06 Haziran 2010, Pazar 09:21:15

İsrailliler niye THY’yi tercih ediyordu?

Vatan gazetesi yazarlarından Elif Ergu, bu hafta köşesine 30 senelik Turizm şirketi sahibi Vedat Bayrak ile yaptığı röportajı taşımış. Bayrak, havayolu şirketlerinin rekabetlerini ve İsrail vatandaşının krize rağmen niye Türkiye'ye geleceğini açıklamış.
  • duduk takalim, zurna calalim ve zurnalansinlar ve mutlu bir sekilde tekrar gitsinler. herkes mutlu....
  • Bir THY personeli olmanın gururnu yaşarak başlamak istiyorum yazılarıma.THY neden tercih ediliyor?Neden edilmesinki coğrafi açıdan bakarsan jeopolitik konumu,en iyi bağlantı kurulan destinasyon merkezi aşikar İSTANBUL.Yolcu Dubai'ye ,Katar'a gidip mi yoksa İstanbul üzeriindenmi tercih edecek..Birde THY AVANTAJLARI güleryüzlü hizmet,en iyi ikram ve ekonomik fiyat..Bir yolcu daha ne isteyebilir ki? Sn.Okuyucular THY geç kalmışlığın pişmanlığını yaşasın şuanda Emirates'in yerinde THY vardı..Geç Kalınmış değil:) THY nereye kadar büyüyen yorumcularımıza ve yazarlarımızada gitsin bu yazdıklarım. SAYGILARIMLA
  • Dünyanın en büyük terörlerini gerçekleştiren Hizbullahı destekle. Ondan sonra da al başına belayı. İsrail hemen misilleme yapıp Kıbrıs da boy gösterecek. Başarılımolacaklar çünkü adamlar profesyonel. Lobi faliyetleri çok güçlü. Dünyaya oynuyorlar ve de akıllılar. Sen ne yapıyorsun. CHP ye oynuyorsun. Bütün TR yi kaosa sürüklüyorsun. Turizm mevsiminin açıldığı bir dönemde gerek varmıydı su bulandırmaya? Bekleseydin kasım ayın, showunu o zaman yapsaydın.
  • Thy tel aviv e 2 kere değil gunde 6-7 sefer duzenlıyor bu seferlerı bazen A340 yapıyor halen bu seferler devam edıyor ayrıca corendon onur air atlas jet turkish cargo saga da tel aviv de aynı anda gordugum ucaklardı turkıyeden bır kare gıbı
  • İsrail'in menfaatlerinin Türkiye'deki savunucuları, yayın organlarında PR çalışmalarına hemen başlamış. İsrail de, onların siyonist yardakçıları da sebep oldukları kan denizinde boğulacaklardır!..

İşte o röportajdan bazı bölümler;

30 yılı aşkın süredir turizm sektöründe olan Delano Turizm’in sahibi Vedat Bayrak, Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerilimin turizmi etkileyeceğini ancak buna kriz demenin doğru olmayacağını söyledi. İsrailli turistlerin en sık geldikleri ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Bayrak, “İsrailli turistler fiyat odaklıdır. İlişkiler düzelince, ortam yumuşayınca en hesaplı ülke Türkiye’yi yine tercih ederler” dedi.

İsrailliler de THY’yi tercih ediyordu...

Bayrak, "THY açığı doldurmuştu. Günde 2 kez uçuyordu THY Tel Aviv’e. Atlas Jet de uçmaya başlamıştı. Bu olay üzerine Atlas Jet uçuşlarını durdurdu. Ne kadar sürer bu olumsuz hava, tam bilemiyoruz. Bu konu Türkiye ve dünya gündeminde uzun kalırsa turizm etkilenir. Şu anda dünyadaki kriz ortamı bu bölgede yeni bir krizi kaldıracak durumda da değil. Çok uzun sürmeyeceğini düşündüğüm için umutluyum."

Çok sayıda kongre de vardı...

