19 Şubat 2014, Çarşamba 10:35:45

İSRAİL'DE 'THY' İSYANI

İsrail’in ulusal havayolu El Al’ın Türkiye’ye yıllardır sefer yapamamasına karşılık, THY’nin Tel Aviv’e getirdiği yolcu sayısının giderek artması tartışma yarattı.
  • FREQUENT FLYER,falan degilsin,defol git israile,yok size izin falan kimsinizki ozel guvenlik gelecekmis silahla gezecekmis benim ulkemde,dunyada tek terorist ulke var o da israil Herturlu pisligi yapin sonra magduru oynayin iblisler
  • WATANDASH,kapatalim gitsin bu iblislerin hattini bizim ihtiyacimiz yok cok sukur bunlarin parasina,ucaklarimizada yahudileri kabul etmeyelim,ugursuz pislikler
  • EL AL'IN İSTEMİŞ OLDUĞU EK GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ İRAN AIR YA DA SAUDIA İSTESEYDİ EMİNİM Kİ ULAŞTIRMA BAKANLIĞI VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İZNİ 5 DAKİKADA VERİRLERDİ. KALDI Kİ ELAL BU EK GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ SADECE TÜRKİYE'DE UYGULAMIYOR. UÇTUĞU TÜM LİMANARDA BU TEDBİRLER VAR. FİLİSTİN VE ARAP TERÖRÜ AZALMIŞ BİLE OLSA TEHDİT HALA DEVAM EDİYOR.
  • öncelikle olarak körüklerde el al kendi silahlı personelini ataturk hava limanı kontorunda, körüklerde bulundurmak, güvenlik kontrolü yapma yetkisini istiyor, bu mümkün değildir. yabancı silahlı kişiler türk topraklarında görev yapamaz..buna benzer şartlar diretiyor, doğal olarak türkiyede alırsın babayı deyip konuyu kapatıyor. bu mümkün değildir..
  • Pek muhterem ve asil israil vatandaşlarının güvenliği her şeyden önce gelir. Şimdiki gibi devam etmeliler bence ;)
  • THY SAKIN OLAKI ISRAILLE TARTISMA KI DENIZ OTESINDEN RUZGAR GIBI BEDDULAR TUFANLAR FIRTINALAR GELIR UCAKLARI YERDEN HIC KALDIRAMASSIN.AMAN HA....
  • Şubat 10.da rusyadan baglantili thy ile istanbuldan Arjantin e uçtum,yanımda kipasi ile tel Aviv den transit gelen arkadaş vardı .. bilemiyorum öteki sirket tel Aviv den alıp Buenos Aires e uçurur mu ..benim deniz ürünleri yemeğin ,onun kosher yemegide geldi .. ingilizcesi yoktu ispanyolca biraz konuştuk ,air france ve iberia ike ucuslari karsilastirdik ..thy den memnundu .. Ziya tarkan kozan
  • el al istanbula gelse dahi rekabet edemez, THY israil yolcusunun yarısından çoğunu dünyaya taşıyor. Farkındamısınız ama 1 yılda %77 büyüme olağanüstü bir rekor.
  • Alman korkar, İsrailli çekinir, Arap tırsar. Biz neymişiz be abi? Hele şu 3. havalimanı inşallah bir yapılsın, dünya da başka havayolu kalmayacak. Peh ki peh yani.
  • Haifa ve Eilat'a da bekleriz.

İsrail’in ulusal havayolu El Al’ın Türkiye’ye yıllardır sefer yapamamasına karşılık, THY’nin Tel Aviv’e getirdiği yolcu sayısının giderek artması tartışma yarattı. El Al CEO’su, sorunun bir an önce çözülmesi için çağrılarını yineledi.

El Al CEO’su Eliezer Shkedy, geçtiğimiz ay bu konuda kendi hükümetinin yetkililerini de suçlarken, rekabetin adil olmadığını savundu.

2007 yılından bu yana Türkiye’ye sefer yapamayan İsrailli havayolu şirketleri, son dönemde Türkiye’den gelen yolcu sayısı artmasına rağmen bundan pay alamadıkları gerekçesiyle seslerini yükseltmeye başladı. THY’nin sadece geçen ay Ben-Gurion Havaalanı’na taşıdığı yolcu sayısının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 77 oranında artması ve El Al’ın ardından buraya en çok yolcu getiren şirket olması, İsrail’de bir tartışmayı yeniden ateşledi.

