02 Ağustos 2014, Cumartesi 18:05:58

İSTANBUL UÇUŞLARINA 'CB' RÖTARI

İstanbul'u etkisi altına şiddetli yağmur nedeniyle Atatürk Havalimanı'na iniş ve kalkışlarda gecikmeler yaşanıyor. Alçalma için 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar havada tur atmak zorunda kaldı.
  • Dablin Neresi ola ki?
  • Ağaçlar kesilip, doğa betonlanınca bunlar doğal. Arık zırt pırt hortum oluyor. Kasımpaşa'da hortum olması da çok manidar. Doğa intikam alıyor. Kuraklık var, ama sel oluyor. Durmak yok betonlamaya devam.
  • Açıkçası türbülansa girmektense gökyüzünde birkaç tura razıyım.
  • THY' nin adını vererek haber yapılmış ama yine tablolarda verilene göre THY' nin 1 Gidiş uçağı ile 2 Geliş uçağı rötarlı. Onunda CB den olup olmadığı kesin belli değil. Bu aralar çok rötar olmasının nedeni yoğun uçuşlar, Meydanların yetersizliği, Yolcunun Check In işleminden sonra dış hatlar için Free Shoplarda zamanı unutması, Hava Trafik Kontrolörlerinin hem yetersiz olması, hemde mevcutlardakilerin bazılarının,ç sırf tavır koymak için de olsa. arada bir sıkıntı yaratmaları falan falan.
  • Sırf cb kümelerine girmemek için rotalar değişmeye başladı...güneyden gelip istanbul üzerinden kuzey ve kuzeybatı yönündeki trafikler bursa üzerine gelmeden batıya döndürülmekte...ahl ve saw kalkışlı doğu trafikleri karadeniz üzerinde epey bir seyredip sonra rotaya giriyor... örneğin pegasus'un pc110 saw-esb uçuşu zonguldak üzerine kadar karadeniz üzerinde gidip 21 yaklaşmasına girdi...
  • bende bir kaç saat önce moldovadan air moldova ile geldim ancak sorunsuz indik...

İstanbul'u etkisi altına şiddetli yağmur nedeniyle Atatürk Havalimanı'na iniş ve kalkışlarda gecikmeler yaşanıyor. CB (kümülonimbus) olarak bilinen elektrik yüklü bulutların inişleri zorlaştırması nedeniyle bazı uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. 

Öğlen saatlerinden itibaren İstanbul'da etkisini gösteren şiddetli yağış, Atatürk Havalimanı'na iniş ve kalkış yapan uçakların rötar yapmasına neden oldu. Yağmus sonrası oluşan elektrik yüklü bulutlar (CB) nedeniyle bazı uçaklar tur atmak zorunda kalırken, inişlerin bu nedenle yarım saati aşkın gecikmelere uğradığı görüldü.

Meteoroloji'den bilgi alarak Atatürk Havalimanı'nda bir dizi önlem almak zorunda kalan DHMİ ekipleri, slotlarda azalma yoluna gitti. Kapasitesinin üzerinden hizmet veren Atatürk Havalimanı bir süre kapasite sınırlarına inmek zorunda kalınca kalkış ve inişlerde gecikmeler kaçınılmaz oldu. En az yarım saat olmak üzere bazı seferlerin 2 saati bulan rötara uğradığı Atatürk Havalimanı'nda, önümüzdeki saatlerde uçuşların normale dönmesi bekleniyor.

İstanbul'daki hava durumu nedeniyle yaşanan gecikmelere ilişkin Türk Hava Yolları da bir açıklama yaptı.

THY'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Değerli yolcularımız,

DHMI’nin hava trafik ünitelerince uygulamaya alınan hava durumu kaynaklı meydan kapasite kısıtlaması nedeniyle
İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanları varış seferlerinde gecikmeler yaşanmaktadır.









©AirportHaber

 

İSTANBUL UÇUŞLARINA 'CB' RÖTARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

?? ~ 10 yıl önce
Dablin Neresi ola ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 10 yıl önce
İRLANDA
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ağaçlar kesilip, doğa betonlanınca bunlar doğal. Arık zırt pırt hortum oluyor. Kasımpaşa'da hortum olması da çok manidar. Doğa intikam alıyor. Kuraklık var, ama sel oluyor. Durmak yok betonlamaya devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Açıkçası türbülansa girmektense gökyüzünde birkaç tura razıyım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 Gidiş 2 Geliş ~ 10 yıl önce
THY' nin adını vererek haber yapılmış ama yine tablolarda verilene göre THY' nin 1 Gidiş uçağı ile 2 Geliş uçağı rötarlı. Onunda CB den olup olmadığı kesin belli değil. Bu aralar çok rötar olmasının nedeni yoğun uçuşlar, Meydanların yetersizliği, Yolcunun Check In işleminden sonra dış hatlar için Free Shoplarda zamanı unutması, Hava Trafik Kontrolörlerinin hem yetersiz olması, hemde mevcutlardakilerin bazılarının,ç sırf tavır koymak için de olsa. arada bir sıkıntı yaratmaları falan falan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CB ~ 10 yıl önce
Sırf cb kümelerine girmemek için rotalar değişmeye başladı...güneyden gelip istanbul üzerinden kuzey ve kuzeybatı yönündeki trafikler bursa üzerine gelmeden batıya döndürülmekte...ahl ve saw kalkışlı doğu trafikleri karadeniz üzerinde epey bir seyredip sonra rotaya giriyor... örneğin pegasus'un pc110 saw-esb uçuşu zonguldak üzerine kadar karadeniz üzerinde gidip 21 yaklaşmasına girdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilya ~ 10 yıl önce
bende bir kaç saat önce moldovadan air moldova ile geldim ancak sorunsuz indik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000