19 Mart 2019, Salı 15:03:36

'İstanbul-Nevşehir sefer sayısı 5'e çıkıyor'

Türk Hava Yolları, Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden Kapadokya’ya turist sayını uçuracak önemli kararlar aldı. Yaz tarifesi ile THY, İstanbul Havalimanı’ndan Kapadokya’ya günde 3 sefer uçuş yapacak
  • Kapadokya da zaten o seferler yaz döneminde yapılırdı Pegasus seferlerini iptal etti azalmış seferleri çoğalmış göstermek yanlış
  • Yaz tarifesinde zaten seferler artış gösterirdi önceden pegasusda uçardı şimdi o yok dahada seferler azaldı maksat haber olsun
  • hatayda turizm cenneti arasında yer alıyor ama kimse sefer açmıyor aksine herkes seferleri iptal ediyor.
  • Sefer sayısı arttırılacağına, pistin 29 yönüne yaklaşma kolaylığı için VOR,DME yada RNAV teçhizatının konulması için görüşmeler yapılması daha mantıklı olacaktır. Yada terminal binası biran önce yenilenmeli. Kapadokya ya böyle bir liman yakışmıyor malesef.
  • Zaten mart sonu itibari ile bu sekilde bilet satiliyor.Her senede bu sekilde seferler var.Gorusmenin amaci haber olmakmi?
  • nevşehir uçuşları için emirates ve katar'ın görevden çekeceği 380 lerden bir bölümü alınıp kullanılmalı.
  • Yaw arkadaş yeni Terminali binasını yaptırdık altyapı hazır K.maraşa seferler artmıyor. Delirteceğim.
  • Pek inandırıcı gelmedi. Pegasus bu hatta kar edemediği gerekçesiyle SAW-NAV hattını toptan kapattı. Vatandaş uçak saatlerini uygun bulmadığı ve fiyatlar sebebi ile Kayseri'ye gidip oradan otobüsle veya özel transferle geçmeyi tercih ediyor.
  • Cok guzel thy de 4e cikarsin!

Türk Hava Yolları, Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden Kapadokya’ya turist sayını uçuracak önemli kararlar aldı.Yaz tarifesi ile THY, İstanbul Havalimanı’ndan Kapadokya’ya günde 3 sefer uçuş yapacak. Anadolujet’in ise Sabiha Gökçen’e her gün karşılıklı seferleri olacak.Uçak durumuna bağlı olarak günlük sefer sayısı da Kapadokya’ya 5’e çıkma kararı alındı.

Kapadoya Havalimanı’ndan 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 198 artışla 381 bin yolcu geçiş yaptı. Bu yıl ise 2 ayda yüzde 26 artışla 53 bin yolcu Kapadokya Havalimanı’nı kullandı. Nevşehir bölgesinde yer alan 31 balon işletmesinde toplam 260 adet balon bulunurken 2018 yılında, 223 günde toplam 28 bin 370 balon uçuşunda toplam 523 bin 467 yolcu yerini aldı.THY, nalon turizminin her geçen yıl arttığı Kapadokya için önemli kararlar aldı.

Uçak duruma bağlı Kapadokya’ya 5 uçuş yapılacak

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı’nın, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi makamında ziyaretinde Kapadokya konuşuldu. Görüşmede Nevşehir’in turizm potansiyeli ve mevcut havayolu uçuşlarının yüksek dolulukla uçması ve yeni sefer ihtiyacı konusunda önemli kararlar çıktı. Günde 2 sefer olan THY’nin Kapadokya uçuşları yaz tarifesi ile İstanbul Havalimanı’ndan günde 3 sefere çıkması, Anadolu jetin de Sabiha Gökçene her gün karşılıklı sefer yapılması, uçak durumuna bağlı olarak günlük sefer sayısının 5’e çıkması konusunda karar alındı. Bunun yanı sıra Türk Hava Yolları pilotları Nevşehirde yetişecek ve Kapadokya Üniversitesi iş birliği yapılacak.

“THY her zaman turizmin geliştirilmesini destekleyecek”

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “En önemli turizm çekim merkezlerinden biri olan Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasım Arı, THY Genel Müdürlüğünü ziyaret etti. Kendileri ile Nevşehir uçak seferlerini ve turizm potansiyelini konuştuk. THY her zaman ülkemizde turizmin geliştirilmesini destekleyecektir” açıklamasını yaptı.
Çinli turistler Türkiye'de Kapadokya'ya balon turu için gelen turistler sıralamasında listelerin en önünde yer alıyor.

'İstanbul-Nevşehir sefer sayısı 5'e çıkıyor'

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Dhmi ~ 5 yıl önce
Kapadokya da zaten o seferler yaz döneminde yapılırdı Pegasus seferlerini iptal etti azalmış seferleri çoğalmış göstermek yanlış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 5 yıl önce
Yaz tarifesinde zaten seferler artış gösterirdi önceden pegasusda uçardı şimdi o yok dahada seferler azaldı maksat haber olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hty ~ 5 yıl önce
hatayda turizm cenneti arasında yer alıyor ama kimse sefer açmıyor aksine herkes seferleri iptal ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nav ~ 5 yıl önce
Sefer sayısı arttırılacağına, pistin 29 yönüne yaklaşma kolaylığı için VOR,DME yada RNAV teçhizatının konulması için görüşmeler yapılması daha mantıklı olacaktır. Yada terminal binası biran önce yenilenmeli. Kapadokya ya böyle bir liman yakışmıyor malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 5 yıl önce
Zaten mart sonu itibari ile bu sekilde bilet satiliyor.Her senede bu sekilde seferler var.Gorusmenin amaci haber olmakmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru ~ 5 yıl önce
haklisin zaten her yaz bu sefer sayilari yapiliyor zaten.
yetmez. ~ 5 yıl önce
nevşehir uçuşları için emirates ve katar'ın görevden çekeceği 380 lerden bir bölümü alınıp kullanılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 5 yıl önce
Yeni yapilan pist ve taksi yolunada sığar zaten
K.maraşlı ~ 5 yıl önce
Yaw arkadaş yeni Terminali binasını yaptırdık altyapı hazır K.maraşa seferler artmıyor. Delirteceğim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn. Yorumcu ~ 5 yıl önce
Pek inandırıcı gelmedi. Pegasus bu hatta kar edemediği gerekçesiyle SAW-NAV hattını toptan kapattı. Vatandaş uçak saatlerini uygun bulmadığı ve fiyatlar sebebi ile Kayseri'ye gidip oradan otobüsle veya özel transferle geçmeyi tercih ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel ~ 5 yıl önce
Cok guzel thy de 4e cikarsin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000