İstifa eden ve görevini gelecek ay devredecek olan El Al CEO’su Eliezer Shkedy, bu rekabetin adil olmadığına dikkat çekerken, bu konuyu çözüme kavuşturmadığı gerekçesiyle kendi hükümetine ve Sivil Havacılık Dairesi’ne eleştirilerini yineledi.
Bu yılın nisan ayında İsrailli şirketlerin Türkiye’ye uçuşlarının yeniden başlatılması konusunda görüşmeler yapılmasına rağmen, ülkesinin bunu neredeyse imkansız hale getirdiğini savunan Shkedy, bu konuda hükümet ve sivil havacılık yetkilileriyle görüştüklerini de hatırlattı.

‘Tam felaket’ demişti!

Shkedy, geçtiğimiz aylarda İsrail gazetelerine verdiği demeçlerde, El Al başta olmak üzere hiçbir İsrailli havayolu şirketinin Türkiye’ye sefer yapamamasının kabul edilemez olduğunu belirtmiş, uğradıkları zarar konusunda kesin bir rakam vermeyip “Bu durum tam bir felaket” demişti.

İsrail hükümeti, İsrailli havayollarının indiği alanlarda özel güvenlik taleplerinde bulunmuş, ancak Türkiye bunu kabul etmemişti. Geçen yılın aralık ayında iki ülke arasında bu konuda anlaşmaya varıldığı duyurulmuş, El Al’ın yaz aylarında İstanbul, Antalya ve Marmaris’e uçuşlar başlatması planlanmıştı.

THY ikinci sıraya oturdu

İsrailli şirketlerin huzursuzluğu, Mavi Marmara krizi sonrası iki ülke arasında artan yolcu trafiğinin tamamen Türk havayolu şirketlerince karşılanıyor olmasından kaynaklı. İsrail ile Türkiye arasındaki uçuş trafiği, Mavi Marmara olayından sonra yüzde 150 artmış, geçen yıl sonlarında açıklanan rakamlara göre Türkiye’den İsrail’e haftalık uçuş sayısı 112’ye ulaşırken, bunun yaklaşık 53’ünün THY tarafından yapıldığı belirtilmişti.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan son rakamlara göre THY, ocak ayında 54 bin yolcuyla El AL’dan sonra Ben-Gurion havaalanına en çok yolcu taşıyan şirket oldu. Bu da, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77 artışı gösteriyor. El Al, Israir ve Arkia şirketlerinin ocakta taşıdığı yolcu sayısı da 307 bin 500.

İkili ticaret zıpladı

Mavi Marmara kriziyle birlikte ikili ilişkilerde yaşanan gerginlik sonrasında ticarette de sakinlik dönemine girilmişti. Ancak bu havanın da, özellikle 2013’te yerini hareketliliğe bıraktı, hatta patlama yaşadı. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı verilerine göre 2012’de ihracat 2.3 milyar dolar iken geçen yıl bu rakam 2 milyar 650 milyon dolara kadar çıktı. Türkiye’nin bu ülkeden ithalatıysa daha hızlı arttı. 2012’deki 1.7 milyar dolarlık ithalata karşılık, 2013’te 2 milyar 420 milyon dolarlık ithalat rakamına ulaşıldı. Böylece son bir yılda ihracatta 300 milyon dolar, ithalatta ise 700 milyon dolar olmak üzere karşılıklı ticarette 1 milyar dolarlık artış yaşandı.

TİM’in yayınladığı bu yılın ocak ayı verilerine göre, Türkiye’nin İsrail’e ihracatı 260 milyon dolar oldu. Bu rakam, geçen yılın aynı ayında 180 milyon dolar seviyesindeydi. İthalat rakamlarıysa herüz açıklanmadı.

İsrailli turist sayısı 2013’te iki kat arttı

2011 yılında İsrail’den Türkiye’ye 75 bin 432 turist gelirken, 2012’de bu sayı 78 bin 955’e yükseldi. 2013’ün ilk 11 ayında ise İsrail’den Türkiye’ye 155 bin 592 turist geldi. Aralık ayı istatistiklerinin de etkisiyle 2013’te İsrailli turist sayısının 2012’nin iki katını aşarak 170 bine çıkması bekleniyor. (Milliyet)
 

