09 Mart 2009, Pazartesi 08:33:58

Kazazedeler, kayıplarına çelenk bıraktı

Hollanda'da düşen THY uçağından yaralı kurtulan kazazedeler, enkazın bulunduğu tarlaya çelenk bırakıp kayıplarını andılar.

Amsterdam ve Hollanda'nın değişik şehirlerinden 6 otobüs, 5 özel araç ve 4 ambulans ile gelen kazazedeler ve yakınları, 8 polis eskort eşliğinde A9 oto yolu kenarındaki Tekirdağ uçağının bulunduğu yerde anılarını tazelediler. Birçok yaralı tekerlekli sandalye ve ambulans eşliğinde kaza yerine getirildi. Kazadan yaralı kurtulan Hollandalılar, kendilerini kurtaran Türk yolcularına teşekkürlerini iletme fırsatı buldular. Kazadan sonra yeni dostluklar kuruldu. Tören sonunda bazı Türk kazazedeler, o günleri tekrar yaşadıklarını ve hayatta kaldıkları için Allah'a şükrettiklerini söylediler. 
 
Düşen uçaktan sağ kurtulan yolculardan olan Murat Göçmüş, Hollanda'nın Breda şehrinde yaşıyor. "İnişe geçerken ne olduğunu tam anlamadık yere çakıldık. Herkes bir panik içinde kendi canını kurtarmak için bir an önce dışarı çıkmaya çalıştı. Ben tarlaya kanattan kendimi dışarıya attım" diyen Göçmüş, bu büyük kazada sadece 9 kişinin hayatını kaybettiğini, bunun pilotların başarısı olduğunu belirtti.

Ferruh Koral kazadan hafif yaralı olarak kurtulmuş. Koral, "Havadan aniden taş gibi düştük. Ben zannettim ki havalimanına indik. Uçak düşünce Hollandalı arkadaşım kapıya tekme atarak açtı oradan çıktık. İki gün hastanede yattım. Hollandalılar kollarımıza girerek bizi oradan uzaklaştırdılar. Bugünkü çelenk töreninde o günü tekrar yaşadım" diye duygularını dile getirdi.

Hollandalı yetkililer enkaz üzerinde çalışmalarına devam ettiriyor. Yetkililer, enkazı toplarken gövdede bulunan Türk Havayolları yazısını beyaz bir boya kapattı. Bunun yanı sıra polis, enkaz çevresinde 5 kilometrelik bir güvenlik şeridi oluşturdu. Polis, bu şerit boyunca durup enkaza bakmaya çalışan sürücülere de 240 Euro para cezası kesiyor. Geçtiğimiz günlerde bu nedenle kazalar meydana geldiği bildirilmişti.

THY uçağının enkazının tarladan birkaç gün içinde götürüleceği açıklandı. Diğer taraftan THY kazada ölenlerin yakınları için 50 bin euro, yaralılar için 5 bin euro para yardımında bulunmaya başladı.

Kazazedeler, kayıplarına çelenk bıraktı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000