14 Mayıs 2020, Perşembe 13:02:47

İlker Aycı o soruları yanıtladı

Habertürk yazarlarından Nagehan Alçı, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile yaptığı görüşmenin detaylarını kaleme aldı.
  • Tek kişi işini kaybetmeyecek arkadaşlar bir sakin olun yahu ... Reis söz verdi THY’ye gereken desteği vereceğini neyin tribini yapıyorsunuz.. Kim iddiaya girerse girsin benle . Tek kişi işini kaybetmeyecek hatta büyütüp işe alacağız
  • Harikasınız canım başkanım rabbim uzun ömürler versin ... İşten kimseyi çıkarmıyorsunuz ya harikasınız ne diyim
  • İlker Bey , Almanya da personelden çok Müdür ve şef bulunmaktadir.Maliyetlerini sizde bilmektesiniz.Ev kıralari son model arabalar cok yuksek maaşlar .
  • Yolcuya neden odeme yaptiniz? bakanlik ucus basladiktan 2-3 ay sonra iade yapabilirsiniz dedi. siz neden yaptiniz?
  • da birşey bilmiyorki tam olarak.Ne söylediğini kendisi de algılayamıyor.
  • Su egitim müdürlerine de bir el atın artık. 320 departmanına bir giriyorsun imza alacaksın, müdür, şef, lolo şefi,molo şefi, ofiste pilotluk yapıyor herifler.. değişsinler, zaten boeing kuyruk sürtüp duruyor nasil bir tip eğitim müdürü varsa yıllardır ofiste pilot adam, 320 de burun dikmesi vurmayı ritüel haline getirdi .. müdür var , şef var , bilmem ne pilotu var, şu tip eğitim müdürlüklerinde kişi sayısı azalsın, içerisi kalabalık oluyor.
  • Gerçek yönetici zor günde belli olurmuş
  • Ilker su ucuslari erteleyin Eylul -Ekim gibi en erken baslarsiniz daha saglikli olur canim
  • Bul kareyi al parayi
  • Sanada saray alalim sayin Ayci, yakisir birak Lounge lari, millet zaten alisti,Ayci Palas, kimbilir belki vardir benim haberim yoktur

Habertürk yazarlarından Nagehan Alçı, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile yaptığı görüşmenin detaylarını kaleme aldı.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı mülakatın ardından çokça soru aldığını ifade eden Alçı, merak edilenler için bir kez daha İlker Aycı ile konuştuğunu ve aldığı cevapları yazdı.

Alçı'nın köşesindeki ilgili bölüm:

Geçtiğimiz perşembe THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile konuşarak yeni dönem yol haritasını anlattığım yazının üzerine sizlerden birçok soru aldım.

Özellikle uçuş tarihleri ile ilgili çok sayıda mail geldi. İçlerinde yeşil kart süreleri dolduğu için ABD’ye dönmeleri gerekenlerden, ücretsiz izin ile burada bulunan ve Almanya’da ikamet edenlere kadar pek çok kişi var.

Ancak satışa açılan biletler olmakla birlikte bu tarihlerin netleşmesi için resmi otoriteler ile birlikte karar alınması gerekiyor.

Önümüzdeki günlerdeki gidişata bakılıp, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, Ulaştırma Bakanlığı’nın da içinde olduğu geniş bir mutabakat çerçevesinde hareket edilecek.

BİLET İADELERİ NE OLACAK?

Çok merak edilen ve mağduriyet yaratan diğer bir konu ise bilet iadeleri. İptal edilen uçuşlar için bileti olanlar iade almaya çalışıyor. Yüzlerce uçuş, binlerce yolcu var.

Bu sorunun nasıl çözüleceğini de İlker Aycı’ya sordum.

“Sivil Havacılık kararı doğrultusunda, uçuşlar başladıktan 2 ay sonra olabilir” dedi.

Ancak daha sonra başka olasılıkları da hatırlattı: “Mil ve voucher uygulamaları ile 2021’in 1 Martına kadar bilet açığa alınıp ücretsiz değişim seçeneğinden yararlanılabilir.”