İSRAİL'DE 'THY' İSYANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
FREQUENT FLYER,falan degilsin,defol git israile,yok size izin falan kimsinizki ozel guvenlik gelecekmis silahla gezecekmis benim ulkemde,dunyada tek terorist ulke var o da israil Herturlu pisligi yapin sonra magduru oynayin iblisler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
WATANDASH,kapatalim gitsin bu iblislerin hattini bizim ihtiyacimiz yok cok sukur bunlarin parasina,ucaklarimizada yahudileri kabul etmeyelim,ugursuz pislikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FREQUENT FLYER ~ 10 yıl önce
EL AL'IN İSTEMİŞ OLDUĞU EK GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ İRAN AIR YA DA SAUDIA İSTESEYDİ EMİNİM Kİ ULAŞTIRMA BAKANLIĞI VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İZNİ 5 DAKİKADA VERİRLERDİ. KALDI Kİ ELAL BU EK GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ SADECE TÜRKİYE'DE UYGULAMIYOR. UÇTUĞU TÜM LİMANARDA BU TEDBİRLER VAR. FİLİSTİN VE ARAP TERÖRÜ AZALMIŞ BİLE OLSA TEHDİT HALA DEVAM EDİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
öncelikle olarak körüklerde el al kendi silahlı personelini ataturk hava limanı kontorunda, körüklerde bulundurmak, güvenlik kontrolü yapma yetkisini istiyor, bu mümkün değildir. yabancı silahlı kişiler türk topraklarında görev yapamaz..buna benzer şartlar diretiyor, doğal olarak türkiyede alırsın babayı deyip konuyu kapatıyor. bu mümkün değildir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 10 yıl önce
Pek muhterem ve asil israil vatandaşlarının güvenliği her şeyden önce gelir. Şimdiki gibi devam etmeliler bence ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
barıs ~ 10 yıl önce
THY SAKIN OLAKI ISRAILLE TARTISMA KI DENIZ OTESINDEN RUZGAR GIBI BEDDULAR TUFANLAR FIRTINALAR GELIR UCAKLARI YERDEN HIC KALDIRAMASSIN.AMAN HA....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asli ~ 10 yıl önce
Su yazdiginiz sacma sapan yorumu aciklarmisiniz nedemeye calistin :)))
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şubat 10.da rusyadan baglantili thy ile istanbuldan Arjantin e uçtum,yanımda kipasi ile tel Aviv den transit gelen arkadaş vardı .. bilemiyorum öteki sirket tel Aviv den alıp Buenos Aires e uçurur mu ..benim deniz ürünleri yemeğin ,onun kosher yemegide geldi .. ingilizcesi yoktu ispanyolca biraz konuştuk ,air france ve iberia ike ucuslari karsilastirdik ..thy den memnundu .. Ziya tarkan kozan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FREQUENT FLYER ~ 10 yıl önce
Başında kipası vardı diye ÖTEKİ ŞİRKET (kimse bu) neden adamı uçurmasın?
FREQUENT FLYER ~ 10 yıl önce
Başında kipası vardı diye ÖTEKİ ŞİRKET (kimse bu) neden adamı uçurmasın?
rekabet ~ 10 yıl önce
el al istanbula gelse dahi rekabet edemez, THY israil yolcusunun yarısından çoğunu dünyaya taşıyor. Farkındamısınız ama 1 yılda %77 büyüme olağanüstü bir rekor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 10 yıl önce
israil slot vermezse ne olur peki ?
?' ye ~ 10 yıl önce
Türkiye hava sahasını geçmişte fransa'ya yaptığı gibi kullandırmaz, o kadar basit. Türkiye israile muhtaç değil. Yeterki istikrar korunsun.
Helal ~ 10 yıl önce
Alman korkar, İsrailli çekinir, Arap tırsar. Biz neymişiz be abi? Hele şu 3. havalimanı inşallah bir yapılsın, dünya da başka havayolu kalmayacak. Peh ki peh yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sagol! ~ 10 yıl önce
Vatan, millet, THY boarding pass!...
aynen ~ 10 yıl önce
katılıyorum...o yüzden önüne gelen sadece kimliğiyle ülkemize istediği gibi girip çıkıyor ya!!!
doğru tabii ki ~ 10 yıl önce
Türkiye bölgesel avantajını sonuna kadar kullanıyor. O yüzden yazdıklarınıza inanmasanız bile sonuna kadar doğrudur. Bu kapasiteyi harekete geçirende ne kadar beğenmesenizde Erdoğan hükümetidir. İş bilenin, kılıç kuşananındır.
Hayfa ~ 10 yıl önce
Haifa ve Eilat'a da bekleriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000