31 Mayıs 2011, Salı 12:00:08

KAZANIN ÖN RAPORU AÇIKLANDI

İstanbul Beykoz'daki yürek yakan helikopter faciasına ilişkin ön rapor tamamlandı. Rapora göre motorda başlayan arıza, kuyruk bölümüne yayılmış...
  • Orman bakanlığının Milasta düşen helikopter manzarasıyla İstanbul Beykozda düşen helikopterin senaryosu birbirine çok benziyor.Her ikisinde de kurtulan pilottan ve sanki denize bilerek atılmış bir helikopterden başka birşey yoktu.Çünkü her ikiside sapasağlam duruyordu.
  • Ne işe yarar? Ne kadar etkilidir?
  • Hatırladığım kadarıyla 19 temmuz 2006'daki MD600N'in motoruda Amerikaya gönderilmişti.Motorlar çoktan temizlenip yeni helikoptere takılacakken yakalanmıştı.Sanırım 2008 de GAZETEVATAN'da haber olarak çıkmıştı.
  • hani elektromanyetik saldırı vardı, ne oldu ona??? motosiklet teknolojili helikopterin, elektromanyetik dalgalarla düşürüldüğüne inandırmaya çalışmakta ancak türkiyede olur. cep telefonu evinizdeki elektrik süpürgesinin çalışmasını ne kadar etkilerse, bu helikopterde elektromanyetik dalgalardan o kadar etkilenir, hatta daha da az. helikopter overloadmuymuş, onu bi açıklasalarda bilsek bizde. 5 kişi, alçak irtifa 2 saat boğaz turu, 40+ yıllık helikopter. bu karışımın sonucu zaten belli ama kimse itiraf edemiyor...

İstanbul Beykoz'daki yürek yakan helikopter faciasına ilişkin ön rapor tamamlandı. Rapora göre motorda başlayan arıza, kuyruk bölümüne yayılmış.
 
Boğaz'da 20 Mayıs günü düşen Fransız yapımı Aloutte SA 318C tipi polis helikopterinde Bilgi İşlem Müdürü Ragıp Ali Bilgen ile 9 yaşındaki oğlu Abdullah Tarık Bilgen, Pilot Komiser Murat Güçlü ve THY çalışanı Mehmet Oray Sarıçay hayatını kaybetmişti.
 
Havacılık Şube'den sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir kazadan yaralı kurtulmuştu. Enkaz inceleme için Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'na gönderildi. Düşüş nedenini araştıran Teknik İşler Birimi ön raporunu tamamladı. Rapora göre ilk arıza motorda başlamış.
 
Kuyruk bölümüne yayılan arıza korkunç kazaya neden olmuş. Emniyet yetkilileri incelemelerin sürdüğünü belirterek, 'Düşüş nedeni teknik bir arıza olarak görülüyor. Şu ana kadar yapılan incelemelerde sabotaj ihtimaline rastlamadık' dedi.

KAZANIN ÖN RAPORU AÇIKLANDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Orman bakanlığının Milasta düşen helikopter manzarasıyla İstanbul Beykozda düşen helikopterin senaryosu birbirine çok benziyor.Her ikisinde de kurtulan pilottan ve sanki denize bilerek atılmış bir helikopterden başka birşey yoktu.Çünkü her ikiside sapasağlam duruyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne işe yarar? Ne kadar etkilidir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hatırladığım kadarıyla 19 temmuz 2006'daki MD600N'in motoruda Amerikaya gönderilmişti.Motorlar çoktan temizlenip yeni helikoptere takılacakken yakalanmıştı.Sanırım 2008 de GAZETEVATAN'da haber olarak çıkmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hani elektromanyetik saldırı vardı, ne oldu ona??? motosiklet teknolojili helikopterin, elektromanyetik dalgalarla düşürüldüğüne inandırmaya çalışmakta ancak türkiyede olur. cep telefonu evinizdeki elektrik süpürgesinin çalışmasını ne kadar etkilerse, bu helikopterde elektromanyetik dalgalardan o kadar etkilenir, hatta daha da az. helikopter overloadmuymuş, onu bi açıklasalarda bilsek bizde. 5 kişi, alçak irtifa 2 saat boğaz turu, 40+ yıllık helikopter. bu karışımın sonucu zaten belli ama kimse itiraf edemiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000