MİL UYGULAMASI DEVAM EDECEK Mİ?

Mil uygulamasını da sordum. Acaba kriz aşıldıktan sonra kaldığı yerden devam edecek mi?

Aycı “Mil uygulaması yani bizimle ilerleyen tarihlerde uçmak isteyenlere sunduğumuz şu anki ilave bonus mil uygulaması uçuşlar başlayınca devam etmeyecek” diye konuştu.

Biriken millerin ne olacağı, değerlendirilip değerlendirilemeyeceği ile ilgili de elbette birçok soru var. Anladığım kadarıyla bu soruların cevaplarının netlik kazanması için uçuşlar başlayıp hayat normale yaklaşıncaya kadar beklememiz gerekecek.

LOUNGE’LARDAKİ İKRAMLAR DEĞİŞECEK Mİ?

Son olarak lounge’ları da ekleyeyim. THY dünya çapındaki en iyi lounge’lara sahip. Açık büfe ikramlar sınırsız. Onlar ne olacak?

Lounge’lar için yeni konsept çerçevesinde çalışılıyormuş. Açık büfe artık olmayacak. İkramların el değmeden sunulması seçenekleri üzerine farklı modeller düşünülüyormuş. Ancak eski zengin ikram yelpazesini bence bundan sonra lounge’larda da unutmak gerek…

İlker Aycı o soruları yanıtladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Yahu sakin olun ~ 4 yıl önce
Tek kişi işini kaybetmeyecek arkadaşlar bir sakin olun yahu ... Reis söz verdi THY’ye gereken desteği vereceğini neyin tribini yapıyorsunuz.. Kim iddiaya girerse girsin benle . Tek kişi işini kaybetmeyecek hatta büyütüp işe alacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canım başkanım ~ 4 yıl önce
Harikasınız canım başkanım rabbim uzun ömürler versin ... İşten kimseyi çıkarmıyorsunuz ya harikasınız ne diyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selman ~ 4 yıl önce
İlker Bey , Almanya da personelden çok Müdür ve şef bulunmaktadir.Maliyetlerini sizde bilmektesiniz.Ev kıralari son model arabalar cok yuksek maaşlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oguz ~ 4 yıl önce
Yolcuya neden odeme yaptiniz? bakanlik ucus basladiktan 2-3 ay sonra iade yapabilirsiniz dedi. siz neden yaptiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYCI ~ 4 yıl önce
da birşey bilmiyorki tam olarak.Ne söylediğini kendisi de algılayamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şu eğitim müdürleri ~ 4 yıl önce
Su egitim müdürlerine de bir el atın artık. 320 departmanına bir giriyorsun imza alacaksın, müdür, şef, lolo şefi,molo şefi, ofiste pilotluk yapıyor herifler.. değişsinler, zaten boeing kuyruk sürtüp duruyor nasil bir tip eğitim müdürü varsa yıllardır ofiste pilot adam, 320 de burun dikmesi vurmayı ritüel haline getirdi .. müdür var , şef var , bilmem ne pilotu var, şu tip eğitim müdürlüklerinde kişi sayısı azalsın, içerisi kalabalık oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
la he ~ 4 yıl önce
herşeyi bilen adam konuştu.
Yüzde10 ~ 4 yıl önce
Gerçek yönetici zor günde belli olurmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilker ~ 4 yıl önce
Ilker su ucuslari erteleyin Eylul -Ekim gibi en erken baslarsiniz daha saglikli olur canim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh he ~ 4 yıl önce
Bul kareyi al parayi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanada ~ 4 yıl önce
Sanada saray alalim sayin Ayci, yakisir birak Lounge lari, millet zaten alisti,Ayci Palas, kimbilir belki vardir benim haberim yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Nane Bey ~ 4 yıl önce
birbirini ağırlarmış. Ben Mehmet Nane beyin röportajını okumayı tercih ediyorum, vicdan vakurluk ve havacılık bilgisi açısından fark var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000