Havada yaşanan rekabeti şöyle dile getiren deneyimli turizmci Bayrak  Türkiye'de kriz olmadığını da şu kelimelerle belirtti "Evet. İstanbul da turizm açısından en iyi yıllarından birini yaşadı. IMF toplantısı ve Su Forumu da bunları destekledi. 2010 yılında THY son 2 yılda planladığı yatırım politikalarının sonucu olarak iri gövdeli uçaklar aldı. Direkt seferler de turizmi destekledi. Bunların çoğu da İstanbul’u merkez haline getirdi. Bölgedeki birçok havayolu da THY ile bağlantı yapıp Avrupa’ya açılma yoluna girdi. İstanbul çok dolunca Antalya ve İzmir’de havaalanları da merkez haline geldi. THY yüzde 50 ortak olduğu Sun Express’in merkezini İzmir yaptı. Anadolu Jet de hareketliliği artırdı. Kara kapıları, deniz limanları ve havalimanları modernize oldu. Tanıtımlar iyi yapıldı. Geçen yıl Rus turistler ülkede Temmuz ve Ağustos’ta bazı yerlerde Alman turistlerin önüne geçti. Ukrayna’daki kriz 2010 yılını etkiledi ama Ruslar’ın talepleri halen devam ediyor. Ayrıca Avrupa’daki potansiyel turizmciler Türkiye’de ev sahibi oldu. Guletler dolu, Ege ve Güney otelleri rezervasyonlar bakımından iyi durumda görülüyor. Ne yazık ki bazı olumsuzluklar oldu. Etkilememesi söz konusu değil ama kriz demek yanlış olur."

(Vatan - Elif Ergu)

İsrailliler niye THY’yi tercih ediyordu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
duduk takalim, zurna calalim ve zurnalansinlar ve mutlu bir sekilde tekrar gitsinler. herkes mutlu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir THY personeli olmanın gururnu yaşarak başlamak istiyorum yazılarıma.THY neden tercih ediliyor?Neden edilmesinki coğrafi açıdan bakarsan jeopolitik konumu,en iyi bağlantı kurulan destinasyon merkezi aşikar İSTANBUL.Yolcu Dubai'ye ,Katar'a gidip mi yoksa İstanbul üzeriindenmi tercih edecek..Birde THY AVANTAJLARI güleryüzlü hizmet,en iyi ikram ve ekonomik fiyat..Bir yolcu daha ne isteyebilir ki? Sn.Okuyucular THY geç kalmışlığın pişmanlığını yaşasın şuanda Emirates'in yerinde THY vardı..Geç Kalınmış değil:) THY nereye kadar büyüyen yorumcularımıza ve yazarlarımızada gitsin bu yazdıklarım. SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dünyanın en büyük terörlerini gerçekleştiren Hizbullahı destekle. Ondan sonra da al başına belayı. İsrail hemen misilleme yapıp Kıbrıs da boy gösterecek. Başarılımolacaklar çünkü adamlar profesyonel. Lobi faliyetleri çok güçlü. Dünyaya oynuyorlar ve de akıllılar. Sen ne yapıyorsun. CHP ye oynuyorsun. Bütün TR yi kaosa sürüklüyorsun. Turizm mevsiminin açıldığı bir dönemde gerek varmıydı su bulandırmaya? Bekleseydin kasım ayın, showunu o zaman yapsaydın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Thy tel aviv e 2 kere değil gunde 6-7 sefer duzenlıyor bu seferlerı bazen A340 yapıyor halen bu seferler devam edıyor ayrıca corendon onur air atlas jet turkish cargo saga da tel aviv de aynı anda gordugum ucaklardı turkıyeden bır kare gıbı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İsrail'in menfaatlerinin Türkiye'deki savunucuları, yayın organlarında PR çalışmalarına hemen başlamış. İsrail de, onların siyonist yardakçıları da sebep oldukları kan denizinde boğulacaklardır!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000