13 Ağustos 2011, Cumartesi 10:31:17

KAPTAN PİLOT NEYE KIZDI?

Dün akşam 18:00'da Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Türk Hava Yolları'na ait TC-JDJ kuyruk tescilli "İstanbul" uçağının iniş takımları kapanmayınca THY Teknik uçağın kaptan pilotuna destek verdi. İşte o dakikalarda yaşananlar...
  • kaptan kızdıysa buz diye birşey var yaaaa :))
  • Buralarda değil buralara olacak yazım hatası anlatım bozukluğu. İmala ve yazım kuralları aynı anlamlı kelime tekrarı anlatım bozukluğu. :) Seni anlıyorum ihtiyar.
  • Türkçe'yi, yazım, imla kurallarını, Falan'ın, Lakayt'ın nasıl yazıldığını önce bir öğren son gel buralarda yazı yaz. Kısaca; zekanı geliştir, sonra beni eleştir!
  • 1 -Sen kim olduğunu yazmadın ama hala birilerinden bahsediyorsun. 2 -Benim üslübumdan önce kendin neden alındın ve nasıl bir cevap yazdın bir oku paşam felan lakayık bir üslüp demek ki senin adamlığında bu kadarmış. 3- Bana genç diyerek ezeceğini düşündüysen eğer ihtiyar derim sana. 4- Uçağa her binenin bakımlar iyi yapılmıyor yazması ayıptır ve günahtır o bakımları yapan insanların hakkını yemektir araba kullanamayanlar uçak bakımını eleştiriyor. 5- Şimdi birde IQ problemin var onun hakkında çok alınmışsın belli daha üzerine gelmiyorum.
  • Paşam ben havacılık literatürünü forumlardan takip etmiyorum.Önce bunun altını çizeyim sana.Anladığım kadarıyla çok gençsin ve bu meslekte de yanisin.10 yıl havacılıkta mazi değildir.Bak senin bu platformda yöneticilik,yazarlık yapan, yaptığın işe yıllarını vermiş hocalarının hocası konumunda büyüklerin ağabeylerin var.Ben onların kaleminden seninki gibi burada yazı yazanların düşüncelerini 4 defa uçağa binen kendini havacı zannediyor türünden kişileri aşağılayacı yorumlar okumadım.Önce saygılı olmayı öğren, kimseye de ukalalık etme! SHYO'dan mezun olmuşsun ama adam olmamışsın. Başkalarının IQ'suna anlama yeteneğine çamur atmadan önce kendi yorumunu oku, yorumundaki üslubuna bak. Bunlar senin IQ'nun hangi seviyede olduğunu ortaya koyuyor
  • en ufak bir bakım ihmali = tonlarca yakıt + operasyon aksaması ..v.s. bu işin sorumluları bulunmalı , bulunmalı ki sorun teknik elemanların azlığı mı , yetersizliği mi herkes bilsin. borsaya açık bir şirketin herşeyi bilinmelidir. yarın öbürgün elinde thy kağıdı olan birisi gider , dava açarsa , şimdi açıklanmayan bilgiler mahkeme zoruyla açıklanır ki ; dananın / devenin kuyruğu o zaman kopar..
  • Kral ben revizyonda 10 yıllık teknisyenim bu uçakların bakımlarının nasıl yapıldığını da iyi biliyorum 4 yıllık shyo mezunuyum peki sen kimsin ya? Soruyu anlayacak iq yoksa ben ne yapayım kaç tane bakımlı 340 gördün, yani başka bir şirketde gördün mü? 340 tasarım olarak problemli bir uçak belki forumlarda okumuşsundur. Her uçuşda en az 3-4 resetlenebilir arıza gelir. Ama yinede etops olmadığı için bu uçak her zaman tercih sebebidir.(Etops açıklayayım mı ) Şimdi sen bunuda anlamazsın açıklama istersen onuda açıklarım. Eğer arıza varda dönmezsen o zaman problem var demektir.
  • Artık ben bıktım sız bıkmadınız ucak yaşlı falan degıl alınalı 20 yıl bıle olmamış koskoca jumbo jet sınıfındaki bir uçağı siz araba sandınız heralde 5 yılda bir uçakmı değişir? Dünyada ölümlü kaza yapmamış bir uçak ama yeni alınan A330 un okyanusa çakılma kazası var Air France sirketinde. Deltada 35 yasında DC9 lar MD80 ler B757 ler ucuyor koskoca ABD havacılıgın merkezi heralde kafayı yemedi. TK 74 aldıgı 2 yasındakı DC10 ucagıyla yaptıgı kaza yuzunden halen en buyuk 5 kaza lıstesınde yerını koruyor. Demekki ucagın yenı olması onun hıc kaza, arıza yapmıcak anlamına gelmıyor havacılık tarıhı okuyun oyle yorum yazın 2 gunluk bılgılerle gelmeyın karsımıza...
  • bende bi teknisyenim diyelimki uçmakta ısrarcı olundu ve iniş takımlarını kapatmak için 5 kez denendi söleniyor denmeler sonucu varsayalım kapaklar kapandı kapansa bile kimse herşeyin iniş takımı bölgesinde düzeldini garanti edemez belliki iniştakımında birbirini tetikleyen bi arıza söz konusu kapanan kapak ya iniş sırasında tekrar acılmazsa ki bu durumda acılmama ihtimalide var kimse yuh artık sende demesin ben özel şirketdeyim bizim başımıza böle bi durum geldi kaptan tereddüdsüz yakıt boşaltıp geri döndü 1 kez bile kapagı kapatmak için denemede bulunmadı kısacası havacı olan herkes bilir prosüdür neyse uygulanır uçakta risk asla olmaz bide arkadaşlar biz bir bütünüzya kaptanı kulesi tekniği hepimiz varsak biz varız lütfen
  • Her uçakta 1-2 teknik eleman olsa olmazmı ? :) Güvenlik maksatlı. Hani olaya direk el atabilecek . Pek bilgim yok varsa kusurumuz affola.Saygılar...
Atatürk Havalimanı'ndan 18:00'da havalanan ve kabin ekibi dahil 239 kişinin bulunduğu Airbus A340 tipi uçak, Bulgaristan sınırı üzerinde 10.000 feet yükseklikte yükselmeyi durdurdu.

