29 Ağustos 2011, Pazartesi 08:11:07

İZMİR-FRANKFURT SEFERİNE YEŞİL IŞIK

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Kızılgüneşler, İzmir- Frankfurt arasında doğrudan uçuş talebini Bakan Yıldırım'a ilettiklerini, onun da bu isteğe sıcak baktığını söyledi
  • pegasus ucamiyor
  • Her zaman sorarim, THY Türkiyenin 3. büyük sehrinden avrupanin önemli sehirlerine, mesela Düsseldorf, Frankfurt hattina neden direk sefer koymaz. Izmirden avrupa ve bilhassa almanyanin önemli sehirlerine SUNEX direk seferler düzenliyor ve tekeli eline geciriyor ve THY seyrediyor. Izmire ucus fiyatlarida rekor seviyede yüksek oluyor, cünkü rekabet yok. Diger taraftan söylenti cikariliyor, SUNEX durumu iyi degil zarar ediyor diye. Her sene Paul Schweiger aciklama yapardi, % 30-40 yolcu artisi ciro artisi diye. Bu negatif söylentilere kanmayin, sirketi zarar yapiyor söylentisiyle SUNEX-ALMANYA ya ucuza yoldan aktarmak icin ayak oyunlaridir. Cünkü dishatlardan iyi kar ediyor ve de dis hat agirlikli uctugu unutulmasin.
  • Sunexpress uçağı saat 17:30 civarında İzmir'den kalkıyor. Haberi okuyanlar işadamlarının neden sabah uçmak istediklerini anlarlar zaten. İzmir'in FRA üzerinden Avrupa'ya düzenli olarak bağlanabilmesi için günde en az 2, mümkünse 3 frekans (sabah-öğle-akşam) yapılmalı. FRA'nın slot durumuna bakmalı. Yeni pistle beraber belki gelişmeler olabilir. ADB'nin yurtiçi terminali yetersiz, IST doyuma ulaştı. Neden Türkiye'nin 3. büyük şehri hiç değilse büyük hublara bağlanmaz? Türkiye, low cost olmayan 2. bir taşıyıcıya da ekmek verir.
  • Defalarca denenmiş bir şeyi temcit pilavı gibi her sene gündeme getirir bu İzmirliler.Seferi koy,bak bakalım birisi ortaya çıkıyor mu? Madem bu seferleri doldurursunuz da Ticaret Odası Başkanınız neden bu maksatla kurulmuş olan İzAir'i Sabancı'ya satıp sahneden çekiliverdi.Hem de sayısı 100'mü neydi bir sürü İzmirli iş adamı da ortaktı İzAir'e. Ne oldu? Tabii burada gaye başka. Devlet talimat verecek,THY uçacak.İsterse boş gitsin-gelsin.Beyefendiler keyifleri geldiğinde direkt uçsunlar da zarar önemli değil.
  • sunexpress zaten uçuyor.
  • Sunexpress uçuyor zaten , geneldede uçakları frankfurt hattında hep dolu, gerçi firmanın sonu ne olacak belli degil
  • Açıkca söylemek gerekirse thy izmir frankfurt seferine başlarsa izmirlilerin çok fazla uçağı dolduracağını hiç zannetmiyorum daha önce izmir atina vardı iptal oldu yanılmıyorsam.. zaten lufthansa uçuyor izmir frankfurt hattında thy uçmaz bizim millet bir kaç sürer sonra da iptal olur elbette seferin olması güzelde ama olay ekonmi işi koy seferi boş koltuk olmaz uçak bedeva uçmuyor koltuklar dolmaz ise olmaz vakıf yararına hayır için uçmuyor havayolu şirketi..
Yıllardır Türk Hava Yolları ile İzmir'den Avrupa'nın önemli kentlerine doğrudan uçmak, müşterilerini de İzmir'e doğrudan uçurmak isteyen Egeli ihracatçıların taleplerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yeşil ışık yaktı. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, geçtiğimiz günlerde Ege İhracatçı Birlikleri'ni ziyareti sırasında Bakan Yıldırım'a Türk Hava Yolları'nın (THY) İzmir ile Frankfurt arasında doğrudan uçuşlar düzenlemesi talebini ilettiklerini söyledi. Bakan Yıldırım'ın talebe olumlu baktığını ve değerlendireceğini ifade ettiğini dile getiren Kızılgüneşler, "Eminim ki Frankfurt uçağı dolu uçacaktır" dedi.

