02 Mart 2009, Pazartesi 13:49:50

Kara Kutunun kayıtları Savcılığa neden verilmedi?

Türk Hava Yolları’nın Amsterdam’da düşen uçağının soruşturmasını yapan Hollanda savcılık makamına kara kutu kayıtları verilmedi.
  • Kaza kırım heyetinin yaptığı çalışmalar ICAO annex 13 kapsamında yapılmakta olup bu çalışmaların yargıda bilirkişi raporu yerine geçmesi veya yargının bu raporda yer alan hususları dikkate alarak dava açması ICAO kurallarına aykırıdır. ICAO kurallarıda her ülkenin iç mevzuatının üstünde olduğu için bağlayıcıdır. Buna rağman son ısparta kazası raporunun neden Keçiborlu cumhuriyet savcıluğına teslim edildiği anlaşılmamakla beraber bu olay dünya sivil havacılık tarihine Türk mizahı olarak geçecek niteliktedir. Tabiki hollanda makamlarının yaptığı doğrudur kendilerini kutluyorum. havacılık tarihi bu kadar eski olupta havacılık konularında bu kadar cahil olan başka bir ülke varmı merak ediyorum.
  • Openbaar Minsiterie = kamu islerinden sorumlu bakanlik (savcilik)
  • THY'nin akıllı davranıp olayın peşini bırakmaması gerekiyor. Yoksa tüm olanlar siyasi bir oyun ile perdelenicek. Bu sefer tarih tekerrürden ibaret olmasın.
  • openbaar bakani nedir ya? openbaar islerinden sorumlu bakan? yok mu bunun turkcesi? ya da openbaar bir yerlesim birimiyse, her yerlesim birimine bakanlik mi veriyor hollandalilar? istanbul bakani izmir bakani gibi? openbaar bakani neyin nesi ya :))
  • ARKADASLAR, YAZAN ARKADAS HAKLI. INANIN, DOGRUYU SÖYLEMICEKLER. SIMDI KAMUOYUNA NE ANLATACAKLARINI SIMDIDEN PLANLIYORLAR. BU KONUDA THY SON DERECE ISIN PESINDE DURMASI GEREKIYOR:
  • bence bu tekirdağ uçağının kara kutusu halka yalan dolan anlatılacak ve hollandanın barız suçlu olduğu bu kırım halka pilotaj hatası diyerek ölen o pilota atacaklar nedenmi... çünkü hollanda bu hatayı üstlenirse çok ciddi miktarda tazminat ödemek zorunda kalacaktır

Openbaar Bakanı, Kaza Araştırma Kurulu’nun bu talebi yerine getirmekte yükümlü olmadığını, bu nedenle kayıtların verilmediğini açıkladı.

Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için kazanın olduğu bölgeden sorumlu savcılık THY uçağının CVR olarak adlandırılan ve pilotların aralarındaki ve telsiz konuşmalarını kaydeden Kokpit Ses Kayıt, uçağın uçuş bilgilerini kaydeden FDR kayıtlarını talep etti.

Bakanlık, kayıtların Kaza Araştırma Kurulu’nca incelenmek amacıyla alındığını belirterek kara kutu kayıtları analiz amacıyla Paris’te bulunan BEA Laboratuarları’na gönderildiğini açıkladı.

İTALYA’DA SORUN OLMUŞTU

Geçen ay İtalya’da düşen Cessna 650 tipi uçağın kara kutu kayıtlarının savcılığa verildiği ancak adli makamların yavaş çalışması nedeniyle kaza araştırma kurulunun sonuca ulaşamadığına dikkat çekerek olayın içinden çıkılmaz bir hal aldığını açıklamıştı.

Hürriyet

Kara Kutunun kayıtları Savcılığa neden verilmedi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Kaza kırım heyetinin yaptığı çalışmalar ICAO annex 13 kapsamında yapılmakta olup bu çalışmaların yargıda bilirkişi raporu yerine geçmesi veya yargının bu raporda yer alan hususları dikkate alarak dava açması ICAO kurallarına aykırıdır. ICAO kurallarıda her ülkenin iç mevzuatının üstünde olduğu için bağlayıcıdır. Buna rağman son ısparta kazası raporunun neden Keçiborlu cumhuriyet savcıluğına teslim edildiği anlaşılmamakla beraber bu olay dünya sivil havacılık tarihine Türk mizahı olarak geçecek niteliktedir. Tabiki hollanda makamlarının yaptığı doğrudur kendilerini kutluyorum. havacılık tarihi bu kadar eski olupta havacılık konularında bu kadar cahil olan başka bir ülke varmı merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Openbaar Minsiterie = kamu islerinden sorumlu bakanlik (savcilik)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY'nin akıllı davranıp olayın peşini bırakmaması gerekiyor. Yoksa tüm olanlar siyasi bir oyun ile perdelenicek. Bu sefer tarih tekerrürden ibaret olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
openbaar bakani nedir ya? openbaar islerinden sorumlu bakan? yok mu bunun turkcesi? ya da openbaar bir yerlesim birimiyse, her yerlesim birimine bakanlik mi veriyor hollandalilar? istanbul bakani izmir bakani gibi? openbaar bakani neyin nesi ya :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ARKADASLAR, YAZAN ARKADAS HAKLI. INANIN, DOGRUYU SÖYLEMICEKLER. SIMDI KAMUOYUNA NE ANLATACAKLARINI SIMDIDEN PLANLIYORLAR. BU KONUDA THY SON DERECE ISIN PESINDE DURMASI GEREKIYOR:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence bu tekirdağ uçağının kara kutusu halka yalan dolan anlatılacak ve hollandanın barız suçlu olduğu bu kırım halka pilotaj hatası diyerek ölen o pilota atacaklar nedenmi... çünkü hollanda bu hatayı üstlenirse çok ciddi miktarda tazminat ödemek zorunda kalacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000