22 Ocak 2014, Çarşamba 20:05:45

KAÇIRILAN PİLOTLAR ESARET GÜNLERİNİ ANLATTI

Lübnan’da kaçırılan ve 71 gün esir tutulduktan sonra serbest bırakılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca yaşadıklarını zor günleri TALPA'nın düzenlediği 3. Pilotlar Çalıştayı'nda anlattı.
  • Ya şu yorumları okudum da yazıklar olsun ne kadar fena ve fesat insanlarız bir durup düşünmek gerekiyor
  • Baydı bu hikaye
  • Türk toplumunda büyüğe saygı küçüğe sevgi esastır. Bunu hiçbirşey değiştiremez. Kaptanda FO nun büyüğüdür. Ona saygı göstermelidir. Eleştirilerede saygı gösterceğiz, kimseyi hiçbir yerden kovmayacağız, bu sivilliğinde en büyük göstergesidir, sivil uygar adam demektir, uygarlıkta kimseye Eyy diye höykürmelerde de bulunulmaz; herkese herşeye kibar olunur. Mantıkla ve ananelerimize uygun saygıyla konuşulur.
  • Tehlikeli ve kavgacı birine benziyor, burnuna gözlerine hareketlerine dikkatli bakın
  • Yine kendini bilmez biri kim kaptan kim F/O belli değil diye yazmış. F/O Ağca çok konuşuyomuş öyle olmazmış, kaptan konuşur F/O dinlermiş. Eyy TKyı Silahlı Kuvvetler zanneden dinazor doğumlu, örümcek kafalılar..Kendinize çeki düzen verin. Eli cebinde diye fırça atmaya çalışmayın komik duruma düşüyorsunuz. Kaldıramıyosanız çekin gidin....
  • Kacirilma ile ilgili pilotları eleştirenleri,bir gece evlerinden apar topar alsalar gene aynimi düşünürler merak ettim.Afrika gecelerinde ,issiz yollarda zifiri karanlıkta servise bilmedikleri belli oluyor.
  • SAYIN AĞCA, BAŞINIZA GELEN BU KAÇIRILMA OLAYININ VE RİSKİN BÜYÜKLÜĞÜ TARTIŞILMAZ BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN. ALLAH SİZİ AİLENİZE VE SEVDİKLERİNİZE BAĞIŞLADI. ANCAK BUKADAR ÇOK MEDYA DA OLMAK SHOW YAPMAK SİZE YÜCELTMİYOR TAM AKSİNE KOMİK DURUMA DÜŞÜRÜYOR,. AYRICA KİM KAPTAN KİM FO KARIŞMIŞ DURUMDA. AKPINAR DURUYOR SİZ AÇIKLAMA YAPIYORSUNUZ. YETERİNCE HER PLATFORMDA AÇIKLAMA YAPTIĞINIZ YETMİYOR BİRDE KİTAP YAZACAKMISSINIZ. BUNU 15 YIL SONRA OKUYACAK MIŞIZ. SİZİN OLAYINIZ TARİH OLDU. DAHA FAZLA GÜLÜNÇ OLMAYIN ESKİ YAŞAMINIZI DÖNÜN. HAYATTA KALMANIN MUTLULUĞUNU AİLENİZLE YAŞAYIN. ŞU ANDA HİÇ BİR PİLOT SİZİN MEDYA ÖNÜNDE BU KADAR AÇIKLAMA YAPMANIZI ONAYLAMIYOR. SİZ KAHRAMAN FALAN DEĞİL SADECE KAZAZADESİNİZ. İNSANLAR YORUM BİLE YAZMIYOR YANİ İLGİLENMİYORLAR.
  • Yazıklar olsun..neredeyse "niye kaçırıldınız?" diyecekler...Bu kadar haset, kin ve nefret olmaz..Kendinizi 71 gün 1 odaya kapatın ve anahtarı da sizi kilitleyene verin bakalım ne hissedeceksiniz..Ayıp yahu, edep yahu...
  • Bir de film yapalim "Captain Murats", Tom Hanks de basrol oynar : )
  • LÜTFEN BU PİLOTLARI ACİL OLARAK OLMALARO GEREKEN YER OLAN KOKPİTE SOKUN ÇOK ANTİPATİK OLMAYA BAŞLADILAR.

Türkiye Havayolları Pilotları Derneği’nin (TALPA) bu yıl 3.’sünü düzenlediği Pilotlar Çalıştayı Atatürk Havalimanı’nda başladı. Çalıştaya Lübnan’da kaçırılan ve 71 günlük esaretin ardından serbest bırakılan pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca da katıldı. Pilotlar yaşadıkları zor günleri anlattı.

