02 Ocak 2010, Cumartesi 08:56:13

'İmamı müdür, müftüyü pilot yaparsan' diye laf atıyorlar...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, THY’nin son dönemlerde artan rötarları için, “Özellikle uçağın içinde 1 saat beklemek işletme hatasıdır. Bunu hiç kimse kabul edemez” dedi.
  • Efendim, kerpiç temeller üzerinde gökdelen inşaa edilmeyedursun...Tüm THY çalışanları eğitimsiz değildir...Bu tarz bir genelleme yapmak asıl eğitimsizlik göstergesidir!Eğitimli olanlarımız da var,eğitimsiz olup da bir milyon eğitimliye bedel ,işini adabı ile yapanımız da var...Rötarlar çoğu zaman teknik nedenlerden dolayı olmakla beraber,havacılık sektöründe bu tarz aksaklıklar meydana gelebiliyor..Yolculara gerekli açıklamalar yapıldığı zaman dahi bazılarımız artık alışkanlık haline getirmiş ya THY'yi kötülemeye,ne yapsak,ne desek boş...Sıkıyorsa yabancı havayolları için konuşsunlar...Bak o zaman hepsi kuzu oluyor kuzuuuu!!!!!
  • Biraz da Türkçe öğrenmeye çalışsanız fena olmayacak. Yazdıklarınız arapça mı ?
  • EMMI DAYI CALISANI OLICAKSADA ADAM GIBI OLUNKI BUNLAR YASANMASIN, ULASTIRMA BAKANIDA ZOR DURUMDA KALMASIN............. HERKES ISINI ADAM GIBI YAPSIN!!!!!!!!
  • Al sana cehalet. Yine bir tren kazası oldu. TCDD o kadar aciz ki, 2 açıklama yaptı. Önce makinist öldü dedi. Sonra ölmedi dedi. Şimdi kim cahil ? Kim çağdışı. Türkiyenin geldiği durum ortada. Daha neyi tartışıyoruz. Bunu bütün dünya anladı bir tek sizler anlayamadınız...
  • yahu utanmadan bu adama soruda mı sordunuz asıl meslegı nedır hangı beledıyeden gelmıstır tutup da boyle seyler yapıp sırınlık mı yaptıgınızı zannedıyorsunuz aırporthaber bır gun de su havalımanında calısanlarla bı roprtaj yapsa guvenlıgınden temızlık ıscısıne havayolu calısanından bufe ısletmecısıne,bu arada bı arastırma yapmanızı onerıyorum turkıyede ucaga bınmeyı kac kısı bılıyor
  • Yeni bir tren kazası daha oldu. Ve bir kişi daha öldü. İşte cehalet bu. Hem de ta kendisi. Ülkeyi ne hallere getirdiler. Yollar rezillik. Tren yollarında hergün kaza haberleri. THY zaten bitmiş. Bu mu çağdaşlık. Çağdaşlığı işte böyle algılıyor ve ülkeyi batırıyorlar. Herkes uzmanı olduğu işte çalışacak. Cemaat usülü olunca işte böyle oluyor. Yani OL MU YOR...
  • CAHİL SENSİN KARDEŞİM.SANA HIZLI TREN YÜRÜTME DİYEN Mİ VAR? OKUDUĞUNU ANLAMA ÖZÜRLÜSÜ YORUM YAZMIŞ.KREDİYMİŞ! GİDİN SORUN HOCALARINIZA SİZE KREDİYLE İŞ YAPMAYIN,SERMAYENİZ KADAR İŞ YAPIN DEMİYORLARMI?SEN KENDİ NAMINAMI KREDİ ÇEKİYORSUN THY NAMINAMI?KREDİ VERMELERİİYİ OLDUĞUN MANASINA GELEBİLİR Mİ? TAMAM FİNANSAL GÖSTERGELER OLUMLU OLABİLİR AMA BENCE SEN DEVLET PARSIYLA GERDEĞE GİRME.
  • Alt yapıyı hazırlamadan profesyonel insanlara değer vermeden hızlı tren diye ortaya çıkarsan karşı çıkarlar tabii. İşte cehalet de tam burada zaten. Treni hızlandır ama rayları değiştirme. İşte cehalet. Ama bunu bazılarının anlaması zor ne yazık ki ?
  • Kardesim kaza olacak diye hizli trene karsi cikmak teknolojiye ayak uydurmaya karsi cikmayla aynidirki bu yorumcunun cahil oldugunu gosterir. Biride THY batiyor demis. Yalanini soyle isbat edeyim. THY yeni ucak siparisi verdigi zaman uluslararasi finans kuruluslari THY ye kredi acmak icin siraya giriyor. Batan bir sirkete banka kredi verirmi. Birde Sayin Ulastirma Bakani havaciligi rekabete acti diye elestiren tekelci arkadas pes dogrusu, siz katmerli cahilsiniz, kusura bakmayin.
  • SAYIN BAKAN HATIRLARSANIZ ALT YAPISI TAM OLMAYAN RAYLARLA HIZLI TREN SEFERİ YAPTINIZ SONUÇ TAM BİR REZALET OLDU.HAVACILIKTA ÖYLE SİZ ZATEN GELİŞEN DÜNYADA BÜYÜYEN HAVACILIK SEKTÖRÜNÜ REKABETE AÇMANIN DIŞINDA BİR ŞEY YAPMADINIZ.ÖZELLER SAYESİNDE REKABET ARTTI.ANCAK ŞUNU BİLİNKİ 60 BEDENE 40 BEDEN DON GİDİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ.YANİ ALT YAPI YOK.ALLAH KORUSUN İNŞAALLAHHERAN BİR SAKATLIK ÇIKMAZ.

