20 Temmuz 2015, Pazartesi 15:07:50

İlker Aycı'dan 'bomba notu' açıklaması

İlk olarak Airporthaber'in duyurduğu THY ihbarcısının bir kabin amiri olduğuna ilişkin haber adeta bomba etkisi yarattı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İker Aycı, ihbarcı kabin memuru hakkında ne dedi?
  • caydırıcı çok ciddi cezalar verilmesi lazım mesela 5 yıl süreyle kabin memuru hiçbir havayolu şirketinde çalışmamalı. böyle şey olur mu. tek kelime ile ihanet çalıştığın firmaya zarar vermek ekmeğine ihanet etmek bomba ihbarları yap uçaklar acil insin yolcular mağdur olsun ekstra para öde zaman kaybı. nedir bu Allah aşkına sıkıntın derdin varsa amirine söylersin oda olmuyorsa istifa et ayrıl bu kadar basit. şirketin marka değerine zarar vererek birşeyleri ispat edemessin veya sıkıntına çözüm hiç olmaz.. ileride gideceğin başka şirketlerde bu şekilde davranırsan hayatında hep sıkıntıdan kurtulamassın..
  • Hacı kilo mu adlın sen naaaptın?
  • Yaşanan olayda her türlü şüphe var, rakip firma kastına kadar. Ancak bu hazır bu fırsat deyip bir mesleği ve insanları karalamayı gerektirmez. Toplum olarak asabiyiz bu sadece havada değil, marketteki pastahane deki postanedeki çalışanlar size ne kadar sempatik davranıyor? veya hizmet sektöründe çalışansanız siz karşınıza gelen insana ne kadar hoş görülü ve gergin olmayan bir tavır sergiliyorsunuz? THY deki kabin ekipleri, bana göre bir yolcu olarak genel anlamda sempatik ve hoş görülüler ve bunu hemen her uçuşuma genelleyebilirim. Hatta son uçuşumda B-777 ilk defa bindiğim için yaşadığım mutluluğa ortak olup ben demeden kendileri gelin fotoğraflarınızı çekelim diyecek kadar candandılar. Lütfen sağ duyulu olalım, çürük elma her yerde ama yolcu-kabin memuru-kaptan arasında uçurum koymayalım, uçmanın keyfini çıkaralım.
  • İşin ilginç tarafı ne oluyor biliyormusunuz? Her iki tarafda da yazanlar THY nın ilk şirketleri olması. Dışarı da bir uçup görsünler hayat nasılmış. Cevap veren arkadaşım doğru demiş. İşinin özünü bilen KM buraya öyle bir yorum yazmaz. CRM bu ülkeye ne zaman gelecek acaba çok merak ediyorum.
  • Nerde konusmasını bilmeyen nerde ne oldum delisi sonradan görmüş insan varsa, thy toplanmıs katılıyorum... son. 2 yıldır aldıkları elemen kalitesi cok düşük. Bi burunları havalarda herkesin.. son zamanlarda seyahetlerim cok memnun kaldığım söylenemez. Kuzenimde thy ama bi o kdr zarifdir. iyi olmus cıkartılsın. cezası agır olsun. ortalık piskopat dolu
  • önüne geleni işe alırsan olacağı budur
  • İçinde olmadığın uçakta slaydın alınmadığını nasıl biliyorsun ? Ben söyliyeyim ..çmışsın altına , kime süreyim diye geziyorsun !
  • İnşallah İlker bey Şirketi bir bütün olarak ele alıp bütün sıkıntıları çözmek için çalışacaktır....
  • Yok sızın gıbılerin iplerini çekıyoruz, yok sende gelirsin karşıma, yok titretirim seni, kabin memuru yaratık ne biçim laflar, işinize geldiği zaman tabutta kemiklerimiz etlerimiz birbirine karışıcak işinize geldiği zaman titreticem sizi, yuz yuze kim titrer bilinmez ;) bu kafayla yoneticilik yapıyorsunuz nasıl 8binde çurukmelmalar varsa 3500 un içindede var km arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum sizde anca tehdit edip ip çekin. Bizim yaptığımız işi kuçumsuyorsunuz herkes yapar dıyorsunuz sizin yaptığınız iştede durumlar çok farklı değil freakans gir rota gir uçsun...
  • Kabin memurları son 2 yıldır maalesef kendilerini çok önemli zannedip havaya girdiler. En ufak bir sorunda hemen yolcuyu uçaktan indirmeye çalışmalar,yaşanan her olayda çözüme sıfır yaklaşım. Son dönemde O kadar cahil ve aç bir insan grubu işe alındıki kabinin atmosferi tamamen bozuldu. Hayatı boyunca göremeyeceği ülkelere gidip 5 yıldızlı otellerde kalınca ne oldum delisi olan tipler türedi. Bu arada bu tabirleri elbetteki tüm kabin personeli için söylemiyorum. Zaten içlerinde asil olanları ilk bakışta farkediyorsunuz. Benim lafım sonradan gelip hazmedemeyen açlara.

AirportHaber'in okuyucularına özel olarak duyurduğu, THY uçaklarında bulunan bomba notu ihbarlarını bırakan kişinin tespit edilmesinin ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı İker Aycı’dan açıklama geldi. Aycı, caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Hava Yolları uçaklarına birbiri ardına yapılan “Bomba var” şeklindeki yazılı ihbarları yaptığı iddia edilen kabin memuru, emniyet güçleri tarafından tespit edilmişti. THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada ise kabin memurunun işine son verildiği ve olayın adliyeye intikal ettiği açıklanmıştı.

