11 Temmuz 2011, Pazartesi 15:20:10

KABİN MEMURLARI 'OKULLU' OLUYOR

THY ile Kapadokya Meslek Yüksekokulu işbirliğinde yürütülen İş Garantili Kabin Memurluğu programına kayıtlar başlıyor. THY Uçuş Eğitim Başkanı Menderes Çakıcı, okulu ziyaret ederek bilgi aldı...
  • kabin hizmeti okulu okumak istiyorum
  • okula kayıt yaptırmadan once mulakat yaptıkları dogru mu
  • bukadar nitelik arıyorsunuzda maaşlarınız nekadar
  • ya ingilizce bilmek sartmı?:(((
  • Artık Thy İstanbul Üniversitesi Kabin, Kapadokya Üniversitesi Kabin, Kırklareli Üniversitesi gibi okullardan çıkan öğrencileri kabin ve yer hizmetlerine yerleştirecek. Bu okullar kurs değil bunlar devlete bağlı üniversiteler o yuzdende ileriki yıllarda alımlar bu okulları bıtırıp uygun olan adayları alarak yapılacak hatta zamanla çok daha profesyonel bir hale gelecektir tüm okullar. Bu okulları kazanıp emek veren herkese başarılar
  • bu kadar olumsuz eleştiriye ne lüzum vardı. biz 2 yıl eğitim alıyoruz. 6 aylık kurslardan çıkıp uçağa hopppp hayyt ben geldim demiyoruz. deneyim mi dediniz? sizde deneyimi 0dan başlayarak yaptınız? yoksa anne karnında kabin memuru formalarını giymeye başlamışmıydınız. arkadaşlar artık kısa süreli kurslar kalkıcak. daha donanımlı bir ekip isteniyor. hep okuldan alım yapılacak. neden bir iş başarı yolunda ilerlediğinde hep çamıtlanır ki bu ülkede? thy desteğini verdi biz sözleşmeyi imzaladık kapadokyada paşa gibi eğitimimizi alıyoruz. şimdi koy uçağa, o emergency durumlarda ne yapıcağımzı deneyimsiz halimizle kanıtlarız biz. tüm ekip bunun farkında ve hep arkamızdalar bu yüzden. stajda bunu gayet güzel gösteriyolar. YERSEN
  • olumsuz yorum yapanlarrrrrrrrrr bi umudunuz yoksa burdan daha ne dıye hala bu siteyı takip ediyosunuz??????????
  • arkadaşlar hepimiz harika çıkmışız.
  • Arkadaşım yaptığın kabin memurluğu tarifinde kendini anlatmışsın sanırım. Bu yüzden THY ye alınamadığın aşikar. onca elemeden geçiyor insanlar. kriterlerden birine uymuyorsan alınmazsın. Ayrıca merak ediyorum: SEN dünyaya Kabin Memuru olarak mı geldin? deneyimse deneyim. diğerleri de zamanla deneyimli olur merak etme senn :)))
  • 6 Ay fark varsa demek ki uygun değilsin, o zaman sadece bir santim diyen de ağlasın ya da sadece bir ay ile giremeyenler ne yapsın? Sen nerede uçuyorsun bilmem ama THY kaptanları ile aran iyi herhalde, nerede konuşma fırsatı buluyorsan, memnun olmadıklarını sana anlatıyorlar demek ki. Sen şirketinin üniformasını havalı bulmuyor musun?
Türk Hava Yolları ile Kapadokya Meslek Yüksek Okulu işbirliğiyleyürütülen Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (Hosteslik) programı için ön değerlendirmeler 12 -15 Temmuz tarihlerinde Kapadokya Meslek Yüksekokulu Sabiha Gökçen yerleşkesinde yapılacak.
 
Yaklaşık 150 öğrencinin katılacağı ön değerlendirmeler neticesinde adaylar programa kayıt için mesleğin getirdiği standartlara ve THY tarafından verilecek iş garantisi şartlarına sahip olup olmadıklarını öğrenecekler.
 
Uygun bulunan adaylar, Türkiye’de uluslararası kurallara uygun bir şekilde kabin eğitimi veren tek kuruluş olan Türk Hava Yolları ve Kabin Memuru Temel Emniyet Eğitimi yetkisine sahip tek okul olan Kapadokya MYO işbirliği ile yürütülen programı tercih ederek programa kayıt yaptırabilecekler.
 
Türk Hava Yolları kabin memuru alımlarını Kapadokya Sivil Havacılık Yüksekokulu üzerinden yapacak. Kayıtlardan önce bazı özel şartların uygunlugu kontrol edilecek. Bu anlamda 26 ile 29 Agustos tarihleri arasında yeterli piskolojik ve fiziksel gereksinimleri taşıyan adayları belirlemek için mülakat yapılacak. Mülakatlar, Nevşehir Kapadokya Meslek Yüksekokulu Mustafa Paşa merkez yerleşkesinde yapılacak. Program için kontenjan ise 80 kişi olacak.
 