Kendilerini kaçıranların bir önceki ekipte uçuşa giden arkadaşlarının boy boy fotoğrafını çektiğini belirten ve kaçıracakları ekibin kendileri olmadığını söyleyen Murat Akpınar, “Orada neler yaşadığımızı biz biliriz. Kaçıracakları biz değilmişiz. Bizden önce uçağı teslim eden bir ağabeyimiz ve onun yanındaki ekipmiş. Hepsinin tek tek resimleri çekilmiş, bütün ekibe dağıtılmış. ‘Bunlar alınacak, bunlar bırakılacak, kaptan bu’ bütün hazırlıklar yapılmış. Onlar da bizi ilk karşılarında gördüklerinde şaşırmışlar. Bana, ‘kır saçlı senden daha kısa birini bekliyordum. Sen nereden çıktın’ diyor. Buraya gelene kadar birçok sezgilerim vardı. Bundan sonra hayatımda yapacağım bazı şeyler var. Böyle bir sezgi ve duygu düşünce içine girersem 5-6 saatlik bir yatıda otele gitmeyi düşünmüyorum. Bu korkudan diye bilirsiniz. O sezgilerime kesinlikle güveneceğim. O gün kıramadım ama bundan sonra kırarım diye düşünüyorum. Kaptan olarak tecrübelerimiz var. Bundan sonraki düşüncem böyle bir şey başıma geldiği zaman bir şeylerin ters gittiğini anladığım zaman bunu kırmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Gerekirse servisin yolunu değiştireceğim” diye konuştu. 

"APAR TOPAR KAÇIRILDIK"

Esaret döneminde sürekli farklı evlerde tutulduklarını ve bu adres değişiklikleri sırasında kaçıranlar tarafından belirli hazırlıklar yapıldığını ifade eden Murat Akpınar, "Adres değişikliği yapacağımız zaman ilk 3 evde hazırlıklar yapılıyordu. Biz de bu hazırlıklar yapıldığı zaman farklı bir adrese götürüleceğimizi anlıyorduk. Ancak dördüncü defa adres değiştireceğimiz zaman olmadığını gördük. 15 dakika içerisinde bizi apar topar o evden çıkartıp ortalıkta ne varsa toparlayıp arabaya bindirdiler. O şekilde farklı bir adrese kaçırdılar. Sanırım o zaman bir müdahale olacağını düşündüler" dedi. Akpınar, işin medyatik kısmının sonlandırılıp artık başkalarına fayda sağlayacak bilimsel kısmının ele alınması gerektiğini söyledi.

TECRÜLERİNİ KİTAP YAZARAK AKTARACAKLAR

Serbest bırakılmasının ardından sonra belli bir periyot geçirdiklerini ifade eden ve uzman psikologlarla görüştüklerini söyleyen THY pilotu Murat Ağca, psikologların tavsiyeleri konusunda ilerlediklerini ifade etti. Yaşanan süreçlerle ilgili çalışma yapacaklarını ve kitap yazacaklarını söyleyen Ağca, “Bu kitabın içinde sizin bilmediğiniz ya da bildiğinizde şaşıracağınız çok detaylar, ayrıntılarda olacaktır. Bunları belki yayınlarız, belki yayınlamayız. Yani yayınlama konusunda 15 yıl sonrayı düşünüyorum. Bunları orada okuduğunuzda çok daha farklı bir şeyler göreceksiniz. Ama önemli olan bizim buraya sağ salim gelmemizdi ve bunu başardık. Böyle bir durumla karşılaşacak arkadaşlarıma tavsiyem olay olduğu ilk andan son ana kadar sakinliklerini korumalarıdır. Ne kadar sakin olursanız olayları o kadar yönetme ihtimaliniz olur” dedi.

Murat Ağca’nın Beyrut’a uçuş yaptığını ifade eden ve Beyrut’ta kimsenin Ağca’yı tanımadığını söyleyen Akpınar, “Kendisi Beyrut’a uçtu. Merak da ediliyordu. Biz hepimiz havacıyız. Biz zaten bazı şeyleri göze alarak bu mesleği yapıyoruz. Bizim öyle bir korkularımızın olma ihtimali yok. Öyle bir şansımız yok. Hava kuvvetlerindeyken arkadaşımız şahit oluyordu, bir gün cenazesini kaldırıyorduk ertesi gün aynı uçakla göreve gidiyorduk. Murat kardeşimiz geçen hafta aslanlar gibi gitti. Kimse tanımadı diyor. Beni de kimse tanımaz” şeklinde konuştu.

