20 Ekim 2013, Pazar 00:35:48

İŞTE ÖZGÜRLÜK ANI...

Türk Hava Yolları’nın pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın 9 Ağustos’ta Lübnan’ın Beyrut kentinde başlayan esareti sona erdi, pilotlar ailelerine kavuştu...
  • Hidrolik arızasının ve yağan karın hesabını valiye kesecek kadar siyasete bulaşmış zavallılar birazcık Murat Kaptandan ders alın. Vatan millet sevgisi neymiş belki anlarlarsınız!
  • ARKADAŞLAR, RABBİM SİZİ AİLELERİNİZE KAVUŞTURDU, BETERLERİNDEN SAKINSIN , en kısa zamanda BEYRUT uçuşlarına düzenleme getirilsin ŞAM'a sefer yapılmadığı gibi yapılmasın.BU OLAY HİÇ BİR ZAMAN UNUTULMAYACAK
  • Vali niye orda diye soran arkadaş, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız orada olduğu için protokol gereği onun da yanlarinda olması lazım. Düzeni bilmeden yazıp çizme...
  • Yorumların bazısı çizmeyi aşıyor bence. Sonuçta, pilotlar karışıklığin bol olduğu ve onlarca değişken gücün hüküm kurmaya çalıştığı bir coğrafyada kaçırıldılar. Her meselede olduğu gibi, dış politikada da uzman kesilen arkadaşlar, bu niye böyle oldu, böyle yapılmalı diye akıl veriyorlar. Sonuçta pilotlarimiz sağ salim ailelerine ve memleketlerine kavuştular. Bu meseleyide iç siyaset malzemesi yapmaktan vazgeçin.
  • Pilotlarımıza ve aılelerıne gecmiş olsun dilerim. Asıl bayramı onlara şimdi. Allah huzurlarını bozmasın. Sadece şunu sormak isterim. Pilotları kurtardıkkk yaşşaaa paşaa biz kurtardık diye ortada naralar atan hükümet ve bunların dış siyasi polıtıkalarıda acaba bu kaçırılmada rol oynamışmıdır?? Niçin biz? Nicin Thy?? Bence reklam show yapacagınıza bıraz oturda bunu düşün Davut ahmet?? Kacırıldıktan sonra kurtarmak zaten göreviniz bunun için alkış mı bekliyorsunuz!! Onemli olan buraya hiç getırmeden göturenılmek siyasetı vee asıl onemli olan bu terorıstlerın TC vatandaşına bırak kacırmayı , el bile suremeyecegı gücü görmeleri yada gosterebilmenız di!! Oda oyle gucluyuz buyuguz van minıt denekle olmuyor tabi!! Terorıstle masaya otura otura, tavızı vere vere, cibiliyetsizlere deger verdiniz! Bu aslında çuval olayı neyse ucagımızı vurmak neyse bıze yapılan 3. Saygısızlıktır ve yanlıs sıyası gidişatın bir meyvesıdır! Allahtan gunahsızlara bırsey olmadı! Vebali boynunuzaydı!!
  • Avni mutludan ne istiyorsun ,arkadas senin bir husumetin mi var VALIYE.. NE BICIM insansiniz siz be kardesim ..Bak sukurler olsun pilotlrimiz dondu .. senin derdine bak..ya... ne isi varmis Valinin orda diyorsun..Nedir bu ofke bu saygisizlik ..Dusun artik bu milletin yakasindan .
  • Pilotlarımıza çok çok geçmiş olsun. Gerisi reklam olmuş... Başka bir ülke vatandaşı olsalardı bu kadar uzun sürermiydi acaba diye düşünüyorum.
  • Sukurler olsun. Allah bir daha boyle seyler yasatmasin
  • Herşeyi anladım da hüseyin avni mutlunun ne işi var orada görmek istemiyorum kadraja bile girmesinin israf olduğunu düşünüyorum
  • Kardeslerimiz kurtuldu. Artik ne iktidara nede iktidar karsitlarina malzeme olmasinlar aileleriyle birlikte özgürlüğün tadini cikartsinlar. Ozel hayatlarina saygi gosterilsin rahat birakilsinlar. Su an facebookta abuksabuk mesajlar goruyorum. Yazik.