İniş takımlarının kapanmaması nedeniyle önce Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'yle irtibata geçen ardından THY Teknik ile görüşen kaptan pilot 5 kere denemesine rağmen iniş takımlarının kapanmadığını belirtti.

Yardımlara rağmen iniş takımları kapanmayan uçağı Atatürk Havalimanı'na indireceğini belirten kaptan pilot, arızanın giderilememesi halinde başka bir uçağın sefere verilip verilemeyeceğini öğrenmek için Türk Hava Yolları OCC ile görüşemeyince, kızgınlığını dispatch'den çıkardı.

Bu arada THY Teknik personeli geçtiğimiz günlerde bir başka uçağın aynı şekilde arıza yaşadığını ve pilotların 5 denemeden sonra iniş takımlarını toplayabildiğini de sözlerine ekledi.

Türk Hava Yolları'nın filosuna 8 Haziran 1993 yılında katılan ve en eski A340'lardan biri olan TC-JDJ tescilli "İstanbul" isimli uçak,  geçtiğimiz Haziran ayında satılığa çıkartılmış fakat verilen teklifler nedeniyle satılmaktan vazgeçilmişti.

İşte o dakikalarda ortaya çıkan ilginç konuşmalar...
KAPTAN PİLOT NEYE KIZDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Misafir ~ 13 yıl önce
kaptan kızdıysa buz diye birşey var yaaaa :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Buralarda değil buralara olacak yazım hatası anlatım bozukluğu. İmala ve yazım kuralları aynı anlamlı kelime tekrarı anlatım bozukluğu. :) Seni anlıyorum ihtiyar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkçe'yi, yazım, imla kurallarını, Falan'ın, Lakayt'ın nasıl yazıldığını önce bir öğren son gel buralarda yazı yaz. Kısaca; zekanı geliştir, sonra beni eleştir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1 -Sen kim olduğunu yazmadın ama hala birilerinden bahsediyorsun. 2 -Benim üslübumdan önce kendin neden alındın ve nasıl bir cevap yazdın bir oku paşam felan lakayık bir üslüp demek ki senin adamlığında bu kadarmış. 3- Bana genç diyerek ezeceğini düşündüysen eğer ihtiyar derim sana. 4- Uçağa her binenin bakımlar iyi yapılmıyor yazması ayıptır ve günahtır o bakımları yapan insanların hakkını yemektir araba kullanamayanlar uçak bakımını eleştiriyor. 5- Şimdi birde IQ problemin var onun hakkında çok alınmışsın belli daha üzerine gelmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Paşam ben havacılık literatürünü forumlardan takip etmiyorum.Önce bunun altını çizeyim sana.Anladığım kadarıyla çok gençsin ve bu meslekte de yanisin.10 yıl havacılıkta mazi değildir.Bak senin bu platformda yöneticilik,yazarlık yapan, yaptığın işe yıllarını vermiş hocalarının hocası konumunda büyüklerin ağabeylerin var.Ben onların kaleminden seninki gibi burada yazı yazanların düşüncelerini 4 defa uçağa binen kendini havacı zannediyor türünden kişileri aşağılayacı yorumlar okumadım.Önce saygılı olmayı öğren, kimseye de ukalalık etme! SHYO'dan mezun olmuşsun ama adam olmamışsın. Başkalarının IQ'suna anlama yeteneğine çamur atmadan önce kendi yorumunu oku, yorumundaki üslubuna bak. Bunlar senin IQ'nun hangi seviyede olduğunu ortaya koyuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
