17 Mart 2019, Pazar 14:01:09

İlker Aycı'dan önemli açıklamalar: "Onay gelene kadar uçurmayacağız"

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY ve havacılığa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
  • Hay bin yasayin. Tabii ki Tren. Evde oturup sokaga cikmamak da ilginc fikir. Bu arada 4 cocuk yapariz. Beka meselesi yani..
  • Cok alirsin, otle tarlafa yetisiyor, al diye seni bekliyor
  • Nereden onay bekliyorsun cigerim?
  • Agaa biraz ufak at da civcivler yesin. Sen kac yasinda Pilot oldun.? Simdi kac yasindasin ki hala pilotum diyorsun. Haa emekli pilotsan o baska.
  • thy teknik ENGELLİ HASTA çalışanını işten attı
  • Üsküdarda oturuyorum THY ile Ankaraya ucmak icin ISL de ucustan 2 Saat önce olmak gerektigine göre evden ne zaman cikmam gerekir. Istanbul-Ankara hizli tren 3,5-4 Saat sürdügüne göre bu durumda ben ne yapmaliyim.
  • 1150 kaptan+2300 Kabin = 3450 8000-3450=4550 bu geriye kalanlarda taşeronlara ait kontenjan mı sayın İlker bey.))) dir. Bizler igada ne olacağız. Dünyanın en büyük Havalimanında yine taşeron mu çalışacak.
  • Ilk once ucurmaya karar verdiniz B737 Max lari. O imzalar atildi ve kararlar verildi. Elimizde belgeler var. Tecrubeli kaptan ve ikinci pilotlara ucuracaktiniz bu ucaklari (C1 ve P4), ve ucan kisi de Commander olacakti. Neden bu karar degisti? Cunku avrupa daki meydanlar sizin ucaginizi indirmeyecekti ve hava sahasina sokmayacakti da ondan. Bu guvensiz sirket bugun ucagi dusmeden ucabiliyorsa sansa ucuyor. Ben sahsen ailemi bu sirketin ucaginda ucurmuyorum.
  • sn ilker aycı bey ben 37 senelik bir pilotum ve size bir tavsiyem var havacılık bu dünyadaki hiç bir şeye benzemez sebebi şu sıfır toleransla çalışır yani havadaki bir uçağı havada tutamazsınız yere indirmek zorundasınız istanbul havalimanı cat 3 seviyesindeki bir limandır ve oraya asla ama asla kışın 500 uçakdan fazla indiremezsiniz yapmanız gerekenleri sıralıyorum 1 istanbul havalimanı emniyetli değil daha inşaat halinde 29 ekim 2021 den önce giderseniz kaos olur sizde koltuğunuzdan olursunuz 2 ahl 88 sene önce amerikalılar tarafından inşa edilmiş dünyanın en kusursuz limanlarından dünyada ilk 3 dedir böyle bir değeri kapatmak akla ziyandır kapatmayınız açık kalsın iki havalimanında da operasyonlarınızı yapın ismlerini değişdirin mesela istanbul havalimanı 1 olsun ahl ninde adını istanbul havalimanı 2 yapın aynı şirketler iki havalimanını işletsin istanbul havalimanı 1 i kargo ve transit ağırlıklı dış hat uçuşları olsun istanbul havalimanı 2 iç hat ağırlıklı olsun hatda sabiha gökceninde adını değişdirin istanbul havalimanı 3 olsun böylecr istanbulda 3 havalimanı olmuş olur isimleri kolay ve anlaşılır olur ben size tüm bilğimle şunu söylemek isterim ahl havalimanını kapatırsanız emin olun ki 1 sene içinde ya açmak zorunda kalırsınız yada isl ile beraber thy de batırırsınız bunu zaman içinde anlicaksınız cat 3 seviyesindeki bir limanda senede maksimum 15 ile 20 milyon yolcu operasyonu yapabilirsiniz yolcular korkar ve o havalimanından uçağa binmek istemez buda zaman içinde yolcu kaybı yaşatır metrosu yok turistler için metro son derece önemlidir on tane yarım iş bir tane tam iş yapmaz unutmayın
  • İnşallah bu sefer taşınırız

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY ve havacılığa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aycı, CNNTürk'te katıldığı programda soruları yanıtladı.

