18 Eylül 2013, Çarşamba 14:43:17

KAÇIRILAN PİLOTLARLA İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın Lübnan'da kaçırılmasıyla ilgili hükümetin hala herhangi bir somut adım atmadığını ifade eden Oran, pilotlardan haber alınamadığını belirtti.
  • Bir milletvekili çıkmış arkadaşlarımızla ilgilenmiş, artan kaçırılma olaylarına da parmak basmış. Demokratik bir ülkede bunun sorumluları hakkında hemen işlem yapılırken THY'den ses yok. Bir milletvekili daha çıksa da SKY için devletten verilen 62 milyon Euro'cuk nasıl verildi, SHGM son yaptığı mali denetleme raporunu kamuoyuna açıklasa diye önerge verirse hiç olmazsa karanlık bazı noktalar aydınlanmış olur.
  • Ailerin dava acmasi lazim
  • Saçma sapan sorular sormak hiç sormamaktan iyidir!
  • ENTERESAN ADAM'A Anlamamış olabilirsin. Kaçırılma olayının sıcak tutulması için o soruları sormuş. Kendiside bazı soruların cevapsız olduğunu biliyor ama onun gibiler de yapmazsa kim yapacak. Sen kimseye saçma veya değil birşey sordun mu? Adam en azından uğraşıyor, göbeğini kaşımıyor diğerleri gibi.
  • evet evet haklısın, yurt dışı yatıya giden tüm pliotlara devlet koruma verece ama sadece thy pilotlarına diğerleri pilot değil çünkü. mesela saudia için uçan onur air ekiplerinin kaçırılmaması için suudi dış işleri bakanlığının tedbir alması için türk dış işleri bir şey yapıyor mu? yurt dışından yapılan ekip ikram yüklemeleri için dış işleri her ikram firmasına en az birer tane çeşnicibaşı koyup yemekleri tattırıyor mu, bu tattırmalar neticesinde hiç ölmüş olan çeşnicibaşı mevcut mu? daha soracak çoooook saçma sapan soru var ama en fazla bu kadar saçmalayabiliyorum. saçmalamakta bu adamı yakalamak pek mümkün değil. arkadaş teröristler pilot kaçırdı, kaçırılan pilotlardan birisi benimde çok yakından tanıdığım, dolayısıyla ben bu adamdan daha çok yaralıyım ama şu sorduğu sorulardan ne öğrenmeyi hedefliyor anlayamadım.
  • Şu durumda ve öncesi durumda herkes iyi biz kötü olduk ve neticede iki pilotumuz da kaçırıldı. Yorum yapmak bile zor geliyor insana.
  • Sonunda sesini cikaran birileri oldu.

Davutoğlu'nun, aradan geçen 39 gün içerisinde kaçırılan pilotlar için hangi girişimlerde bulunduğunu, kimlerle görüştüğünü ve temaslarının sonucunun ne olduğunu açıklamasını isteyen Oran şu soruları yöneltti:

"Bu pilotlarımızın kaçırılacağına dair bakanlığınıza herhangi bir istihbari bilgi ulaşmamış mıydı?

Gelişme sağlanmaması karşısında THY pilotlarının tamamının risk altında olduğu ve kaçırılabileceği kaygısının gerçeklik payı nedir? Yeni kaçırmaları önlemek için hangi önlemleri aldınız?

Pilotlarımızın, hükümetinizin Suriye'deki muhaliflere verdiği destek nedeniyle, ÖSO'nun Suriye'de rehin aldığı 9 Lübnanlı hacıya misilleme olarak kaçırıldığı bilgisi doğru mudur? Lübnanlı hacıların bırakılmasının ardından 2 THY pilotunun salıverileceği yönünde hükümetinizle pazarlık yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu konuda hangi girişimde bulundunuz?

THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın ailelerine gelişmeler aktarılıyor mu, ailelerle kim ne zaman görüşerek bilgi aktardı?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yurt dışında kaçırılan Türk vatandaşları için sonuç alacak girişimlere niçin bulunmuyor?

2000 yılından bu yana yurt dışında kaçırılan Türk vatandaşlarının sayısı ve olayın gerçekleştiği ülkelere göre dağılımı nedir? Bu vatandaşlarımızın hepsi kurtarıldı mı akıbetleri ne oldu?"

KAÇIRILAN PİLOTLARLA İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bir milletvekili çıkmış arkadaşlarımızla ilgilenmiş, artan kaçırılma olaylarına da parmak basmış. Demokratik bir ülkede bunun sorumluları hakkında hemen işlem yapılırken THY'den ses yok. Bir milletvekili daha çıksa da SKY için devletten verilen 62 milyon Euro'cuk nasıl verildi, SHGM son yaptığı mali denetleme raporunu kamuoyuna açıklasa diye önerge verirse hiç olmazsa karanlık bazı noktalar aydınlanmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 11 yıl önce
Ailerin dava acmasi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trolleycat ~ 11 yıl önce
Saçma sapan sorular sormak hiç sormamaktan iyidir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHOOTER ~ 11 yıl önce
ENTERESAN ADAM'A Anlamamış olabilirsin. Kaçırılma olayının sıcak tutulması için o soruları sormuş. Kendiside bazı soruların cevapsız olduğunu biliyor ama onun gibiler de yapmazsa kim yapacak. Sen kimseye saçma veya değil birşey sordun mu? Adam en azından uğraşıyor, göbeğini kaşımıyor diğerleri gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enteresan adam(!) ~ 11 yıl önce
evet evet haklısın, yurt dışı yatıya giden tüm pliotlara devlet koruma verece ama sadece thy pilotlarına diğerleri pilot değil çünkü. mesela saudia için uçan onur air ekiplerinin kaçırılmaması için suudi dış işleri bakanlığının tedbir alması için türk dış işleri bir şey yapıyor mu? yurt dışından yapılan ekip ikram yüklemeleri için dış işleri her ikram firmasına en az birer tane çeşnicibaşı koyup yemekleri tattırıyor mu, bu tattırmalar neticesinde hiç ölmüş olan çeşnicibaşı mevcut mu? daha soracak çoooook saçma sapan soru var ama en fazla bu kadar saçmalayabiliyorum. saçmalamakta bu adamı yakalamak pek mümkün değil. arkadaş teröristler pilot kaçırdı, kaçırılan pilotlardan birisi benimde çok yakından tanıdığım, dolayısıyla ben bu adamdan daha çok yaralıyım ama şu sorduğu sorulardan ne öğrenmeyi hedefliyor anlayamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumsuz.. ~ 11 yıl önce
Şu durumda ve öncesi durumda herkes iyi biz kötü olduk ve neticede iki pilotumuz da kaçırıldı. Yorum yapmak bile zor geliyor insana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun ~ 11 yıl önce
Sonunda sesini cikaran birileri oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000