14 Mart 2016, Pazartesi 10:21:17

İşte Türkiye'deki havayolu araştırması sonuçları

ZENNA Kurumsal Marka Yönetim Araştırmaları ve Danışmanlığı tarafından Ocak 2016’da gerçekleştirilen araştırmada, Türkiye'deki havayolu sektörü ve yolcuların tercihi ele alındı.
  • içki agızla içilir
  • Pegasus'tan daha çok cirosu olan SunExpress'in adının geçmemesi çok garip değil mi?
  • Araştırmadan araştırma sonucunu söyleyeyim. Öncelikle kim bakılan tarih ve saatte ucuzsa genellikle o satar. Fiyatlar aynı gibiyse THY, Pegasus ve Atlas sonraki tercih sırasıdır.
  • Hani SunExpress ?
  • Borajeti terçih etmeyinde nereye nereye binerseniz binin
  • Borajeti terçih etmeyinde nereye nereye binerseniz binin
  • ATLASGLOBAL TÜRKİYENİN EN İYİ HAVAYOLU YOLCU KABUL MASALARINI HİZMETİ GÜLERYÜZÜ ANCAK BURADA GÖRÜYORUZ PEGASUSTA 2 KG FAZLA BAGAJIMIZA ÜCRET ÖDÜYORUZ.ATLASGLOBALDE VERMİŞ OLDUKLARI YİYECEKLER GÜZEL YAZLARI YAZLIGIMIZA GİDERİZ ÇOK DA MEMNUNUZ İYİ VARSIN ATLAS
  • Anadolu jet ucuz diye Anadolu jeti seçiyorum.Eğer türk hava yolları ucuz olsa onla giderim.Atlas bir çok yere gitmiyor.Ondan dolayı ona binme fırsatım olmadı.İstanbul dan sadece adana,antalya,bodrum,kayseri ve trabzona gidiyor o da bazılarına geç vakitlerde gidiyor.
  • Su bize kabinde artistlik yapip,bizi zor duruma.dusuren "bu sirketin Allah belasini versin,lanet olsun,bir daha binmicem."diyen karaktersiz surusude %71 in icinde mi?
  • Ne kadar eleştirilse de Türkiye'yi Pegasus taşıyor. THY transitler ile ayakta..

Türkiye’de Havayolu sektörünün, markalarıyla ilgili genel algısını ve marka potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla ZENNA Kurumsal Marka Yönetim Araştırmaları ve Danışmanlığı tarafından Ocak 2016’da gerçekleştirilen araştırmada, 18 yaş ve üzeri 5.995 dijital dünya kullanıcı ile görüşüldü.

Sektör içerisindeki markaların itibar yönetimi stratejilerine yol gösterecek bu çalışmada, dijital dünya kullanıcıları, markaların, marka gücünü değerlendirirken aynı zamanda havayolu seyahat sıklığı ve bilet satın alma kanal tercihleri de sorgulandı.

BİLETİMİZİ DİJİTAL KANALLAR ÜZERİNDEN SATIN ALIYORUZ

Yapılan araştırma sonucuna göre Türkiye’deki dijital dünya kullanıcıları ortalama 3 ayda bir havayolu ile seyahat ederken, görüşülen kişilerin %70’inin senede birden fazla kez havayolunu tercih etmesi dikkat çekiyor.  Bilet satın alma sürecinde ise dijital kanallar öne çıkıyor. Her on kullanıcıdan yedisi biletini şirketin kendi web sitesi üzerinden satın alırken, ayda birden fazla kez uçanlarda ise acente tercihinin arttığı gözlendi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ŞİRKETLER: TÜRK HAVA YOLLARI VE PEGASUS

Kullanıcıların, havayolu için tercih ettiği şirketlere baktığımızda ise Türk Hava Yolları (%83) ve Pegasus’un (%71) yolcuların büyük bir çoğunluğu tarafından en az 1 kere de olsa tercih edildiğini görürken bu 2 şirketi Anadolu Jet (%44), AtlasGlobal (%36)ve Onur Air (%34) takip ediyor.

