27 Kasım 2013, Çarşamba 10:27:59

İPLER KOPTU... GÖZLER SUNEXPRESS'TE!

Son yıllarda uçak siparişleri ve hizmet kalitesinin sonucu olarak hızlı büyüme rakamlarıyla dikkat çeken Türk Hava Yolları ile bir yıl önce ortaklık planladığı Lufthansaarasında ipler tamamen koparma noktasına geldi. Ortaklık neden bitti, SunExpress’in geleceği ne olacak?
  • anadolusunexpress airlines...
  • Çok güldüm diyen kişi sen bence cahilliğine gül. Anadoljet Sunexpress'in değil THY'ın bünyesinde uçuş yapan bir firma. Daha neyin ne olduğunu bilmiyorsun habire gülüyorsun. Gül gül.
  • SunExpress in kurucu ilk Genel Md Yrd cısında kısa bazı bilgiler: Kuruluş aşamasında Türk tescilli bir şirket olması nedeniyle hisselerin %50 den fazlasının Türk vatandaşı olma zorunluluğu var idi. Lufthansa hissedar olarak önce Sivil Havacılık Genel Md. lüğü yapmış olan Atilla bey üzerinden gösterildi.Atilla bey Emekli olunca da rahmetli Barboros çağa üzerinde hisse gösterildi. neticede TK ve Lh hisseleri sahipleri itibariyle yarı yarıya kabul edilir. Kuruluş sözleşmesine göre Yön.Kurulu Bşk THY dan. Yrd cısı LH dan. Genel Md. Lh dan, Genel Md Yrd THY dan, direktörler LH dan görevlendirilmektedir. 18.05.2015
  • hani thy kalitesine kavuşsun demişsiniz ya esb ve saw için. gerçekten çok güldüm. sunexpress personelinin aldığı eğitim, güleryüzü, yolcu memnuniyeti hiç bir şirkette yok. bunlar anadolujet ile birleşince çok daha kaliteli oldu.
  • Bilgi : Sunexpress'in %50 hissesi THY, %40 hissesi Lufthansa, %10 hissesi ise yaz aylarında yitirdiğimiz Barbaros Hayrettin Çağa'ya aittir. THY' nin faaliyet raporlarından inceleyebilirsiniz...
  • ya seyyah sen ne kafası yaşıyosun ya gezi mezi diyosun.sen çobansız hiç birşey yapılamayacağı düşüncesinde olan milyonlarca koyundan biri olduğun için insanların kendi iradesiyle bi şey yapabileceğine inanmaman normal zira senin beynin almaz bu kadar komplex mevzuları.sağda solda uzun uzun yorum yazma sen meeeeeeee de biz anlarız seni.zaten topu topu 2 - 3 kelimeyi geveleyip duruyosunuz meeeeee demekte ona eşit olur.
  • ikram vermekle iyi şirket olunmaz. planlamasıyla, altyapısıyla, personel kalitesiyle lufthansa dünya'nın 1 numarasıdır. ha thy 10 yıl sonra da bu şekilde dolu uçmaya dünyanın her yerinde takdir edilmeye devam ederse o gün göğsümüzü gere gere alkışlarız. bugün thy'nin yaptığı günümüze kadar kimsenin kullanmadığı potansiyeli kullanmaktır. yine de takdir ediyoruz sonunda uyandıkları için. bizim gibi bir ülke için imkansız kesinlikle değil fakat lufthansa olmak kolay iş değildir... zira bu mil meselesinin özüne inersek belli ki artık birileri rahatsız olmaya başlamış thy'den. ticarette doğal böyle şeyler.
  • gezi olaylarını alman vakıflarının organize ettiğinin bir ispatı daha. almanya, avrupa transit yolcu merkezi olma özelliğini istanbul'a 3. havalimanı sonrası kaybetmek istemiyor. türk havacılığının aşırı büyümesinden oldukça rahatsızlar ve geziparkı gibi olayları çıkartıyorlar ama anlamak istemeyen anlayamaz tabi
  • Kagnı AIRLINES ile de uçarım Murat 124 lede ama senle uçmam paşam. Sen derdine yan !
  • Inşallah Sunexpres kapanır ozaman oradaki Alman arkadaşları kapının önüne koyarlar.yok mollywalk sınavı yok melinanin psikolojik testi.nasil ki lufthansa da Türkleri pilot olarak kabul etmiyor bizde sizi burada istemiyoruz gidin ülkemizden

Türk Hava Yolları ile Lufthansa arasında mil puanların düşürülmesi ve sonrasında ortak uçuş programının 2014 Mart ayında iptal edileceğinin açıklanması ile kritik bir sürece girildi. 2008’de Lufthansa’nın başını çektiği Star Alliance üyesi olan ve o tarihten sonra hızlı bir büyüme trendi yakalayarak hem filosundaki uçak sayısını, hem uçuş ağını büyüten THY, bu süreçte üst üste Avrupa’nın en iyi havayolu ödüllerinin de sahibi oldu. THY’nin istikrarlı büyüme rakamları yakalaması ve pazardaki rakiplerini rahatsız etmesi, en başta ortağı Lufthansa’nın başını ağrıttı. Bir yıl öncesine kadar Alman Başbakanı Angela Merkel’in, “ THY ile ortak olalım” demesinden sonra fiziki ortaklık için kolları sıvayan THY ve Lufthansa, ilk başta ortaklıkla ilgili çalışmalar yürüttü. Ancak geride kalan sürede, THY ile Lufthansa’nın ortaklık düşüncesi gerçekleşmediği gibi halen Sunexpress’in yarı yarıya ortağı olan iki şirket birbirine düştü.

