20 Şubat 2015, Cuma 14:10:17

KAR YAĞDI ŞİRKETLER ZARAR ETTİ

İstanbul’da hayatı felç eden kar yağışı sırasında uçak seferlerinin iptal edilmesiyle birlikte havayolu şirketleri milyonlarca lira zarar etti.
  • İyi günler malesef LTBA da DHMİ karla mücadelede sınıfta kaldı şirketlerde bundan dolatı büyük zarar etti GEN MÜD SAYIN BİRDAL BUNUN CEZASINI ÖDEMELŞ VE GÖREVDEN ALINMALI
  • Vah vahhh..para toplayalım aramızda..
  • Her kafadan ses geliyor. Bir düşünün sanki bir tek bizdemi yaşanıyor. Sanki Avrupa ayda Amerika da yaşanmıyor. Bazı yorumlar çok düşüncesizce Yapılıyor. Elbette daha iyi planlama ve organize olmak gerekli. İşin o tarafı muhakkak ona lafım yok.
  • DELİKAN3461 birde şu merkezciler varya merkezciler hak hukuk adalet kavramı olmıyan merkezciler herkeze eşit davranmak yerine ayrımcılık yapıyorlar Ramp merkezcileri dikkatine biraz insaf biraz merhamet ve kalbinizin sesini dinleyin bu uçak boşaltma ve yükleme uşini sadece ve sadece plas ekipler yapmıyor bu işi sadece vekil posta başları yapmıyor içinizde birtane art niyeti olmıyan kişi var oda adam fibi adam ramp merkez metin bey örnek alınacak kişi saygılar Plas ekip çalışanı
  • Talihli, yada talihsiz mi desem yolculardan birisiyim. Acikcasi hava sartlari hicbirimiz icin öngörülebilir bir sey degil. Türk Hava Yollari her zaman tercih ettigim bir ucak sirketi, nedeni de ikrami hosuma gidiyor. Istanbul´da yasadigimiz "Titanic" filmini aratmadi. Neyse, bizler zorluklara alisik bir milletiz.Orada adeta binbir ülkeden gelen insanlar ile konustum ülkeme duydugu güvenleri sarsmamak icin ve öyle ya da böyle herkes yardimci oldu.Atatürk Havaalanlari calisanlari insanüstü özverisi ile DESTAN yazdi, onlara mutlaka haklari verilmesi lazim! Her birisi ile tarif edilemez bir gurur duydum, onlara küfreden vardi,saldiran vardi ama onlar gercekten büyük bir insanlik örnegini gösterdiler. Iki günde toplam 9 saat kuyrukta bekledim, bu arkadaslar iki günde bilmem kac bin tane insana yardimci olmaya calisti.
  • Keske tgs yöneticileri birazda olsa personeline yardımcı olsaydı arkadaşın dediği gibi ac susuz calıstık o kadar ikram geldi personelim al bunu da sen ye diyen olmadı...
  • Herkes işin kolayını bulmuş, Dhmi pistleri açmadı onun için böyle oldu diye, vurun abalıya misali. Dhmi kar yağışının başlangıcından itibaren 7/24 pat sahalarını açık tutmak için azami gayret gösterdi, maksimum ne kadar temizlenebiliyorsa o kadar temizledi, 3 gün boyunca ekipler durmadan çalıştı. Ancak o kadar uyarıya rağmen yolcuları önceden bilgilendirmeyip havalimanına getiren, planlama eksikliğinden yolcuları uçağa alıp uçakta bekleten, yetersiz deicing yaptırıp pist başından geri dönen THY hiç suçlu değil öyle mi ? Sallamak, suçu başkasının üzerine atmak çok kolay ne de olsa.
  • hala bir sürü iptal var. rayına oturması bir haftayı alır.
  • olanların baş sorumlusu dhmi . yetersiz ekipmanla bu kadar....
  • Bide personellerin perişanlıgını yazsanız ac susuz neler cektiklerini

İstanbul’da hayatı felç eden kar yağışı sırasında uçak seferlerinin iptal edilmesiyle birlikte havayolu şirketleri milyonlarca lira zarar etti. 8 bin yolcusunu otellerde ağırlayan THY, 65 bin yolcusuna da havalimanında ikram dağıttı.

