06 Mart 2020, Cuma 10:24:36

İlker Aycı Korona virüsü için alınan tedbirleri açıkladı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, korona virüsü için alınan tedbirlerle ilgili açıklamada bulundu.
  • illtimas olmasa hangi sirkette calisabilirsin bir soylesen, Tk dan sonra nerede calisacaksin?
  • İtalya ya gidenlere gerçekten virüs kapacaklarındanmı endişe ediyorsun yoksa kıskanıyormusun
  • Yapılan kar ların hepsi seneler içinde ve son dönemde çalışan personelden kesilen paralarla elde edilmiştir. Abartı bir şekilde yatırım yapıyosunuz ceremesini işçiler, emekçiler veriyor. Basiretsiz yönetim anlayılınızın ceremesini biz çekiyoruz sayın yönetim
  • Bir insan bukadarmi cirkin olur.
  • Korona vs bir şekilde çare bulunur da sen ve senin gibiler ile sizleri oraya torpille sokanlara çare bulunmaz...
  • kabin memuru maaşları dünya ortalmasının üzerinde .. işin ehli tecrübeli amirler maaşı abartılı değil lakin yeni başlayan kabin memurları 12 bin tl maaş ülkemizdeki doktordan, mühendisten, teknisyenden uzmandan daha fazla maaş alması , şirkete zarar ettirir..
  • Aaaa kabindeki herkesden ortalama 2bin aylık keserek mi teşekkür ettiniz?
  • Virüs olmadan, pazar mesailerini kestiniz, Yol ödeneğini azalttığını, FSC.'leri attınız, züber ayrı. Aklında 40 tane, hepsi personelden nasıl kesinti yapabilirim.
  • madem ki 2018'e göre 2019'da daha fazla kazandık. neden zarar etmiş gibi kâr paylarımızı alamadık?
  • kar eden sirket thy a.o. ama sefler do co personeli belki ondandir

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, korona virüsü için alınan tedbirlerle ilgili açıklamada bulundu.

Aycı'nın açıklamaları:

Çin, Güney Kore, Nahçivan'a düzenlenen seferlerimizi iptal ettik. Uçaklarımızı da dezenfekte ediyoruz. Ondan sonra sefere alıyoruz. Tüm Sağlık Bakanlığımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sağlık Bakanlığımız insiyatif alarak virüsün önüne geçti. Sağlık Bakanlığımız ve Fahrettin Koca Bakanımızla birlikte çok önemli adımlar atıldı.

Sadece Asya değil aynı zamanda Avrupa'da bundan sıkıntı içerisinde. Avrupa'dan virüsün ülkemize bulaşmaması için bir dizi tedbirleri zamanında alıyoruz. Pek çok havayolu şirketinden önce adım atarak ülkemize ulaşmasını önlemek için adımlarımızı attık. Diğer tüm uluslararası kuruluşlarla birlikte yakından çalışmalıyız.

THY personeline de bir kez daha teşekkür edeceğim. Tabii ki sizlerde biliyorsunuz ki kriz Amerika dahil her yerde görülmeye başladı. Riskli önlemek için önlemleri olmaya devam edeceğiz. Virüsü alt edecek şekilde dünya süratlen gelişir umuyoruz. Türkiye'nin en değerli markası olarak bu zorlu dönemde de ekonomimize katkı sağlayacak çalışmalar içinde olacağımızı belirtmek isterim' dedi.

Aycı ayrıca mali tabloyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Aycı; '2019 yılında 876 milyon dolar esas faaliyet karı elde etme başarısını göstermiştir. Vergi sonrası net karımız bir önceki yıla göre yüzde 4.6 artarak 788 milyon dolar olarak gerçekleştirilmiştir" dedi.

THY’nin 2019 genel değerlendirme toplantısı Yeşilköy’deki THY Genel Müdürlük Binası’nda yapıldı. Toplantıya THY Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Şeker, THY İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, THY Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı M. Akif Konar, THY Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Serdar Yakut, TGS Genel Müdürü Nurzat Erkal, THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Şamil Karakaş, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün katıldı. Toplantıda konuşan Aycı, 2019 yılına ilişkin verileri paylaştı.

