09 Mart 2014, Pazar 09:09:46

KABİN MEMURLARINA FAZLA KİLO AYARI

Kabin memurluğu yani hosteslik, gözde mesleklerden birisidir hiç kuşkusuz. Neden olmasın ki, hem saygın bir meslek hem de maaşı iyi.
  • Teknisyenlere; arkadaşım gidin sizde uçun o zaman sizi tutan mı var. Git kabin memuru olsana madem durumunuz kötü! Olamıyorsan kabul etmiyorlarsa da sizden daha fazla niteliğe sahibiz demektir o zaman sus be adam. ayrıca dilinize bi dolanmış lise mezunu diye. Yahu git THY kabin memuru eğitim düzeyinde lise mezunu oranına bak. Sonra mızmızlan
  • Size o zaman üzücü haber. Bu kadar yüksek maaş kazanmanıza yakın tarihte bir düzenleme getirilecek. İsterin inanın isterin inanmayın. Özel şirketlerde insanlar 1300 kazanırken sizin 5000 TL kazanmanız doğru değil. Gereken merciler uyarıldı. Dengeleme yapılacak. Yine özellerden çok alacaksınız ama o kadar da çok değil. Sonra çıkarsınız yine greve. Daha olaylarınız olacak. Ve konuya ciddi gözü ile bakılıyor. Bilgilerinize sayın THY memurları.
  • Kardeşim bende sizi anlamıyorum ya, niyr burda mühendisliğiniz doktorluğunuz avukatlığınızla övünüp kabin memurluğu yapıyorsunuz o zaman kardeşim? Her fırsatta buraya yok doktordum kabin memuru oldum, yok avukattım, yok mühendistim. Bu ne ya? Yapmayın kardeşim o zaman. Sizi işe alan insanların işine geliyo sizi almak niye? Çünkü övünüyo garibanlar şirketinde avukatlar mühendisler çalılıyor diye. Mühendis isen git işini yap. Para tatlı geliyo tabi THY'de mühendis kabin memuruyum diye övünüyosun. Mühendis kabin memuru mu olurmuş ya? Dünyada yeni bir kavram mı çıkartıyosunuz ortaya? Anladık okumuşsunuz, ama iş bulamayıp kabin memuru olmuşsunuz, varmı başka bir açıklaması? Ne milletin gözünü boyuyorsunuz burda. Bu arada bende tam 6 yıldır uçuyorum ve üniversite mezunuyum. Daha bir kere böyle bir şey ile övündüğümü hatırlamıyorum. Senşn doktor olman senin mühendis olman yada avukat olman benden daha değerli bir şahsiyet olduğunu göstermiyor, mühendis isen niye bu işi yapıyorsun kardeşim?
  • Kabin memuru olmak ve kilonu idael korumak gerçekten çok zor birşey örnek olarak normal bir insan midesinde 1.5 lt gaz varken bizler düz uçuşa geçtiğimizde ve 4 bacak uçuşta midedeki gaz 7.5 lt oluyor ve şişiyorsun ayrıca dondurulmuş yemekler zaten deli kilo yapıyor ehh yemesen olmaz , ama biz herşeye rahmen dikkat etmeye çalışıyoruz
  • Acaip'e: sevgili acaip bnde cok ii okullarda okudum dereceler yaptim muhendis oldum okudumda okudum baktim sacmaliorum ikibini goremiorum kabin memuru oldum. yani bna gore bosuna calisiosun!maasina soliyen arkdsimiz yuh dioeum gorgusuzlukte boyut atlamissin! ayrica sevgili tk bizede kamp yapsin lakin ise girdikten sonra 10kilo aldim bnde vermeyi beceremiorum! soliyceklerim bundan ibaret:) emniyetli ucuslar:)
  • Ben de yuksek lisans yapmis doktorami yarida birakmis bir kabin memuruyum. Aramizda nice guzel bolumlerden mezun arkadaslarimiz var. Lutfen calistigimiz kuruma aidiyet duygusu hissedelim. Biraz saygili olalim. Kimseyi ki benim ailemi bile ilgilendirmiyo maasim. Bunlar icin ovunmenin bir anlami yok.
  • Ya Allah aşkına bu maaşını yazana inanıyormusunuz. Tamamen tepkileri thy ekiplerine çekmeye çalışan zavallı. Kimin ne kazandığı kendinde kalmalı.
  • Aslında şirketler merkezi yerlerdeki noktalarda diyetisyen ve her yerde şubesi olan spor merkezleri ile örneğin yüzde elli indirim şirket çalışanına dese daha kalıcı bir çözüm olur!bugün spor salonlarına kayıt çok pahalı,bir de diyetisyene gitseniz maaş yetmiyor
  • Inanilir gibi degil...herkes neden bizi sadece maasimizla aniyor diye yakiniyoruzz fakat kurum kulturunu hice sayan eyy sevgili meslektasimm megerrr succ bizdeymiss siz bolee alalade konustugunuz surece bizim daha cok canimiz yanarr ziraa hayatimizz pamuk ipligine baglii oncelikli isimizz guvenlik ve emniyett dahaa bunu hissedemediysen uyandiriyimm
  • Suc tamamen do&coda Yemekleri çok güzel abi :))

