13 Ağustos 2010, Cuma 08:40:47

Kabin memurlarının kilo meselesi yüzünden kapışıyorlar!

Türk Hava Yolları Yönetimi'nin kilolu kabin memurlarını ücretsiz izne çıkarmasından sonra köşe yazarları birbirine girdi. Hürriyet Gazetesi yazarlarından Cengiz Semercioğlu kendine "saydıran" diğer yazarlara köşesinden cevap verdi...
  • konuşma tarzın ve cümle kuruşlarından ben seni anladım zaten bana birşey anlatmana gerek yok.Kapasite belli gerisi boş.Ama Bahsedilen şirkette çalışıyorsan yazık derim iş arkadaşlarına.Ne demişler "EĞİTİM ŞART".
  • doktora nedir sanırım sağdan soldan duyup iyi bir şey düşünüp onu da sallamışsın. diyemezsın tabı nereden diye attığın bellı. mhatap olmayalım lütfen arkadaş bir daha
  • çok merak ediyorum çarşamba günü yani ramazan ayının ilk günü THY genel Müd. ve Teknik Müd.'te yenilen öğle yemeğinden zehirlenen ve çevre hastaneleri dolduran çalışanlarla ilgili bir şey göremedik.Bu kadar büyük bir şirkette eğer böyle birşey çalışanın başına geliyorsa bizim gibi hergün dışarda yemeğini yemek zorunda kalanlar napar???
  • ahhhh..ne kadar güzel değinmişsiniz.ağzınıza sağlık.biz de,ter kokmayan,nefesi kokmayan,yakışıklı,tertemiz,mis gibi kokan,CENTİLMEN,ayakkabılarında çamur olmayan,tırnaklarının arası pis olmayan,kabindeki görevlilere sarkıntılık etmeyen özetle: TÜRK ERKEĞİNE YAKIŞIR bir yolcu profiline hasret kaldık.çuvaldız ve iğne:)
  • bir düşünelim..alalım bir kaç kişi aralarından,deneyelim bakalım.bol bol dengesiz saatlerde uçuralım.önlerine uçaklara ekip için yüklenen yemeklerden sunalım.bünyenin en çok enerji tükettiği saatlerde UYUTALIM.en az enerji tükettiği saatlerde de uçuralım.VAR MISINIZ? yalnız obez olursanız bizi aşar:))
  • HERŞEY DIŞARDAN NE KADAR KOLAY DEĞİL Mİ?gece uçuşlarında uykusuz olmanın,uçaklara ekipler için yüklenen sandviçlerin,bütün gece uçup,gündüz uyumanın ve daha da acısı bu sebeple bedenlerimizin yıllarca gördüğü hasar..elbette KİLO ALDIRACAKTIR.hatta bünyenin savunma sistemini alt üst edecektir.herkes birşeyler söylüyor.Ancak SAĞLIKSIZ ÇALIŞMA ŞARTLARINI kimse düşünmüyor.UÇMAYAN ANLAMAZ..
  • sen heralde bahsedilen şirkete torpille girmişin arkdaş. Normalden giremeyecek kapasitedesin belli. Ve burada kendi çapında saldırıp eğleniyorsun.Başka bir eğlencen yok.Niye bu kadar hırslısın kabin memurlarına devletin parası şu busu diyorsun.O onun mesleği .Bunun bir meslek olduğunu ve bu yüzden uçtuğunu uçtuğu içinde dünyayı gördüğünü bilemeyecek kapasitedesin.Sana diplomamın nerden olduğunu gösterecek değilim zaten eminim diplomamı gördüğünde üzerine birde doktoramı gördüğünde masanın altına girer bir daha çıkamazsın.
  • yüzde 90 üniv.miş külahıma anlat. olanların çoğude düşük puanlı ya da bilg. müh. diyen arkadaş gibi özelden mezundur eminim. dünya görürmüş ayıp yahu nispet yapar gibi devletın imkanlarıyla vergi verenı küsürüyorsun. sende olmuş olmak çok kolay ing. var üniv. var sanatçılık var bana olmaz senın iş. iyi günler
  • AtlasJet ile Türk Hava Yollarını karşılaştıranlar. Aklınıza şaşarım. Neyle neyi karşılaştırmaya kalkıyorlar. Allah akıl fikir versin. AtlasJet'ten ne aksiği ne fazlası varmış. Sen ordan buraya gel anlarsın ne eksiği olduğunu. Tövbe tövbe....
  • THY'nin ATLASJET'ten öğreneceğiçok şey var. Bunlardan bir tanesi de, istenilen sonucu personeline imkan da tanıyarak ulaşmak. AIRGENEKON rumuzuyla yazan arkadaşım nasıl yapıldığını açıklamış. İnanılır gibi değil ama gerçek. Hem insani, hem personeline yardımcı, hem kısa zamanda sonuç alıcı, hem personeli minimum mağdur eden. THY hiç olmassa bunu örnek alsaydı.

İşte Cengiz Semercioğlu'nun o yazısı:

"KİLO MESELESİ

THY de kilolu hostes konusunda benimle aynı fikirde; zorunlu izne çıkardı onları.

Kadın yazarlar da beni eleştiriyor.

Ömür Gedik, İdil Çeliker saydırmışlar:

Manken görmek istiyorsan defileye git...

