29 Ağustos 2013, Perşembe 09:40:35

'İŞVERENİN MANTIĞI DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DOSTUMDUR'

Hava İş Sendikası Şube Başkanları bir araya gelerek süreçle ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.
  • Geçmişin siyasi partilerinden zerre kadar farkı kalmayan ve hatta birkaç gömlek ileri giden Ayçin ve ondan menfaatlenenler koltuğu mezara götürme gayretinden taviz vermiyor. Gençlere destek verme vakti gelmiştir. Hayırlı olsun.
  • ya çıkan her gruptamı işveren yanlısı işveren salakmı 3 ayrı grup çıkarsın ayçinin karşısına bahadır altana tam destek nasıl olsa gideceksin ayçin kaya ayhan boşuna temiz insanlara çamur atma
  • Burnumuz kanamadi hi? 456 gundur direniyo dogru cunku baskan ve ekibinin akarlari kesilmedi biz 100 lerce insan isimizden olduk ve hala devam diyerek ne kadar ayip ettgnizin farkinda degilsiniz sonuna kadar maasinizi alacaksiniz yani yonetim degisene kadar..Burnumuzun kanamasini durdurabildnzmi bi pansuman bile yapamadiniz ve hala devam......yazik gercekten..
  • bi gidin işinize..
  • #direnpala #plajdagrev #şezlonggrevi #haydiçadırkuralım #birmilyonseferiptal #avcıyeleklipala #yoksulluğupaylaşalım #makamarabamgitmesin #saltanatımbitmesin #hava-şiş #çöp-şiş #sanduka #yeşilördekgibidaldımgöllere :)))))))))))
  • Bu ne ya o hareketi bu hareketi bir olunda çıkın Ayçin'in karşısına yoksa yine bize ayçinli günler...
  • sendika ile işveren karı koca gibi,hanım yemek yapmaz,ütü yapmaz sonrada kocam beni dövüyor diye şikayet eder. buda yetmez çocuklarını yanına çekmeye çalışırki cocukta ne anadan ne babadan vazgeçer. ee olan cocuklara olur hep.
  • Ay bir de bunlar Mirabeau'yu iyi adam zannediyorlarmış, alıntı felan. Yazzııııkkkk...
  • Yorumunuz
  • Reform Hareketi hakliymis beyler. Kavgacilik, asagilama, rakibini mantar a benzetme, yonetimin adami deme...bu dil ve bu seviye Turkiye nin 80 oncesinde kalmis kohnemis ve artik fosillesmis bir yapragindan fiskirmis gibi...Bi de savciliga suc duyurusunda bulunulacagi yonunde tehdit etmisler...gercekten pacalari tutustu demekki..ELINIZDE BIR BELGE VAR DA VERMIYORSANIZ NAMERTSINIZ. YOK BELGE OLMADIGI HALDE TEHDIT EDIYORSANIZ MUFTERISINIZ...bu sirket ve calisanlari, sizin bu tarzinizdan cok cekti, illallah dedi, artik. Anlamiyor musunuz?...dusun yakamizdan..

Hava İş Sendikası Şube Başkanları bir araya gelerek süreçle ilgili değerlendirme toplantısı yaptı. Üyelere de bir açıklama yayınlayan şube başkanlarının toplantısından mücadeleye devam mesajı çıktı.

İşte yapılan açıklama:

Değerli üyelerimize ve kamuoyuna,

Hava-İş sendikasının tüm şube başkanları gündemdeki konuları değerlendirmek ve sonuçlarını üyelerimizle ve kamuoyu ile paylaşmak üzere İzmir Şube Başkanlığında bir araya gelmişlerdir.

Yasal olan grevimiz, işverenin grev kırıcı tutumuna ve grevdeki üyelerimizi işe geri döndürmeye yönelik tehdit dolu baskılarına rağmen, kararlılıkla sürdürülmektedir. Haklı ve meşru zeminde devam eden grevin, hukuki sonuçlarının, işveren tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen üyelerimizin lehine sonuçlanacağına inancımız tamdır.

Bugüne kadar Türk Hava Yolları ve sendikamız arasındaki bütün davalar, Türk Hava Yolları yönetiminin süreci uzatmaya yönelik tüm çaba ve manevralarına rağmen, zafer ile sonuçlanmıştır. Türk Hava Yolları’na karşı kaybedilen bir tek dava dahi yoktur. Mirabeau’nun da dediği gibi “ADALET TOPALDIR, AĞIR YÜRÜR. FAKAT GİDECEĞİ YERE ER GEÇ VARIR.”

Üyelerimiz nezdinde, işlevsiz ve beceriksiz bir Hava-İş görüntüsü yaratmak amacıyla; işkolu itirazı, çoğunluk tespitine itiraz, ulusal ve uluslar arası hukuk normlarına uymadığı bilinmesine rağmen işkolumuza getirilen grev yasağı, sendikamızın seçili organ ve temsilcilerine düzmece bahaneler üreterek iş akdi fesihleri gibi işverenin çevirdiği bin bir çeşit entrika ortadır.

24. Dönem TİS görüşmelerinin henüz ikinci oturumunda, dönemin genel müdür yardımcısı Kazım Çalışkan, maddeler üzerindeki görüşmeleri keserek masadan kalkarken, Türk Hava Yolları yönetiminin, bu sendikal anlayışla bir daha masaya oturmamak için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade etmesi, işverenin Hava-İş Genel Kuruluna yönelik çalışmaları başlattığının işaretidir. Ancak işverenin alt kademe yöneticileri de dahil tüm yetkilileri bilmelidir ki, çalışanları yönlendirici telkinlerde bulunmak ve seçimlere müdahale etmek suçtur. Bu kapsamda, tarafımızca  tespiti durumunda gerekli hukuki işlemler başlatılarak, Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır.  