Kabin memurluğu yani hosteslik, gözde mesleklerden birisidir hiç kuşkusuz. Neden olmasın ki, hem saygın bir meslek hem de maaşı iyi.

Bu mesleğin avantajları arasında görev alınan uçuşlar sayesinde özellikle yurtdışı seyahatlerini de unutmamak gerekir. Ancak her mesleğin zorlukları olduğu gibi kabin memurluğunun da, ‘uluslararası kurallarla belirlenen’ çok disiplinli bir çalışma sistemi bulunuyor. Bu disiplinli çalışma sistemine ayak uydurmak için de, öncelikle fazla kilolardan bir an önce kurtulmak gerekiyor.

Kabin memurluğu konusunda toplumda her ne kadar ‘uçan garson’ algısı yaygın olsa da, aslında hosteslerin ilk ve en önemli görevleri güvenlik uygulamalarıdır. Daha çok yiyecek-içecek servisi yaparken gözlemlediğimiz kabin memurlarından, uluslararası sivil havacılık kuralları gereği, ‘acil durumlarda müdahale ve yolcuların en hızlı şekilde uçaktan tahliyesini gerçekleştirmeleri’ istenir. Ancak uçaktaki ‘dar alanda’ zamanla yarışan hosteslerin fazla kiloları, en çok sorun çıkaran konuların başında geliyor. Bu yüzden havayolu şirketleri, işe alımlarda kilolu hosteslere onay vermiyor. İşe girdikten sonra kilo alan hostesler konusunda ise bir dizi tedbir alınıyor.

Kilolu hostese ‘zayıfla gel’ deniyor

Kilolu hostesler konusunda THY, çalışanlarına ücretsiz izne çıkararak çözüm aradı. Kilolu kabin memurları, özel diyet ve spor programları sayesinde, ideal ‘boy ve kilo’ değerlerine ulaştıktan sonra işbaşı yapabildi. Bazı havayolu şirketleri de, kilosundan kurtulamayan kabin memurları ile yollarını ayırdı. Atlasjet Havayolları ise kilolu hostesler için Wellness Sağlıklı Yaşam Kampı düzenledi. Açık havada yapılan spor aktiviteleri ve sağlıklı beslenme formülleri ile fiziksel güçlerini artıran hostesler, aynı zamanda içsel enerjilerini de açığa çıkardı.

Kampta hem spor yaptılar hem diyet

Atlasjet tarafından gerçekleştirilen kampa katılan hostesler, üç haftalık bir programa katıldı. Yaklaşık 20 kişiden oluşan 2 grup, doğayla iç içe yaptıkları fitness-kardiyo aktiviteleri ile iş hayatında yaşadıkları yoğun uçuş temposunun ardından tazelenerek, bedensel ve zihinsel sağlıklı yaşam dengesini geri kazanma imkanı yakaladı. Esas hedefin kilo vermek değil, fit olmak ve iyi hissetmek anlamına gelen ‘wellness’ olduğu sağlıklı yaşam kampına katılan kabin ekipleri, güne saat 07.30’da uyanarak başladı. Hafif bir kahvaltının ardından tempolu şekilde doğa yürüyüşüne çıkan hostesler, gün içinde önce pilates ve yoga gibi vücudun esnekliğini artırmaya yönelik esneme hareketleri gerçekleştirdi. Ekipler esneklik kazandıran hareketlerin ardından açık havada koşu, dağda trekking, yüzme-su jimnastiği gibi kondisyon artırıcı ve kasları çalıştırıcı aktivitelerle günü tamamladı.

