21 Mart 2011, Pazartesi 13:36:54

İSTENMEDİLER Mİ, İSTİFA MI ETTİLER?

Çinli Hna grubuna satılan Türkiye’nin ikinci büyük özel uçak bakım hangarı My Technic’te iki ayrılık yaşandı. Yılların havacıları Yusuf Bolayırlı ve Cemil Kayahan, My Technic ile yollarını ayırdı.
  • RJ ler THY ye satılırken İngilizlerden komisyon alan var mıydı? Yabancı uyruklu eşler vasıtasıyla. Bizde elden çıkarmak için deve kesmiştik. Gerçi bu uçaklar halen Avrupa'da uçuyor. Maliyetleri yüksekte olsa elden çıkarmamış Lufthansa ve diğerleri. Onlarda comission vs ile mi idare ediliyorlar.
  • Türkiye'de düzgün insanlar olduğunun bir kanıtıdır. Adam gibi adamdır.
  • Bolayırlı, THY ve THY TEKNİK için bir derstir..Bir bakın lütfen, nereden başlamış nereye gelmiş neler yapmış..üç günde müdür olanlara ithaf olunur..
  • ben size 6000 kişilik bir şirketten görevden alınma haberleri vereyim.mehmet bey bilgileri erkenden veriyor sağolsun.tgsde genelmüdüre bağlı bir müdürün rütbesi indiriliyor ve idari mali işlere bağlı 3 müdür görevden alınıyor.bu hafta hem de
  • Havacılıkta en önemli isimlerden bir olan Sayın Yusuf Bolayırlı gibi isimlere yapılan yorumları hayretle karşılıyorum. THY nı bugünlere kim getirdi sanıyorsunuz. Birileri ekti, birileri de geldi üzerine kondu ve biçti. Bu kadar basit.
  • Havacılığımıza bu kadar hizmet etmiş olan Sayın Yusuf Bolayırlı ve onun tecrübesine saygısı olmayan havacı olamaz. Yusuf Bolayırlı'nın içersisinde olmadığı havacılığa da havacılık demek olmaz. Yusuf beyin havacılık tecrübesi bilgi ve birikimi önünde saygıyla eyiliyorum. Ona saygısızlık edenlerin de aile terbiyesi denen şeye havale ediyorum.
  • Yusuf bey, bu ülkenin Havacılık Sektöründeki medar-ı iftihar vesilesidir. Havacılık Sektörüne ve özellikle THY'ye çok büyük hizmetleri ve katkıları olmuştur. Şu anki gibi (Özel Şirket Statüsünün dışında) elinde var olmayan imkanları ve herbir konuda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile muhatab olmak suretiyle karar almak zorunda bırakılmış ve bu imkansızlıklara rağmen çok büyük katkılar sağlamış bir insan ve büyüğümüzdür. N.A
  • allam ya ne komik insanlar var su dunyada. Yillarini havaciliga vermis, bir suru basariya imza atmis insanlar icin ne kadar komik espriler yapiyorlar boyle. Sizin gibi insanlar sayesinde bu Turkiye gelisecek!
  • Biliyorum, doktor katarin verdi, bir de terli terli soğuk su içmememi tembihledi. Ben bunu niye düşünemedimki?
  • Hastasın sen adamım. Biliyorsun değil mi?
Türk Hava Yolları eski Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı ile THY’nin eski Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemil Kayahan, My Technic’teki görevlerini bıraktı.

Çinli Hahn grubuna satıldıktan sonra şirkette yaşanan değişimlerden iki deneyimli havacı da nasibini aldı. Çinli Hna’nın iki deneyimli havacı ile devam etmeme yönünde karar aldığı Yavuz Çizmeci’nin de bu konuda ısrarcı olmadığı bildirildi.

My Technic’te danışman olarak önemli işlere imza atan Bolayırlı ve Kayahan’ın beklenmedik ayrılıkları sürpriz olarak değerlendirildi. Yusuf Bolayırlı, bundan sonra farklı bir proje ile havacılık sektöründe olmaya devam edeceğini söylerken Cemil Kayahan, havacılık serüvenini noktaladığını kaydetti.
43 yıldan bu yana havacılığa hizmet ettiğini kaydeden Kayahan, “ Artık kendime ve çocuklarıma daha çok vakit ayırmak istiyorum. My Technic’teki misyonumu tamamladım. Motor atölyesini kurdum, şu anda orada motor revizyonları yapılıyor. Aslında geçen yıl Şubat ayında ayrılacaktım ancak Yavuz bey’in ısrarıyla bir yıl daha devam ettim” dedi.

İki kurt havacının istifasının ardında Çinli ortak Hna’nın baskısı olduğu öne sürülürken Bolayırlı ve Kayahan, kendi istekleri ile görevden ayrıldıklarını vurguladı.