İstanbul’da üç gün etkili olan kar yağışı en çok hava trafiğini etkiledi. Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle uçakların kalkamaması ve havayolu şirketlerinin seferlerini iptal etmesi nedeniyle yolcuların mağduriyetinin yanı sıra hava yolu şirketleri de milyonlarca lira zarar etti. Havayolu şirketleri üç günde binlerce seferini iptal etti.

THY 8 BİN YOLCUSUNU OTELLERDE AĞIRLADI

Kar yağışının etkili olduğu üç gün içinde Türk Hava Yolları binden fazla seferini iptal etti. İptal ettiği seferlerden dolayı uçuramadığı yolcularından yaklaşık 8 binini otellerde ağırlayan THY, Atatürk Havalimanı’nda yaklaşık 65 bin yolcusuna da ikram dağıttı. THY otellerde yer kalmayınca mağdur olmaması için yolcularını gece Atatürk Havalimanı’ndaki konferans salonları ve iç hatlar CIP salonunda ağırladı. THY yetkilileri Atatürk Havalimanı’nda ağırladığı yolcularının tüm ihtiyaçlarıyla tek tek ilgilendi.

KAR OTELLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kar yağışı nedeniyle uçamayan hava yolu şirketleri yolcularına dağıttığı ikramlarla yiyecek içecek şirketlerini mutlu etti. Ayrıca yolcularını otellerde ağırlayan şirketler İstanbul’da otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Uçak yolcuları nedeniyle İstanbul’da tüm oteller doldu. Türk Hava Yolları yolcularını ağırlamak için İstanbul içinde ki oteller dolunca Silivri ve Çatalca’da bulunan otellere gönderdi. Bu arada Atatürk Havalimanı’nda yiyecek içecek şirketleri yolculara yemek yetiştirmekte zorlandı. Kısa sürede yaklaşık bir aylık cirolarına ulaşan şirket satışlardan memnun.