Atatürk Havalimanı’nın kapasitesinin yüzde 50 üstünde çalıştığını belirten Yıldırım, “İki yıl içinde rahatlama olur” dedi.

Ak Parti’nin görme özürlü milletvekili Lokman Ayva’nın, bindiği uçak rötar yapınca istifaya çağırdığı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Uçağın içinde bir saat beklemek hepimizi, beni de rahatsız ediyor. Bu işletme hatası, bunu hiç kimse kabul etmez” dedi. Hava sahasında günde 3 bin uçak olduğuna vurgu yapan Yıldırım, Atatürk Havalimanı’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’na rağmen kapasitesinin yüzde 50 üstünde çalıştığını belirtirken, iki yıl içinde rahatlama sağlanacağını savundu. Ulaştırma Bakanı Yıldırım ile uçak rötarlarını konuştuk.

Havacılık 5’e katlandı

*  Lokman Ayva uçağı rötar yapınca, “Ulaştırma Bakanı’na ulaşamıyoruz” diye serzenişte bulundu. Siz de Braille alfabesiyle bastırdığınız kartvizitinizi verdiniz.
- Evet kart verdik. Aramızı sonra düzelttik. (gülüşmeler)
- THY’ye biniyor mu şimdi?
- THY ile ilgili şikayetleri henüz bitmiş değil. Haklı olduğu konular var, haklı olmadığı konular da var. Onların hepsini paylaştık. Kural olarak, güvenlik gereği, görme engelli bir vatandaşın bir refakatçisiyle birlikte seyahat etmesi gerekiyor. O “ihtiyacım yok” diyor ve bunu kabul etmiyor. O konu var ama genel olarak gecikmelerden şikayetleri var. Onun da var, hepimizin var. Ama şunu unutmayalım. Türk sivil havacılığı 5 yıl içinde 5 kat büyüdü. Her yıl yüzde 100 büyüdü. Onun getirisi; her yerde değil ama özellikle Atatütürk Havalimanı’nda sıkıntı had safhada.
*  Sabiha Gökçen Havalimanı, Atatürk Havalimanı’nın trafiğinde rahatlama sağlamadı mı?
- Sabiha Gökçen’i açmamıza rağmen Atatürk Havalimanı kapasitesinin yüzde 50 üstünde çalışıyor. İki yıl gibi bir sürede gerek sahada yapacağımız iyileştirmeler, gerek seyir sistemlerinin değişmesiyle çok ciddi bir rahatlama sağlayacağız. Ama geneline baktığınızda THY Avrupa’da 4., dünyada 12-13. sırada yer alıyor. Onlar arasında toplamda gecikme rekorları rakiplerinin çok altında. Buna rağmen bizim insanımız tez canlı, uçağa bindiği an uçak kalksın istiyor. Uçağa binmese, izah da edilince gecikmeyi daha kabul edilebilir görüyor. Ama uçağa biniyorsunuz, kapıları kapatıyorsunuz o kapalı dar mekanda, gideceğiniz mesafe bir saat, bir saat de uçakta beklediniz mi; o hepimizi rahatsız ediyor, beni de rahatsız ediyor.

