02 Nisan 2008, Çarşamba 18:14:15

Karlıtekin'den bir sürpriz daha

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Anadolu Jet Projesinini sürprizini açıklayarak dikkatleri üzerine çekmişti. AnadoluJet 23 Nisan'da resmen gökyüzünde olacak, ama yeni sürprizler de yolda...

THY'nin alt markası Anadolujet'in 23 Nisan'da Ankara merkezli seferlere başlamasının özel havayolu şirketleri tarafından eleştirilmesi ile ilgili konuyla ilgili olarak Candan Karlıtekin, "Star Alliance üyesi olarak Boeing 400'lerle uçamazdık. Çok uygun şekillerde kiraladığımız bu uçakları da atacak mıydık. Tek bir şirket ile hem uluslararası alanda rekabet edip, hem ucuz uçuşlar da yapmak mümkün değildi" dedi.

Önümüzdeki iki yıl içinde Anadolujet'in Ankara'dan Paris, Londra gibi merkezlere de direkt uçuşlar yapacağını anlatan Karlıtekin, THY'nin halen 119 olan uçak sayısını 2023 yılında 250'ye çıkarmayı planladıklarını söyledi. Global krizin etkileriyle ilgili bir soruya ise Karlıtekin şu yanıtı verdi: "Kriz geldi geliyor diyorlar ama bize yansıması yok. THY olarak biz 2 yıl üst üste bir krizi kaldırabilecek nakte ve güce sahibiz. O yüzden hiç korkmuyoruz. 2008 çok iyi gidiyor, 2009'un yağı belki biraz az olur. Ama biz sorun beklemiyoruz."

Karlıtekin'den bir sürpriz daha

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000