KAR YAĞDI ŞİRKETLER ZARAR ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İyi günler malesef LTBA da DHMİ karla mücadelede sınıfta kaldı şirketlerde bundan dolatı büyük zarar etti GEN MÜD SAYIN BİRDAL BUNUN CEZASINI ÖDEMELŞ VE GÖREVDEN ALINMALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Vah vahhh..para toplayalım aramızda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Her kafadan ses geliyor. Bir düşünün sanki bir tek bizdemi yaşanıyor. Sanki Avrupa ayda Amerika da yaşanmıyor. Bazı yorumlar çok düşüncesizce Yapılıyor. Elbette daha iyi planlama ve organize olmak gerekli. İşin o tarafı muhakkak ona lafım yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
DELİKAN3461 birde şu merkezciler varya merkezciler hak hukuk adalet kavramı olmıyan merkezciler herkeze eşit davranmak yerine ayrımcılık yapıyorlar Ramp merkezcileri dikkatine biraz insaf biraz merhamet ve kalbinizin sesini dinleyin bu uçak boşaltma ve yükleme uşini sadece ve sadece plas ekipler yapmıyor bu işi sadece vekil posta başları yapmıyor içinizde birtane art niyeti olmıyan kişi var oda adam fibi adam ramp merkez metin bey örnek alınacak kişi saygılar Plas ekip çalışanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahsur kalan yolcu ~ 9 yıl önce
Talihli, yada talihsiz mi desem yolculardan birisiyim. Acikcasi hava sartlari hicbirimiz icin öngörülebilir bir sey degil. Türk Hava Yollari her zaman tercih ettigim bir ucak sirketi, nedeni de ikrami hosuma gidiyor. Istanbul´da yasadigimiz "Titanic" filmini aratmadi. Neyse, bizler zorluklara alisik bir milletiz.Orada adeta binbir ülkeden gelen insanlar ile konustum ülkeme duydugu güvenleri sarsmamak icin ve öyle ya da böyle herkes yardimci oldu.Atatürk Havaalanlari calisanlari insanüstü özverisi ile DESTAN yazdi, onlara mutlaka haklari verilmesi lazim! Her birisi ile tarif edilemez bir gurur duydum, onlara küfreden vardi,saldiran vardi ama onlar gercekten büyük bir insanlik örnegini gösterdiler. Iki günde toplam 9 saat kuyrukta bekledim, bu arkadaslar iki günde bilmem kac bin tane insana yardimci olmaya calisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Keske tgs yöneticileri birazda olsa personeline yardımcı olsaydı arkadaşın dediği gibi ac susuz calıstık o kadar ikram geldi personelim al bunu da sen ye diyen olmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
herkes ~ 9 yıl önce
Herkes işin kolayını bulmuş, Dhmi pistleri açmadı onun için böyle oldu diye, vurun abalıya misali. Dhmi kar yağışının başlangıcından itibaren 7/24 pat sahalarını açık tutmak için azami gayret gösterdi, maksimum ne kadar temizlenebiliyorsa o kadar temizledi, 3 gün boyunca ekipler durmadan çalıştı. Ancak o kadar uyarıya rağmen yolcuları önceden bilgilendirmeyip havalimanına getiren, planlama eksikliğinden yolcuları uçağa alıp uçakta bekleten, yetersiz deicing yaptırıp pist başından geri dönen THY hiç suçlu değil öyle mi ? Sallamak, suçu başkasının üzerine atmak çok kolay ne de olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekli ~ 9 yıl önce
7/24 pat sahalarını açık tutmak için azami gayret gösterMEK YETMİYOR. Ön hazırlık, planlama,proje,program,tedbir gibi kelimelerin içini doldur ondan sonra konuşmaya hakkın olsun. Tabii ki söylediğim tembel işçiler ve kafasız yöneticiler için.
... ~ 9 yıl önce
meydanda çalışanlar şu yazdıklarına ağzıyla gülmez arkadaşım. bizde ordaydık gördük ne olduğunu. ama bir konuda haklısın herkes çok çalıştı.
kar ~ 9 yıl önce
her türlü araç solüsyon vs var, kar yağıyor adamlar temizliyor arkalarından tekrar kapanıyor pist, son 40 yılın en çok yağan karı, ne yapsınlar havalimanının üstünü mü kapatsınlar ? dünyanın her yerinde yağıyor orada niye olmuyor diyenler var bir de, oralara açın bakın adamlar havalimanını kapatıyor komple, bizde yapsan aynısını taksime kurarlar heralde darağacını.. bu trafikle dünyada hangi havalimanı bu şartlarda bundan daha iyi bir performans göstermiş onu bulun eyvallah diyelim.
planlama ~ 9 yıl önce
planlama önemli tabii , thy nin yapamadığı şey de tam olarak bu, sen kar yağmadan önce hiç bir önlem almazsan yolcuları havalimanına yığarsan sonuç bu olur. bir sms le çözülecek basit önlemleri alamayanların başkasını suçlaması gayet doğal.
... ~ 9 yıl önce
yaw beyler sizin kafanızmı güzel 19 unda karmı yağdı. pushback araçları biriken kar yüzünden çalışamadılar. aprondaki karlar yüzünden uçaklara merdiven yanaşamadı. gelen park yeri bulamadı gitmek isteyen bir yere gidemedi. apronları temizlemek başka bir şirketin görevi ise bilgilendirin bizi
bilinçsiz mücadele ~ 9 yıl önce
Kar küreme araçlarının nasıl iş yaptığını gören oldu mu? Karı yerden kaldırıp iki metre öteye yolun kenarına ötelemekten başka ne yapılar ki? Park yerindeki uçak pushback aldıktan sonra ne görsün; küremeci taksi yolunun bütün karını uçağın arkasına toplamış, şaka gibi. Pistler açık diye gururla açıklama yapanlar eğer taksi yolları ve park yerleri de temizlenmezse bunun hiçbir anlamı olamayacağını bilmiyor mu? bence öyle. uçak indi diyelim. park yerine nasıl gidecek, nerde duracak ta indirecek yolcusunu? nasıl hizmet alacak bir sonraki seferi için, nasıl? Yönetici bilgisiz işçi bilinçsiz.. sonuç ortada.
f/o ~ 9 yıl önce
hala bir sürü iptal var. rayına oturması bir haftayı alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
captain ~ 9 yıl önce
olanların baş sorumlusu dhmi . yetersiz ekipmanla bu kadar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Bide personellerin perişanlıgını yazsanız ac susuz neler cektiklerini

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000