Özellikle senede sadece bir veya birkaç kez havayolu ile seyahat edenlerin farklı şirketleri deneme konusuna daha olumlu baktığı gözlemlenirken, ayda birden fazla seyahat edenlerin %79’unun sadece 2 şirketi (Türk Hava Yolları ve Pegasus) tercih ettiği görülüyor.

BrandCore MARKA GÜCÜ ENDEKSİNE GÖRE EN GÜÇLÜ MARKA THY

Markaların, marka gücünü ve potansiyellerini ölçen “BrandCore” endeksine göre araştırmada Türk Hava Yolları elde ettiği skorla sektörün en güçlü markası olarak değerlendirilirken onu Anadolu Jet ve AtlasGlobal takip ediyor.  Markaların kullanımı ve markayı kullanan kişiler nezdinde ilgili markanın beğenisine bakıldığında ise Anadolu Jet ve AtlasGlobal’in kullanım oranına kıyasla müşteri sadakatinde potansiyelinin üstünde konumlandığını görürken, Pegasus’un yüksek kullanımına kıyasla beğeni potansiyelinin altında konumlanması markanın önümüzdeki dönemde yönetmesi gereken en önemli risk olarak öne çıkıyor.

ZAFER NATAN: TÜKETİCİYE KENDİNİ FARKLI HİSSETTİREN MARKA BİR ADIM ÖNDE OLACAK

Kurumsal marka algısının, tüketicilerin marka tercihinde önemli bir ölçüt olduğuna dikkat çeken ZENNA yönetici ortağı Zafer Natan,  havayolu sektöründe, yolcuların farklı alternatifleri denemeye açık olduğunu ve markaların yolcular üzerinde yaşatacağı deneyimin gelecek dönemde tercih potansiyeli oluşturmada önemli bir ölçüt olacağına dikkat çekiyor.


 

İşte Türkiye'deki havayolu araştırması sonuçları

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

vedat ~ 8 yıl önce
içki agızla içilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SunExpress? ~ 8 yıl önce
Pegasus'tan daha çok cirosu olan SunExpress'in adının geçmemesi çok garip değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Araştırmadan araştırma sonucunu söyleyeyim. Öncelikle kim bakılan tarih ve saatte ucuzsa genellikle o satar. Fiyatlar aynı gibiyse THY, Pegasus ve Atlas sonraki tercih sırasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suncu ~ 8 yıl önce
Hani SunExpress ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 8 yıl önce
Borajeti terçih etmeyinde nereye nereye binerseniz binin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 8 yıl önce
Borajeti terçih etmeyinde nereye nereye binerseniz binin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LEVENT ~ 8 yıl önce
ATLASGLOBAL TÜRKİYENİN EN İYİ HAVAYOLU YOLCU KABUL MASALARINI HİZMETİ GÜLERYÜZÜ ANCAK BURADA GÖRÜYORUZ PEGASUSTA 2 KG FAZLA BAGAJIMIZA ÜCRET ÖDÜYORUZ.ATLASGLOBALDE VERMİŞ OLDUKLARI YİYECEKLER GÜZEL YAZLARI YAZLIGIMIZA GİDERİZ ÇOK DA MEMNUNUZ İYİ VARSIN ATLAS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vedat ~ 8 yıl önce
Türkiye'nin en berbat şirketi Adamları. Dış hat uçuşlarında ekonomi sınıfında alkol yasak ! Tehlike taratıyormuş ama business te serbest Rezil bi firma uçmayın
Misafir ~ 8 yıl önce
Anadolu jet ucuz diye Anadolu jeti seçiyorum.Eğer türk hava yolları ucuz olsa onla giderim.Atlas bir çok yere gitmiyor.Ondan dolayı ona binme fırsatım olmadı.İstanbul dan sadece adana,antalya,bodrum,kayseri ve trabzona gidiyor o da bazılarına geç vakitlerde gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karaktersiz yolcular ~ 8 yıl önce
Su bize kabinde artistlik yapip,bizi zor duruma.dusuren "bu sirketin Allah belasini versin,lanet olsun,bir daha binmicem."diyen karaktersiz surusude %71 in icinde mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 8 yıl önce
Ne kadar eleştirilse de Türkiye'yi Pegasus taşıyor. THY transitler ile ayakta..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 8 yıl önce
yav he he git bi bak tk nın tr içi doluluk oranlarına

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000