Bomba ihbarcısının yakalandığına dair çıkan haberlerin ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Kıbrıs’a uğurlamak için geldiği Devlet Konukevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kabin memurunun daha önceden yakalandığı bilgisini veren Aycı, yaşanan olayları kurumun marka imajına zarar verdiğini söyledi.

Kuruma hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini ifade Aycı, “Türk Hava Yolları olarak kabin memurunun sadece işine son verebildik. Bu konuda tahkikat devam ediyor sonuçlanmadan konuşmak doğru olmaz ancak caydırıcı cezaların verilmesi gerekiyor” şeklinde değerlendirme yaptı.

İlker Aycı'dan 'bomba notu' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

camaroth ~ 9 yıl önce
caydırıcı çok ciddi cezalar verilmesi lazım mesela 5 yıl süreyle kabin memuru hiçbir havayolu şirketinde çalışmamalı. böyle şey olur mu. tek kelime ile ihanet çalıştığın firmaya zarar vermek ekmeğine ihanet etmek bomba ihbarları yap uçaklar acil insin yolcular mağdur olsun ekstra para öde zaman kaybı. nedir bu Allah aşkına sıkıntın derdin varsa amirine söylersin oda olmuyorsa istifa et ayrıl bu kadar basit. şirketin marka değerine zarar vererek birşeyleri ispat edemessin veya sıkıntına çözüm hiç olmaz.. ileride gideceğin başka şirketlerde bu şekilde davranırsan hayatında hep sıkıntıdan kurtulamassın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur ~ 9 yıl önce
Hacı kilo mu adlın sen naaaptın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ENG ~ 9 yıl önce
Yaşanan olayda her türlü şüphe var, rakip firma kastına kadar. Ancak bu hazır bu fırsat deyip bir mesleği ve insanları karalamayı gerektirmez. Toplum olarak asabiyiz bu sadece havada değil, marketteki pastahane deki postanedeki çalışanlar size ne kadar sempatik davranıyor? veya hizmet sektöründe çalışansanız siz karşınıza gelen insana ne kadar hoş görülü ve gergin olmayan bir tavır sergiliyorsunuz? THY deki kabin ekipleri, bana göre bir yolcu olarak genel anlamda sempatik ve hoş görülüler ve bunu hemen her uçuşuma genelleyebilirim. Hatta son uçuşumda B-777 ilk defa bindiğim için yaşadığım mutluluğa ortak olup ben demeden kendileri gelin fotoğraflarınızı çekelim diyecek kadar candandılar. Lütfen sağ duyulu olalım, çürük elma her yerde ama yolcu-kabin memuru-kaptan arasında uçurum koymayalım, uçmanın keyfini çıkaralım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM lar ve yorumcuları ~ 9 yıl önce
İşin ilginç tarafı ne oluyor biliyormusunuz? Her iki tarafda da yazanlar THY nın ilk şirketleri olması. Dışarı da bir uçup görsünler hayat nasılmış. Cevap veren arkadaşım doğru demiş. İşinin özünü bilen KM buraya öyle bir yorum yazmaz. CRM bu ülkeye ne zaman gelecek acaba çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avkt. derya ~ 9 yıl önce
Nerde konusmasını bilmeyen nerde ne oldum delisi sonradan görmüş insan varsa, thy toplanmıs katılıyorum... son. 2 yıldır aldıkları elemen kalitesi cok düşük. Bi burunları havalarda herkesin.. son zamanlarda seyahetlerim cok memnun kaldığım söylenemez. Kuzenimde thy ama bi o kdr zarifdir. iyi olmus cıkartılsın. cezası agır olsun. ortalık piskopat dolu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dreamliner ~ 9 yıl önce
önüne geleni işe alırsan olacağı budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K m na ~ 9 yıl önce
İçinde olmadığın uçakta slaydın alınmadığını nasıl biliyorsun ? Ben söyliyeyim ..çmışsın altına , kime süreyim diye geziyorsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah büyük ~ 9 yıl önce
İnşallah İlker bey Şirketi bir bütün olarak ele alıp bütün sıkıntıları çözmek için çalışacaktır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km2 ~ 9 yıl önce
Yok sızın gıbılerin iplerini çekıyoruz, yok sende gelirsin karşıma, yok titretirim seni, kabin memuru yaratık ne biçim laflar, işinize geldiği zaman tabutta kemiklerimiz etlerimiz birbirine karışıcak işinize geldiği zaman titreticem sizi, yuz yuze kim titrer bilinmez ;) bu kafayla yoneticilik yapıyorsunuz nasıl 8binde çurukmelmalar varsa 3500 un içindede var km arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum sizde anca tehdit edip ip çekin. Bizim yaptığımız işi kuçumsuyorsunuz herkes yapar dıyorsunuz sizin yaptığınız iştede durumlar çok farklı değil freakans gir rota gir uçsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VECİHİ ~ 9 yıl önce
Kabin memurları son 2 yıldır maalesef kendilerini çok önemli zannedip havaya girdiler. En ufak bir sorunda hemen yolcuyu uçaktan indirmeye çalışmalar,yaşanan her olayda çözüme sıfır yaklaşım. Son dönemde O kadar cahil ve aç bir insan grubu işe alındıki kabinin atmosferi tamamen bozuldu. Hayatı boyunca göremeyeceği ülkelere gidip 5 yıldızlı otellerde kalınca ne oldum delisi olan tipler türedi. Bu arada bu tabirleri elbetteki tüm kabin personeli için söylemiyorum. Zaten içlerinde asil olanları ilk bakışta farkediyorsunuz. Benim lafım sonradan gelip hazmedemeyen açlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000