MALİYET DÜŞÜYOR
SunExpress, Pegasus, Lufthansa gibi havayolu firmalarının İzmir'den Avrupa'nın önemli kentlerine doğrudan uçtuğunu belirten Kızılgüneşler, ancak uçuş saatleri, uçuş maliyetleri ve aktarma nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Kızılgüneşler, "Dünya artık küreselleşti. Kimi zaman müşterimiz 'yarın gelebilir misin?' diyor. Avrupa'ya gitmek için gece yarıları havaalanlarında uykusuz geçiyor. Gideceğimiz kente vardığımızda ise yorgunluk içinde verimli iş toplantısı yapamıyoruz. THY dışındaki havayolu firmalarının diğer şehirlere bağlantıları yok. Bir havalimanından diğer havalimanına geçerken maliyetlerimiz artıyor. Örneğin İzmir'den Frankfurt'a, oradan da başka bir uçak ile Kopenhag'a gittiğimde bin 600 lira ödemek zorundayım. Oysa THY, dünyanın en büyük havayolu firmalarının işbirliği yaptığı Star Alliance üyesi. Bu uçuşu THY ile yaparsam, bin lira ödüyorum" dedi.

İKİNCİ SEÇENEK
İzmir'den Avrupa'nın her kentine doğrudan uçmalarının mümkün olmadığını bildiklerini dile getiren Kızılgüneşler, Avrupa'da Londra, Paris, Münih, Frankfurt, Milano gibi kentlerin aktarma noktaları gibi çalıştığını, bu nedenle Frankfurt, Milano gibi şehirlere doğrudan uçuş talep ettiklerini söyledi. Kızılgüneşler, "Bu iki kent Avrupa'nın ortasında. Biz öncelikle Frankfurt'a uçmak istiyoruz. Bu olmazsa Milano'ya uçuşlar düzenlenebilir. Sabah 07.00 gibi İzmir'den Frankfurt'a, öğleden sonra ise Frankfurt'tan İzmir'e uçmak bizim için çok ideal çözüm. Bana göre Frankfurt uçağı kesinlikle dolar, boş kalmaz" diye konuştu.

Müşterileri İstanbul alıyor
Kendilerinin Avrupa şehirlerine gitmekte zorlanması gibi Avrupalı müşterilerinin de İzmir'e gelirken sıkıntı yaşadığını dile getiren Emre Kızılgüneşler, bu nedenle müşterilerin bir bölümünü İstanbul'a kaptırdıklarını söyledi. Kızılgüneşler, "İstanbul ile rekabet etmekte zorlanıyoruz. Bu haksız rekabetin artık ortadan kalkmasını istiyoruz" dedi.

"İstanbul-İzmir Otoyolu Avrupa'nın en büyük projesi"
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yalova Altınova Belediyesi'ni ziyareti sırasında, geçen Şubat ayında temeli atılan körfez geçişi ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nun iki şehir arasındaki mesafeyi 3.5 saate indireceğini söyledi. Yıldırım, "Hersek Burnu'ndan Orhangazi'ye 9 tane viyadük, 2 tane 3.5 kilometre uzunluğunda tünelle oradan Bursa Otoyolu'na, Balıkesir, Manisa üzerinden İzmir'e inmiş olacak. Bu yılbaşından sonra da 3 bin metrelik köprünün inşaatına başlayacağız. Bu köprü dünyanın 2. büyük köprüsü ve projenin toplam bedeli 11 milyar lira. Kamulaştırma hariç" dedi. Körfez Köprüsü ve Otoyol Projesi'nin 30 yıldır Türkiye'nin gündeminde olduğunu dile getiren Yıldırım, "Defalarca ihale oldu, iptal oldu. Bu projenin büyüklüğü Türkiye'nin 1950 yılındaki milli gelirinden daha büyük. Bu Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Şu anda dünyada başlayan 5 büyük proje arasında yer alıyor. Avrupa'nın en büyük projesi" diye konuştu.