İşte Aycı'nın açıklamalarından önemli başlıklar;

- THY'nin satış iddialarına ilişkin: THY'nin yüzde 51'i BİST'te halka açık. Yüzde 49 blok hissesi Türkiye Varlık Fonu'na ait. Her seçim döneminde THY alınıp satılıyor. Sosyal medyada yayılıyor. Ne böyle bir görüşme var, ne böyle bir konu var. Türkiye, Türk Hava Yolları'ndan memnun. Havacılığın çıtasını yükselten bir gurur markası. Satışa ilişkin görüşme dahi yok, son derece yalan bir haber. Bu konuyu çok manidar buluyorum.

- İstanbul Havalimanı'na taşınma: Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz. Satın almıyoruz. Yatırımcılarımız yanılmasın. Biz özellikle yeni deneyimleri yaşatacak muhteşem bir tesise taşınıyoruz. Biz şu anda bu taşınmaya hazırız. 6 Nisan saat 14'te uçuşlar İstanbul Havalimanı'ndan başlayacak. Bize en yakın taşınma bizim yarımız kadar. Bizim yarımız kadar olan da bir iki tane. Havacılık tarihinin en büyük taşınmalarından biri olacak. Biz bu taşınmayı belgesel yapacağız. Uzman bir ekiple de çalışıyoruz. Bu hikayeyi de paylaşacağız. Atatürk Havalimanı'nda bulunan uçaklar yolcusuz olarak gelecek. Diğer lokasyonlarda bulunan uçaklar yolcularıyla gelecek.

- Havalimanı içindeki yönlendirme çok önemli. 1100 tane personel aldık. Dünyanın en büyük terminali, 1 milyon 300 bin metrekare kapalı alan var.

-Özellikle havalimanı ile ilgili küçük videolar hazırlıyoruz. Yolcularımızın nasıl deneyim yaşayacağı ve hayatlarını nasıl kolaylaştıracağına ilişkin videolar hazırlıyoruz. Havalimanındaki yönlendirmeler çok önemli. Personeller bu konuda yardımcı olacak. Yolcularımıza havalimanı içinde mobil uygulamalarla birlikte yapacağız. Mobil uygulama ile birlikte gidecekleri kapıyı da uygulama ile göndereceğiz. Bizim mobil uygulamamızı yükleyenler erişime sahip olacak. Destek noktalarımızı havalimanı içinde çok artırdık. Özel bekleme alanları oluşturduk, yolcularımızın rahatını artırdık. Kayıp valizler için ekip oluşturduk. Transferler için 6 dilde uygulamayı devreye alıyoruz.

-Kargoda çift yönlü uygulayacağız hem Atatürk Havalimanı hem de İstanbul havalimanı kullanılacak. Hedef kargoda ilk 3'e girmek. Özellikle bugün dünyaki pazar payımızı binde 7'lerden yüze 2,2'ye getirdik.

- Uçuş sayılarını artıracağız.

- Turkuaz yolculukla ilgili yeni bir aydınlatma sistemi devreye alacağız.

- 15 Mart Cuma günü Çanakkale-İstabul seferlerini başlattık. İstanbul-Zonguldak'ı da testler bittikten sonra başlatıyoruz. Siirt'e de uçuşları başlattık. Erzurum'a da sefer sayımızı artırıyoruz.

- Dünyada 309 noktaya uçuyoruz. Özellikle pazar yapıcı olmak için frekans derinliğini artıracağız, uçuş sayılarımızı artıracağız. Çok başarılı çalışmayla birlikte Bangkok'da slot aldık. Bangkok, New York'u geçecek. 86 yıllık THY tarihinin en büyük doluluk oranına ulaştık

- Dünyada en çok uluslararası yolcu taşıyan beşinci hava şirketiyiz

- İstanbul Havalimanı'nda yüzde 10 fazla kapasite ile başlıyoruz, 500 uçak parkı var. 180'den fazla köprü var. Uçuşların yüzde 80'i bu köprülerden olacak. İki pistle başlıyoruz. Seneye 3'üncü pist de aktif olacak. Dar gövde uçakla 60'tan fazla merkeze uçabiliyoruz. Dünyada seyahat edenlerin yüzde 40'ına hitap ediyoruz.

