23 Temmuz 2009, Perşembe 08:45:23

"Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz"

Bugüne kadar tüm uçak yolculuklarımı hep Kıbrıs Türklerinin bir kurumu olan KTHY ile yaptım...
  • SANA TEŞEKKÜR EDİYORUM.
  • KTHY MİLLİ HAVAYOLUNUZDUR BU HAVAYOLUNU ANCAK SİZ YÜCELTEBİLİRSİNİZ KKTC VE TÜRKİYE VE DÜNYA İLE TEK BAĞLANTINIZ KENDİ HAVAYOLUNUZDUR LÜTFEN SAHİP ÇIKALIM VE UÇAKLARDA OLAN ROTARLAR PERİYODİK UÇAK BAKIMLARINDAN DOLAYI OLAN BİR SÜREÇTİR BU SİZLERİN GÜVENLİĞİ İÇİNDİR. KTHY HEPİMİZİNDİR KKTC YAŞADIKÇA KTHY DA SİZLERİN MİLLİ BAYRAĞINIZI DA TÜM DÜNYA ÜLKELERİNDE DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEKTİR. LÜTFEN KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI NA SAHİP ÇIKALIM.
  • Sn:Özgün KUTALMIŞ size teşekkür boynumuzun borcudur Ensonunda KTHY nin birmilli bayrak taşıyıcı olduğunu KKTC halkına sizinkadar iyi anlatıcak biridaha olamazdı çünkü halkımız bunu gerçekten unutmak üzereydiler MUSTAFA KEMAL ATATÜRK de bayragımızı silah arkadaşları ile omuzlarda taşıdı ve bayrağımızı tanımayan küçük büyük devlet bırakmadı sıra bizegeldi bizde bayrağımızı omuzlarımıza alıp dünyaya KKTC ve KTHY yi tanıtacağız KTHY KKTC nin eniyi açılımıdır KTHY öylebir büyüki herkez sana imrensin sen herkezin dibe vurduğuzaman ülkene 2009 model uçak aldın vatanını milletini onurlandırdın bize sadece senin önünde eyilmek duşer halkım mutlaka özüne dönecektir
  • Nihayet biri gerçekleri tüm tarafsızlığı ile yazdı sonunda.
  • Şimdi KTHY için fazla yorum yapmak doğru olmaz çünkü Kıbrıs lılar ne kadar da sahip çıksa KTHY yönetimin de hayır yok.Daha öncede yazmıştım yorum olarak tekrar yazıyorum.KTHY den uçak kiralamaya kalkın bakalım hangi yetkili ile görüşme şansınız olacak.Bir TC başbakanı bile bu yönetim kadar havalı ve ya kaprisli değil.Kendilerini ABD başkanı zannediyorlar.Neyse Kthy için bu haber ama Aynı zamanda PEGASUS un ne kadar da sorunlu olduğu , ne kadar müşteri servis kalitesi olduğu ortada.Sabancı ya hiç yakışmıyor.Pegasus u marka yapma çalışmaları boşa gitti demiyecem ama yakında Pegasus Şehir içi otobüs taşımacısı gibi marka olmaya başladı.Yazık çok yazıkkkkkkkk.
  • GARDACCIĞIM , İNSANLARA ÖLÜMÜ GÖSTERİP , NİYE SITMAYA RAZI EDERSİNİZ ? YOKMU KTHY ve PEGASUS' DAN BAŞKA KIPRIZ' A GİDEN ? SİZ HERKESİ KÖR , ALEMİ SERSEM Mİ SANIRSINIZ ? AKILLI OLUN . GREV-MREV YAPMAYIN. GREV YAPACAKSANIZ DA HER AY' IN 1. NDE PARA GELMEDİ DİYE ANKARA YOLU GÖZLEMEYİN.
  • Kıbrıs KTHY ye böyle sahip çıkmaktadır. KTHY nin tamamı KKTC kontrolündedir. Ancak eskiden olduğundan daha kötü bir durumda mali açıdan batma noktasına gelmiştir. Şimdi eskiden KTHY Kıbrıslılarındır diye bağıranlar artık TC den aldıkları yardımlarda kesilince ne yapıyorlar. Eksi hanesi her gün milyon dolar ilave oluyor. Yakında KTHY satışa çıkarsa şaşmayın.
  • Kıbrıs'ın milli havayolu olarak Kthy'na tabiki sahip çıkılmalı.Ancak Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin vergileri ile ayakta duran ve bir KİT olarak faaliyet gösteren Kthy'nın içinde bulunduğu ekonomik ve yapısal (aşırı personel istihdamı vs.) krizinin bir an önce çözümlenmesi gerekmektedir.Şirketin KİT olarak rantabl yönetilmesinin zorlukları yıllardır görülmektedir..Bayrak taşıyıcı özelliği kalarak özelleştirmelerin yapılmasının şirketi mali, yapısal,kalite,hizmet,rekabet gücü vs. açılardan dinamik bir hale getireceği kesindir.Global kriz, güçlü rakipler ve KKTC'nin bütçe açıkları ile Kthy'nin mevcut yapısını sürdürmesinin zorluğu ortadadır.
  • Doğru söze ne denir?

