30 Mayıs 2011, Pazartesi 08:41:43

KAZA HAKKINDA ŞOK İDDİA

Beykoz'da düşen helikopterin pilotu Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, kazayla ilgili soruşturmada kritik bilgiler verdi.
  • Bence bu helikopter BALYOZ darbe planının ORAJ isimli Hv.K.Klığı ergenekoncularının elektronik karıştırması ile düşmüştür.Yakında darpe planına eklenir.Birçok subay daha tutuklanır.ABD uşağı hasta beyinler ne bu kazayı ne de diğerlerini çözemezler.
  • Zaman Zaman , Zaman Zaman Sus bi zaman.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Eğer sabotaj ihmalini konuşacak olursak ilk önce helikopterin neden düştüğünü bilecek bir denetleyici ve bu işi en ince detayına kadar bilen uzman bir ekibinizin olması gerekir .Sabotajda bir ihtimaldir ancak ilkönce helikopterin yönetmeliği ve yasası olması lazım ki bu işi arastırdıklarına inanalım ayrıca manuel olan bir helikopter nasıl elektronik dalgalarla düşüyor anlamış değilim
  • Bu millete bu kadar aptal muamelesi yapmayın artık. Elektromanyetik dalgayla motor mu durdurulurmuş. Elektronik harple seyrüsefer sistemlerini bozabilirsin, haberleşme sistemlerini bozabilirsin ama motoru durduramazsın. Elin çinlisi amerikalısı uzaya üs kuruyor biz ise bilimin B'sinden bile nasibimizi alamadık. Umarım profosör öyle dememiştir de lafı zaman gazetesi herzaman yaptığı gibi saptırmıştır. Yoksa vay bu ülkenin haline. Proflukta ehliyet gibi bakkaldan mı alınır oldu artık?
  • Yürüyen sadece yandaşın kervanı gerisi hikaye.
  • Padişah ferman veriyor hemen yerine geliyor.
  • Siz postali kafanizdan cikarmayin bakalim.Ama herkes hakettigi yeri buluyor yavas yavas.Kervayn yürüyor ;)
  • Ülkeyi kaç kuruşa sattığını hatırlıyoruz durmak konuşmaya devam filitre kafalı pensilvanyalı zeusun robotu.
  • terör örgütü yandaşları, seçim otobüslerinde zafer kazanmış edası ile tur atarken, ampul kafanda birşeyler belirdi mi hiç? Ankara'da işçiyi, öğrenciyi copluyorsun da, teröriste dokunamıyorsun, sonra da tsk ya dil uzat.. takiyyeciler sizi...
Özdemir'in, motorda ve pervanede dalgalanma yaşandığını söylediği öğrenilirken, bu durum sabotaj ihtimalini gündeme getirdi. Helikopterin elektromanyetik müdahale sonucu düşürülmüş olabileceği üzerinde duruluyor.

İstanbul Beykoz'da polise ait keşif ve gözetleme helikopterinin Boğaz'a düşmesinin ardından başlatılan soruşturmada 'sabotaj' şüpheleri artmaya başladı. 20 Mayıs'ta helikopteri Boğaz'a indirerek büyük bir faciayı önleyen pilot İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir'in ifadeleri de söz konusu iddiaları güçlendirdi. Alınan bilgilere göre Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma kapsamında olayı anlatan Özdemir, önce motorda ardından pervanede dalgalanma yaşandığını, bunun üzerine acil iniş yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Bu durum elektromanyetik bir müdahale ile helikopterin düşürülmüş olma ihtimalini gündeme getirdi. Olaydan sonra tek parça halinde Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı'nın Gölbaşı'ndaki hangarlarında incelemeye alınan helikopterin 1999'da revizyona girdiği ve neredeyse tüm parçalarının yenilendiği belirlendi.