YUSUF BOLAYIRLI KİMDİR?
1945 yılında Bolayır'da doğdu. Eğitim yaşamına 1952'de Bolayır'da başladı. 1969 yılında İTÜ Makine Mühendisliği Fakültesi Uçak Bölümü'nden mezun olan Bolayırlı, bir süre aynı üniversitede Uçak Elemanları ve Malzemesi Kürsüsü'nde asistan olarak görev yaptı. 1973-74'te özel bir kuruluşta bakım mühendisliği yaptıktan sonra THY'ye atölye mühendisi olarak giren Bolayırlı, Bakım Usulleri Müdürü, Teknik Kontrol Müdürü olarak görev yaptı. Bolayırlı, 1980'de Uçak Bakım Başkanı, 1988'de Genel Müdür Teknik Yardımcısı oldu. 1991 yılında THY Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Bolayırlı, Eylül 1991-Ocak 1992 ve Aralık 1993-Temmuz 1994 arasında Genel Müdürlüğe vekalet etti. Evli ve 2 çocuk babası Bolayırlı, Ağustos 1997'de Genel Müdür oldu. 17 Şubat 2003 tarihi itibarıyle THY’deki görevinden ayrıldı.Bir süre Varan Turizm’de çalışan Bolayırlı son olarak My Technic’te danışman olarak görev yapıyordu.


CEMİL KAYAHAN KİMDİR?
1944 yılında Ankara’da doğdu. 1967 yılında İTÜ Mühendislik Fakültesi’nden mezun oldu.

1970 yılında ETÜD Uzmanı olarak THY’ye girdi. THY’de çeşitli görevlerde bulunan Cemil Kayahan 1997 yıılnda Teknikten Sorumlu Genel Müdür yardımcısı oldu. Kayahan, 2003 yılında THY’den ayrıldı.



İSTENMEDİLER Mİ, İSTİFA MI ETTİLER?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
RJ ler THY ye satılırken İngilizlerden komisyon alan var mıydı? Yabancı uyruklu eşler vasıtasıyla. Bizde elden çıkarmak için deve kesmiştik. Gerçi bu uçaklar halen Avrupa'da uçuyor. Maliyetleri yüksekte olsa elden çıkarmamış Lufthansa ve diğerleri. Onlarda comission vs ile mi idare ediliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye'de düzgün insanlar olduğunun bir kanıtıdır. Adam gibi adamdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bolayırlı, THY ve THY TEKNİK için bir derstir..Bir bakın lütfen, nereden başlamış nereye gelmiş neler yapmış..üç günde müdür olanlara ithaf olunur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben size 6000 kişilik bir şirketten görevden alınma haberleri vereyim.mehmet bey bilgileri erkenden veriyor sağolsun.tgsde genelmüdüre bağlı bir müdürün rütbesi indiriliyor ve idari mali işlere bağlı 3 müdür görevden alınıyor.bu hafta hem de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havacılıkta en önemli isimlerden bir olan Sayın Yusuf Bolayırlı gibi isimlere yapılan yorumları hayretle karşılıyorum. THY nı bugünlere kim getirdi sanıyorsunuz. Birileri ekti, birileri de geldi üzerine kondu ve biçti. Bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havacılığımıza bu kadar hizmet etmiş olan Sayın Yusuf Bolayırlı ve onun tecrübesine saygısı olmayan havacı olamaz. Yusuf Bolayırlı'nın içersisinde olmadığı havacılığa da havacılık demek olmaz. Yusuf beyin havacılık tecrübesi bilgi ve birikimi önünde saygıyla eyiliyorum. Ona saygısızlık edenlerin de aile terbiyesi denen şeye havale ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yusuf bey, bu ülkenin Havacılık Sektöründeki medar-ı iftihar vesilesidir. Havacılık Sektörüne ve özellikle THY'ye çok büyük hizmetleri ve katkıları olmuştur. Şu anki gibi (Özel Şirket Statüsünün dışında) elinde var olmayan imkanları ve herbir konuda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile muhatab olmak suretiyle karar almak zorunda bırakılmış ve bu imkansızlıklara rağmen çok büyük katkılar sağlamış bir insan ve büyüğümüzdür. N.A

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
allam ya ne komik insanlar var su dunyada. Yillarini havaciliga vermis, bir suru basariya imza atmis insanlar icin ne kadar komik espriler yapiyorlar boyle. Sizin gibi insanlar sayesinde bu Turkiye gelisecek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biliyorum, doktor katarin verdi, bir de terli terli soğuk su içmememi tembihledi. Ben bunu niye düşünemedimki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hastasın sen adamım. Biliyorsun değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000