22 Mayıs 2011, Pazar 10:15:36

KAZAYA SORUŞTURMA AÇILIYOR!

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Emniyet Müdürü Ragıp Ali Birgen, 9 yaşındaki oğlu Abdullah Tarık Birgen, Pilot Komiser Murat Güçlü ile THY personeli Mehmet Oray Sarıçay, gözyaşları arasında toprağa verildi...
  • http://www.airporthaber.com/readnews.php?newid=32308 Haberindeki "HAVA CIVA " diyen yorumcu neredesiiin? Başını kuma mı gömdün. Çık o günkü yorumun için özür dile..........
  • Bu uçuş ta küçük bir çocuğun + THY de ki kursıyer pilotun + Bilgi İşl. Şb. Md nün dileği için yapılmış, olamaz mı ?
  • pilota gelene kadar daha ciddi konular olduğu ortada herzaman olduğu gibi pilota yıkılmaya çalışılır.Peki bu helikopterlerin kullanım amaçları ne içindir?Geçenlerde küçük bir çocuğun dileğini gerçekleştirmek için de helikoptere 9 yaşında bir çocuk alınarak boğaz turu yaptırılmıştı.Üstelik gururla da sunmuşlardı TV lerde???
  • yok birde soruşturma açmasaydınız...buda allahın takdiri diyerek üzerine bir bardak soğuk su mu içecektiniz...havacılığın haline bakın yaaaa...daha bunlar iyi günler
  • Bu helikopter 4 kişilik ve bir fazla olarak 9 yaşında bir çocuk var. Bu tür hava araçlarının kişi başına kilo hesaplamasını bilmek lazım. İçerde 4 büyük bir çocuk yerine 4 tane 90 kiloluk adam olsa ne olacaktı. Bu bir çocuk nedeniyle ağırlık olarak düşmenin gerçekleşmesi son ihtimaldir. Bu helikopterlere kim bakım yapar? Kim denetler? pata küte düşüyorlar yahu. Başka neden arayın.İşin kolayına kaçmayın. Vur abalıya demeyin bir çocuk fazlalık yapamaz. Eğer içerdekiler 100 er kiloluk 4 adam değilse tabi..

İstanbul Anadolukavağı’nda düşen polis helikopterinde hayatını kaybeden Havacılıktan Sorumlu Emniyet Müdürü Ragıp Ali Bilgen, 9 yaşındaki oğlu Abdullah Tarık Bilgen, Pilot Komiser Murat Güçlü ile THY personeli Mehmet Oray Sarıçay, gözyaşları arasında toprağa verildi. Fatih Camii’nde öğle namazından sonraki cenaze töreninin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde de bir tören düzenlendi.

‘CENNETTE BEKLE’

Pilot Komiser Murat Güçlü’nün bir ay sonra nikâh masasına oturacağı nişanlısı müzik öğretmeni Rümeysa Tekelioğlu, cenaze töreninde “Beni cennetin kapısında bekle Murat’ım... Bensiz hiçbir yere gitmezdin” diyerek feryat etti. Güçlü’nün kız kardeşi Melek Güçlü ise ağabeyinin damatlığını kucağında taşıdı. Eşini ve oğlunu kaybeden Ayşe Birgen ise zorlukla ayakta durabildi.

BABA-OĞUL YAN YANA

Vatan Caddesi’ndeki törenin ardından Emniyet Müdürü Ragıp Ali Bilgen ile oğlu Abdullah Tarık Bilgen, Edirnekapı Polis Şehitliği’nde toprağa verildi. Komiser Murat Güçlü ise memleketi Konya’ya gönderildi. THY personeli Mehmet Oray Sarıçay’ın cenazesi ise yakınları tarafından alınarak memleketi Bilecik’te toprağa verildi.

Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan törene, Devlet Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da katıldı.

DAMATLIĞINI GİYEMEDİ

Aynı kazada can veren Pilot Komiser Murat Güçlü, önümüzdeki ay Rümeysa Tekelioğlu ile nikâh masasına oturacaktı. Çift, 25 Haziran’a nikâh günü almıştı. Murat Güçlü’nün düğün için aldığı ancak giyemediği damatlığını görenler gözyaşlarına boğuldu. 2003’te polis akademisinden mezun olan Güçlü’nün babası da kendisi gibi polisti. Murat Güçlü’nün Ali Seydi (12), Sinem (13) ve Melek (19) adında 3 kardeşi bulunuyor.

