Türk Hava Yolları'nın Ercan- İstanbul seferini yapan uçakta bulunan not panik yaratmış, uçak iniş yaptıktan sonra yolcular tahliye edilmiş ve bomba imha ekipleri uçakta hiç bir şey bulamamıştı. Yaşanan olayların ardından Pilot ve uçuş kontrol merkezi arasında geçen konuşmalar ortaya çıktı.
THY'nin Ercan-İstanbul seferini yapan TK-5407 sefer sayılı TC-JLM kuyruk tescilli Airbus A-319 tipi yolcu uçağı, 106 yolcusuyla Kıbrıs Ercan Havaalanı'ndan saat 18.30 sıralarında havalandı.
Havalandıktan bir süre sonra uçaktaki kabin memurlarının boş bir koltuğun üzerinde el yazısı ile yazılmış "Uçakta bomba var, 45 dakika sonra patlayacak" notu bulması üzerine durum yetkililere bildirildi. Saat 20.13'de Atatürk Havalimanı'na inen uçakta bomba imha uzmanları ve bomba arama köpekleri tarafından yapılan detaylı aramalarda ihbarın asılsız olduğu anlaşılmıştı.
Bütün bu yaşananlardan sonra Kaptan pilotun operasyon merkezi ile yaptığı konuşmalar ortaya çıktı. İşte pilot ile merkez arasındaki o diyalog;
Facebook Yorum