07 Ekim 2016, Cuma 10:05:11

İlker Aycı'dan önemli açıklamalar

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı yolcu taşıma rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Transitte yolcu kaybetmedik. Bir miktar lokal varışlı yolcuyu kaybettik. Tam tersi lokal varışlı yolcuda bir azalma olduğunda bunu telafi etmek için transite yüklendik. Bugün iş modelimizin içerisinde transit yüzde 60’a geldi” dedi.
  • 19-20 senelik personelin nasıl Temel Bey veya Feto adamı olduğunu anlayan varsa anlativersin...
  • Once Turkiye ´ nin imaji duzelmesi lazim! Cunku para direkt ucusta!
  • Hocam sizce JPY kısa vadede ne olur uzun avde de zaten biliyorsunuz:)
  • madem onemli aciklamalariniz var umarim bu onemli aciklamalar konusunda kabin yasi arttirilmis bir ilanda karsimiza cikar.ulkedeki olumsuzluklar yuzunden en cok bizim gibi bu isleri bekleyen garibanlar etkileniyor.bir diger yilda ilan acarsaniz bu seferde yas engeliyle karsilasip husrana ugrayan cok kisi olucak yoksa
  • Ilker Bey madem THY de işler iyi, peki İdari gerekçeyle, Fetö ile alakası olmayıp Gamze Kutval gibi işten çıkarılanlar ne Olacak?????
  • Transit artmış :) çok düşük ücretler. Eski ücretle Transit neden artmamış ?
  • hiçbir sözüne insanın inanası gelmiyor havacılık sektörünü ve thy'nı torpille başkanı olduğun yatırım ajansı ile karıştırma ! ve thy hala yurtdışında çok ucuza yurtiçinde çok pahalıya bilet satıyor ! ayrıca bu ülkede ve bu şirkette torpil,hemşehricilik,eş,dost,akraba kayırma,insanları ayırma,kul hakkı yeme,mobbing bitmedikçe hiçbir şekilde ileri gidemez! yüce allah kul hakkının bu kadar yendiği,haksızlık,adaletsizlik,her türlü yalan,dolan,sahtekarlık,pisliğin böylesine rezilce var olduğu bir ülkeye huzur,bereket,mutluluk vermez,vermiyor da ama hala akıllanmıyoruz ne acı ki !
  • Thy yavaşlarsa diğerleri durur.thy durursa diğerleri biter.allah memlekete başka zeval vermesin.bunca olumsuz gelişmeye rağmen ayakta.daha da güzel olacak ve Türk havacılık sektörü daha güzel yerlere gelecek Allahını izniyle
  • Biri bu adama şirketin burun aşağı gittiğini söylesin lütfen...
  • İyi de transitten değil direkt yolcudan kazanılır.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı yolcu taşıma rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Transitte yolcu kaybetmedik. Bir miktar lokal varışlı yolcuyu kaybettik. Tam tersi lokal varışlı yolcuda bir azalma olduğunda bunu telafi etmek için transite yüklendik. Bugün iş modelimizin içerisinde transit yüzde 60’a geldi” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası dünyanın farklı coğrafyalarındaki gazetecileri Türkiye’ye davet eden Türk Hava Yolları(THY), bu kez çoğunluğu Balkan ülkelerinden olmak üzere Sırbistan, Romanya, Ukrayna, Bosna Hersek, Azerbaycan ve Gürcistan toplam 11 ülkeden toplam 65 basın mensubunu İstanbul’da ağırladı. THY Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen konferansta yabancı basın mensuplarına hitap eden THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, FETÖ yapılanması ile 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları yabancı gazetecilerle paylaştı.
“Transit yolcu oranı yüzde 60’a yükseldi”

Yabancı gazetecilerin sorularını da yanıtlayan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, Azeri bir gazetecinin “Türkiye’de yaşanan olayların THY olarak size ne gibi etkileri oldu? Özellikle transit yolcu yolcudaki kayıplarınız ne kadar ve bunu önlemek için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna THY’nin transit yolcuda azalma değil artışın yaşandığını dile getirdi. Aycı, “Bu yaptığımız da(yabancı gazetecileri Türkiye’ye davet etmek) bu kayıpları önlemek için attığımız adımlardan bir tanesiydi. Sizleri çağırıp samimi bir sohbet edebilmek ve size kendimizi anlatmaya çalışmak bizim geleceği telafi etmek noktasında çok önemli. Başka faaliyetlerimiz de var. Önce şunu söylemeliyim; transitte yolcu kaybetmedik. Asıl kaybettiğimiz yolcu lokal varışlı yolcuyu kaybettik bir miktar. Bizi zorlayan o. Tam tersi lokal varışlı yolcuda bir azalma olduğunda bunu telafi etmek için transite yüklendik. Bugün iş modelimizin içerisinde transit yüzde 60’a geldi. Bu transit yolcu bizim bugüne kadar hiç çalıştırmadığımız kaslarımızı çalıştırmamızı sağladı” şeklinde konuştu.