Kampa katılanlar, spor yapmanın yanı sıra özel diyet de uyguladı. Hostesler diyet programı ile vücutlarındaki yağ-kas oranını optimum seviyeye taşırken, yeni kas oluşmasına yardımcı olan yiyecekler tüketti. Günlük üç ana öğün dışında, sabahları meyve, akşamüstleri şekersiz çay ve kurabiye gibi sağlıklı ara öğünler alındı. Böylece hem acıkma hissinin önüne geçildi, hem de metabolizmanın daha hızlı çalışması sağlanarak kişinin doğal şekilde kilo vermesi ve sağlıklı ideal kilosuna ulaşması sağlandı.

Uçuşta sağlıksız besleniyorlar

Çalışanlarının sağlıklı ve fit olmasını arzu ettiklerini dile getiren Atlasjet yetkilileri, yoğun tempoda çalışan ekiplerin hem fiziksel yorgunluk yaşadığını hem de hızlı olması adına sağlıksız beslenmek durumunda kalabildiğine dikkat çekiyor. Uçuş esnasında genelde yoğunluk nedeniyle sandviç tarzı hazır yiyecekler tercih edildiğini anlatan yetkililer, ekiplerin bu yüzden sofraya oturarak yemek yeme, sebze-meyve gibi sağlıklı ve lifli besinleri tüketme imkanı da bulamadığını ifade ediyor.

Atlasjet yetkilileri ayrıca spor yapma ve sağlıklı beslenmenin, kişinin enerjisini yükselttiğini ve kendisini iyi hissetmesini sağladığını ifade ediyor. Kampa katılan ekiplerin yaşadıkları pozitif değişimin yüzlerine ve davranışlarına da yansıdığını anlatan yetkililer, bu vesileyle hosteslerin fiziki görüntülerinin yenilenerek tazelendiğine işaret ediyor.

