24 Mart 2011, Perşembe 10:10:47

İŞTE THY'NİN 2010 NET KARI

Türk Hava Yolları’nın 2010 yılı net karı 286 Milyon TL...
  • 2002 öncesi THY komple zarar eden ve gideri bütçeden karşılanan bir kurum idi... Ilk defa 2002 den tibaren yeniden yapılanmaya giderek kar etmeye başlamış. 100 uçaklık filoyu 153 e, 10.000 kişilik istihdamı 16.000 kişiye çıkarmıştır. Zarar değil kar ederek bütçeye katkı sağlamıştır. THY de her kesimdem insan çalışmaktadır.
  • THY 2002 ÖNCESİ vatandaşın vergisi ve paralarıyla uçuyordu. Ancak 2002 den itibaren kar etmeyi geçti ve kendi yagıyla kavruluyor. Karı ilede bütçeye destek saglıyor. Bilmeden konusmayın lütfen... THY bugun kar edıyorsa bu mevcut hükümetin başarılı politikasından kaynaklanıyor !
  • baloncu geldi baloncu....yakında ellerinde patlayacak balonları......şişirin bakalım nereye kadar şişireceksiniz
  • THY kar ediyor çünkü kurumun başında Recep Tayyip Erdoğan, Temel Kotil ve Hamdi Topçu var. Denklem bu kadar basit ! Tebrikler.... THY iftiharımızdır ve bir dünya devidir...
  • klavyesi olan yazıyor, neymiş kar abartılıymış, istirakler zarardaymış vs, vs, vs bırakın Spk denetimindeki imkb ye üye bir şirketi, e basit bir ltd şirkette bile öyle rakamları oynayarak kar/zararı istediğin gibi ayarlıyamazsın zaten herşey belgeli. eğer bir hata yapmışsan bile kuruşu kuruşuna faiziyle birlikte alırlar adamdam. lütfen bilip bilmeden sıkmayalım.
  • thy bu kar rakamını açıkladıktan sonra hissedarlarına 200milyon tl'lik dağıtım yapacak hisse senedi şeklinde. madem zarar ediyor da bu parayı nerden bulup dağıtacak.banka kredisi mi çekecek? ağzı olan konuşuyor.siz konuşmaya devam edin.biz işimize bakıyoruz.thy sağolsun cebimizi dolduruyor.aynı zamanda kendi kasası da doluyor tabi ki.
  • thy'nin %30'unu citibank ve deustche bank almış.özelleştirilsin de geri kalanı da alalım diye akbaba gibi bekliyorlar.biz hala şirket iflas edecek yok zarar ediyor ama söylemiyorlar derdindeyiz.zaten işimiz gücümüz laf.zaten herkes hesap kitap uzmanı ya.vay efendim doğru rakamı söylemiyorlarmış.
  • sende telekomun kimlere ne amaçla satıldığını okuda öğren bakalımmm...herşey gazetede yazmıyorr
  • Sirket iyi isliyosa neden satılıyo diyen arkadasım Türk Telekom hakkında bilgin yok galiba. Biraz gazete okuyun.
  • Bosna Hersek Havayollarındaki büyük zarar bazı dedikoduları körükledi. Dnevni Avaz gazetesine açıklama yapan "birisi", THY'nin Bosna Hersek Havayollarını zarara uğratarak şirketin tamamına sahip olmak istediğini iddia etti. Bu iddia mantıklı gelmiyor ancak THY'nin kendisini ne kadar kötü (yetersiz) tanıttığını ortaya koyabiliyor. İyi tanıtsaydı böyle saçma iddialar ortalıkta dolaşmazdı. Ama yine de bir "acaba?" sorusu çıkmıyor da değil. Airporthaber bu iddialarla ilgili olarak THY yetkililerine mikrofon uzatsa iyi olur.
Türk Hava Yolları’nın 2010 yılına ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilerek açıklandı...

Türk Hava Yolları 2010 yılı ve sonraki yıllar için planladığı uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda piyasaya sunduğu kapasiteyi arttırmış, bunun beraberinde de hedeflediği yolcu artışını elde etmiştir. 2010 Yılında, bir önceki yıla göre Arzedilen Koltuk Kilometre (AKK) yüzde 15, Ücretli Yolcu Kilometre (ÜYK) ise
yüzde 20 artmıştır.

Taşınan yolcu sayısı yüzde 16 artışla 29 milyona, taşınan kargo ise yüzde 32 artışla 314 bin tona ulaşmıştır. Yolcu doluluk oranı ise 2.8 puan artışla yüzde 73.7 olarak gerçekleşmiştir.