Kendi özelliği ve niteliği olmayan bir takım insanlar, işverenin de desteği ile mantar gibi çoğaltılarak gruplar halinde piyasaya sürülmüşlerdir. Bu gruplar işverenin “KEKLİĞİ KEKLİKLE AVLARLAR” anlayışına hizmet eden gruplardır. Üyelerinin hak ve menfaatlerini koruyan ve geliştiren Hava-İş yönetimini yok etmek ve yerine kukla yönetimler getirmek için, “DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DOSTUMDUR.” felsefesini güden işveren, bu gruplardan istifade etmektedir. Yine aynı gruplar, seçilmiş, tüzel kişiliği olan şube başkanlarının dahi kart verilmediğinden dolayı giremediği aprondaki işyerlerinde adeta cirit atmakta, şirket                e-postalarını rahatlıkla kullanmaktadırlar.

Tüm bu gerçekliklerden hareketle, 23 Mayıs 2012 tarihinde genel müdürlük bahçesinde toplanan yaklaşık beş bin üyemize, grev yasağıyla ilgili olarak yapılacak eylemlerde, bir üyemizin dahi burnu kanar ise mücadeleyi sonuna kadar götüreceğinin sözünü veren ve bu sözünü 456 gündür direniş alanından ayrılmaksızın tutan, mücadeleci kişiliği Türk Hava Yolları yöneticileri başta olmak üzere, tüm kesimlerce kabul edilen, Genel Başkanımız Sn. Atilay Ayçin ile birlikte, yol arkadaşlığına ve mücadeleye devam edeceğimizin üyelerimiz ve kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.

Saygılarımızla.

'İŞVERENİN MANTIĞI DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DOSTUMDUR'

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Çamurculuk ~ 11 yıl önce
Geçmişin siyasi partilerinden zerre kadar farkı kalmayan ve hatta birkaç gömlek ileri giden Ayçin ve ondan menfaatlenenler koltuğu mezara götürme gayretinden taviz vermiyor. Gençlere destek verme vakti gelmiştir. Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yahu arkadaş ~ 11 yıl önce
ya çıkan her gruptamı işveren yanlısı işveren salakmı 3 ayrı grup çıkarsın ayçinin karşısına bahadır altana tam destek nasıl olsa gideceksin ayçin kaya ayhan boşuna temiz insanlara çamur atma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Burnumuz kanamadi hi? 456 gundur direniyo dogru cunku baskan ve ekibinin akarlari kesilmedi biz 100 lerce insan isimizden olduk ve hala devam diyerek ne kadar ayip ettgnizin farkinda degilsiniz sonuna kadar maasinizi alacaksiniz yani yonetim degisene kadar..Burnumuzun kanamasini durdurabildnzmi bi pansuman bile yapamadiniz ve hala devam......yazik gercekten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maas ~ 11 yıl önce
grev başladığından beri maaşlarını alıp almadıklarından emin ol öyle konuş
yettiniz ya ~ 11 yıl önce
bi gidin işinize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b737 ~ 11 yıl önce
#direnpala #plajdagrev #şezlonggrevi #haydiçadırkuralım #birmilyonseferiptal #avcıyeleklipala #yoksulluğupaylaşalım #makamarabamgitmesin #saltanatımbitmesin #hava-şiş #çöp-şiş #sanduka #yeşilördekgibidaldımgöllere :)))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 11 yıl önce
Bu ne ya o hareketi bu hareketi bir olunda çıkın Ayçin'in karşısına yoksa yine bize ayçinli günler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zarar ~ 11 yıl önce
ayçinden iyi olacaklarının nereden biliyorsun bilmediğimiz birşey varsa söyle bizde öğrenelim
aycin'e ~ 11 yıl önce
başkan 20 yıldır nerelere para akıttığını? sendikanın parasını nasıl öğüttüğünü? 10 kişinin yapacağı işi nasıl 100 kişi çalıştırıp maaşlarının işçilerin alın terinden ödendiğini açıklasın!! he bide şu marjinal gruplara (vatan hainlerine) akıtılan el altından paraları açıklasın!! her kuruşumuz haram olsun, hem bu dünyada hemde diğer cihanda ellerimiz yakasında olacağından şüphesi olmasın aycin beyfendinin!!!
boşanında bitsin ~ 11 yıl önce
sendika ile işveren karı koca gibi,hanım yemek yapmaz,ütü yapmaz sonrada kocam beni dövüyor diye şikayet eder. buda yetmez çocuklarını yanına çekmeye çalışırki cocukta ne anadan ne babadan vazgeçer. ee olan cocuklara olur hep.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üye ~ 11 yıl önce
Ay bir de bunlar Mirabeau'yu iyi adam zannediyorlarmış, alıntı felan. Yazzııııkkkk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oke By ~ 11 yıl önce
Yorumunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKI ~ 11 yıl önce
Reform Hareketi hakliymis beyler. Kavgacilik, asagilama, rakibini mantar a benzetme, yonetimin adami deme...bu dil ve bu seviye Turkiye nin 80 oncesinde kalmis kohnemis ve artik fosillesmis bir yapragindan fiskirmis gibi...Bi de savciliga suc duyurusunda bulunulacagi yonunde tehdit etmisler...gercekten pacalari tutustu demekki..ELINIZDE BIR BELGE VAR DA VERMIYORSANIZ NAMERTSINIZ. YOK BELGE OLMADIGI HALDE TEHDIT EDIYORSANIZ MUFTERISINIZ...bu sirket ve calisanlari, sizin bu tarzinizdan cok cekti, illallah dedi, artik. Anlamiyor musunuz?...dusun yakamizdan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000