21 Mart 2016, Pazartesi 10:26:59

Katar Airways THY pilotlarını ayartıyor

Körfez havayolu şirketi Katar Havayolları, Türk Hava Yolları pilotlarına e posta göndererek, iş görüşmesine davet etti. Katar Havayolları’nın pilotların e postalarına nasıl ulaştığı ise merak konusu…
  • Emailler nereden bulunmuşmuş. 15 günde bir yok Armutlu yok Afyon yok Sapanca dincilerin termal otellerinden ismen aranmamız etik ama senin rakibinin bunu bulup araması etik değil öyle mi? Şirketten başka hangi kaynaktan bulurlar telefonumuzu veya email adreslerimizi? Balık baştan kokar. Bugün tartışma var konsoloslar Can Dündar davasına niye gitti etik değil diye. Eee Sn Cumhurbaşkanı hapisteyken ABD Büyükelçisi onu ziyarete gitmişti. O etik bu değil öyle mi? Siz herşeyi yaparsanız etik, başkası yapar etik değil. Hadi be, aferin Katar Havayollarına. THY nin de pilot ihtiyacı var. Kıçı yiyorsa Katarda stand açıp onlardan adam getirtsin.
  • nasıl iğrenç bir sektör yaaa...satan satana
  • ben de katara geçiyorum thy batarsın yakında :)))
  • Olayı nereye getiriyorsunuz arkadaşlar ya. İşimi seviyorum, parasınıda çk seviyorum. İşime gelirse kim nerde para verirse ordada çalışırım. Sonuçta bu işe girmek için atpl+type dünyanın parasınıda harcadım. Borçlar gırtlağa kadar. Borcumu bitirip rahat standartlara ulaşana kadarda paranın derdindeyim. Ülkemide çk seviyorum, thy yede başarılar dilerim. Napıonuz siz ya konu nerelere gelmiş :))
  • mail diyosunuzda qatar direk entry kaptan alımından vazgecti. kimi kandırıyorsunuz.belki türkiye den 737 i bilmediği için nakliye uçağindan soru sormaya çalışan instructor görüp bu ne kardeşim demişlerdir. türkiye de ki şirket kültürü sebebiyle zamanında sizi bozamadık bozunca daha da azıyodunuzda şu fcom u birkere okuyun bari bayrak taşıyıcıya yazık
  • Rynair'e bile giden var THY'den Qatar gelmiş hala gidelim mi diye düşünüyorlar arkadaş.
  • 2 yildir Thy'deyim,bu sirketi seviyorum ama ekip planlamanin pilot dusmanligi had safada.Cok terbiyesiz ve saygisizlar.Yillik izinimiz 16 gun,bunun onune ve arkasina hic degilse 1-2 ilave edebilirler ama gicikligina 1 saat bile bosluk vermiyorlar.Benim basima gelen izinimin baslamasina 3 gun var 2 gun off 3.gun gorev,sonra yillik izin.Pikot dusmani bir tgs ve ekip tahsis planlama.Jet tickettan dunya para kazaniyor,izmir'e 35-40 tl ye ucuyoruz.
  • Çocuklarımın daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için ve daha rahat yaşam koşullarına sahip olmak adına gidiyorum Katar'a. Umarım ben ve benim gibi giden arkadaşlarımın yerine işsiz pilot kardeşlerim gelir de pırıl pırıl zehir gibi yetenekli hevesli istekli kişiler uçarlar.. Ayrıca kabin kokpit ayrımından söz edilmiş haklardan bahsedilmiş bunlar çok ayıp şeyler. Bazı insanlar bizim bir takım olarak o tayyarenin içine girdiğimizi unutmuşlar yazık. Yıllardır bizim kapımız açık arayın gelin arkadaşlar diye boşuna demiyoruz, yıldızların ağır gelmiş hocam senin. Sen soldan üç beş sıfır devam et... Haydi bana eyvallah, sizleri seviyorum.
  • Yıl sonuna kadar 600 pilot alacaklar bunların 500 f/o 100 kaptan olacak. A320 Tipi olan A320 de , 737 tipi olanlar 777 de uçacak. Boeingciler değerlendirmeli kesinlikle. Fo maaşı 12200 dolar kaptan 16000 dolar. Doha'da yaşanabilir tabi biraz sıcak. 777 de Uçtuktan sonra ayın kaç günü doha da kalınır o da ayrı mesele. Yıllık 42 gün izni 6 şar gün şeklinde önüne ve sonrasına double off yaparak 10 güne kadar yılda 7 kez tatil yapma şansınız var. Doha'da kiralar biraz pahalı 2000 dolar 2+1. Tüm değerli Türk pilotlarımıza selam olsun.
  • Para var saadet var Arkadas