Bugüne kadar tüm uçak yolculuklarımı hep Kıbrıs Türklerinin bir kurumu olan KTHY ile yaptım. Ancak KTHY’nın uçmadığı hatlarda yolculuk yapmışsam mecburiyetten başka bir havayolu ile uçtum. KTHY’nı tercih etmem ne Kıbrıs Milliyetçiliğidir, ne ırkçılıktır. Toplumların ancak sahip oldukları kurumlarla birlikte var olabileceklerine olan inancımdandır.

Bugün Kuzey Kıbrıs gerçeğine baktığımız zaman Kıbrıs Türkleri siyasi iradelerinin yanında sahip olduğu sermayesini ve iş gücünü de kaybetmektedir. Böylesine bir gidiş ise, Kıbrıs Türklerine kendi vatanlarında bırakınız azınlık olmayı, yok olmayı getirecektir. Bundan dolayıdır ki elimizde çok az kalan kurumlarımıza sahip çıkmalı, onları kollayıp güçlendirmeliyiz.

Bu konuda yerel basınımıza da çok büyük görevler düşmektedir. Örneğin KTHY’nın sebebi ne olursa olsun bir rötarını manşetlerine çekmekte ve KTHY’nı yerden yere vurmaktadırlar. Ayni şekilde rötar yapan özel havayolu şirketlerinin rötarlarını ise sıradan ve önemsiz bir haber gibi vermektedirler. Bu durum ise bence kendi ayağımıza kurşun sıkmakla eş anlamlıdır.

Geçtiğimiz hafta bir turizm acentesinin bir yurt dışı turuna katıldım. Herşey acente tarafından organize edildiği için uçacağımız havayolunu seçme şansımız yoktu. Nitekim Ercan’dan İstanbul’a ve İstanbul’dan son destinasyona Pegasus Havayolları ile uçtuk. Ancak İstanbul’da aynı havayolu olmasına rağmen uçak değiştirdik. Bu uçak değiştirme sırasında bazı yolcuların bagajları İstanbul’da kaldı. Bagajlarına şans eseri ancak ertesi gün kavuşabildiler.

Ercan İstanbul arasında uçakta yapılan tüm ikramlar paralı idi. Örneğin küçük bir şişe suyun fiyatı 1 Euro idi. Sandüviç fiyatı ise 5 Euro idi. Her türlü kutu meşrubatın da fiyatı 2.5 euro idi. Yani beş yıldızlı otel fiyatları ile satış yapılıyordu. Hostesler satış ve tahsilât yapmaktan fırsat bulup yolcularla ilgilenemiyorlardı. İstanbul’dan sonraki destinasyonumuz 3.5 saat olduğu için kalkıştan hemen sonra yine paralı yiyecek ve içecek servisine başlandı. Yemek mönüsünün fiyatı 11 euro idi. Yani TL olarak 24 lira idi. Yiyecek içecek servisinden hemen sonra yiyecek ve içeceklerden arta kalanlar yolculardan toplanmadan, sözde duty free satışlara başlandı. Bu satışlarda sigara, viski ve parfüm gibi duty free shoplarda alabileceğimiz eşyalar satılmaya başlandı. Yanlış veya eksik tahsilât yapar korkusu ile uçuş personeli tedirgin ve gergin idiler. Yiyecek ve içeceklerini bitiren yolcular önlerindeki masalarında duran artıkların alınması için bir saattan fazla beklemek zorunda kaldılar. Tabii ki haliyle de hiçbir yolcu kabin personelinden hiçbir ilgi ve yardım göremedi.