Okula ait internet sitesinde Kabin Hizmetleri programına ilişkin şu bilgilere yer veriliyor:
 
“Yüksekokulumuz, T.C. Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Kabin Memurluğu Temel Emniyet Eğitimi vermeye yetkilendirilmiştir. Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler kabin memuru ünvanı kazanacaklardır. Programı tercih edecek öğrenciler tercih yapmadan önce istihdamda sektör tarafından aranan uçuşa uygunluk şartlarını değerlendirmelidirler.
 
Programın mock-up ve kabin servis eğitimleri İstanbul'da THY uçuş eğitim merkezinde verilecektir.
 
Kapadokya Meslek Yüksekokulu ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan protokol ile THY AO, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 yıllarında aşağıdaki şartları yerine getiren 100 Kapadokya Meslek Yüksekokulu mezunu bayan kabin memurunu istihdam etmeyi taahhüt etmiştir.
 
THY AO tarafından verilen istihdam taahhüdünün yerine getirebilmesi için; T.C. uyruklu olmak, THY A.O. ve/veya belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılacak İngilizce sınav ve mülakatların her birinden 60 puan almak, Sağlık Bakanlığı onaylı Temel İlkyardım Sertifikasına sahip olmak, THY A.O.'nun öngördüğü ilde ikamet etmeyi kabul etmek, işe giriş tarihi itibariyle 18-25 yaş arasında olmak, (1 Ocak 2011 tarihi itibariyle 22 yaşından gün almamış olmak), daha önce THY A.O. veya diğer kurum/kuruluşlardan disiplinsizlik, yüz kızartıcı suçlar ve eylemler, sicil yetersizliği veya sağlık nedeniyle ayrılmamış olmak, reşit olmayanlar için veli göstermek, boyu 160 - 180 cm arasında olmak, boy ve kilo arasında uygun farklılıkta olmak (minimum kilo: adayın boyu (cm)-120, maksimum kilo: adayın boyu (cm)-98) Yüksekokulun yönlendireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak, vücudunun herhangi bir yerinde dövme, iz, leke, piercing vb. bulunmamak, dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak, ön değerlendirmede yüksekokulun belirleyeceği kurum/kuruluşlarla yapılacak psikolojik testler ve mülakatlardan olumsuz not almamak, taksirli trafik suçları hariç adli sicil kaydı bulunmamak gerekmektedir.”
KABİN MEMURLARI 'OKULLU' OLUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

rahmed ~ 6 yıl önce
kabin hizmeti okulu okumak istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şule ~ 7 yıl önce
okula kayıt yaptırmadan once mulakat yaptıkları dogru mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ismail ~ 8 yıl önce
bukadar nitelik arıyorsunuzda maaşlarınız nekadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya ingilizce bilmek sartmı?:(((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Artık Thy İstanbul Üniversitesi Kabin, Kapadokya Üniversitesi Kabin, Kırklareli Üniversitesi gibi okullardan çıkan öğrencileri kabin ve yer hizmetlerine yerleştirecek. Bu okullar kurs değil bunlar devlete bağlı üniversiteler o yuzdende ileriki yıllarda alımlar bu okulları bıtırıp uygun olan adayları alarak yapılacak hatta zamanla çok daha profesyonel bir hale gelecektir tüm okullar. Bu okulları kazanıp emek veren herkese başarılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kadar olumsuz eleştiriye ne lüzum vardı. biz 2 yıl eğitim alıyoruz. 6 aylık kurslardan çıkıp uçağa hopppp hayyt ben geldim demiyoruz. deneyim mi dediniz? sizde deneyimi 0dan başlayarak yaptınız? yoksa anne karnında kabin memuru formalarını giymeye başlamışmıydınız. arkadaşlar artık kısa süreli kurslar kalkıcak. daha donanımlı bir ekip isteniyor. hep okuldan alım yapılacak. neden bir iş başarı yolunda ilerlediğinde hep çamıtlanır ki bu ülkede? thy desteğini verdi biz sözleşmeyi imzaladık kapadokyada paşa gibi eğitimimizi alıyoruz. şimdi koy uçağa, o emergency durumlarda ne yapıcağımzı deneyimsiz halimizle kanıtlarız biz. tüm ekip bunun farkında ve hep arkamızdalar bu yüzden. stajda bunu gayet güzel gösteriyolar. YERSEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
olumsuz yorum yapanlarrrrrrrrrr bi umudunuz yoksa burdan daha ne dıye hala bu siteyı takip ediyosunuz??????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar hepimiz harika çıkmışız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşım yaptığın kabin memurluğu tarifinde kendini anlatmışsın sanırım. Bu yüzden THY ye alınamadığın aşikar. onca elemeden geçiyor insanlar. kriterlerden birine uymuyorsan alınmazsın. Ayrıca merak ediyorum: SEN dünyaya Kabin Memuru olarak mı geldin? deneyimse deneyim. diğerleri de zamanla deneyimli olur merak etme senn :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
6 Ay fark varsa demek ki uygun değilsin, o zaman sadece bir santim diyen de ağlasın ya da sadece bir ay ile giremeyenler ne yapsın? Sen nerede uçuyorsun bilmem ama THY kaptanları ile aran iyi herhalde, nerede konuşma fırsatı buluyorsan, memnun olmadıklarını sana anlatıyorlar demek ki. Sen şirketinin üniformasını havalı bulmuyor musun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000