en ufak bir bakım ihmali = tonlarca yakıt + operasyon aksaması ..v.s. bu işin sorumluları bulunmalı , bulunmalı ki sorun teknik elemanların azlığı mı , yetersizliği mi herkes bilsin. borsaya açık bir şirketin herşeyi bilinmelidir. yarın öbürgün elinde thy kağıdı olan birisi gider , dava açarsa , şimdi açıklanmayan bilgiler mahkeme zoruyla açıklanır ki ; dananın / devenin kuyruğu o zaman kopar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kral ben revizyonda 10 yıllık teknisyenim bu uçakların bakımlarının nasıl yapıldığını da iyi biliyorum 4 yıllık shyo mezunuyum peki sen kimsin ya? Soruyu anlayacak iq yoksa ben ne yapayım kaç tane bakımlı 340 gördün, yani başka bir şirketde gördün mü? 340 tasarım olarak problemli bir uçak belki forumlarda okumuşsundur. Her uçuşda en az 3-4 resetlenebilir arıza gelir. Ama yinede etops olmadığı için bu uçak her zaman tercih sebebidir.(Etops açıklayayım mı ) Şimdi sen bunuda anlamazsın açıklama istersen onuda açıklarım. Eğer arıza varda dönmezsen o zaman problem var demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Artık ben bıktım sız bıkmadınız ucak yaşlı falan degıl alınalı 20 yıl bıle olmamış koskoca jumbo jet sınıfındaki bir uçağı siz araba sandınız heralde 5 yılda bir uçakmı değişir? Dünyada ölümlü kaza yapmamış bir uçak ama yeni alınan A330 un okyanusa çakılma kazası var Air France sirketinde. Deltada 35 yasında DC9 lar MD80 ler B757 ler ucuyor koskoca ABD havacılıgın merkezi heralde kafayı yemedi. TK 74 aldıgı 2 yasındakı DC10 ucagıyla yaptıgı kaza yuzunden halen en buyuk 5 kaza lıstesınde yerını koruyor. Demekki ucagın yenı olması onun hıc kaza, arıza yapmıcak anlamına gelmıyor havacılık tarıhı okuyun oyle yorum yazın 2 gunluk bılgılerle gelmeyın karsımıza...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bende bi teknisyenim diyelimki uçmakta ısrarcı olundu ve iniş takımlarını kapatmak için 5 kez denendi söleniyor denmeler sonucu varsayalım kapaklar kapandı kapansa bile kimse herşeyin iniş takımı bölgesinde düzeldini garanti edemez belliki iniştakımında birbirini tetikleyen bi arıza söz konusu kapanan kapak ya iniş sırasında tekrar acılmazsa ki bu durumda acılmama ihtimalide var kimse yuh artık sende demesin ben özel şirketdeyim bizim başımıza böle bi durum geldi kaptan tereddüdsüz yakıt boşaltıp geri döndü 1 kez bile kapagı kapatmak için denemede bulunmadı kısacası havacı olan herkes bilir prosüdür neyse uygulanır uçakta risk asla olmaz bide arkadaşlar biz bir bütünüzya kaptanı kulesi tekniği hepimiz varsak biz varız lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her uçakta 1-2 teknik eleman olsa olmazmı ? :) Güvenlik maksatlı. Hani olaya direk el atabilecek . Pek bilgim yok varsa kusurumuz affola.Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000