Atatürk Havalimanı’nda arttırılan güvenlik önlemlerine vurgu

Başka bir gazetecinin olası başka saldırıları önlemek için Atatürk Havalimanı’nda ne gibi önlemlerin alındığına ilişkin sorusuna ise İlker Aycı “Bütün dünyada terör başlı başına bir mesele. Terörle mücadele konusunda biz kendi tedbirlerimizi alıyoruz. Örneğin şirket olarak EASA (Avrupa Hava Güvenliği Ajansı)’nın sivil havacılık güvenlik kuralları prosedürlerine tabiyiz. Hem Avrupa Sivil Havacılık Teşkilatı hem de uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı tarafından denetleniyoruz. Ayrıca kendimizi ayrıca denetletiyoruz. Danışmanlarla çalışıyoruz, güvenlik şirketlerinden istihbarat ve güvenlik için danışmanlık hizmetleri alıyoruz. Dünyada 10 tane 5 yıldızlı Havalimanı'ndan 5’inin güvenliğini yapan şirketten havalimanı güvenlik şirketimiz haricinde de güvenlik hizmeti alma çalışması yapıyoruz. Çok yakında sonuçlanacak. Bu anlamıyla her geçen gün güvenlik sektörüne çıkan kameralar yeni cihazların konabilmesi için çalışıyoruz” diyerek arttırılan önlemeleri aktardı.



İlker Aycı'dan önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

211 ~ 7 yıl önce
19-20 senelik personelin nasıl Temel Bey veya Feto adamı olduğunu anlayan varsa anlativersin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
diğerleri ~ 7 yıl önce
Temel beyin adamı veya Fetö üyesi değilse, diğer sebeplere girmekte, yani istenmeyenler grubu...
Kemal Sunnal ~ 7 yıl önce
Once Turkiye ´ nin imaji duzelmesi lazim! Cunku para direkt ucusta!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kim demis ~ 7 yıl önce
yooo kim demis transit yolcu hic de ucuza gelmez ustelik daha karlidir isersen transit ucuslarla direkt ucus fiyatlarini kiyasla
CVP JPG/KİM ~ 7 yıl önce
SİZLER HAVACISINIZ. HANGİSİNİN DAHA İYİ OLDUĞU SATTIĞINIZ FİYATA GÖRE DEĞİŞİR BEYLER.
JPY ~ 7 yıl önce
Hocam sizce JPY kısa vadede ne olur uzun avde de zaten biliyorsunuz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
suha ~ 7 yıl önce
madem onemli aciklamalariniz var umarim bu onemli aciklamalar konusunda kabin yasi arttirilmis bir ilanda karsimiza cikar.ulkedeki olumsuzluklar yuzunden en cok bizim gibi bu isleri bekleyen garibanlar etkileniyor.bir diger yilda ilan acarsaniz bu seferde yas engeliyle karsilasip husrana ugrayan cok kisi olucak yoksa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsten Çıkarılanlar 211 ~ 7 yıl önce
Ilker Bey madem THY de işler iyi, peki İdari gerekçeyle, Fetö ile alakası olmayıp Gamze Kutval gibi işten çıkarılanlar ne Olacak?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 in aslı. ~ 7 yıl önce
Hala anlamıyormusunuz! 211 için sebep fetö değil, Temel beyin adamlarını harcama. Araya birkaç fetöcü ve istenmeyeni de ekleyip liste yaptılar.
Fiyat ~ 7 yıl önce
Transit artmış :) çok düşük ücretler. Eski ücretle Transit neden artmamış ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
masal'a devam ! ~ 7 yıl önce
hiçbir sözüne insanın inanası gelmiyor havacılık sektörünü ve thy'nı torpille başkanı olduğun yatırım ajansı ile karıştırma ! ve thy hala yurtdışında çok ucuza yurtiçinde çok pahalıya bilet satıyor ! ayrıca bu ülkede ve bu şirkette torpil,hemşehricilik,eş,dost,akraba kayırma,insanları ayırma,kul hakkı yeme,mobbing bitmedikçe hiçbir şekilde ileri gidemez! yüce allah kul hakkının bu kadar yendiği,haksızlık,adaletsizlik,her türlü yalan,dolan,sahtekarlık,pisliğin böylesine rezilce var olduğu bir ülkeye huzur,bereket,mutluluk vermez,vermiyor da ama hala akıllanmıyoruz ne acı ki !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 7 yıl önce
Thy yavaşlarsa diğerleri durur.thy durursa diğerleri biter.allah memlekete başka zeval vermesin.bunca olumsuz gelişmeye rağmen ayakta.daha da güzel olacak ve Türk havacılık sektörü daha güzel yerlere gelecek Allahını izniyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşüş ~ 7 yıl önce
Biri bu adama şirketin burun aşağı gittiğini söylesin lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tr ~ 7 yıl önce
İyi de transitten değil direkt yolcudan kazanılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000