Dönüş yolunda da ayni durum yaşandı. İstanbul’a indiğimiz zaman ise bizi rötar şoku bekliyordu. İki saat rötar yapacağı uçuş panolarında yazılmasına rağmen tam üç saat rötar yapıldı. Bu rötarı izah edecek ne bir yetkili bulunabildi ne de bir özür dilendi. Cebinde parası var veya yok yolcular havaalanında kendi kaderlerine terk edildiler.

Anımsatmakta yarar vardır ki KTHY’nın rötarlarında yolculara havaalanında KTHY tarafından ikram yapılır. Halbuki özel havayolu Pegasus üç saatlık rötardan sonra bir küçük şişe suyu size uçakta 2.5 liraya satar.

Uçağa alındığımız sırada bizi karşılayan kabin görevlisi bayanlara, şaka yollu, bu gecikmeden dolayı ikramların şirketten olacağını söylediğim zaman bir “Ah keşke” deyişleri vardı ki inanın onlara acıdım. Çünkü yukarıda da değindiğim gibi satış sırasında eksik tahsilât yapmamak için kabin memurları çok gergin ve stresli oluyorlar. Çünkü açık verdikleri zaman herhalde maaşlarından bu açıklar kesiliyordur.

Bizim uğradığımız 3 saatlik rötar bizim yerel gazetelerimizde haber olarak yer almadı. Onun için ben diyorum ki Kıbrıs’taki hava taşımacılığında bir denge unsuru olan ve her türlü engele rağmen bize hizmet veren öz kuruluşumuz KTHY’na sahip çıkalım. Düşünün ki KTHY varken bile uçak içerisinde 5 yıldızlı otellerin fiyatlarından bile pahalı fiyatlarla size sözde hizmet sunan özel havayolları KTHY olmasaydı bakalım daha ne icatlar çıkaracaklardı.

KTHY’nın karşılaştığı zorluklara bir örnek olarak size Hatay’a yapılan seferleri hatırlatırım. Hatay’a uçuş için TC Sivil Havacılık’a uçuş için ilk izin müracaatında bulunan havayolu şirketi KTHY’dır. KTHY’na bu izin verilmezken KTHY’ndan sonra izin için müracaat eden THY ve Pegasus Havayolları’na Hatay’a uçuş izni verilir. THY ve Pegasus Hatay’a uçmaya başladıktan sonra KTHY Adana ve Gaziantep seferlerinde yolcu kaybetmeye başlar. Bu arada birileri çıkıp bizi yönetme iddiasında bulunanlara “kurtulun şu kamburdan” diye de akıl yollu talimat verir.

Onun için çok az sayıda kalan kurumlarımıza Kıbrıs Türkleri olarak yeniden yineliyorum sahip çıkalım.


