06 Nisan 2019, Cumartesi 14:20:40

İstanbul Havalimanı'nda ilk gün kaosu

İstanbul Havalimanı'na taşınmanın ardından bazı uçucu ekiplerin yönlendirme eksikliği nedeniyle uçuşa geç kaldıkları ve havalimanı girişinde tam bir kaosun yaşandığı öğrenildi.
  • cuma ist trafinde eve gelış suresini calışana mesai yazsınlar min 2 saat yazık personele duaları yagmur ve kaza olmaması olsun artık bence
  • Çalışma saatleri 12 saat oldu buna önlem olarak ek zam dinlenme süreleri verilecekmi ? Şirketler bunlara bir çözüm bulmalı artık 12 saat az birsüre değil..
  • önceden gitmişsin. zeka seviyesiyle alakalı.
  • yaaaaa git kendini avutma böyle saçma sapan milliyetçilik saçmalıklarıyla. Şirket yat diyo yatıyorsun kalk diyo kalkıyorsun. tanrı diye paraya tapıyorsun sonra milliyetçilik hadi oradan aç pilot.
  • cü kaptanlar yüzünden her şeyimizi kaybettik. Paragözler sizi. yazıklar olsun.
  • Saatler öncesinden evden çıkmak gerekiyor. Dinlenemeyeceğiz hiç keşke havaalanında uyuyabilsek razıyım..
  • Evet yönlendirme levhaları eksik ve o döner kavşakta mutlaka trafik ışığı olması gerekmektedir şuan içim soyun yok ancak tam kapasite kullanım başlayınca tehlikeli birde ekip binasına giderken haddinden yüksek kasisler Tırlar için yapılmış biraz yüksekliği azaltılabilir.Hayırlı olsun herkese emniyetli uçuşlar be hız limitini aşmayın.
  • Ulaşım seçenekleri, Araba ile gidecekler, o kadar yol + otoyol ücret + benzin + yorgunluk + taksi süreleri + uçak içi ve bunun dönüşü... Havaist; durak nerede ? otobüse geç kalmayalım, trafik sıkışık ise nolcak, yolcu terminali sonra -2 in orada ring aracına bin anca ekip odasına git... Metro............ Komik işler ne diyelim, kimse kimseye faydası yok...
  • Ağlayıp durmayın.şirket yakıt parasını veriyor.Ben halkalıdan yarım satte gittim.Yol harika yapılmış.Beğenmeyen çeksin gitsin. burada moral bozucu yayın yapmayın.Zamanla herşey oturacaktır.
  • Bu havaalanını otogar açar gibi açtınız ama o uçakları uçuracak pilotların görev ve istirahat zamanları düşünüldü mü acaba? orada henüz bir yerleşim yeri bile yok, kişinin ihtiyaclarını giderebileceği, nezih bir yaşam alanı bile yok, bizim uyanıp gözümüzü açtığımız andan imzaya kadar geçen süre 4-5 saat sürecek onun üzerine 11 saat uçuş yapacak, sonra yine aynı yol, bu adam her uçuşunda 22 saat ayakta mı olacak? Bu yorgunlukların üzerine nasıl bir rest time ya da adam saat planlaması yapmayı düşünüyorlar merak ediyorum doğrusu, bilinçsizce ve şuursuzca sırf dünyaya göbek attığımızı göstermek için yapılmış bir alan oldu otobanın kenarına benzin istasyonu yapar gibi. Uçuş emniyeti ve insan hayatı yerlerde.

İstanbul Havalimanı'na taşınmanın ardından bazı uçucu ekiplerin yönlendirme eksikliği nedeniyle uçuşa geç kaldıkları ve havalimanı girişinde tam bir kaosun yaşandığı öğrenildi.

AirportHaber'in edindiği ilgiye göre; havalimanına gelen bazı THY uçucu ekipleri bir noktaya kadar Havaist otobüsleriyle gelmelerine rağmen yönlendirme ofislerine ulaşamadıkları ve havalimanı personeli dahil kimsenin yardımcı olamadığı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen "Ask Me (Bana Sor)" ekiplerinin de uçucu ekipleri doğru noktaya yönlendiremedikleri, bazı kabin ekiplerinin 2 saat erkenden havalimanına gelmelerine rağmen eksik bilgilendirme nedeniyle uçuşa yetişemedikleri ve alan nöbetine yönlendirildikleri öğrenildi. 