THY ile Lufthansa’nın sürpriz kopuşunun nedenlerine ilişkin farklı iddialar ortaya atılırken iddiaların en çarpıcı olanı Lufthansa’nın THY’nin ciddi büyümesinden rahatsızlık duyması ve Alman  pazarında Alman bayrak taşıyıcıyı zorlaması olarak öne çıktı. Halen Almanya’da 12 noktaya sefer yapan ve yeni noktalara uçabilmek için çalışmalarını sürdüren THY’ye karşılık Lufthansa’nın Frankfurt ve Münih’ten Türkiye’de sadece  İstanbul, Ankara ve İzmir’den  sefer yapması rekabet koşullarını THY lehine çevirdi.

Lufthansa kanadı, THY ile iplerin kopmasına gerekçe olarak ‘verimsiz’ ifadesini kullansa da bağlantı seferlerinde, konforu ve hizmet kalitesini gözeterek yolcuların tercihini THY lehine kullanması ve hatta Almanya’nın Mercedes, BMW, Bayer gibi dev firmalarının uçuşlarda THY tercihi, Lufthansa’nın bu kararında etkili oldu.

THY’nin pek de tahmin edilmeyen şekilde hızlı yükselişinin Almanya tarafında yarattığı rahatsızlık, zaman zaman Alman basınına da yansıdı. Alman basını THY’nin kazalarına vurgu yapan haberlere son dönemde ciddi anlamda dikkat çekerken kantarın topuzunu kaçırarak bir Türk şirketi olan Birgen Air kazasını da THY ile ilişkilendirmekten geri durmadı.

Gelinen noktada THY ile Lufthansa ve dolayısıyla sahibi olduğu Austurian ve Swiss ile arasında ipler tamamen koparken iki şirketin 1989 yılında kurduğu Sunexpress’in geleceğinin ne olacağı da merak konusu oldu. Lufthansa’nın ‘ortak uçuş’ restine karşılık THY’nin de Sunexpress kozunu kullanarak ortaklığı bitirme noktasına gelebileceği ifade edilirken henüz bu konuda somut bir karar alınmadı. THY’nin ayrıca pilot eğitimleri için kullandığı Lufthansa’yı bu konuda da bir kez daha değerlendireceği belirtildi.

İŞTE THY'NİN ALMANYA FOTOĞRAFI

Türk Hava Yolları Almanya’da şu an Berlin , Bremen , Köln, Dusseldorf, Friedrichshafen , Frankfurt, Hannover, Hamburg, Leipzig , Munih, Nuremberg ve Stutgart  olmak üzere 12 şehre uçuş yapıyor. 

 İstanbul Atatürk Havalimanı , Sabiha Gökçen ve Ankara çıkış noktası olmak üzere  kış dönemi toplam haftalık uçuş sayısı 238  ve  yaz dönemi toplam haftalık uçuş sayısı 271  iken 2012 yılında  Ocak –Kasım döneminde  Almanya ‘da ki toplam uçurulan yolcu sayısı  2,528,643, 2013 yılında    Ocak Kasım döneminde Almanya ‘da ki toplam uçurulan yolcu sayısı  3,076,197  olarak gerçekleşti,

Geçen senenin aynı dönemine göre toplam büyüme %22 sağlandı.

Türk Hava Yolları Almanya’da önümüzdeki dönemlerde Münster ve Kassel olmak üzere iki yeni hat daha açacak.

 

İPLER KOPTU... GÖZLER SUNEXPRESS'TE!

