14 Mart 2013, Perşembe 11:30:45

"İNŞALLAH 3. HAVALİMANI İPTAL OLUR"

THY'nin eski başkanı Candan Karlıtekin ilginç bir çıkışta bulundu: "İstanbul’a 3. havalimanı gereksiz!"
  • THY bu hızla 3 değil 4. Hava alanını dolduracak kapasiteye ulaşır bu ülkede taş üstüne taş koyana bir kerede itiraz etmesinler tarih bu tip derslerle dolu büyümekten korkmayalım dünyaya medeniyet öğreten bir milletin torunlarıyız biz
  • Vay gericiler vayy
  • Ataköye özgürlük istiyorummm....uçak gürültüsünden bıktık.
  • Candan Bey hakli, hicbir mantigi yok, paramiza yazik car cur edilip ona buna dagitilacak,
  • 140 karakterlik tweeterda ne demek istedigini ne kadar anlatabilir ki, daha detayli dinlemek lazim. Ben de haklı olduğunu düşünüyorum.
  • TAV hakkında olumsuz yorum yapan arkadaşları anlamiyorum. TAV 'dan önce Türkiyede havalimanı görmüşler mi acaba.
  • Beyler adam hakli. Dağılın. ..
  • Daha pist frenlemisini bile doğru dürüst ölçemeyen dhmi işletecekse 3 değil 13 havaalanı yapsan ne yazar
  • Kendini niye bu kadar geriyorsun be Candan. Sana ne. Sen uzmanmısın ki fikir beyan ediyorsun. Mesele sadece mevcut ulaşım ağının ortasına oturması mı? Bu kadar tek boyutlu bir iş mi? İstanbul kuseye ve batıya doğru genişliyor işte, bu kaçınılmaz. Nasıl olsa bu genişlemenin sonunda bir havalimanı, belki bir gar, hatta kuzeyde liman. Bunlar olacak kaçınılmaz. Bunu senin görmen lazımdı. Ama ön görün kıtmış meğerse. Sen bu aklınla mı THY de YK başkanlığı yaptın. Zaten her zaman desinler, görsünler kabilinden meselelere öylesine katılırdın.
  • Yeni havalimanının bu haliyle ihale edilmesine ben de karşıyım. Öncelikle Atatürk Havalimanı'nı genişletmek açısından pek bir imkan kalmadı. Yeni bir havalimanı çok yararlı olur, ama yer seçimi hiçbir havalimanında uçuşlara engel getirmeyecek şekilde yeniden yapılmalı. Ayrıca 90 milyon!!!11bir1 gibi iddialı çıkışlara gerek yok. Bunlar zaman alıcı, detaylı ve objektif analizler gerektiren işler. Alternatif bir havalimanı, daha uygun bir yer seçimi ve makul bir kapasiteyle inşa edilip eş zamanlı olarak kullanılabilir. Eğer bu sağlanamıyorsa, yeni havalimanı konusunu diretmemek gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yeni bir havalimanı yapılacaksa bile "objektif" yöntemlerle YİD'in mi yoksa kamu yatırımının mı daha çok kamusal fayda sağladığı analiz edilmelidir. Aksi halde komik oluyor, milyarlarca euro garanti, artan ücretler filan. Bu arada YİD modeli olunca kamunun cebinden kuruş çıkmadığını söyleyen ya yalancıdır, ya da konudan bihaberdir. Özel sektör babasının hayrına havalimanı yapmaz.

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı ile ilgili çalışmalar son sürat sürerken ve Atatürk havalimanı da artık yoğunluğa yetişemediğini 'resmen' açıklarken, Türk Hava Yolları'nın (THY) eski başkanından ilginç bir açıklama geldi. THY'den üç yıl önce istifa eden eski yönetim kurulu başkanı Candan Karlıtekin twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile İstanbul'a üçüncü havalimanının gereksiz olduğunu söyledi.

- İNŞALLAH AKLISELİM GALİP GELİR -
Karlıtekin, onun yerine mevcut havalimanlarına yapılacak yatırımla ihtiyacın giderilebileceğine dikkat çekti. Candan Karlıtekin, ayrıca 3. havalimanı ihalesinin iptal edilmesi temennisini de şöyle dile getirdi: "İnşallah aklıselim galip gelir ve 3. Havalimanı Projesi iptal olur."