- Boeing 737 Max: Bu uçakları indirme kararını Avrupa Sivil Havacılığı'ndan önce aldık. İlgili firmayla üretici firmayla ve kendi içerimizde bütün uçaklara baktık herhangi bir sorun bildirilmiş mi diye, ama yine de Avrupa'da sadece İngilizler karar almıştı, Avrupa Sivil Havacılık'tan, ABD'den de önce karar aldık ve uçakları indirdik. Bu uçaklar onay gelene kadar, tatmin edici onayları alana kadar uçurmayacağız. Otoriteler tamamdır diyene kadar THY bu uçakları uçurmayacaktır.

- Airbus A380 uçaklar banttan kaldırıldı, üretimi durduruldu. Bu uçakları en fazla körfez ülkeleri kullanıyordu. Zamanında onlar iş modeli kurmuştu. 4 motorlu uçaklar oldukları için bakım maliyetleri fazla olduğu için fizibil uçak olmadıklarından üretimden kaldırıldı. Şu anda A380 alma gündemimizde yok.

- 1150 civarı yeni kaptan alacağız. Kabin ekibi olarak da 2300 kişi işe alacağız. Bu yıl 8 bini aşan istihdam planlıyoruz. 60 bin kişilik ailemiz 68 bin kişiye çıkacak.

- Türk Hava yolları bilinirlik olarak dünyada ikinci sıraya yükseldi

- THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı'ndan seyahat edecek yolculara yurt dışı uçuşlar için 3, yurt içi uçuşlar için 2 saat önce alanda olmaları konusunda uyarıda bulundu.

