31 Mayıs 2013, Cuma 07:58:55

KASTAMONU'YA SEFER MÜJDESİ...

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, 54 yıldır atıl durumda bulunan Kastamonu Havalimanı’nın en modern şekliyle seferlere başlayacağını söyledi.
  • Bencil ve kendini düşünen bi adamı bu kadar övmen gerçeklerle çakışmıyormu? Demek henüz daha tanımamışsın. Umarım sende tanırsın ve o zaman buralarda ne yorum yazarsın artık görürüz.
  • Bu 54 yıllık sağlam bir haber! Halkımızın özellikle istanbuldaki hemşehirlilerimizi memleketlerine sahip çıkmasını öneriyorum. Emeği gecen herkese teşekkürler.
  • Sayın Karadavut bu devletin, bu kurumun yetiştirdiği başarılı ve disiplinli bir meydan müdürüdür. Bu bağlamda gittiği her yere değer katıp markalaştıran anlayışını tebrik ediyorum. hep var olsun, hep muktedir olsun inşaallah.
  • Bir kastamonu olarak bu habere çok sevindim karadenizin batısıda karadeniz doğusa ortasıda.. Ama unutulan tek yer batı karadeniz...unutulmaktan kurtaran ve emeği geçen herkese teşekkurler
  • Bu ucuslarin yasamasi icin ben her hemserimizi kendisi icin uygun olan bir tarihe bilet almaya davet ediyorum sehrimize uvuslara sahip cikalim
  • Neticede ucus ticari bir is ve devami yolcu sayisinin yeterliligini gerektirir degerli hemserilerim bu ucuslara sahip cikalim yasatmak icin gerekli ilgiyi gosterelim yoksa ucuslar cok uzun sure gerceklesmez ozellikle istanbul da yasayan 1,5 milyon hemsehrimiz gerekli ilgiyi gostermelidir cunku kastamonu nun mevcut nufusu malum insaallah bunlar planlanirken kastamonu ilceleri ve yakin illerin ilcelerine gerekli servis agida kuruluyordur
  • LTAL Full Pax

Karahasan, Kastamonu Havalimanı Müdürü Yücel Karadavut, Genel Sekreter Yardımcısı Nida Sinsi, Yol ve Ulaşım Müdürü Ali Yılmaz, Plan Proje Müdürü Erol Berker, Yapı Denetim ve Kontrol elemanları ve Müteahhit Firma yetkilileri ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Genel Sekreter Karahasan, Kastamonu Havalimanı'nda devir teslim işlerinin devam ettiğini belirterek, “Bunda da son noktasına varmış bulunuyoruz. Bu hafta sonu itibari ile tüm işlemler tamamlanmış olacaktır. 17 Haziran tarihinde DHMİ ve Türk Hava Yolları, uçuş için hazır duruma gelecektir. Tüm programlar bu tarihe göre yapılmaktadır. DHMİ ve THY hazırız diyerek açılış için Başbakanlığa bilgi vermiştir. Sayın Başbakanımızın programına bağlı olarak açılış tarihinde küçük sapmalar olabilir” dedi.

Kastamonu Havalimanı'nın açılışı tarihinin henüz tam olarak netleşmediğini aktaran Karahasan, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve açılış için geri sayımın başladığını kaydetti. Havalimanında ekip olarak büyük bir işi başardıklarını açıklayan Karahasan, “54 yıldır atıl olan bir havaalanını, sınıfının en modern ve manzarası en güzel havalimanı olarak tarifeli seferlere açıyoruz. Temennimiz açıldıktan sonra da kendi yapısı ve Kastamonu’ya yaraşır bir şekilde hizmet vermesidir. Tabii burada başta Kastamonulular ve bu yöreye ilgi duyanlar olmak üzere herkese çok önemli görevler düşmektedir. Bir hususun çok açık ve net olarak bilinmesinde fayda vardır. Türkiye’de hiçbir il özel idaresinin gösteremeyeceği katkıyı, Kastamonu İl Özel İdaresi göstermiştir. Kastamonu İl Özel İdaresi'nin havalimanı inşaatında yapmış olduğu işlerin yaklaşık değeri 100 milyon TL’yi bulmaktadır. Bu iş kapsamında 1,5 milyon metreküplük kazı ve dolgu yapılmış 5 ayrı müteahhit firmayla çalışılmıştır. Bilindiği üzere, havaalanlarının tasarımı ve işletimine yönelik standartların ve tavsiyelerin belirlendiği ICAO Annex 14 kriterlerine uygun olarak ciddi bir alan genişletilmesi yapılmıştır. 103 hektar olan arazi yaklaşık 135 hektara çıkarılmıştır. Böylece Kastamonu Havalimanında Annex 14 kriterleri uygulanmıştır. Ayrıca mania kriterlerini bertaraf etme yönünde de önemli işler yapılmıştır. Geriye kalan birkaç küçük eksikliği saymazsak onlarda kısa sürede tamamlanacaktır” diye konuştu.

DHMİ Kastamonu Havalimanı Müdürü Yücel Karadavut ise, Kastamonu Havalimanında gerçekten çok güzel ve büyük iş başarıldığını belirterek, “Bunda da en büyük payın bizzat Genel Sekreter ve İl Özel İdaresi çalışanlarına aittir” dedi.
Toplantı sonunda Karahasan, Havalimanını gezerek teknik ekipler tarafından bilgi aldı.

KASTAMONU'YA SEFER MÜJDESİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

mrt rumuzluya ~ 11 yıl önce
Bencil ve kendini düşünen bi adamı bu kadar övmen gerçeklerle çakışmıyormu? Demek henüz daha tanımamışsın. Umarım sende tanırsın ve o zaman buralarda ne yorum yazarsın artık görürüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iboli ~ 11 yıl önce
Bu 54 yıllık sağlam bir haber! Halkımızın özellikle istanbuldaki hemşehirlilerimizi memleketlerine sahip çıkmasını öneriyorum. Emeği gecen herkese teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mrt ~ 11 yıl önce
Sayın Karadavut bu devletin, bu kurumun yetiştirdiği başarılı ve disiplinli bir meydan müdürüdür. Bu bağlamda gittiği her yere değer katıp markalaştıran anlayışını tebrik ediyorum. hep var olsun, hep muktedir olsun inşaallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 ~ 11 yıl önce
Bir kastamonu olarak bu habere çok sevindim karadenizin batısıda karadeniz doğusa ortasıda.. Ama unutulan tek yer batı karadeniz...unutulmaktan kurtaran ve emeği geçen herkese teşekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kampanya davet ~ 11 yıl önce
Bu ucuslarin yasamasi icin ben her hemserimizi kendisi icin uygun olan bir tarihe bilet almaya davet ediyorum sehrimize uvuslara sahip cikalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sira bizde ~ 11 yıl önce
Neticede ucus ticari bir is ve devami yolcu sayisinin yeterliligini gerektirir degerli hemserilerim bu ucuslara sahip cikalim yasatmak icin gerekli ilgiyi gosterelim yoksa ucuslar cok uzun sure gerceklesmez ozellikle istanbul da yasayan 1,5 milyon hemsehrimiz gerekli ilgiyi gostermelidir cunku kastamonu nun mevcut nufusu malum insaallah bunlar planlanirken kastamonu ilceleri ve yakin illerin ilcelerine gerekli servis agida kuruluyordur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 11 yıl önce
LTAL Full Pax

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000