Ben de bekledim

*  Siz kaldınız mı hiç uçakta?
- Zaman zaman oldu tabii. Ama arkadaşlara ben bunun çok doğru olmadığını hep söylüyorum. Ben bu işi çok yaptım. Hizmet sektörü çok zor bir iştir. Bir tane yanlış iş yaparsanız 28 doğru iş yapmanız lazım ki o bir tanenin etkisini yok edesiniz. Yüzde yüz memnuniyet sağlamaya imkan yok. Önemli olan ortalamayı tutturmak. Muhakkak tenkit edilen, beğenilmeyen yan olacaktır. Yürüyüşünüze, konuşma tarzınıza, ses tonunuza takılır. Bu tip şirketler genellikle vatandaşların ailesiyle, işiyle ilgili biriken elektriklerini boşalttığı yerlerdir. Dışarıdaki yolcular bu işi çok görüp geçirdiği için sakinler. Yabancı ülkelerde bağıran yolcu hiç görmedim.

‘İmamı müdür, müftüyü pilot yaparsan’ diye laf atıyorlar

*  Siz isyan ettiniz mi? Nerede bu Ulaştırma Bakanı, istifa etsin diye?
-(Gülüşmeler) Ulaştırma Bakanı her olayda topun ağzında zaten. Tabii biz orada bulunursak durum daha renkli hale geliyor. Bize laf gönderiyorlar. Bir arkadaş anlattı: “Bilmem ne imamını müdür yaparsan, falanca müftüyü pilot yaparsan” demişler. “Siz hakikaten hangi müftüyü genel müdür yaptınız” diye sordu. Doğrusu bunlar toplumda artık kimsenin itibar etmediği şeyler. Çünkü gerçekle alakası yok. Türk Sivil Havacılığı tarihinde görmediği başarıları yakaladı. Bunu herkes kabul ediyor. Aksaklıklar olmaması daha iyi olur ama oluyor. Birçok insanın işine yoğunlaşması lazım. Bir zincirin halkaları gibidir bir tanesi zayıf çıkarsa oradan kopar. Herkes aynı anlayış, aynı heyecan, aynı titizlikle işini yaparsa başarı ortaya çıkıyor; yapmazsa o zayıf halka bütün sistemi alt üst edebilir.
*  Zayıf halka çok mu peki Türk Hava Yolları’nda?
- Yok, ama bir tanesi yetiyor zaten. 12-13 bin taneden, uçuş personelinden, yer hizmetlerinden vs. bir tanesinin aksaması bütün sistemi etkliyor.

Hiç gecikme olmayacak garantisi veremem

*   Şimdi Atatürk Havalimanı’nı kullananlara “iki yıl daha dayanın” diyorsunuz.
- Bir kısmi rahatlama olacak, doğru ama bu süre içerisinde, işletme de çok daha dikkatli bir çalışma içine girdi. Ama hala hiç gecikme olmayacak diye bir garanti veremem. Türkiye’de günde hava semalarımızda 3 bin uçak var. Biz geldiğimizde bu rakam binin üzerindeydi.
*  Bu garantiyi ne zaman verebileceksiniz?
- Bunun garantisi olmaz.
*  En azından bir saat rötar olmaz belki.
- Olmaz o tabii, o işletmecilik hatasıdır. Onu hiç kimse kabul etmez. Eğer bu gecikme, o anda zuhur ettiyse zaten yapacak birşey yok. Bir kural olarak uçağın içine girdiniz, kapı kapandı mı tekrar açamazsınız güvenlik gerekçesiyle. Didik didik herşeyi aramanız gerekir. Kurallar böyle icap ediyor. Asıl olan yolcuları uçağa almamak. Aksama olabilir, olmayacak diye garantisi yok ama bilgilendirmede eksiklik olmaması lazım. Yerinde, doğru, en önce bilgilendirmeyi siz yaparsanız o zaman yolcu bunu anlayışla karşılar.

Braille Alfabesi’yle yılbaşı kartı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, görme engelliler için Braille Alfabesiyle yazılan kabartmalı kartvizitinin ardından, yılbaşı tebriği de hazırladı. Aralarında kurum çalışanlarının da bulunduğu 500 görme engelliye Braille Alfabesi’yle hazırlanmış yılbaşı kartı gönderen Yıldırım, Türk Telekom’un başlattığı görme engelliler için özel faturayı cep telefonları için de uygulayacaklarını söyledi.

(Hürriyet)

'İmamı müdür, müftüyü pilot yaparsan' diye laf atıyorlar...