2010 Yılında elde edilen satış gelirleri 2009 yılına göre yüzde 20 artışla 8,4 milyar TL’ye ulaşırken, tarifeli hizmet gelirlerinin yüzde 81’i dış hatlardan, yüzde
19’u ise iç hatlardan elde edilmiştir.

Türk Hava Yolları’nın 2010 yılı mali tablolarına göre esas faaliyet karı 461milyon TL ve net karı ise 286 milyon TL olmuştur.

Havacılık sektörünün önemli bir oyuncusu haline gelen Türk Hava Yolları 2011yılında da geçtiğimiz yılın son çeyreğinde filosuna katılmaya başlayan geniş gövde
uçaklarıyla kapasitesini artırmıştır. Geniş gövde uçaklardaki yeni Business Class konsepti, piyasaya sunduğu Comfort Class ürünü ve yeni açılacak hatlarla genişleyecek uçuş ağıyla hedeflenen yolcu sayısına ve birim gelir artışına ulaşması öngörülmektedir.

Ayrıca bölgemizde ve dünyada yaşanan olumsuzlukların oluşturabileceği risklerin azaltılması için alınabilecek gerekli tedbirlerin de planlaması yapılmıştır.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Türk Hava Yolları A.O.
Basın Müşavirliği

İŞTE THY'NİN 2010 NET KARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 13 yıl önce
2002 öncesi THY komple zarar eden ve gideri bütçeden karşılanan bir kurum idi... Ilk defa 2002 den tibaren yeniden yapılanmaya giderek kar etmeye başlamış. 100 uçaklık filoyu 153 e, 10.000 kişilik istihdamı 16.000 kişiye çıkarmıştır. Zarar değil kar ederek bütçeye katkı sağlamıştır. THY de her kesimdem insan çalışmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY 2002 ÖNCESİ vatandaşın vergisi ve paralarıyla uçuyordu. Ancak 2002 den itibaren kar etmeyi geçti ve kendi yagıyla kavruluyor. Karı ilede bütçeye destek saglıyor. Bilmeden konusmayın lütfen... THY bugun kar edıyorsa bu mevcut hükümetin başarılı politikasından kaynaklanıyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
baloncu geldi baloncu....yakında ellerinde patlayacak balonları......şişirin bakalım nereye kadar şişireceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY kar ediyor çünkü kurumun başında Recep Tayyip Erdoğan, Temel Kotil ve Hamdi Topçu var. Denklem bu kadar basit ! Tebrikler.... THY iftiharımızdır ve bir dünya devidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
klavyesi olan yazıyor, neymiş kar abartılıymış, istirakler zarardaymış vs, vs, vs bırakın Spk denetimindeki imkb ye üye bir şirketi, e basit bir ltd şirkette bile öyle rakamları oynayarak kar/zararı istediğin gibi ayarlıyamazsın zaten herşey belgeli. eğer bir hata yapmışsan bile kuruşu kuruşuna faiziyle birlikte alırlar adamdam. lütfen bilip bilmeden sıkmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy bu kar rakamını açıkladıktan sonra hissedarlarına 200milyon tl'lik dağıtım yapacak hisse senedi şeklinde. madem zarar ediyor da bu parayı nerden bulup dağıtacak.banka kredisi mi çekecek? ağzı olan konuşuyor.siz konuşmaya devam edin.biz işimize bakıyoruz.thy sağolsun cebimizi dolduruyor.aynı zamanda kendi kasası da doluyor tabi ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy'nin %30'unu citibank ve deustche bank almış.özelleştirilsin de geri kalanı da alalım diye akbaba gibi bekliyorlar.biz hala şirket iflas edecek yok zarar ediyor ama söylemiyorlar derdindeyiz.zaten işimiz gücümüz laf.zaten herkes hesap kitap uzmanı ya.vay efendim doğru rakamı söylemiyorlarmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sende telekomun kimlere ne amaçla satıldığını okuda öğren bakalımmm...herşey gazetede yazmıyorr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sirket iyi isliyosa neden satılıyo diyen arkadasım Türk Telekom hakkında bilgin yok galiba. Biraz gazete okuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bosna Hersek Havayollarındaki büyük zarar bazı dedikoduları körükledi. Dnevni Avaz gazetesine açıklama yapan "birisi", THY'nin Bosna Hersek Havayollarını zarara uğratarak şirketin tamamına sahip olmak istediğini iddia etti. Bu iddia mantıklı gelmiyor ancak THY'nin kendisini ne kadar kötü (yetersiz) tanıttığını ortaya koyabiliyor. İyi tanıtsaydı böyle saçma iddialar ortalıkta dolaşmazdı. Ama yine de bir "acaba?" sorusu çıkmıyor da değil. Airporthaber bu iddialarla ilgili olarak THY yetkililerine mikrofon uzatsa iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000