KAÇIRILAN PİLOTLAR ESARET GÜNLERİNİ ANLATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya şu yorumları okudum da yazıklar olsun ne kadar fena ve fesat insanlarız bir durup düşünmek gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nane ~ 10 yıl önce
Baydı bu hikaye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 10 yıl önce
Türk toplumunda büyüğe saygı küçüğe sevgi esastır. Bunu hiçbirşey değiştiremez. Kaptanda FO nun büyüğüdür. Ona saygı göstermelidir. Eleştirilerede saygı gösterceğiz, kimseyi hiçbir yerden kovmayacağız, bu sivilliğinde en büyük göstergesidir, sivil uygar adam demektir, uygarlıkta kimseye Eyy diye höykürmelerde de bulunulmaz; herkese herşeye kibar olunur. Mantıkla ve ananelerimize uygun saygıyla konuşulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 10 yıl önce
Tehlikeli ve kavgacı birine benziyor, burnuna gözlerine hareketlerine dikkatli bakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknoloji ~ 10 yıl önce
resmi nasıl hareket ettirecez de "hareketlerini " görcez abi ? Yardımcı olur musun ?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yine kendini bilmez biri kim kaptan kim F/O belli değil diye yazmış. F/O Ağca çok konuşuyomuş öyle olmazmış, kaptan konuşur F/O dinlermiş. Eyy TKyı Silahlı Kuvvetler zanneden dinazor doğumlu, örümcek kafalılar..Kendinize çeki düzen verin. Eli cebinde diye fırça atmaya çalışmayın komik duruma düşüyorsunuz. Kaldıramıyosanız çekin gidin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kacirilma ile ilgili pilotları eleştirenleri,bir gece evlerinden apar topar alsalar gene aynimi düşünürler merak ettim.Afrika gecelerinde ,issiz yollarda zifiri karanlıkta servise bilmedikleri belli oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİLOT ~ 10 yıl önce
SAYIN AĞCA, BAŞINIZA GELEN BU KAÇIRILMA OLAYININ VE RİSKİN BÜYÜKLÜĞÜ TARTIŞILMAZ BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN. ALLAH SİZİ AİLENİZE VE SEVDİKLERİNİZE BAĞIŞLADI. ANCAK BUKADAR ÇOK MEDYA DA OLMAK SHOW YAPMAK SİZE YÜCELTMİYOR TAM AKSİNE KOMİK DURUMA DÜŞÜRÜYOR,. AYRICA KİM KAPTAN KİM FO KARIŞMIŞ DURUMDA. AKPINAR DURUYOR SİZ AÇIKLAMA YAPIYORSUNUZ. YETERİNCE HER PLATFORMDA AÇIKLAMA YAPTIĞINIZ YETMİYOR BİRDE KİTAP YAZACAKMISSINIZ. BUNU 15 YIL SONRA OKUYACAK MIŞIZ. SİZİN OLAYINIZ TARİH OLDU. DAHA FAZLA GÜLÜNÇ OLMAYIN ESKİ YAŞAMINIZI DÖNÜN. HAYATTA KALMANIN MUTLULUĞUNU AİLENİZLE YAŞAYIN. ŞU ANDA HİÇ BİR PİLOT SİZİN MEDYA ÖNÜNDE BU KADAR AÇIKLAMA YAPMANIZI ONAYLAMIYOR. SİZ KAHRAMAN FALAN DEĞİL SADECE KAZAZADESİNİZ. İNSANLAR YORUM BİLE YAZMIYOR YANİ İLGİLENMİYORLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Camiamız bu (mu)? ~ 10 yıl önce
Yazıklar olsun..neredeyse "niye kaçırıldınız?" diyecekler...Bu kadar haset, kin ve nefret olmaz..Kendinizi 71 gün 1 odaya kapatın ve anahtarı da sizi kilitleyene verin bakalım ne hissedeceksiniz..Ayıp yahu, edep yahu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IMDb ~ 10 yıl önce
Bir de film yapalim "Captain Murats", Tom Hanks de basrol oynar : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YETER ~ 10 yıl önce
LÜTFEN BU PİLOTLARI ACİL OLARAK OLMALARO GEREKEN YER OLAN KOKPİTE SOKUN ÇOK ANTİPATİK OLMAYA BAŞLADILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000