22 Ekim 2019, Salı 12:28:39

İstanbul Havalimanı'nda şoke eden anlar!

İstanbul Havalimanı'nda taksi için ilerleyen bir THY uçağı, bir anda öne doğru manevra yapınca bir harekat memuru ölümden döndü.
  • Ceplerini dolduran buyuklerin
  • Harekat koordinatörü arkadaş biraz paniğe kapılmış sanırım biraz acemiymiş zaten HEADSet le kokpite bağlı . Kaptan farekedip durmuş zaten. Koordinatör zaten acil durumlar için ve oluşabilecek bir tehlikeyi önlemek için orada. Tabi kaptan da koordinatör onay vermeden hareket etmiş.
  • Yazdigim hicbir sey desteksiz degil. Ingilizce konusamadan ise alinanlardan mi, sirf tanidik diye ogretmen yapilanlardan mi, ucus egitimini sirketin egitmenlere ve okullara baskisiyla bitirenlerden mi, simulatorlerde ‘bundan pilot olmaz’ raporlarina ragmen pilot yapilanlardan mi, dagin uzerine pas gecmesine ragmen hala solda oturanlardan mi bahsedeyim?
  • THY denilen ciftlikte yillarca kaptanlik yapmis, bir suredir de yurtdisinda kaptanlik yapan bir A320 pilotuyum. THY kokpitinin cigerini bilirim. O kokpit, bir an once pilotlarinin Ingilizce, egitim ve karakter problemlerini cozemezse de, bu tarz olaylarin cok daha fazla yasanacagini dusunuyorum. Onyargilarinizi kirin da, yayinlanan Emniyet Bultenleri’ndeki olaylara bir bakin, Afrika’da operasyon yapan 2 ucakli sirketlerden beter, daha ne diyeyim...
  • Orda harekatçı hayatından olabilirdi.Bazı insanları anlamak çok zor, iyi niyetle yazılmış ve haklı yorumlara nasıl dislike verirsiniz.Bu mu sizin insanlığınız.Bu ülke harbiden nereye gidiyor? Yanlışı doğru gibi gösterip üstünü örtemezsiniz.Haber yazıldığı gibi yaşandıysa pilot hatalıdır burda.
  • Motor çalıştırma sonrası yaşanacak arıza durumlarında ramp agent a uçaktan uzaklaşmasını ve FO nun görüş alanıma girmesini ve öyle beklemesini söyleyin. Böylelikle taksiye başlarken FO right side clear demeyecektir. Yoksa ramp agent ın varlığı unutulabilir. Kokpitte iş yükü artıyor, ATC zaman baskısı yaratabiliyor, ramp agent push back sonrası jack i sökmek üzere uçağa yanaşıyor kimse kendisini göremiyor, bir de jack oksitlendiyse muhabere kesiliyor... Allah korusun swiss cheese modelini herkes CRM derslerinden hatırlar... Emniyetli uçuşlar dilerim...
  • Böyle bi Elamet geldi yıhcaaa yiri yıhtı
  • Aynı videoyu ileri geri sarıp izliyor millet Tgs yönetimi vara bile gitmedi gerek görmedi
  • İyice diplere vurdu thy’nin kalitesi a dan z ye
  • yok öyle birşey arkadaşım kaptanlarımız harekat koordinatöründen onay almadan ayrılamazlar occ hub a bağlanır ve bypass pimi göremedim der gerekirse 30 dakika bekler grevi budur

İstanbul Havalimanı'nda taksi için ilerleyen bir THY uçağı, harekat memuru uçağın altını terketmeden öne doğru manevra yapınca bir harekat memuru ölümden döndü.

Airporthaber'e ulaşan görüntülerde, bir yer hizmetleri memuru, uçağı park pozisyondan ayrıldıktan sonra taksi için hazır hale getirmek istiyor. Bu sırada uçağın bir motorunda sorun yaşanıyor. Pilot ile kule arasında arızaya ilişkin konuşma sürerken sonunda pilot hareket etmek için motora güç veriyor. Bu sırada uçağın altında duran görevli, bir anda uçak öne doğru hızlanmaya başlayınca kaçarak uzaklaşmaya çalışıyor.

Uçağın motorlarına birkaç metre daha yakın olsa canından olacak olan yer görevlisi, olayın şokuyla kendini yere atıyor.