'TAKSİ İLE GİDİN ÖNERİSİ'

Havalimanı'na personel ve yolcu taşıyan Havaist otobüsleri ile alana gelen personel buradan sonra tam bir belirsizlik ile karşılaşıyor. Hatta yönlendirme personelinin THY ekipleirne "Buradan sonra taksi ile gidin" önerisinde bulunduğu, ekiplerin ise büyük şaşkınlık yaşadığı ifade edildi. Bir saate yakın bir süre boyunca ekip odalarına ulaşamayan uçucular planlanan uçuşlarını yapamadı. 

Taşınma sonrası ilk günde yaşanan kaos nedeniyle tam bir belirsizliğin hakim olduğu belirtiliyor.

©AirportHaber

İstanbul Havalimanı'nda ilk gün kaosu

Yorumlar Tüm Yorumlar (106)

hur ~ 5 yıl önce
cuma ist trafinde eve gelış suresini calışana mesai yazsınlar min 2 saat yazık personele duaları yagmur ve kaza olmaması olsun artık bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saat ~ 5 yıl önce
Çalışma saatleri 12 saat oldu buna önlem olarak ek zam dinlenme süreleri verilecekmi ? Şirketler bunlara bir çözüm bulmalı artık 12 saat az birsüre değil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mal gibi ~ 5 yıl önce
önceden gitmişsin. zeka seviyesiyle alakalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avuntu ~ 5 yıl önce
yaaaaa git kendini avutma böyle saçma sapan milliyetçilik saçmalıklarıyla. Şirket yat diyo yatıyorsun kalk diyo kalkıyorsun. tanrı diye paraya tapıyorsun sonra milliyetçilik hadi oradan aç pilot.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞÜKÜR ~ 5 yıl önce
cü kaptanlar yüzünden her şeyimizi kaybettik. Paragözler sizi. yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulaşım çok sıkıntı. ~ 5 yıl önce
Saatler öncesinden evden çıkmak gerekiyor. Dinlenemeyeceğiz hiç keşke havaalanında uyuyabilsek razıyım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EKİP TERMİNALİ ~ 5 yıl önce
Evet yönlendirme levhaları eksik ve o döner kavşakta mutlaka trafik ışığı olması gerekmektedir şuan içim soyun yok ancak tam kapasite kullanım başlayınca tehlikeli birde ekip binasına giderken haddinden yüksek kasisler Tırlar için yapılmış biraz yüksekliği azaltılabilir.Hayırlı olsun herkese emniyetli uçuşlar be hız limitini aşmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 5 yıl önce
Ulaşım seçenekleri, Araba ile gidecekler, o kadar yol + otoyol ücret + benzin + yorgunluk + taksi süreleri + uçak içi ve bunun dönüşü... Havaist; durak nerede ? otobüse geç kalmayalım, trafik sıkışık ise nolcak, yolcu terminali sonra -2 in orada ring aracına bin anca ekip odasına git... Metro............ Komik işler ne diyelim, kimse kimseye faydası yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 5 yıl önce
8 bin maaşın 4 binini bunda kullan. Sun ex ant base çalışsan daha iyi.
Istemezuk ~ 5 yıl önce
Sanki Ataturk de iken metro ile ise geliyoruz. Sanki yesilkoyde trafik hic yoktu yeni havalimaninda Cikti... laf söyledi bal kabagi
B737CPT ~ 5 yıl önce
Ağlayıp durmayın.şirket yakıt parasını veriyor.Ben halkalıdan yarım satte gittim.Yol harika yapılmış.Beğenmeyen çeksin gitsin. burada moral bozucu yayın yapmayın.Zamanla herşey oturacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 5 yıl önce
Bu havaalanını otogar açar gibi açtınız ama o uçakları uçuracak pilotların görev ve istirahat zamanları düşünüldü mü acaba? orada henüz bir yerleşim yeri bile yok, kişinin ihtiyaclarını giderebileceği, nezih bir yaşam alanı bile yok, bizim uyanıp gözümüzü açtığımız andan imzaya kadar geçen süre 4-5 saat sürecek onun üzerine 11 saat uçuş yapacak, sonra yine aynı yol, bu adam her uçuşunda 22 saat ayakta mı olacak? Bu yorgunlukların üzerine nasıl bir rest time ya da adam saat planlaması yapmayı düşünüyorlar merak ediyorum doğrusu, bilinçsizce ve şuursuzca sırf dünyaya göbek attığımızı göstermek için yapılmış bir alan oldu otobanın kenarına benzin istasyonu yapar gibi. Uçuş emniyeti ve insan hayatı yerlerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000