İlker Aycı'dan önemli açıklamalar: "Onay gelene kadar uçurmayacağız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Salako ~ 5 yıl önce
Hay bin yasayin. Tabii ki Tren. Evde oturup sokaga cikmamak da ilginc fikir. Bu arada 4 cocuk yapariz. Beka meselesi yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan alacakmis ~ 5 yıl önce
Cok alirsin, otle tarlafa yetisiyor, al diye seni bekliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerden ~ 5 yıl önce
Nereden onay bekliyorsun cigerim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben de pilotum ~ 5 yıl önce
Agaa biraz ufak at da civcivler yesin. Sen kac yasinda Pilot oldun.? Simdi kac yasindasin ki hala pilotum diyorsun. Haa emekli pilotsan o baska.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen pilotsan ~ 5 yıl önce
Once meslektasina saygiyi ogretemeyen hocalarini kiniyorum, bunu ogrenemeyen baskada birsey ogrenemez, ama uzulme suc sende degil
tk ~ 5 yıl önce
thy teknik ENGELLİ HASTA çalışanını işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salako ~ 5 yıl önce
Üsküdarda oturuyorum THY ile Ankaraya ucmak icin ISL de ucustan 2 Saat önce olmak gerektigine göre evden ne zaman cikmam gerekir. Istanbul-Ankara hizli tren 3,5-4 Saat sürdügüne göre bu durumda ben ne yapmaliyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
c ~ 5 yıl önce
Gidip trene bineceksin Salako
vıroooo ~ 5 yıl önce
sen! sen! fakir ISL de yemeye içmeye paran yoksa hiç hiç gelmeyin treninize binin hindistandaki gibi, bize paralı adam lazım yoksa nasıl dönecek burası
Cevabin sorunda gizli ~ 5 yıl önce
Sen evde otur, sokaga cikma bence. :)
Thy taşeronları ~ 5 yıl önce
1150 kaptan+2300 Kabin = 3450 8000-3450=4550 bu geriye kalanlarda taşeronlara ait kontenjan mı sayın İlker bey.))) dir. Bizler igada ne olacağız. Dünyanın en büyük Havalimanında yine taşeron mu çalışacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalitesizligin adi THY ~ 5 yıl önce
Ilk once ucurmaya karar verdiniz B737 Max lari. O imzalar atildi ve kararlar verildi. Elimizde belgeler var. Tecrubeli kaptan ve ikinci pilotlara ucuracaktiniz bu ucaklari (C1 ve P4), ve ucan kisi de Commander olacakti. Neden bu karar degisti? Cunku avrupa daki meydanlar sizin ucaginizi indirmeyecekti ve hava sahasina sokmayacakti da ondan. Bu guvensiz sirket bugun ucagi dusmeden ucabiliyorsa sansa ucuyor. Ben sahsen ailemi bu sirketin ucaginda ucurmuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilker aycıya açık mekdup ~ 5 yıl önce
sn ilker aycı bey ben 37 senelik bir pilotum ve size bir tavsiyem var havacılık bu dünyadaki hiç bir şeye benzemez sebebi şu sıfır toleransla çalışır yani havadaki bir uçağı havada tutamazsınız yere indirmek zorundasınız istanbul havalimanı cat 3 seviyesindeki bir limandır ve oraya asla ama asla kışın 500 uçakdan fazla indiremezsiniz yapmanız gerekenleri sıralıyorum 1 istanbul havalimanı emniyetli değil daha inşaat halinde 29 ekim 2021 den önce giderseniz kaos olur sizde koltuğunuzdan olursunuz 2 ahl 88 sene önce amerikalılar tarafından inşa edilmiş dünyanın en kusursuz limanlarından dünyada ilk 3 dedir böyle bir değeri kapatmak akla ziyandır kapatmayınız açık kalsın iki havalimanında da operasyonlarınızı yapın ismlerini değişdirin mesela istanbul havalimanı 1 olsun ahl ninde adını istanbul havalimanı 2 yapın aynı şirketler iki havalimanını işletsin istanbul havalimanı 1 i kargo ve transit ağırlıklı dış hat uçuşları olsun istanbul havalimanı 2 iç hat ağırlıklı olsun hatda sabiha gökceninde adını değişdirin istanbul havalimanı 3 olsun böylecr istanbulda 3 havalimanı olmuş olur isimleri kolay ve anlaşılır olur ben size tüm bilğimle şunu söylemek isterim ahl havalimanını kapatırsanız emin olun ki 1 sene içinde ya açmak zorunda kalırsınız yada isl ile beraber thy de batırırsınız bunu zaman içinde anlicaksınız cat 3 seviyesindeki bir limanda senede maksimum 15 ile 20 milyon yolcu operasyonu yapabilirsiniz yolcular korkar ve o havalimanından uçağa binmek istemez buda zaman içinde yolcu kaybı yaşatır metrosu yok turistler için metro son derece önemlidir on tane yarım iş bir tane tam iş yapmaz unutmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musti ~ 5 yıl önce
Canım kardeşim ne kadar ne kadar haklısınız yerden göğe kadar haklısınız. Hatalar zincirinin neresinden başlayayım bilmiyorumki her Istanbul havalimanı haberine özelikle çok değerli yorumları okuyorum kimse Atatürk havalimanıñ kapatılmasını istemiyor. Ikinci olay ben yaptım ben bilirim o kadar kimseyi takmıyorlar . Istanbul havalimani bir kere yer itibarı ile yanlış yere yapıldı o yetmezmiş gibi yap işlet devret modeli ile ellerinde patladı şimdi ihaleyi alanlar kaçmaya delik arıyor ve iş devletin sırtına kalacak . Hangarları metrosu pistleri bitmemiş bir havalimanı açıyoruz yine neresinden tutsanız her tarafı dökülen bir inşaat şantiyesi . Aceleye ne gerek var en azından metro yu aç en az 4 tane pistleri tamamla karo hangarlarını bitir thy teknik kademelerini hazırla . Atatürk havalimanıni da kullan
Thy ~ 5 yıl önce
İnşallah bu sefer taşınırız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000