Özgün Kutalmış
Kıbrıs POSTASI

"Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
SANA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY MİLLİ HAVAYOLUNUZDUR BU HAVAYOLUNU ANCAK SİZ YÜCELTEBİLİRSİNİZ KKTC VE TÜRKİYE VE DÜNYA İLE TEK BAĞLANTINIZ KENDİ HAVAYOLUNUZDUR LÜTFEN SAHİP ÇIKALIM VE UÇAKLARDA OLAN ROTARLAR PERİYODİK UÇAK BAKIMLARINDAN DOLAYI OLAN BİR SÜREÇTİR BU SİZLERİN GÜVENLİĞİ İÇİNDİR. KTHY HEPİMİZİNDİR KKTC YAŞADIKÇA KTHY DA SİZLERİN MİLLİ BAYRAĞINIZI DA TÜM DÜNYA ÜLKELERİNDE DALGALANDIRMAYA DEVAM EDECEKTİR. LÜTFEN KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI NA SAHİP ÇIKALIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sn:Özgün KUTALMIŞ size teşekkür boynumuzun borcudur Ensonunda KTHY nin birmilli bayrak taşıyıcı olduğunu KKTC halkına sizinkadar iyi anlatıcak biridaha olamazdı çünkü halkımız bunu gerçekten unutmak üzereydiler MUSTAFA KEMAL ATATÜRK de bayragımızı silah arkadaşları ile omuzlarda taşıdı ve bayrağımızı tanımayan küçük büyük devlet bırakmadı sıra bizegeldi bizde bayrağımızı omuzlarımıza alıp dünyaya KKTC ve KTHY yi tanıtacağız KTHY KKTC nin eniyi açılımıdır KTHY öylebir büyüki herkez sana imrensin sen herkezin dibe vurduğuzaman ülkene 2009 model uçak aldın vatanını milletini onurlandırdın bize sadece senin önünde eyilmek duşer halkım mutlaka özüne dönecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nihayet biri gerçekleri tüm tarafsızlığı ile yazdı sonunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şimdi KTHY için fazla yorum yapmak doğru olmaz çünkü Kıbrıs lılar ne kadar da sahip çıksa KTHY yönetimin de hayır yok.Daha öncede yazmıştım yorum olarak tekrar yazıyorum.KTHY den uçak kiralamaya kalkın bakalım hangi yetkili ile görüşme şansınız olacak.Bir TC başbakanı bile bu yönetim kadar havalı ve ya kaprisli değil.Kendilerini ABD başkanı zannediyorlar.Neyse Kthy için bu haber ama Aynı zamanda PEGASUS un ne kadar da sorunlu olduğu , ne kadar müşteri servis kalitesi olduğu ortada.Sabancı ya hiç yakışmıyor.Pegasus u marka yapma çalışmaları boşa gitti demiyecem ama yakında Pegasus Şehir içi otobüs taşımacısı gibi marka olmaya başladı.Yazık çok yazıkkkkkkkk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GARDACCIĞIM , İNSANLARA ÖLÜMÜ GÖSTERİP , NİYE SITMAYA RAZI EDERSİNİZ ? YOKMU KTHY ve PEGASUS' DAN BAŞKA KIPRIZ' A GİDEN ? SİZ HERKESİ KÖR , ALEMİ SERSEM Mİ SANIRSINIZ ? AKILLI OLUN . GREV-MREV YAPMAYIN. GREV YAPACAKSANIZ DA HER AY' IN 1. NDE PARA GELMEDİ DİYE ANKARA YOLU GÖZLEMEYİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kıbrıs KTHY ye böyle sahip çıkmaktadır. KTHY nin tamamı KKTC kontrolündedir. Ancak eskiden olduğundan daha kötü bir durumda mali açıdan batma noktasına gelmiştir. Şimdi eskiden KTHY Kıbrıslılarındır diye bağıranlar artık TC den aldıkları yardımlarda kesilince ne yapıyorlar. Eksi hanesi her gün milyon dolar ilave oluyor. Yakında KTHY satışa çıkarsa şaşmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kıbrıs'ın milli havayolu olarak Kthy'na tabiki sahip çıkılmalı.Ancak Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin vergileri ile ayakta duran ve bir KİT olarak faaliyet gösteren Kthy'nın içinde bulunduğu ekonomik ve yapısal (aşırı personel istihdamı vs.) krizinin bir an önce çözümlenmesi gerekmektedir.Şirketin KİT olarak rantabl yönetilmesinin zorlukları yıllardır görülmektedir..Bayrak taşıyıcı özelliği kalarak özelleştirmelerin yapılmasının şirketi mali, yapısal,kalite,hizmet,rekabet gücü vs. açılardan dinamik bir hale getireceği kesindir.Global kriz, güçlü rakipler ve KKTC'nin bütçe açıkları ile Kthy'nin mevcut yapısını sürdürmesinin zorluğu ortadadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Doğru söze ne denir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000