09 Aralık 2014, Salı 09:15:52

İNİŞ TAKIMLARINI KULEYE SORDU

Atina'dan İstanbul'a gelen özel bir uçak Atatürk Havalimanı’na iniş için alçaldığı sırada iniş takımlarının sinyalinin çalışmaması nedeniyle pist üzerinde alçak uçarak iniş takımlarının açık olup olmadığını kule görevlilerine sordu.
  • Dispatch/pilot:inistakimi uzerindeki uc adet isik calismiyordur ya iletim hatasi vardir ya ampul patlamistir ancak procedure olarak inis yapilmaz kuleye sorulabilir bu durumda inis takimlarinin acik ve kilitli oldugundan kesin emin olunamaz cok hafif birsekilde inmek gerekiyor.olan seyler :)))
  • G280 Türkiye'de bir tek Doğuş holdingde var .
  • disari cikip bakacaklar miydi? bence bu haberi bu sekilde yayinlamaniz cok ilginc
  • Havaci olmayanlarla dolu oldugu ne kadar belli
  • Tgs alimlari ne oldu ?
  • eğer bu olay bir özel uçakla yaşandı ise haberin görselinde niçin thy uçağı var, sanki thy pilotu böyle bir soru sormuş gibi algı yaratıyorsunuz. farkına varmadan 3-5 kişi daha tıklar diye bu yolu seçiyorsanız ucuz bir yöntem bu, bilginize.
  • Normal bir emergency prosedüre ilginç denmesi ilginç!!!
  • İniş takımları açık dense ne olacak. Kilitli olup olmadığını nereden bilecek.
  • 80 lerde falan B 727 lerde sık sık olurdu bu durum.Kaptan balyozla dikmeyi açmaya çalışır,başaramazsa burnu üzerine inerdi.
  • ahaha yanıye mi işşık ön dikmelerimde

Atina'dan İstanbul'a gelen özel bir uçak Atatürk Havalimanı’na iniş için alçaldığı sırada iniş takımlarının sinyalinin çalışmaması nedeniyle pist üzerinde alçak uçarak iniş takımlarının açık olup olmadığını kule görevlilerine sordu. Pilot ve kule arasındaki konuşmalar ortaya çıktı.

Bir havacılık şirketine ait Gulfstream G280 tipi iş jeti, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaştığı sırada uçağın pilotu, yaşanan teknik bir sorun nedeniyle iniş takımlarının açık olup olmadığı bilgisini alamadı. İniş takımlarının açık olduğuna emin olmak adına kule görevlilerinden yardım talep eden pilot, iniş takımlarının durumunun görülmesi için Atatürk Havalimanı üzerinden yakın geçişler yaptı.

DHMİ itfaiye ekipleri konuyla ilgili hazır bekletildi. İniş takımlarının açık olduğu bilgisinin DHMİ follow me adı verilen araçta yer alan personel kule görevlilerine söyledi. Bunun üzerine iniş takımlarının açık olduğu bilgisini alan iş jeti Atatürk Havalimanı pistine 13.17’de sorunsuz bir teker koydu. Pilot ve hava trafik kontrolörleri arasında konuşmalara yaşananlar an be an yansıdı.

Hava kontrolü ile pilot arasında geçen telsiz konuşmaları şöyle:

"Hava trafik kontrolörü: "Gözle kontrol edeceğiz. İniş takımlarının açık mı kapalı mı ona emin olamıyor musunuz olay o mu efendim? Bekleyen uçakta görebilir Atlas'ı ikaz ederseniz veya THY'yi. Açık gözüküyor ama Follow me(DHMİ aracı) şimdi bakıyor kendi kontrol ediyor bilgi verecek."

Pilot: Biz go around(pas geçme) yaptık pist istikameti 4 bine tırmanıyoruz tekrar"

Kontrolör: "Follow me'nin söylediğini söylüyorum. Ön dikmeler açık yalnız aşağıda gözüküyor. Ön dikmede ışık yanmıyor. Arkayı da görememiş flow me bilginize”.

İNİŞ TAKIMLARINI KULEYE SORDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dispatch/pilot:inistakimi uzerindeki uc adet isik calismiyordur ya iletim hatasi vardir ya ampul patlamistir ancak procedure olarak inis yapilmaz kuleye sorulabilir bu durumda inis takimlarinin acik ve kilitli oldugundan kesin emin olunamaz cok hafif birsekilde inmek gerekiyor.olan seyler :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
G280 Türkiye'de bir tek Doğuş holdingde var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne olacakti peki? ~ 9 yıl önce
disari cikip bakacaklar miydi? bence bu haberi bu sekilde yayinlamaniz cok ilginc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havaci olmayanlarla dolu oldugu ne kadar belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tgs alimlari ne oldu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy görseli niye? ~ 9 yıl önce
eğer bu olay bir özel uçakla yaşandı ise haberin görselinde niçin thy uçağı var, sanki thy pilotu böyle bir soru sormuş gibi algı yaratıyorsunuz. farkına varmadan 3-5 kişi daha tıklar diye bu yolu seçiyorsanız ucuz bir yöntem bu, bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Normal bir emergency prosedüre ilginç denmesi ilginç!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katılıyorum ~ 9 yıl önce
Eve telefon açıp hanıma soracak değil di ya. Kuleden teyit almış, iyi de yapmış.
Saçma ~ 9 yıl önce
İniş takımları açık dense ne olacak. Kilitli olup olmadığını nereden bilecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah korusun ~ 9 yıl önce
80 lerde falan B 727 lerde sık sık olurdu bu durum.Kaptan balyozla dikmeyi açmaya çalışır,başaramazsa burnu üzerine inerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
follow me baby ~ 9 yıl önce
ahaha yanıye mi işşık ön dikmelerimde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayret ~ 9 yıl önce
evet hayretsiniz ya siz hastalandığınızda doktorada gitmezsiniz ve bir bilene de danışmazsınız sanırım. Ne oldu prosedür gereği net bir bilgi aldı ve emin olarak yere teker koydu. Ne oldu şimdi. Cok mu eğlendiniz ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000