Pilot sıkıntısı yaşayan havayolu şirketleri dünyanın dört bir tarafında pilot avına çıkarken körfez havayolları, pilotların aklını çelmek için birbirinden cazip teklifler sunuyor. Son dönemde THY’de görev yapan yerli ve yabancı bazı pilotların körfez havayollarının yolunu tutmasından sonra Türk havayolu şirketlerinde transfer paniği ortaya çıktı. Pilotlarını ellerinde tutmak için bazı havayolları pilotların maaşlarına zam yaptı. THY ise bu konuda pilotlara özel ayrıcalık sunamadığı için en büyük pilot k kaybını yaşayan şirket oldu.

Havayolları pilot sıkıntısını çözmeye çalışırken körfezin en önemli havayollarından Katar Airways, Türkiye’de görev yapan pilotlarla buluşmak için İstanbul’a gelme kararı aldı. 12-13 Nisan tarihinde Radisson Sas otelde pilotlarla görüşme yapacak olan Katar Airways, onun öncesinde THY’de görev yapan pilotlara e posta gönderdi. İstanbul’da yapılacak görüşmeye davet içeren yazıda Katar Havayolları’nın büyüyen Airbus ve Boeing filosu için pilot ihtiyacı olduğuna değinildi.

E POSTA ADRESLERİNİ NASIL BULDULAR?

Katar Havayolları’nın bu hamlesinden sonra akıllara pilotların e posta adreslerinin Katar Airways yetkililerine nasıl ulaştığı sorusu geldi. Körfez havayolu şirketinin THY’nin aktif pilotlarına e posta göndererek iş görüşmesine davet etmesi bir çok kesim tarafından etik bulunmadı. THY’nin Katar’ın bu hamlesine nasıl tepki vereceği ise merak konusu oldu.

©AirportHaber

Katar Airways THY pilotlarını ayartıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (88)

