanı alacak az kaldı
  • Karadenizde genisletilmesi gereken bir havalikani varsa o da trabzondur samsun dedigin yere sanki ucak geliyor bak adamlarin isi aksadi an 225 inecekti inmedi samsunda varmi oyle bise yaparken dusunselerdi akepeli arkadasta sussun simdilik
  • Ordu-Giresun açılınca rahatlarsınız, nasıl olsa ikinci Samsun meydanı gıbı olacak, ne kadar mesafe varki, AHL SAW mesafesinde, o nedenle ek yatırıma gerek yok.
  • Samsun Carsamba Havalimani yaz aylarinda ve aksam saatlerindeki yurt ici ve yurt disi ucaklarinin cok sik oldugu zamanlar terminal gercekten cok kücük kaliyor. 13 Numaradan inen ucaklar pistin ortasindan dönerek Aprona yönelmeleri siradaki ucagin tur atmasina neden oluyor. Samsuna Yeni Terminal ve Taksi yolu olmasi gerekiyordu, sonunda gündeme gelmesi gercekten sevindirici.
  • Ülkemizin en güzel meydanı. İnşallah çevre güzelliği ve doğası ile uyumluğu bozulmaz. Her yaklaşmasında yüzümü güldürür.

AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, yapılan seçimlerde göreve gelen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ve üyelerin oylarını alarak yeniden güven tazeleyen Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. 

"TERMİNAL MUTLAKA GENİŞLETİLMELİ"

Samsun'daki olumlu gelişmelere paralel zaman içinde havaalanı terminalinin yetersiz kaldığına dikkati çeken Çağatay Kılıç, "İlimizde son yıllarda çok güzel projeler yapıldı. Kapalı spor salonu bitti, çok sayıda alışveriş merkezi açıldı, yeni oteller inşa ediliyor. Bunun yanında Fuar ve Kongre Merkezimizde sona geldik. Yeni yapılan projelerle birlikte çok sayıda dünyaca ünlü markalarda ilimize geldi. Dışarıdan Samsun'a gelen kişi sayısı her geçen gün artıyor. Yeni otellerin devreye girmesiyle havayolu terminali artık Samsun'a yetmeyecek. Benim Samsun havaalanı terminalinin ve hava taksi yolunun yenilenmesi ile ilgili çalışmalarım var. İlgili yerlerle gerekli temasları ve girişimleri yaptım. İşin alt yapısı da, teknik projeleri de hazır. Bu işi daha da hızlandırmak için sizlerin desteğine ihtiyacım var. Havaalanı terminali ve havaalanı taksi yolunun yenilenmesi işi mutlaka 2015 yılına kadar yapılmalı. Onun için sizden ricam şehir olarak bu işi sürekli dillendirip, gündem yaratmanız. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum" diye konuştu.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, kentte çok güzel bir birliktelik yakalandığına dikkati çekerek, "Sizin de dediğiniz gibi kentimizde son yıllarda çok güzel projeler devreye girdi. El ele verdiğimizde neler yapılacağını bu şehir gördü. Bizden desteğini istediğiniz Samsun havaalanı terminalinin ve havaalanı taksi yolunun genişletilmesi işi bizim de gündemimizde. Bizim de bu konuda sıkıntılarımız var. Konuyu yaklaşık bir yıl önce Milletvekilimiz Tülay Bakır ile birlikte makamında ziyaret ettiğimiz Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu'ya ilettik. Biz de her zaman sizlerin yanınızdayız ve konunun takipçisiyiz. Yeter ki, şehrimize güzel işler yapılsın. Bu konuda biz de üzerimize düşen göreve yapacağımızdan endişeniz olmasın" şeklinde konuştu.

KILIÇ: “HAVAALANI TERMİNALİ GENİŞLETİLMELİ”

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

fotograf ~ 11 yıl önce
kravat takmayan yaka bağır açık insan topluluğu. Samsun'a bu fotoğraf yakışmamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ICAO : LTFH ~ 11 yıl önce
"samsun dedigin yere sanki ucak geliyor" yazan Arkadas öncelikle Havacilik adina birsey biliyorsan yaz. Samsun un bir Büyüksehir Belediyesi oldugunu Nüfusun Trabzon un neredeyse iki kati ve Karadenizin büyük bir bölümüne de Hizmet verdigini unutma. Samsun ucan Ucaklarin doluluk oranlarina bi bak ondan sonra konus. Samsun Havalimaninin etrafi genislemeye müsait pistin uzunlugu 3000 metre ve istenildigi zaman uzatilabilme durumu Mevcut. Her türlü Genislemeye de müsait olan bir Havameydani. Ve sunu da bildireyim su anda Samsun Havalimaninda Karadenizin en büyük Kargo binasi duruyor yani anliyacagin is sadece yolcular´da bitmiyor. Trabzon da yer olsa, sanirim genisletme calismalari coktan baslamis olurdu. Adamlar yer yüzünden birbirine giriyorlar sen Trabzonu genisletmekten söz ediyorsun. Burada corafi konumun da büyük faktör. Havaalani genisle demekle genislemiyor. Saygilarimla !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU GİRESUN ~ 11 yıl önce
Yakında bu ünvanını ORDU GİRESUN havaalanı alacak az kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 11 yıl önce
Karadenizde genisletilmesi gereken bir havalikani varsa o da trabzondur samsun dedigin yere sanki ucak geliyor bak adamlarin isi aksadi an 225 inecekti inmedi samsunda varmi oyle bise yaparken dusunselerdi akepeli arkadasta sussun simdilik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu-Giresun ~ 11 yıl önce
Ordu-Giresun açılınca rahatlarsınız, nasıl olsa ikinci Samsun meydanı gıbı olacak, ne kadar mesafe varki, AHL SAW mesafesinde, o nedenle ek yatırıma gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonunda ~ 11 yıl önce
Samsun Carsamba Havalimani yaz aylarinda ve aksam saatlerindeki yurt ici ve yurt disi ucaklarinin cok sik oldugu zamanlar terminal gercekten cok kücük kaliyor. 13 Numaradan inen ucaklar pistin ortasindan dönerek Aprona yönelmeleri siradaki ucagin tur atmasina neden oluyor. Samsuna Yeni Terminal ve Taksi yolu olmasi gerekiyordu, sonunda gündeme gelmesi gercekten sevindirici.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sade ~ 11 yıl önce
Ülkemizin en güzel meydanı. İnşallah çevre güzelliği ve doğası ile uyumluğu bozulmaz. Her yaklaşmasında yüzümü güldürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000