09 Mart 2017, Perşembe 10:40:24

'Kadınlar hayallerinin peşinden koşsun'

Türk Hava Yolları’nın kadın pilotlarından Feride Kaya ve Fatoş Armağan Anbarpınar AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık’a konuşarak; ‘Kadınlar hayallerinden vazgeçmesin’ mesajını verdi.
  • Güzel insanlara Selam, Ben hayatımda o kadar internet gazetesi okudum. Fakat Airport Haber okuyucuları kadar eleştiren, hakaret eden bir okuyucu kitlesi asla tanımıyorum. Özel mi seçiliyorsunuz? Biraz olsun saygı olsun lütfen. Bu kadar hazımsızlık neden? Bu kadar kıskanmayın midenize oturur. Kendinize zazar...
  • Offff çok sıkıldım bu "female pilot" haberlerinden. Yetti artık. Sabiha Gökçen 70 sene önce dandik bir uçakla ve sadece bir pusula ile Balkan ülkelerinin tümünü dolaşmıştı. Bugünküler sadece şov bizimiz.
  • Sponsor bulursan yada baban kaptansa tabı vazgeçme hayallerinden:))))))
  • Keşke o thy tüm aşamaları geçen kadın pilot adayını sudan sebeplerle eleyecek örümcek beyinlileri mülakat kuruluna koymasa! Siz önce kendi içinizdeki kadından pilot olmaz diyenleri terbiyeleyin de emekler yok yere yanmasın!!!
  • Arkadaşlar bir hayallerinin peşinde koşan kadınlarımız eksikti havacılıkta.. Hadi sizde gelin işsiz sayısı %25 %30 oranında artsın..
  • bu hayal için atpl ve tip yaklaşık 300-350b tL gerekiyor
  • araba kullandıkları gibiyse ohooooo
  • 777 den 737 ye fo olarak donup ucus saatini artirip kaptan olucak bababaaa.. siran geldiginde kaptanlikda adin cikar 300 saat fo ucar oyle kaptan olursun senin ne ayricaligin varda asagi dar govdeye indin...
  • Cok acemi oluyor bunlar...
  • Kadin pilotlari kiskanmayiniz. Evde Yemek yapan kadin akilli olsaydi evde yemek yapmaya Kalmazdi. TUrk Hava kuvvetlerinde Askeri pilot olmak zor Gerci son seneler de FETO ailesi sayesinde biraz sistem degisti Bu FETO sistemi THY girmek icin HTA CRM pilot secimlerinde etkili oldu. Olacak olay degil Ana Okulu psikologu THY girecek pilotlara karar veriyor Ak parti li millet vekilinden torpil HTA CRM den cok etkili sin FETO ailesinden torpil HTA CRM cok etkilisin Torpilli olmuyacaklari ise almiyacaksiniz cagirmayin Ana okulu HTA CRM psikologu bir Human factors kitabi Okumayan, Simulator de bes dakika bulunmayan psikolog pilot alimina karar veriyor. Sterile cockpit rules bilmeyen Ana okulu psikologu dan be beklersin .

Türk Hava Yolları’nın kadın pilotlarından Feride Kaya ve Fatoş Armağan Anbarpınar AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık’a konuşarak; ‘Kadınlar hayallerinden vazgeçmesin’ mesajını verdi.

Pilotluğa Hava Harp Okulu’nda başladığını belirten Feride Kaya; ‘2014’ten beri THY’nin A320 filosunda first office olarak görev yapıyorum. Daha önce Türk Hava Kuvvetleri’nde 14 yıl helikopter ve CASA pilotluğu yaptım. Benim uçma hayalim lise yıllarında başladı. Asker olmak, üniforma giymek her zaman hayallerim arasındaydı.

Kadın pilot olarak meslekte zor yaşadım diyemem çünkü; Bizden istenilen hizmeti biz vermeye çalıştık. Eğitim süreci olsun, işe başlama süreci olsun herhangi bir zorluk yaşamadık. Ancak zorlandğımız kısım belki kadın pilotluğa karşı oluşan algı olabilir. Hem kadın asker, hem kadın pilot olmayı tuhaf karşılayanlar oldu. Ama çok olumlu karşılayanlar da oldu. Ben hem THK’da görev yapmaktan hem  de THY’de olmaktan gurur duyuyorum’dedi.

‘KADINLAR HAYALLERİNİN PEŞİNDE KOŞSUN’

İstekli olan kadınların istediklerini yapabilecekleri gücün onlarda olduğunu belirten Kaya; ‘İsterlerse onların yapamayacakları bir şey yok. Sadece pilotluk değil, imkansız gördükleri herşeyi yapabilirler. Hayallerinin peşinden koşsunlar. Kadınlar olarak bizim görevimiz sadece sosyal yaşamdaki yerimiz almak değil, aynı zamanda düzgün aileler yetiştirmek. Çünkü bizler geleceğin toplumunu yetiştirip şekillendiriyoruz’ ifadelerini kullandı.