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

powered by; ~ 6 yıl önce
anadolusunexpress airlines...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok mu güldün? ~ 9 yıl önce
Çok güldüm diyen kişi sen bence cahilliğine gül. Anadoljet Sunexpress'in değil THY'ın bünyesinde uçuş yapan bir firma. Daha neyin ne olduğunu bilmiyorsun habire gülüyorsun. Gül gül.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Levent Birgen ~ 9 yıl önce
SunExpress in kurucu ilk Genel Md Yrd cısında kısa bazı bilgiler: Kuruluş aşamasında Türk tescilli bir şirket olması nedeniyle hisselerin %50 den fazlasının Türk vatandaşı olma zorunluluğu var idi. Lufthansa hissedar olarak önce Sivil Havacılık Genel Md. lüğü yapmış olan Atilla bey üzerinden gösterildi.Atilla bey Emekli olunca da rahmetli Barboros çağa üzerinde hisse gösterildi. neticede TK ve Lh hisseleri sahipleri itibariyle yarı yarıya kabul edilir. Kuruluş sözleşmesine göre Yön.Kurulu Bşk THY dan. Yrd cısı LH dan. Genel Md. Lh dan, Genel Md Yrd THY dan, direktörler LH dan görevlendirilmektedir. 18.05.2015

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok güldüm ~ 10 yıl önce
hani thy kalitesine kavuşsun demişsiniz ya esb ve saw için. gerçekten çok güldüm. sunexpress personelinin aldığı eğitim, güleryüzü, yolcu memnuniyeti hiç bir şirkette yok. bunlar anadolujet ile birleşince çok daha kaliteli oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bilgi : Sunexpress'in %50 hissesi THY, %40 hissesi Lufthansa, %10 hissesi ise yaz aylarında yitirdiğimiz Barbaros Hayrettin Çağa'ya aittir. THY' nin faaliyet raporlarından inceleyebilirsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
capulcu ~ 10 yıl önce
ya seyyah sen ne kafası yaşıyosun ya gezi mezi diyosun.sen çobansız hiç birşey yapılamayacağı düşüncesinde olan milyonlarca koyundan biri olduğun için insanların kendi iradesiyle bi şey yapabileceğine inanmaman normal zira senin beynin almaz bu kadar komplex mevzuları.sağda solda uzun uzun yorum yazma sen meeeeeeee de biz anlarız seni.zaten topu topu 2 - 3 kelimeyi geveleyip duruyosunuz meeeeee demekte ona eşit olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
november mike yankee ~ 10 yıl önce
ikram vermekle iyi şirket olunmaz. planlamasıyla, altyapısıyla, personel kalitesiyle lufthansa dünya'nın 1 numarasıdır. ha thy 10 yıl sonra da bu şekilde dolu uçmaya dünyanın her yerinde takdir edilmeye devam ederse o gün göğsümüzü gere gere alkışlarız. bugün thy'nin yaptığı günümüze kadar kimsenin kullanmadığı potansiyeli kullanmaktır. yine de takdir ediyoruz sonunda uyandıkları için. bizim gibi bir ülke için imkansız kesinlikle değil fakat lufthansa olmak kolay iş değildir... zira bu mil meselesinin özüne inersek belli ki artık birileri rahatsız olmaya başlamış thy'den. ticarette doğal böyle şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seyyah ~ 10 yıl önce
gezi olaylarını alman vakıflarının organize ettiğinin bir ispatı daha. almanya, avrupa transit yolcu merkezi olma özelliğini istanbul'a 3. havalimanı sonrası kaybetmek istemiyor. türk havacılığının aşırı büyümesinden oldukça rahatsızlar ve geziparkı gibi olayları çıkartıyorlar ama anlamak istemeyen anlayamaz tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 10 yıl önce
gezı olayları thy yuzunden mı olmus :DD neremle gulecegıme sasırdım.:D
başbakanlık ~ 10 yıl önce
Basmüfettişlik ve MASAK tarafından yapılan araştırmaya göre ne Mısır ne de Tunus halk hareketlerinde olduğu gibi yurtdışından para girişi yaşanmamıştır ve kayda değer yurtiçi para hareketleri yoktur.Olay tam bir halk hareketidir ve gerek polis gerek terör örgútleri olayı sulandırmaya çalışmıştır.
Akılsız ~ 10 yıl önce
Hani gezi faiz lobisin işiydi! Şimdi de Alman vakıfları mı yaptı? Yuh diyorum... Birazcık kafanı kullan, sana her söylenene inanma, akıllı ol! Bu kadar yalakalık çok fazla...
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kagnı AIRLINES ile de uçarım Murat 124 lede ama senle uçmam paşam. Sen derdine yan !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Inşallah Sunexpres kapanır ozaman oradaki Alman arkadaşları kapının önüne koyarlar.yok mollywalk sınavı yok melinanin psikolojik testi.nasil ki lufthansa da Türkleri pilot olarak kabul etmiyor bizde sizi burada istemiyoruz gidin ülkemizden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Psikolojini düzelt ~ 10 yıl önce
Türkiye'de TC kuyruk tescili ile uçak uçuran ya da Uçak bakımı yapan herhangi bir şirket neden kapansın ki? Sırf sen o sınavlardan geçemedin diye; seni projelerine ya da ekiplerine kabul etmediler diye bir şirket kapansın öyle mi? Sadece sen intikam alasın diye birkaç bin kişi işsiz mi kalsın? Nasıl bir kuyruk acın varsa önce istersen git psikolojiyi düzelt. Türkiye'de Sivil Havacılığın daralması emin ol kimsenin işine yaramaz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000