kaptan ~ 8 yıl önce
Emailler nereden bulunmuşmuş. 15 günde bir yok Armutlu yok Afyon yok Sapanca dincilerin termal otellerinden ismen aranmamız etik ama senin rakibinin bunu bulup araması etik değil öyle mi? Şirketten başka hangi kaynaktan bulurlar telefonumuzu veya email adreslerimizi? Balık baştan kokar. Bugün tartışma var konsoloslar Can Dündar davasına niye gitti etik değil diye. Eee Sn Cumhurbaşkanı hapisteyken ABD Büyükelçisi onu ziyarete gitmişti. O etik bu değil öyle mi? Siz herşeyi yaparsanız etik, başkası yapar etik değil. Hadi be, aferin Katar Havayollarına. THY nin de pilot ihtiyacı var. Kıçı yiyorsa Katarda stand açıp onlardan adam getirtsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dktz ~ 8 yıl önce
nasıl iğrenç bir sektör yaaa...satan satana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f/o ~ 8 yıl önce
ben de katara geçiyorum thy batarsın yakında :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hemen ~ 8 yıl önce
Git valla, gitmezsen hatirim kalir. Bi daha da gelme.
Şaşkınım ~ 8 yıl önce
Olayı nereye getiriyorsunuz arkadaşlar ya. İşimi seviyorum, parasınıda çk seviyorum. İşime gelirse kim nerde para verirse ordada çalışırım. Sonuçta bu işe girmek için atpl+type dünyanın parasınıda harcadım. Borçlar gırtlağa kadar. Borcumu bitirip rahat standartlara ulaşana kadarda paranın derdindeyim. Ülkemide çk seviyorum, thy yede başarılar dilerim. Napıonuz siz ya konu nerelere gelmiş :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emirates77 ~ 8 yıl önce
mail diyosunuzda qatar direk entry kaptan alımından vazgecti. kimi kandırıyorsunuz.belki türkiye den 737 i bilmediği için nakliye uçağindan soru sormaya çalışan instructor görüp bu ne kardeşim demişlerdir. türkiye de ki şirket kültürü sebebiyle zamanında sizi bozamadık bozunca daha da azıyodunuzda şu fcom u birkere okuyun bari bayrak taşıyıcıya yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QTR ~ 8 yıl önce
Rynair'e bile giden var THY'den Qatar gelmiş hala gidelim mi diye düşünüyorlar arkadaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPT A320 ~ 8 yıl önce
2 yildir Thy'deyim,bu sirketi seviyorum ama ekip planlamanin pilot dusmanligi had safada.Cok terbiyesiz ve saygisizlar.Yillik izinimiz 16 gun,bunun onune ve arkasina hic degilse 1-2 ilave edebilirler ama gicikligina 1 saat bile bosluk vermiyorlar.Benim basima gelen izinimin baslamasina 3 gun var 2 gun off 3.gun gorev,sonra yillik izin.Pikot dusmani bir tgs ve ekip tahsis planlama.Jet tickettan dunya para kazaniyor,izmir'e 35-40 tl ye ucuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çocuklarım için. ~ 8 yıl önce
Çocuklarımın daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için ve daha rahat yaşam koşullarına sahip olmak adına gidiyorum Katar'a. Umarım ben ve benim gibi giden arkadaşlarımın yerine işsiz pilot kardeşlerim gelir de pırıl pırıl zehir gibi yetenekli hevesli istekli kişiler uçarlar.. Ayrıca kabin kokpit ayrımından söz edilmiş haklardan bahsedilmiş bunlar çok ayıp şeyler. Bazı insanlar bizim bir takım olarak o tayyarenin içine girdiğimizi unutmuşlar yazık. Yıllardır bizim kapımız açık arayın gelin arkadaşlar diye boşuna demiyoruz, yıldızların ağır gelmiş hocam senin. Sen soldan üç beş sıfır devam et... Haydi bana eyvallah, sizleri seviyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başvuracaklara ~ 8 yıl önce
Yıl sonuna kadar 600 pilot alacaklar bunların 500 f/o 100 kaptan olacak. A320 Tipi olan A320 de , 737 tipi olanlar 777 de uçacak. Boeingciler değerlendirmeli kesinlikle. Fo maaşı 12200 dolar kaptan 16000 dolar. Doha'da yaşanabilir tabi biraz sıcak. 777 de Uçtuktan sonra ayın kaç günü doha da kalınır o da ayrı mesele. Yıllık 42 gün izni 6 şar gün şeklinde önüne ve sonrasına double off yaparak 10 güne kadar yılda 7 kez tatil yapma şansınız var. Doha'da kiralar biraz pahalı 2000 dolar 2+1. Tüm değerli Türk pilotlarımıza selam olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 8 yıl önce
Sanırım sen başvurdun. İnş olurda seneye gelirken bize yol gösterirsin. Dediklerin ne kadar doğru :))
Gokcen ~ 8 yıl önce
Devrem az kaldı Turkler gececek orda yonetime
hello ~ 8 yıl önce
çok teşekkürler bilgiler için
Para para ~ 8 yıl önce
Para var saadet var Arkadas

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000