9 Ağustos tarihinde Türk Hava Yolları’nın Lübnan’ın Beyrut kentine yaptığı sefer sonrasında dinlenmek üzere otellerine gittikleri sırada silahlı kişilerce kaçırılan pilotlar Murat Ağca ve Murat Akpınar, 72 günlük esaretin ardından bugün ailelerine kavuştu.

Ramazan Bayramı’nın 2. Gününde kaçırılan ve hem ailelerine hem de kabus dolu 72 yaşatılan Ağca ve Akpınar, bugün Qatar Executive’e ait Bombardier Global 5000 tipi özel uçakla İstanbul’a geldi. Pilotları uçağın kapısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailelerinin yanısıra Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile Genel Müdür Temel Kotil karşıladı.

Esaret altında tutuldukları 72 gün boyunca 8 kez yerleri değiştirilen değiştirilen Murat Ağca ve Murat Akpınar, ‘bizim için asıl bayram bugündür’ dedi.

AİLELER SEVİNÇ ÇIĞLIKLARIYLA KARŞILADI

Uçağın Atatürk Havalimanı’na inmesinin ardından Başbakan Erdoğan’la birlikte uçağın kapısına giden aileler, Ağca ve Akpınar’ın görünmesiyle sevinç çığlıkları attı. Kavuşma anını tam 2 buçuk ay boyunca bekleyen ve uçaktan iner inmez aileleriyle kucaklaşarak hasret gideren pilotlar, Başbakan Erdoğan ile de kısa bir süre sohbet etti.

Zor ve esaret dolu 72 gün geçiren Akpınar ve Ağca’nın oldukça dinç ve sağlıklı oldukları gözlendi. 3 aya yakın bir süre bu anı bekleyen pilotlar ve ailelerinin kavuşma anı görülmeye değerdi. Yoğun bir basın ordusunun takip ettiği kavuşma anında Akça ve Akpınar aileleriyle dakikalarca kucaklaştı.

‘BİZİM İÇİN BUGÜN BAYRAM’

Daha sonra açıklamalarda bulunan Murat Akpınar, ‘Devletimizin bizi orada bırakacağını hiç bir zaman aklımızdan geçirmedik, inancımızı kaybetmedik. Çok zor günler geçirdik ama sonunda buradayız. 8 kez başımıza silahları dayayarak yerlerimizi değiştirdiler, kaçma girişiminde hayatımızla tehdit ettiler. Kötü muamele etmediler ama her zaman kilitli kapılar ardında tutulduk. Esaret altındayken ne kadar iyi olabilirsiniz ki? Bizim için bayram bugündür. Devletimize çok teşekkür ederiz’ dedi.

Hükümet yetkililerinin ailelerle yakından ilgilendiğini ifade eden Akpınar, ‘Devletimizin ailelerimizle ilgilenmesi bize ayrı moral oldu. İletişim kuramıyorduk ama haber veriliyordu, bu da bize moral oluyordu’ dedi.

Kaçırılan pilotlardan Murat Ağca ise, ‘Burada olmaktan çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ailelerimize kavuştuk’ dedi.

Pilotları uçak kapısında karşılayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise AirportHaber’e konuştu. Topçu; ‘Hepimizin gözü aydın. 72 gündür esir tutulan pilotlarımız özürlüğüne kavuştu. Emeği geçen başta Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan olmak üzere herkese çok teşekkür ederiz. Zor ve yorucu bir süreç oldu. Olayları yakından takip ettik ve susmayı tercih ettik çünkü bu süreci takip edenler sükutun daha iyi bir davranış olacağını söylediler. Hem biz hem de aileler sabırlar bekledik ve neticesinde de özgürlüklerine kavuştular. Onlar için bugün bayram’ dedi.









GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ


 

İŞTE ÖZGÜRLÜK ANI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hidrolik arızasının ve yağan karın hesabını valiye kesecek kadar siyasete bulaşmış zavallılar birazcık Murat Kaptandan ders alın. Vatan millet sevgisi neymiş belki anlarlarsınız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HOŞGELDİNİZ ~ 11 yıl önce
ARKADAŞLAR, RABBİM SİZİ AİLELERİNİZE KAVUŞTURDU, BETERLERİNDEN SAKINSIN , en kısa zamanda BEYRUT uçuşlarına düzenleme getirilsin ŞAM'a sefer yapılmadığı gibi yapılmasın.BU OLAY HİÇ BİR ZAMAN UNUTULMAYACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Vali niye orda diye soran arkadaş, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız orada olduğu için protokol gereği onun da yanlarinda olması lazım. Düzeni bilmeden yazıp çizme...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Yorumların bazısı çizmeyi aşıyor bence. Sonuçta, pilotlar karışıklığin bol olduğu ve onlarca değişken gücün hüküm kurmaya çalıştığı bir coğrafyada kaçırıldılar. Her meselede olduğu gibi, dış politikada da uzman kesilen arkadaşlar, bu niye böyle oldu, böyle yapılmalı diye akıl veriyorlar. Sonuçta pilotlarimiz sağ salim ailelerine ve memleketlerine kavuştular. Bu meseleyide iç siyaset malzemesi yapmaktan vazgeçin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şüphe!! ~ 11 yıl önce
Pilotlarımıza ve aılelerıne gecmiş olsun dilerim. Asıl bayramı onlara şimdi. Allah huzurlarını bozmasın. Sadece şunu sormak isterim. Pilotları kurtardıkkk yaşşaaa paşaa biz kurtardık diye ortada naralar atan hükümet ve bunların dış siyasi polıtıkalarıda acaba bu kaçırılmada rol oynamışmıdır?? Niçin biz? Nicin Thy?? Bence reklam show yapacagınıza bıraz oturda bunu düşün Davut ahmet?? Kacırıldıktan sonra kurtarmak zaten göreviniz bunun için alkış mı bekliyorsunuz!! Onemli olan buraya hiç getırmeden göturenılmek siyasetı vee asıl onemli olan bu terorıstlerın TC vatandaşına bırak kacırmayı , el bile suremeyecegı gücü görmeleri yada gosterebilmenız di!! Oda oyle gucluyuz buyuguz van minıt denekle olmuyor tabi!! Terorıstle masaya otura otura, tavızı vere vere, cibiliyetsizlere deger verdiniz! Bu aslında çuval olayı neyse ucagımızı vurmak neyse bıze yapılan 3. Saygısızlıktır ve yanlıs sıyası gidişatın bir meyvesıdır! Allahtan gunahsızlara bırsey olmadı! Vebali boynunuzaydı!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.A ~ 11 yıl önce
Avni mutludan ne istiyorsun ,arkadas senin bir husumetin mi var VALIYE.. NE BICIM insansiniz siz be kardesim ..Bak sukurler olsun pilotlrimiz dondu .. senin derdine bak..ya... ne isi varmis Valinin orda diyorsun..Nedir bu ofke bu saygisizlik ..Dusun artik bu milletin yakasindan .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçmiş olsun ~ 11 yıl önce
Pilotlarımıza çok çok geçmiş olsun. Gerisi reklam olmuş... Başka bir ülke vatandaşı olsalardı bu kadar uzun sürermiydi acaba diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Sukurler olsun. Allah bir daha boyle seyler yasatmasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vali?? ~ 11 yıl önce
Herşeyi anladım da hüseyin avni mutlunun ne işi var orada görmek istemiyorum kadraja bile girmesinin israf olduğunu düşünüyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapat ~ 11 yıl önce
gözünü kapat görmezsin... ayrıca sana mı soracak kim nerede olacağını..
gecmis olsun ~ 11 yıl önce
Kardeslerimiz kurtuldu. Artik ne iktidara nede iktidar karsitlarina malzeme olmasinlar aileleriyle birlikte özgürlüğün tadini cikartsinlar. Ozel hayatlarina saygi gosterilsin rahat birakilsinlar. Su an facebookta abuksabuk mesajlar goruyorum. Yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000