HELİKOPTER KAZASINA SORUŞTURMA AÇILIYOR

Müfettişler ‘Tarık’ı neden bindirdin?’ diye soracak

İçişleri Bakanı Osman Güneş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun görüşmesinin ardından Bakanlık müfettişlerine soruşturma talimatı verildi. Müfettişler, kazadan sağ kurtulan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir’e, resmi görevli olmamasına rağmen, 9 yaşındaki Tarık Bilgen ile emniyet mensubu olmayan THY’de çalışan arkadaşı Oray Sarıçay’ı helikoptere neden aldığını soracak.

4 YOLCU KAPASİTELİ

Fransız Alouette SA318C tipi helikopter, 2 mürettebat ve 2 yolcu kapasiteli. Yolcu sayısının artmasıyla kapasitesinin aşıldığı bu nedenle de uçuş emniyetinin tehlikeye atıldığıyla ilgili teknik heyet raporu da hazırlanacağı kaydedildi. Kapasite aşılması nedeniyle helikopter ve yolcularında sigorta kapsamı dışında kaldığı öğrenildi. Sigorta şirketinin, kapasite aşıldığı için emniyete helikopter bedelini, ölenlerin yakınlarına ise sağlık bedeli olan tazminatı ödememe hakkı bulunuyor.

TEKNİK NEDENLER

Kazayı Habertürk’e değerlendiren helikopter pilotu Hakan Kambur, pilotun acil durum inişi yaptığını belirtti. Kambur, “Meteorolojik şartlar çok iyi olduğu için hava koşulları da kaza sebebi sayılamaz. Geriye bir tek teknik arıza kalıyor” diye konuştu. 

TATİL OLMASAYDI OKULA GİDECEKTİ

Helikopter kazasında babası Ragıp Ali Birgen ile birlikte can veren 9 yaşındaki Abdullah Tarık Bilgen’in okullar tatil olduğu için babasıyla birlikte işe gittiği öğrenildi. Tarık’ın babasına kendisiyle birlikte uçmak istediğini söylediği, yeni bir kamera sistemini deneyen Ragıp Ali Birgen’in de oğlunun bu isteğini kıramadığı belirtildi. 27 Mayıs’ta doğan Abdullah Tarık’ın, bir hafta sonra doğum günü olduğu, ailenin tek çocukları için doğum günü partisi yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

Habertürk

KAZAYA SORUŞTURMA AÇILIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
http://www.airporthaber.com/readnews.php?newid=32308 Haberindeki "HAVA CIVA " diyen yorumcu neredesiiin? Başını kuma mı gömdün. Çık o günkü yorumun için özür dile..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu uçuş ta küçük bir çocuğun + THY de ki kursıyer pilotun + Bilgi İşl. Şb. Md nün dileği için yapılmış, olamaz mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilota gelene kadar daha ciddi konular olduğu ortada herzaman olduğu gibi pilota yıkılmaya çalışılır.Peki bu helikopterlerin kullanım amaçları ne içindir?Geçenlerde küçük bir çocuğun dileğini gerçekleştirmek için de helikoptere 9 yaşında bir çocuk alınarak boğaz turu yaptırılmıştı.Üstelik gururla da sunmuşlardı TV lerde???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yok birde soruşturma açmasaydınız...buda allahın takdiri diyerek üzerine bir bardak soğuk su mu içecektiniz...havacılığın haline bakın yaaaa...daha bunlar iyi günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu helikopter 4 kişilik ve bir fazla olarak 9 yaşında bir çocuk var. Bu tür hava araçlarının kişi başına kilo hesaplamasını bilmek lazım. İçerde 4 büyük bir çocuk yerine 4 tane 90 kiloluk adam olsa ne olacaktı. Bu bir çocuk nedeniyle ağırlık olarak düşmenin gerçekleşmesi son ihtimaldir. Bu helikopterlere kim bakım yapar? Kim denetler? pata küte düşüyorlar yahu. Başka neden arayın.İşin kolayına kaçmayın. Vur abalıya demeyin bir çocuk fazlalık yapamaz. Eğer içerdekiler 100 er kiloluk 4 adam değilse tabi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000