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 14 yıl önce
Efendim, kerpiç temeller üzerinde gökdelen inşaa edilmeyedursun...Tüm THY çalışanları eğitimsiz değildir...Bu tarz bir genelleme yapmak asıl eğitimsizlik göstergesidir!Eğitimli olanlarımız da var,eğitimsiz olup da bir milyon eğitimliye bedel ,işini adabı ile yapanımız da var...Rötarlar çoğu zaman teknik nedenlerden dolayı olmakla beraber,havacılık sektöründe bu tarz aksaklıklar meydana gelebiliyor..Yolculara gerekli açıklamalar yapıldığı zaman dahi bazılarımız artık alışkanlık haline getirmiş ya THY'yi kötülemeye,ne yapsak,ne desek boş...Sıkıyorsa yabancı havayolları için konuşsunlar...Bak o zaman hepsi kuzu oluyor kuzuuuu!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biraz da Türkçe öğrenmeye çalışsanız fena olmayacak. Yazdıklarınız arapça mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EMMI DAYI CALISANI OLICAKSADA ADAM GIBI OLUNKI BUNLAR YASANMASIN, ULASTIRMA BAKANIDA ZOR DURUMDA KALMASIN............. HERKES ISINI ADAM GIBI YAPSIN!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Al sana cehalet. Yine bir tren kazası oldu. TCDD o kadar aciz ki, 2 açıklama yaptı. Önce makinist öldü dedi. Sonra ölmedi dedi. Şimdi kim cahil ? Kim çağdışı. Türkiyenin geldiği durum ortada. Daha neyi tartışıyoruz. Bunu bütün dünya anladı bir tek sizler anlayamadınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yahu utanmadan bu adama soruda mı sordunuz asıl meslegı nedır hangı beledıyeden gelmıstır tutup da boyle seyler yapıp sırınlık mı yaptıgınızı zannedıyorsunuz aırporthaber bır gun de su havalımanında calısanlarla bı roprtaj yapsa guvenlıgınden temızlık ıscısıne havayolu calısanından bufe ısletmecısıne,bu arada bı arastırma yapmanızı onerıyorum turkıyede ucaga bınmeyı kac kısı bılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeni bir tren kazası daha oldu. Ve bir kişi daha öldü. İşte cehalet bu. Hem de ta kendisi. Ülkeyi ne hallere getirdiler. Yollar rezillik. Tren yollarında hergün kaza haberleri. THY zaten bitmiş. Bu mu çağdaşlık. Çağdaşlığı işte böyle algılıyor ve ülkeyi batırıyorlar. Herkes uzmanı olduğu işte çalışacak. Cemaat usülü olunca işte böyle oluyor. Yani OL MU YOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
CAHİL SENSİN KARDEŞİM.SANA HIZLI TREN YÜRÜTME DİYEN Mİ VAR? OKUDUĞUNU ANLAMA ÖZÜRLÜSÜ YORUM YAZMIŞ.KREDİYMİŞ! GİDİN SORUN HOCALARINIZA SİZE KREDİYLE İŞ YAPMAYIN,SERMAYENİZ KADAR İŞ YAPIN DEMİYORLARMI?SEN KENDİ NAMINAMI KREDİ ÇEKİYORSUN THY NAMINAMI?KREDİ VERMELERİİYİ OLDUĞUN MANASINA GELEBİLİR Mİ? TAMAM FİNANSAL GÖSTERGELER OLUMLU OLABİLİR AMA BENCE SEN DEVLET PARSIYLA GERDEĞE GİRME.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Alt yapıyı hazırlamadan profesyonel insanlara değer vermeden hızlı tren diye ortaya çıkarsan karşı çıkarlar tabii. İşte cehalet de tam burada zaten. Treni hızlandır ama rayları değiştirme. İşte cehalet. Ama bunu bazılarının anlaması zor ne yazık ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kardesim kaza olacak diye hizli trene karsi cikmak teknolojiye ayak uydurmaya karsi cikmayla aynidirki bu yorumcunun cahil oldugunu gosterir. Biride THY batiyor demis. Yalanini soyle isbat edeyim. THY yeni ucak siparisi verdigi zaman uluslararasi finans kuruluslari THY ye kredi acmak icin siraya giriyor. Batan bir sirkete banka kredi verirmi. Birde Sayin Ulastirma Bakani havaciligi rekabete acti diye elestiren tekelci arkadas pes dogrusu, siz katmerli cahilsiniz, kusura bakmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN BAKAN HATIRLARSANIZ ALT YAPISI TAM OLMAYAN RAYLARLA HIZLI TREN SEFERİ YAPTINIZ SONUÇ TAM BİR REZALET OLDU.HAVACILIKTA ÖYLE SİZ ZATEN GELİŞEN DÜNYADA BÜYÜYEN HAVACILIK SEKTÖRÜNÜ REKABETE AÇMANIN DIŞINDA BİR ŞEY YAPMADINIZ.ÖZELLER SAYESİNDE REKABET ARTTI.ANCAK ŞUNU BİLİNKİ 60 BEDENE 40 BEDEN DON GİDİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ.YANİ ALT YAPI YOK.ALLAH KORUSUN İNŞAALLAHHERAN BİR SAKATLIK ÇIKMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000