Pilot İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, kazadan yaralı olarak kurtulmuştu. Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen ve 9 yaşındaki oğlu Deniz Bilgen, Pilot Başkomiser Murat Güçlü ile THY Uçuş Akademisi 2. pilot adayı Mehmet Oray Sarıçay ise hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Emniyet, geniş çapta soruşturma başlattı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturmada helikopterin 1999 yılında revizyona girdiği ve neredeyse tüm parçalarının yenilendiği anlaşıldı. Helikopterin parçalarının da uçuş sürelerine göre yenilendiği belirlendi. Fransız yapımı 318C Allauette tipi helikopteri incelemek amacıyla Havacılık Daire Başkanlığı'nda kaza kırım ekibi oluşturuldu. Kaza kırım ekibine yurtdışından getirilen uzman bir ekip de dahil edildi. Helikopter pilotu Kemal Özdemir'in, ifadesinde, uçuş sırasında önce motorda dalgalanmalar hissettiğini söylüyor. Ardından pervanede de dalgalanmalar yaşanıyor. Bu nedenle acil iniş yapılıyor.

ELEKTROMANYETİK DALGA HELİKOPTERİ DÜŞÜRÜR
Tüm parçaları uçuş süresine göre yenilenen helikopterin motor ve pervanesinde meydana gelen dalgalanmaların dışarıdan elektromanyetik bir müdahale ile gerçekleştirilmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Kaza ile ilgili soruşturma şimdi sabotaj iddiaları üzerine yoğunlaştı. Soruşturmada helikoptere dışarıdan elektromanyetik müdahale olup olmadığının araştırıldığı bildirildi. ODTÜ Havacılık Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, helikopter gibi bir hava aracının dışarıdan bir etki ile düşürülmesinin mümkün olduğunu söyledi. Alemdaroğlu, "Elektronik karıştırma ile böyle bir şey mümkün. Buna Elektronik Harp adı veriliyor. Bu konu bütün dünyanın üzerinde çalıştığı sıcak bir konudur." ifadelerini kullandı.

(Zaman)
KAZA HAKKINDA ŞOK İDDİA

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bence bu helikopter BALYOZ darbe planının ORAJ isimli Hv.K.Klığı ergenekoncularının elektronik karıştırması ile düşmüştür.Yakında darpe planına eklenir.Birçok subay daha tutuklanır.ABD uşağı hasta beyinler ne bu kazayı ne de diğerlerini çözemezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zaman Zaman , Zaman Zaman Sus bi zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eğer sabotaj ihmalini konuşacak olursak ilk önce helikopterin neden düştüğünü bilecek bir denetleyici ve bu işi en ince detayına kadar bilen uzman bir ekibinizin olması gerekir .Sabotajda bir ihtimaldir ancak ilkönce helikopterin yönetmeliği ve yasası olması lazım ki bu işi arastırdıklarına inanalım ayrıca manuel olan bir helikopter nasıl elektronik dalgalarla düşüyor anlamış değilim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu millete bu kadar aptal muamelesi yapmayın artık. Elektromanyetik dalgayla motor mu durdurulurmuş. Elektronik harple seyrüsefer sistemlerini bozabilirsin, haberleşme sistemlerini bozabilirsin ama motoru durduramazsın. Elin çinlisi amerikalısı uzaya üs kuruyor biz ise bilimin B'sinden bile nasibimizi alamadık. Umarım profosör öyle dememiştir de lafı zaman gazetesi herzaman yaptığı gibi saptırmıştır. Yoksa vay bu ülkenin haline. Proflukta ehliyet gibi bakkaldan mı alınır oldu artık?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yürüyen sadece yandaşın kervanı gerisi hikaye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Padişah ferman veriyor hemen yerine geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz postali kafanizdan cikarmayin bakalim.Ama herkes hakettigi yeri buluyor yavas yavas.Kervayn yürüyor ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ülkeyi kaç kuruşa sattığını hatırlıyoruz durmak konuşmaya devam filitre kafalı pensilvanyalı zeusun robotu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
terör örgütü yandaşları, seçim otobüslerinde zafer kazanmış edası ile tur atarken, ampul kafanda birşeyler belirdi mi hiç? Ankara'da işçiyi, öğrenciyi copluyorsun da, teröriste dokunamıyorsun, sonra da tsk ya dil uzat.. takiyyeciler sizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000