Mustafa Gün / Zaman

KABİN MEMURLARINA FAZLA KİLO AYARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Teknisyenlere; arkadaşım gidin sizde uçun o zaman sizi tutan mı var. Git kabin memuru olsana madem durumunuz kötü! Olamıyorsan kabul etmiyorlarsa da sizden daha fazla niteliğe sahibiz demektir o zaman sus be adam. ayrıca dilinize bi dolanmış lise mezunu diye. Yahu git THY kabin memuru eğitim düzeyinde lise mezunu oranına bak. Sonra mızmızlan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY'dekilere ~ 10 yıl önce
Size o zaman üzücü haber. Bu kadar yüksek maaş kazanmanıza yakın tarihte bir düzenleme getirilecek. İsterin inanın isterin inanmayın. Özel şirketlerde insanlar 1300 kazanırken sizin 5000 TL kazanmanız doğru değil. Gereken merciler uyarıldı. Dengeleme yapılacak. Yine özellerden çok alacaksınız ama o kadar da çok değil. Sonra çıkarsınız yine greve. Daha olaylarınız olacak. Ve konuya ciddi gözü ile bakılıyor. Bilgilerinize sayın THY memurları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 10 yıl önce
kıskançlığında bu kadarı yaa ahahahha
hah ~ 10 yıl önce
yahu sen ne içtin aynısından bana da ver. hayalin bu senin sadece. sen mi uyardın gerekli mercileri.
Anlamıyorum ~ 10 yıl önce
Kardeşim bende sizi anlamıyorum ya, niyr burda mühendisliğiniz doktorluğunuz avukatlığınızla övünüp kabin memurluğu yapıyorsunuz o zaman kardeşim? Her fırsatta buraya yok doktordum kabin memuru oldum, yok avukattım, yok mühendistim. Bu ne ya? Yapmayın kardeşim o zaman. Sizi işe alan insanların işine geliyo sizi almak niye? Çünkü övünüyo garibanlar şirketinde avukatlar mühendisler çalılıyor diye. Mühendis isen git işini yap. Para tatlı geliyo tabi THY'de mühendis kabin memuruyum diye övünüyosun. Mühendis kabin memuru mu olurmuş ya? Dünyada yeni bir kavram mı çıkartıyosunuz ortaya? Anladık okumuşsunuz, ama iş bulamayıp kabin memuru olmuşsunuz, varmı başka bir açıklaması? Ne milletin gözünü boyuyorsunuz burda. Bu arada bende tam 6 yıldır uçuyorum ve üniversite mezunuyum. Daha bir kere böyle bir şey ile övündüğümü hatırlamıyorum. Senşn doktor olman senin mühendis olman yada avukat olman benden daha değerli bir şahsiyet olduğunu göstermiyor, mühendis isen niye bu işi yapıyorsun kardeşim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kabin memuru olmak ve kilonu idael korumak gerçekten çok zor birşey örnek olarak normal bir insan midesinde 1.5 lt gaz varken bizler düz uçuşa geçtiğimizde ve 4 bacak uçuşta midedeki gaz 7.5 lt oluyor ve şişiyorsun ayrıca dondurulmuş yemekler zaten deli kilo yapıyor ehh yemesen olmaz , ama biz herşeye rahmen dikkat etmeye çalışıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Acaip'e: sevgili acaip bnde cok ii okullarda okudum dereceler yaptim muhendis oldum okudumda okudum baktim sacmaliorum ikibini goremiorum kabin memuru oldum. yani bna gore bosuna calisiosun!maasina soliyen arkdsimiz yuh dioeum gorgusuzlukte boyut atlamissin! ayrica sevgili tk bizede kamp yapsin lakin ise girdikten sonra 10kilo aldim bnde vermeyi beceremiorum! soliyceklerim bundan ibaret:) emniyetli ucuslar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben de yuksek lisans yapmis doktorami yarida birakmis bir kabin memuruyum. Aramizda nice guzel bolumlerden mezun arkadaslarimiz var. Lutfen calistigimiz kuruma aidiyet duygusu hissedelim. Biraz saygili olalim. Kimseyi ki benim ailemi bile ilgilendirmiyo maasim. Bunlar icin ovunmenin bir anlami yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasas ~ 10 yıl önce
Ya Allah aşkına bu maaşını yazana inanıyormusunuz. Tamamen tepkileri thy ekiplerine çekmeye çalışan zavallı. Kimin ne kazandığı kendinde kalmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Aslında şirketler merkezi yerlerdeki noktalarda diyetisyen ve her yerde şubesi olan spor merkezleri ile örneğin yüzde elli indirim şirket çalışanına dese daha kalıcı bir çözüm olur!bugün spor salonlarına kayıt çok pahalı,bir de diyetisyene gitseniz maaş yetmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pes dogrusu ~ 10 yıl önce
Inanilir gibi degil...herkes neden bizi sadece maasimizla aniyor diye yakiniyoruzz fakat kurum kulturunu hice sayan eyy sevgili meslektasimm megerrr succ bizdeymiss siz bolee alalade konustugunuz surece bizim daha cok canimiz yanarr ziraa hayatimizz pamuk ipligine baglii oncelikli isimizz guvenlik ve emniyett dahaa bunu hissedemediysen uyandiriyimm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 10 yıl önce
Suc tamamen do&coda Yemekleri çok güzel abi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okumak ~ 10 yıl önce
o kadar okul oku ucak teknsyeni ol lise mezunlugu yeterli olan biri senden daha iyi sartlarda calıssın teknisyenlk amelelikten baska bisi değil bizim memlekette. yazıklar olsun avrupalılar olmasa zaten ucak tamırcılıgı dıe bısı olmazdı bızımkılere kalsaa.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000