İşte bir çalışanın ölümden döndüğü o olayın saniye saniye görüntüleri:


 

 

İstanbul Havalimanı'nda şoke eden anlar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (176)

Ye ~ 4 yıl önce
Ceplerini dolduran buyuklerin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Panik ~ 4 yıl önce
Harekat koordinatörü arkadaş biraz paniğe kapılmış sanırım biraz acemiymiş zaten HEADSet le kokpite bağlı . Kaptan farekedip durmuş zaten. Koordinatör zaten acil durumlar için ve oluşabilecek bir tehlikeyi önlemek için orada. Tabi kaptan da koordinatör onay vermeden hareket etmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite ~ 4 yıl önce
Yazdigim hicbir sey desteksiz degil. Ingilizce konusamadan ise alinanlardan mi, sirf tanidik diye ogretmen yapilanlardan mi, ucus egitimini sirketin egitmenlere ve okullara baskisiyla bitirenlerden mi, simulatorlerde ‘bundan pilot olmaz’ raporlarina ragmen pilot yapilanlardan mi, dagin uzerine pas gecmesine ragmen hala solda oturanlardan mi bahsedeyim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite ~ 4 yıl önce
THY denilen ciftlikte yillarca kaptanlik yapmis, bir suredir de yurtdisinda kaptanlik yapan bir A320 pilotuyum. THY kokpitinin cigerini bilirim. O kokpit, bir an once pilotlarinin Ingilizce, egitim ve karakter problemlerini cozemezse de, bu tarz olaylarin cok daha fazla yasanacagini dusunuyorum. Onyargilarinizi kirin da, yayinlanan Emniyet Bultenleri’ndeki olaylara bir bakin, Afrika’da operasyon yapan 2 ucakli sirketlerden beter, daha ne diyeyim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efe ~ 4 yıl önce
Meğer çiftlikti neden yıllarca çalıştın. Yemek yediğiniz tasa bir kerede izlemeyin.
Sır Katibi ~ 4 yıl önce
Efendi efendi. Bir soru sormak isterim. O yıllardır çalıştığın çiflikte hiç mi çoban yoktu? Neden bildirmedin? Hadi bildirdin neden bunun için çaba göstermedin? Çünkü cesaretiniz yok. Ve senin gibi kaptan pilot ve kabin memurları yüzünden,Bu kurum öyle tecrübesiz elemanlara muhtaç kalıyor. Çıkmış birde ciğer miger sakatatdan bahsediyorsunuz!
İbrahim ~ 4 yıl önce
SIR KATİBİ Dediklerinde haklı olman asıl sorumlunun THY olduğu gerceğini değiştirmez. Siz asıl bu yönde eleştiri yapacağınıza "yok efendim bu zamana kadar bu konuda ne yaptın" gibi asıl gerçekten uzak eleştiriler yapıyorsun.Bu yapraklara bakıp ağaçları görmemek gibi bir şey.
PARA İÇİN İNSANLIĞINI SATANLAR ~ 4 yıl önce
Orda harekatçı hayatından olabilirdi.Bazı insanları anlamak çok zor, iyi niyetle yazılmış ve haklı yorumlara nasıl dislike verirsiniz.Bu mu sizin insanlığınız.Bu ülke harbiden nereye gidiyor? Yanlışı doğru gibi gösterip üstünü örtemezsiniz.Haber yazıldığı gibi yaşandıysa pilot hatalıdır burda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SXS Tavsiye ~ 4 yıl önce
Motor çalıştırma sonrası yaşanacak arıza durumlarında ramp agent a uçaktan uzaklaşmasını ve FO nun görüş alanıma girmesini ve öyle beklemesini söyleyin. Böylelikle taksiye başlarken FO right side clear demeyecektir. Yoksa ramp agent ın varlığı unutulabilir. Kokpitte iş yükü artıyor, ATC zaman baskısı yaratabiliyor, ramp agent push back sonrası jack i sökmek üzere uçağa yanaşıyor kimse kendisini göremiyor, bir de jack oksitlendiyse muhabere kesiliyor... Allah korusun swiss cheese modelini herkes CRM derslerinden hatırlar... Emniyetli uçuşlar dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpile hayır ~ 4 yıl önce
Her önüne geleni işe alıp torpil yaparsa minik tgs olacağı budur bariz harekat hatası kim bilir ne dedi kaptana
Kokpiti oyle hale getirdilerki ~ 4 yıl önce
Harekatcinin kagidini bile kokpit print ediyor
Bunu şöyle diyelim.. ~ 4 yıl önce
Load&trim sheet sefere atanan uçağa geliyor, karşılıklı kontol edilip imza atılıyor .
Maalesf ~ 4 yıl önce
Baspilott gecinen bas satici herseye yan paraf koyar, ofis Boy olduk, 100 dolarlik printer dan tasarruf edenler 40 bin dolarlik cocpit printerindan cikti almayi maharet sanirlar, yazmaz olunca degisir bilgi
Yallah şöfer yallah ne bekliysen ~ 4 yıl önce
Böyle bi Elamet geldi yıhcaaa yiri yıhtı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Var ~ 4 yıl önce
Aynı videoyu ileri geri sarıp izliyor millet Tgs yönetimi vara bile gitmedi gerek görmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 4 yıl önce
And the Oscar goes tooooooo
Şaşırmadım ~ 4 yıl önce
İyice diplere vurdu thy’nin kalitesi a dan z ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özellikle yolcuda ~ 4 yıl önce
Senin gibi çok var. Yolcu diye geliyorlar
ss ~ 4 yıl önce
yok öyle birşey arkadaşım kaptanlarımız harekat koordinatöründen onay almadan ayrılamazlar occ hub a bağlanır ve bypass pimi göremedim der gerekirse 30 dakika bekler grevi budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000