ARKADAŞINA GÖNDER
YAZDIR
Paylaş:

















üye olmadan yorum yazmak istiyorum üyeyim giriş yapmak istiyorum











kalan karakter 1000

yorumla
.


ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.



























İZMİR-FRANKFURT SEFERİNE YEŞİL IŞIK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
pegasus ucamiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her zaman sorarim, THY Türkiyenin 3. büyük sehrinden avrupanin önemli sehirlerine, mesela Düsseldorf, Frankfurt hattina neden direk sefer koymaz. Izmirden avrupa ve bilhassa almanyanin önemli sehirlerine SUNEX direk seferler düzenliyor ve tekeli eline geciriyor ve THY seyrediyor. Izmire ucus fiyatlarida rekor seviyede yüksek oluyor, cünkü rekabet yok. Diger taraftan söylenti cikariliyor, SUNEX durumu iyi degil zarar ediyor diye. Her sene Paul Schweiger aciklama yapardi, % 30-40 yolcu artisi ciro artisi diye. Bu negatif söylentilere kanmayin, sirketi zarar yapiyor söylentisiyle SUNEX-ALMANYA ya ucuza yoldan aktarmak icin ayak oyunlaridir. Cünkü dishatlardan iyi kar ediyor ve de dis hat agirlikli uctugu unutulmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sunexpress uçağı saat 17:30 civarında İzmir'den kalkıyor. Haberi okuyanlar işadamlarının neden sabah uçmak istediklerini anlarlar zaten. İzmir'in FRA üzerinden Avrupa'ya düzenli olarak bağlanabilmesi için günde en az 2, mümkünse 3 frekans (sabah-öğle-akşam) yapılmalı. FRA'nın slot durumuna bakmalı. Yeni pistle beraber belki gelişmeler olabilir. ADB'nin yurtiçi terminali yetersiz, IST doyuma ulaştı. Neden Türkiye'nin 3. büyük şehri hiç değilse büyük hublara bağlanmaz? Türkiye, low cost olmayan 2. bir taşıyıcıya da ekmek verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Defalarca denenmiş bir şeyi temcit pilavı gibi her sene gündeme getirir bu İzmirliler.Seferi koy,bak bakalım birisi ortaya çıkıyor mu? Madem bu seferleri doldurursunuz da Ticaret Odası Başkanınız neden bu maksatla kurulmuş olan İzAir'i Sabancı'ya satıp sahneden çekiliverdi.Hem de sayısı 100'mü neydi bir sürü İzmirli iş adamı da ortaktı İzAir'e. Ne oldu? Tabii burada gaye başka. Devlet talimat verecek,THY uçacak.İsterse boş gitsin-gelsin.Beyefendiler keyifleri geldiğinde direkt uçsunlar da zarar önemli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sunexpress zaten uçuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sunexpress uçuyor zaten , geneldede uçakları frankfurt hattında hep dolu, gerçi firmanın sonu ne olacak belli degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Açıkca söylemek gerekirse thy izmir frankfurt seferine başlarsa izmirlilerin çok fazla uçağı dolduracağını hiç zannetmiyorum daha önce izmir atina vardı iptal oldu yanılmıyorsam.. zaten lufthansa uçuyor izmir frankfurt hattında thy uçmaz bizim millet bir kaç sürer sonra da iptal olur elbette seferin olması güzelde ama olay ekonmi işi koy seferi boş koltuk olmaz uçak bedeva uçmuyor koltuklar dolmaz ise olmaz vakıf yararına hayır için uçmuyor havayolu şirketi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000