- 3. HAVALİMANINA GEREK YOK -
Karlıtekin, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarına yapılacak paralel pistlerle senelik 75'er milyon yolcu kapasiteli alanların ihtiyacı karşılayabileceğini belirterek, şu mesajları paylaştı: "Atatürk Havalimanı'ndaki askeri alanın daha evvel mütabık kalındığı gibi DHMİ'ye devri beni umutlandırdı. Atatürk Havalimanı zaten oluşmuş bir ulaşım altyapısının üzerinde oturuyor. 85 milyon yolcu/yıl'a göre avan projesi bile hazır. Atatürk Havalimanı tamamen ortadan kaldırılmadıkça gökyüzü kullanım kısıtları nedeniyle 3 havaalanı birden (eşzamanlı) randımanlı işletilemez. Atatürk Havalimanı’nı iptal etmek yazıktır. Zaten esas sorun arazinin emlak geliştirme projeleri açısından kazandığı yüksek değer. 3. liman işi İstanbul'un genel imarı ile alakalı bir konu ve tek başına ele alınması da doğru değil."

"İNŞALLAH 3. HAVALİMANI İPTAL OLUR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Cc ~ 10 yıl önce
THY bu hızla 3 değil 4. Hava alanını dolduracak kapasiteye ulaşır bu ülkede taş üstüne taş koyana bir kerede itiraz etmesinler tarih bu tip derslerle dolu büyümekten korkmayalım dünyaya medeniyet öğreten bir milletin torunlarıyız biz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yasin ~ 10 yıl önce
Vay gericiler vayy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATAKÖY ~ 11 yıl önce
Ataköye özgürlük istiyorummm....uçak gürültüsünden bıktık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakli ~ 11 yıl önce
Candan Bey hakli, hicbir mantigi yok, paramiza yazik car cur edilip ona buna dagitilacak,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsaf. ~ 11 yıl önce
Ona buna değil sadece Laz mütahitlere.. Zaten yeni havalimanı yakınlarındaki arazilerde daha önce laz mütahitler tarafından bedavaya toplandı.. Atatürk havalimanı arazisi de laz mütahitlere verilir artık
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
140 karakterlik tweeterda ne demek istedigini ne kadar anlatabilir ki, daha detayli dinlemek lazim. Ben de haklı olduğunu düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 11 yıl önce
TAV hakkında olumsuz yorum yapan arkadaşları anlamiyorum. TAV 'dan önce Türkiyede havalimanı görmüşler mi acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
Siz havalimanını Tav sayesinde görenlerdensiniz sanırım.Tav öncesinde uçaklar tarlaya inmiyordu?O zamanlarda da terminaller vardı.
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Beyler adam hakli. Dağılın. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SXS ~ 11 yıl önce
Daha pist frenlemisini bile doğru dürüst ölçemeyen dhmi işletecekse 3 değil 13 havaalanı yapsan ne yazar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapma Be Candan ~ 11 yıl önce
Kendini niye bu kadar geriyorsun be Candan. Sana ne. Sen uzmanmısın ki fikir beyan ediyorsun. Mesele sadece mevcut ulaşım ağının ortasına oturması mı? Bu kadar tek boyutlu bir iş mi? İstanbul kuseye ve batıya doğru genişliyor işte, bu kaçınılmaz. Nasıl olsa bu genişlemenin sonunda bir havalimanı, belki bir gar, hatta kuzeyde liman. Bunlar olacak kaçınılmaz. Bunu senin görmen lazımdı. Ama ön görün kıtmış meğerse. Sen bu aklınla mı THY de YK başkanlığı yaptın. Zaten her zaman desinler, görsünler kabilinden meselelere öylesine katılırdın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birisi ~ 11 yıl önce
Yeni havalimanının bu haliyle ihale edilmesine ben de karşıyım. Öncelikle Atatürk Havalimanı'nı genişletmek açısından pek bir imkan kalmadı. Yeni bir havalimanı çok yararlı olur, ama yer seçimi hiçbir havalimanında uçuşlara engel getirmeyecek şekilde yeniden yapılmalı. Ayrıca 90 milyon!!!11bir1 gibi iddialı çıkışlara gerek yok. Bunlar zaman alıcı, detaylı ve objektif analizler gerektiren işler. Alternatif bir havalimanı, daha uygun bir yer seçimi ve makul bir kapasiteyle inşa edilip eş zamanlı olarak kullanılabilir. Eğer bu sağlanamıyorsa, yeni havalimanı konusunu diretmemek gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca yeni bir havalimanı yapılacaksa bile "objektif" yöntemlerle YİD'in mi yoksa kamu yatırımının mı daha çok kamusal fayda sağladığı analiz edilmelidir. Aksi halde komik oluyor, milyarlarca euro garanti, artan ücretler filan. Bu arada YİD modeli olunca kamunun cebinden kuruş çıkmadığını söyleyen ya yalancıdır, ya da konudan bihaberdir. Özel sektör babasının hayrına havalimanı yapmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000