12 Ağustos 2013, Pazartesi 08:51:53

İŞTE THY PİLOTLARINI KAÇIRTAN O ADAM

Lübnan’daki Özgür Şii Hareketi lideri Hasan, iki Türk pilotun kaçırılmasıyla ilgili Hizbullah ile Şeyh Zugeyb’i suçladı. Zugeyb’in komisyonu yeni tehditlerde bulundu.
  • Kabin ekibi görevli değil, pass olarak gelmişti. Uçağı ve ekibi getirmek için 2 kokpit, 4 kabin ekibi gönderilmişti Lübnan'a... Bu yalan iddaayi ortaya kim attı?
  • Ucakta yatsalar daha iyi olurdu... bu 5 yildiz aliskanligi bitmeli
  • Gercekten kaptanlarinin kacirilma sokunu yasayan kabin ekibini gorevlimi getirdiler Turkiye 'ye...!!!! Bunun yalan beyan oldugunu lutfen aciklasin Hamdi Topcu,bekliyoruz.
  • İnşallah en kısa zamanda pilotlarımız yurda döner, thy'de bundan böyle daha dikkatli olup yatı yapılan bu tip ülkelerde oradaki otoriteler ile önlemleri arttırır, çalışanlar güven içinde olur. Olayı yaşayan ekibin görevli olarak döndüğü iddialarına da bir açıklama getirilmeli.

Lübnan’da Türk Kaptan Pilot Murat Akpınar ile pilot yardımcısı Murat Ağca’nın kaçırılmasıyla ilgili yeni iddialar ortaya çıkıyor. Lübnan’daki Özgür Şii Hareketi kurucusu ve Genel Başkanı Muhammed el-Hac Hasan, Türk pilotların kaçırılması olayında, Hizbullah ve Suriye’de kaçırılan Lübnanlıların dosyasından sorumlu Şeyh Abbas Zugeyb’i suçladı. Hasan, Türk pilotların kaçırıldığı bölgede Hizbullah’ın izni olmaksızın kimsenin eylem gerçekleştirmeye cesaret edemeyeceği bildiklerini ifade etti.

Hasan, Zugeyb’in, Lübnan’da yaşayan Türkleri daha önce de tehdit ettiğini ifade etti. Hasan, Lübnan Şii Yüksek İslam Konseyi’nin Zugeyb’in önceki tehditvari açıklamaları karşısında sessiz kalmasını da manidar bulduğunu dile getirdi.

Hasan ayrıca, Hizbullah’ı, olayın zanlılarının tespitinde yardımcı olmaya ve pilotların serbest bırakılması konusunda kaçıranlara baskı yapmaya çağırdı.

Seyh Abbas Zugeyb ise, Lübnan basınına yaptığı açıklamada, Suriye’de kaçırılan Lübnanlı hacıların yakınlarının Türk çıkarlarına karşı her şeyi yapma hakları olduğunu öne sürdü.

‘9 Lübnanlı bırakılsın’

İstanbul-Beyrut seferini yapan THY uçağının personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı grup, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca’yı kaçırmış, diğer mürettebatı serbest bırakmıştı. Olayı üstlenen ‘İmam Rıza’nın Ziyaretçileri’ adlı grup yayınladıkları bildiride Türk pilotların serbest bırakmalarına karşılık Ankara’dan Suriye’de rehin tutulan 9 Lübnanlının serbest bırakılması konusunda yardım etmeleri talebinde bulunmuştu.

Lübnan’dan İran’a ziyarete giden 11 Lübnanlı geçen yıl mayıs ayında ülkelerine dönerken Suriye’nin Azez kenti yakınlarında kaçırılmıştı. Kaçırılanlardan 2’si daha sonra Türkiye’nin ara buluculuğuyla serbest bırakılmıştı.

Daha sert eylem tehditi

Lübnan’da kaçırılan Suriyelilerin dosyasını takip eden komisyonun üyesi Ethem Zagib, kaçırılan Lübnanlıların ailelerinin bugünden itibaren ülkedeki Türk kurumlarına yönelik eylemlerini arttıracağını bildirdi. Zagib, söz konusu eylemlerin sert olacağını ve daha öncekilerle kıyaslanamayacağına dikkati çekerek, “Kaçırılan Lübnanlıların Ramazan Bayramı’ndan önce serbest bırakılmaması halinde topraklarımızda ne bir Türk ne de Türk kurumunun kalmayacağı konusunda uyarmıştık” dedi. Komisyonun bir diğer üyesi Hayat Avvali de kaçırılan Lübnanlıların yakınlarının düzenleyeceği eylemlerin barış yanlısı olmayacağını söyledi.

‘Devlete güveniyoruz’

Kaçırılan pilotlar Murat Ağca ile Murat Akpınar’ın ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Ağca’nın Elazığ’da yaşayan babası Zeki Ağca, “Bakanlıktan arayarak bize gereken bilgileri veriyorlar. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız ve bütün yetkililer bu konuda hassaslar. Biz, devletimize güveniyoruz, devletimiz büyük ve güçlüdür, inşallah bu işi tatlıya bağlayacaklardır” dedi.

Lübnan: Pilotlar mutlaka kurtarılacak

Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, Türk pilotların kaçırılmasının, Lübnan’ın güvenlik ve istikrarına yönelik ağır bir darbe olduğunu söyledi. Olayın Beyrut ve Ankara arasındaki ilişkileri etkilemeyeceğini ifade eden Mansur, “Bu olayı mutlu bir şekilde nihayetlendirmek için Türkiye ve Lübnanlı yetkililer arasında görüşmeler devam ediyor. Lübnan güvenlik güçleri kaçıranların kimliğinin tespit edilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor. İki Türk pilotu muhakkak kurtarılacaktır” diye konuştu. Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil de ‘mutlu sona’ yaklaşmakta olduklarını, Hizbullah dahil tüm yerel partilerin soruşturmaya destek verdiğini söyledi.

‘Temaslar kuruldu’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Lübnan’da Türk pilotların kaçırılmasına ilişkin, “Pazarlık söz konusu değil. Sadece onlarla Lübnan resmi makamları gerekli temasları kurdular. Çalışma, görüşmeler bu yönde devam ediyor” dedi. Refahiye’de bal festivaline katılan Yıldırım, “Ümit ederim bu çabalar kısa sürede olumlu sonuç verir ve pilotlarımız serbest kalır” diye konuştu. (Vatan)

İŞTE THY PİLOTLARINI KAÇIRTAN O ADAM

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Kabin ekibi görevli değil, pass olarak gelmişti. Uçağı ve ekibi getirmek için 2 kokpit, 4 kabin ekibi gönderilmişti Lübnan'a... Bu yalan iddaayi ortaya kim attı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ucakta yatsalar daha iyi olurdu... bu 5 yildiz aliskanligi bitmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogru mu ? ~ 11 yıl önce
Gercekten kaptanlarinin kacirilma sokunu yasayan kabin ekibini gorevlimi getirdiler Turkiye 'ye...!!!! Bunun yalan beyan oldugunu lutfen aciklasin Hamdi Topcu,bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
G.ŞEN ~ 11 yıl önce
İnşallah en kısa zamanda pilotlarımız yurda döner, thy'de bundan böyle daha dikkatli olup yatı yapılan bu tip ülkelerde oradaki otoriteler ile önlemleri arttırır, çalışanlar güven içinde olur. Olayı yaşayan ekibin görevli olarak döndüğü iddialarına da bir açıklama getirilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000