04 Mart 2013, Pazartesi 08:39:28

KAZAKİSTAN'DAN DALAMAN'A DİREKT UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Kazakistan temasları sonrasında Muğla Valisi Fatih Şahin ve ATM Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç önemli açıklamalarda bulundu.
  • Atyrau'ya sefer bekliyoruz.
  • evet çok doğru.. ingilizler almanlar belki ruslar ve ukraynallar ege yi muglayı marmarisi bodrumu bilebilirler ama kazaklar kırgızlar ve özbekler bodrumu marmarisi bilmiyolar sadece antalyayı biliyolar o yüzden tanıtım yapmak şart...

Muğla Valisi Vali Fatih Şahin ve ATM Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, Kazakistan'daki temaslarının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Üç yıldır Kazakistan'dan Dalaman'a direkt uçuş olmadığını anımsatan Vali Şahin, "Geçen yıl Dalaman Hilton'da binden fazla Kazak kalmış. Bu insanlar, transfere katlanarak bölgemize gelip konaklamışlar. Yani bölgeye inanılmaz bir talep var. Kazakistan'da tur operatörleriyle, THY ve diğer uçak şirketleriyle görüştük. Basın mensuplarıyla bir araya geldik. Bu yıl Almatı'dan Dalaman'a direkt sefer yapılması için görüşmelerde bulunuldu, olumlu sonuçlar aldık. Bu yıl bölgemize direkt uçuşlar başlayacak" açıklamasını yaptı.

'BAŞKA BİR ÜLKEYE GİTMEK YERİNE TÜRKİYE'YE GELSİNLER'

Türkiye'ye yaklaşık 400 bin Kazak turistin geldiğini ifade eden Vali Şahin, Muğla'ya gelen sayının ise altı binlerde kaldığını belirtti. Bölge olarak Kazakistan'da tam olarak bilinmediklerini söyleyen Şahin, "Tur operatörlerinin verdiği bilgilere göre Ukrayna, Rusya ve Kazakistan'dan Türkiye'ye gelen turistler, farklı ülkelere doğru yöneliyor. Bu turistler Muğla'ya gelirse, farklı bir yere gittiklerini hissedebilirler. Bu yüzden bölgemizi çok iyi tanıtmamız gerekiyor. Bu turistler başka ülkelere gitmeyip bize gelirlerse Türkiye kazanır" dedi. 

HAMDİ GÜVENÇ: KAZAKLARI TAYLAND VE DUBAİ'YE KAPTIRMAYALIM

ATM Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç ise Kazakistan nüfusunun 17 milyon olduğunu anımsattı ve profil olarak Kazak turistin sektörün arzu ettiği bir turist tipi olduğunu kaydetti.

Güvenç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölge olarak bu ülkede az tanınıyoruz. Talep var mı? Var. Ancak bu talebi karşılamak için sektör oyuncularının bir araya gelmesi gerekiyor. En önemli şey de direkt uçuş. Bölgemizde yüksek düzeydeki 5 yıldızlı otellere talep var ancak direkt uçuş olmadığı için İstanbul üzerinden gelen Kazak turistler sadece bir operasyonu dolduracak boyutta. Bunu koordine edecek bir gücün olması gerekiyor.

Yaklaşık 242 bin pax Antalya'ya gidiyor. Tur operatörleri, Kazaklar'ın son zamanlarda Tayland ve Dubai'ye doğru yönlendiğini belirtiyorlar. Bizim bu turistleri  kapalı devre dolaştırmamız gerekiyor. Antalya farklı, Ege çok farklı bir konsept. Kazak turistler için bölge çok cazip. Sayın Valimiz'in ayağı çok uğurludur. Yaptığımız temaslarda tarafları bir araya getirdik ve olumlu neticiler aldık."

'İNŞALLAH DİREKT SEFERLERE BAŞLAYACAĞIZ'

"Uçuşlar başladığı anda tur operatörleri hazır. Otel desteği de var. Başta Dalaman Hilton'a teşekkür etmemiz gerekiyor.  Bu yıl inşallah direkt seferler başlayacak. Ayrıca bölgede sürdürülebilir bir tanıtım politikası sürdürülmesi gerekiyor. Buradaki etkin kanalları bölgemize davet ettik. Turizm Ateşemiz Nilgün Hanım'a da teşekkür ediyoruz. Kendisi bir basın toplantısı organize etti, bizi tur operatörleriyle buluşturdu. Bundan sonra takip gerekiyor. Gazetecileri bölgemizde ağırlayacağız. Bu yıl başlamak suretiyle gelecek yıl, bölgemize hızla Kazak turist çekeceğiz. Zaten hazır bir talep var. Başarılı olacağımıza inanıyorum." (Turizmguncel)

KAZAKİSTAN'DAN DALAMAN'A DİREKT UÇUŞLAR BAŞLIYOR

Yorumlar

Atyrau ~ 11 yıl önce
Atyrau'ya sefer bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bişkek ~ 11 yıl önce
evet çok doğru.. ingilizler almanlar belki ruslar ve ukraynallar ege yi muglayı marmarisi bodrumu bilebilirler ama kazaklar kırgızlar ve özbekler bodrumu marmarisi bilmiyolar sadece antalyayı biliyolar o yüzden tanıtım yapmak şart...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya biz? ~ 11 yıl önce
Biz de oraları bilmiyoruz ağabey?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000