Kadınları aşağılamaktır bu...

Hosteslik mesleği erkeğin gözünü okşama demek değildir...

Ülkü Tamer’in tam da buna denk düşen bir sözü var; “Hem dersini bilmiyor hem de şişman herkesten” der şair...

Kadın yazarların durumu da böyle.

Bana kızıyorlar ama konuyu bilmiyorlar.

Arkadaşlar, THY’nin şişman diye izne gönderdiği kabin memurlarından 15’i erkek, 13’ü kadın...

Yani erkekler daha fazla...

Şişmanlıktan mağdur olan varsa daha çok erkekler.

Neden ilk kadınlar geliyor aklınıza..."

Cengiz SEMERCİOĞLU
HÜRRİYET

Kabin memurlarının kilo meselesi yüzünden kapışıyorlar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
konuşma tarzın ve cümle kuruşlarından ben seni anladım zaten bana birşey anlatmana gerek yok.Kapasite belli gerisi boş.Ama Bahsedilen şirkette çalışıyorsan yazık derim iş arkadaşlarına.Ne demişler "EĞİTİM ŞART".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
doktora nedir sanırım sağdan soldan duyup iyi bir şey düşünüp onu da sallamışsın. diyemezsın tabı nereden diye attığın bellı. mhatap olmayalım lütfen arkadaş bir daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok merak ediyorum çarşamba günü yani ramazan ayının ilk günü THY genel Müd. ve Teknik Müd.'te yenilen öğle yemeğinden zehirlenen ve çevre hastaneleri dolduran çalışanlarla ilgili bir şey göremedik.Bu kadar büyük bir şirkette eğer böyle birşey çalışanın başına geliyorsa bizim gibi hergün dışarda yemeğini yemek zorunda kalanlar napar???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ahhhh..ne kadar güzel değinmişsiniz.ağzınıza sağlık.biz de,ter kokmayan,nefesi kokmayan,yakışıklı,tertemiz,mis gibi kokan,CENTİLMEN,ayakkabılarında çamur olmayan,tırnaklarının arası pis olmayan,kabindeki görevlilere sarkıntılık etmeyen özetle: TÜRK ERKEĞİNE YAKIŞIR bir yolcu profiline hasret kaldık.çuvaldız ve iğne:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir düşünelim..alalım bir kaç kişi aralarından,deneyelim bakalım.bol bol dengesiz saatlerde uçuralım.önlerine uçaklara ekip için yüklenen yemeklerden sunalım.bünyenin en çok enerji tükettiği saatlerde UYUTALIM.en az enerji tükettiği saatlerde de uçuralım.VAR MISINIZ? yalnız obez olursanız bizi aşar:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HERŞEY DIŞARDAN NE KADAR KOLAY DEĞİL Mİ?gece uçuşlarında uykusuz olmanın,uçaklara ekipler için yüklenen sandviçlerin,bütün gece uçup,gündüz uyumanın ve daha da acısı bu sebeple bedenlerimizin yıllarca gördüğü hasar..elbette KİLO ALDIRACAKTIR.hatta bünyenin savunma sistemini alt üst edecektir.herkes birşeyler söylüyor.Ancak SAĞLIKSIZ ÇALIŞMA ŞARTLARINI kimse düşünmüyor.UÇMAYAN ANLAMAZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen heralde bahsedilen şirkete torpille girmişin arkdaş. Normalden giremeyecek kapasitedesin belli. Ve burada kendi çapında saldırıp eğleniyorsun.Başka bir eğlencen yok.Niye bu kadar hırslısın kabin memurlarına devletin parası şu busu diyorsun.O onun mesleği .Bunun bir meslek olduğunu ve bu yüzden uçtuğunu uçtuğu içinde dünyayı gördüğünü bilemeyecek kapasitedesin.Sana diplomamın nerden olduğunu gösterecek değilim zaten eminim diplomamı gördüğünde üzerine birde doktoramı gördüğünde masanın altına girer bir daha çıkamazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yüzde 90 üniv.miş külahıma anlat. olanların çoğude düşük puanlı ya da bilg. müh. diyen arkadaş gibi özelden mezundur eminim. dünya görürmüş ayıp yahu nispet yapar gibi devletın imkanlarıyla vergi verenı küsürüyorsun. sende olmuş olmak çok kolay ing. var üniv. var sanatçılık var bana olmaz senın iş. iyi günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AtlasJet ile Türk Hava Yollarını karşılaştıranlar. Aklınıza şaşarım. Neyle neyi karşılaştırmaya kalkıyorlar. Allah akıl fikir versin. AtlasJet'ten ne aksiği ne fazlası varmış. Sen ordan buraya gel anlarsın ne eksiği olduğunu. Tövbe tövbe....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY'nin ATLASJET'ten öğreneceğiçok şey var. Bunlardan bir tanesi de, istenilen sonucu personeline imkan da tanıyarak ulaşmak. AIRGENEKON rumuzuyla yazan arkadaşım nasıl yapıldığını açıklamış. İnanılır gibi değil ama gerçek. Hem insani, hem personeline yardımcı, hem kısa zamanda sonuç alıcı, hem personeli minimum mağdur eden. THY hiç olmassa bunu örnek alsaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000