THY’nin bir diğer kadın pilotu Fatoş Armağan Anbarpınar ise ailede tek pilotun kendisi olduğunu belirterek; ‘Aslında benim de üniforma giyme gibi bir hayalim vardı. 2005 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra ben TALPA’da işe başladım. IFALPA sayesinde de o dönem dünyadaki pilot örgütleriyle de çalışınca pilotluğa özendim. Kafamda bunu uzun süre sorguladım ve en sonunda Tuna Gürel Kaptan ve ekibi, Altan Yıldırım Kaptan, Hikmet İşgören Kaptan benim elimden tuttular’ dedi.

Benim TALPA ile tanışmam da aslında biraz ilginç oldu. Ben kapılarına gidip ‘bana iş verin, sahip çıkın’ dedim. Çünkü havacılık sektöründe çalışmayı çok istiyordum. Daha sonra Ayjet’te eğitim alarak 5. Dönem mezunu oldum. 2009 yılı Ocak ayında da THY’de işe başlıyıp ilk uçuşumu Ağustos ayında yaptım. 1.5 yıl Boeing 737’de uçtum, daha sonra şirketim beni 777'ye yönlendirdi ve 4 yıl 777’de uçtum. Bu süreçte şirkette yer eğitimi öğretmenliği de yaptım. Çeşitli görevlerde bulunup bir de çocuk sahibi olunca uçuş saati olarak biraz geride kaldım. Şimdi 737’ye geri döndüm. Burada daha mutluyum. THY’nin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum' dedi.

AirportHaber

'Kadınlar hayallerinin peşinden koşsun'

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

KARADAYI ~ 7 yıl önce
Güzel insanlara Selam, Ben hayatımda o kadar internet gazetesi okudum. Fakat Airport Haber okuyucuları kadar eleştiren, hakaret eden bir okuyucu kitlesi asla tanımıyorum. Özel mi seçiliyorsunuz? Biraz olsun saygı olsun lütfen. Bu kadar hazımsızlık neden? Bu kadar kıskanmayın midenize oturur. Kendinize zazar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetti artık ~ 7 yıl önce
Offff çok sıkıldım bu "female pilot" haberlerinden. Yetti artık. Sabiha Gökçen 70 sene önce dandik bir uçakla ve sadece bir pusula ile Balkan ülkelerinin tümünü dolaşmıştı. Bugünküler sadece şov bizimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum..:) ~ 7 yıl önce
Sponsor bulursan yada baban kaptansa tabı vazgeçme hayallerinden:))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadına önyargı ~ 7 yıl önce
Keşke o thy tüm aşamaları geçen kadın pilot adayını sudan sebeplerle eleyecek örümcek beyinlileri mülakat kuruluna koymasa! Siz önce kendi içinizdeki kadından pilot olmaz diyenleri terbiyeleyin de emekler yok yere yanmasın!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duyan gelsin.. ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar bir hayallerinin peşinde koşan kadınlarımız eksikti havacılıkta.. Hadi sizde gelin işsiz sayısı %25 %30 oranında artsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ücret ~ 7 yıl önce
bu hayal için atpl ve tip yaklaşık 300-350b tL gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
araba ~ 7 yıl önce
araba kullandıkları gibiyse ohooooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpilli ~ 7 yıl önce
777 den 737 ye fo olarak donup ucus saatini artirip kaptan olucak bababaaa.. siran geldiginde kaptanlikda adin cikar 300 saat fo ucar oyle kaptan olursun senin ne ayricaligin varda asagi dar govdeye indin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magenta generation ~ 7 yıl önce
Nasıl oldu da bu yorumu yayınladınız hayret. Gerçekleri yazınca yayınlama gereği duymuyorsunuz. Show must go on. Alice torpilliler diyarında.
Acemi ~ 7 yıl önce
Cok acemi oluyor bunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiskanmayin ~ 7 yıl önce
Kadin pilotlari kiskanmayiniz. Evde Yemek yapan kadin akilli olsaydi evde yemek yapmaya Kalmazdi. TUrk Hava kuvvetlerinde Askeri pilot olmak zor Gerci son seneler de FETO ailesi sayesinde biraz sistem degisti Bu FETO sistemi THY girmek icin HTA CRM pilot secimlerinde etkili oldu. Olacak olay degil Ana Okulu psikologu THY girecek pilotlara karar veriyor Ak parti li millet vekilinden torpil HTA CRM den cok etkili sin FETO ailesinden torpil HTA CRM cok etkilisin Torpilli olmuyacaklari ise almiyacaksiniz cagirmayin Ana okulu HTA CRM psikologu bir Human factors kitabi Okumayan, Simulator de bes dakika bulunmayan psikolog pilot alimina karar veriyor. Sterile cockpit rules bilmeyen Ana okulu psikologu dan be beklersin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000