“THY, 2019 yılını 788 milyon dolar net kar ile tamamladı"

2019 yılına ilişkin sayısal verileri paylaşan THY Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Türk Hava Yolları 2019 yılını zayıflayan global talep ortamı ve artan rekabete, Boeing MAX sorunu, Airbus NEO uçak teslimatlarında yaşanan gecikmeler ile İstanbul Havalimanı’na taşınmasının etkilerine rağmen 2019 yılında 876 milyon dolar esas faaliyet karı elde etme başarısını göstermiştir. Vergi sonrası net karımız bir önceki yıla göre yüzde 4.6 artarak 788 milyon dolar olarak gerçekleştirilmiştir. Bir önceki yıldan da daha iyi bir net kar seviyesine ulaşarak yüzde buna rağmen bu artışı sağlayarak bu karı elde etmemiz sanırım Türk Hava Yolları’nın nasıl başarılı bir yılı daha geride bıraktığını yaşanan tüm kritik gelişmelere, bölgesel ve küresel krizlere rağmen nasıl güçlü bir biçimde yola devam edişinin bir ifadesidir diye düşünüyorum. 2019 yılında yolcu gelirleri de geçen yıla göre yüzde 2.3 atarak 11.2 milyar dolara ulaşmıştır. Kargo gelirlerimizi yüzde 2.5 artarak 1.7 milyara ulaşmıştır. Toplam gelirlerimizde ise yüzde 2.9 bir atış sağlayarak 13.2 milyon dolara ulaştık. 2019 yılında 74,3 milyon yolcu taşımayı başardık. MAX uçakları ve Airbus’tan temin edilen NEO uçakların gelişlerinde karşılaşılan gecikmelerden kaynaklı sefer iptallerine rağmen dış hat yolcu sayımız ise 2019 yılında 2018’e göre yüzde 3,8 artarak 44 milyon olarak gerçekleşti” dedi.

İlker Aycı Korona virüsü için alınan tedbirleri açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Ayciya ~ 4 yıl önce
illtimas olmasa hangi sirkette calisabilirsin bir soylesen, Tk dan sonra nerede calisacaksin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yedek p ~ 4 yıl önce
İtalya ya gidenlere gerçekten virüs kapacaklarındanmı endişe ediyorsun yoksa kıskanıyormusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Yapılan kar ların hepsi seneler içinde ve son dönemde çalışan personelden kesilen paralarla elde edilmiştir. Abartı bir şekilde yatırım yapıyosunuz ceremesini işçiler, emekçiler veriyor. Basiretsiz yönetim anlayılınızın ceremesini biz çekiyoruz sayın yönetim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 4 yıl önce
Bir insan bukadarmi cirkin olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süslü ilker ~ 4 yıl önce
Korona vs bir şekilde çare bulunur da sen ve senin gibiler ile sizleri oraya torpille sokanlara çare bulunmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin aş ~ 4 yıl önce
kabin memuru maaşları dünya ortalmasının üzerinde .. işin ehli tecrübeli amirler maaşı abartılı değil lakin yeni başlayan kabin memurları 12 bin tl maaş ülkemizdeki doktordan, mühendisten, teknisyenden uzmandan daha fazla maaş alması , şirkete zarar ettirir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Satiş Memuru maaşı 10.000tl ~ 4 yıl önce
Dünya standartlarında çok üzere.
Zaten ~ 4 yıl önce
Zarar ettiriyor.
Kafanmi guzel ~ 4 yıl önce
Benim 10 yıl kidemim olacak daha 12bin tl almıyorum nerenizden uyduruyorsunuz yeni memurun 12 bin aldığını? Kaldı ki alın teriyle kazanan insanların maaşlarını konuşarak hakka giriyorsunuz ve ben şahsen hakkımı helal etmiyorum.!
Misafir ~ 4 yıl önce
Aklınız fikriniz k/m maaşında.Sanatçıların,futbolcuların,youtuberların aldıkları paraları hiç görmüyorsunuz.İnsanlar alın teriyle helal para kazanıyorlar.Çalış çabala sende gir işe sende hak et.Evde oturup bilgisayar karşısında çay kahve içip keyif yapacağına çalış sende helal para kazan.
Fo ~ 4 yıl önce
Yan gelirlerinizde var. Hepinizin evinde uçaktan aldığınız malzemeler var . Şal, çay, hot towel, içki, Er malzameleri özellikle... Evinizde caserol bile var . Güvenlik görevlilerinin cantalarinizi detaylı araması lazim. Uçakta malzeme çıkarmayın. Uçakta kalan malzame atilacak diye evine götürmem icap etmez
Paysaweb ~ 4 yıl önce
Almanya da ortalama pilot ücret ortalaması (Lufthansa) 80.000 € kabin memuru ise 40.000€ öyle TR gibi uçurum yok internetten bakabilirsiniz ha bizim egolular kibirliler bu analizi beğenmez
Cahil ~ 4 yıl önce
Hangi dünya standartı?low cost pegasus standartı mı?emirates etihad qatar en az 3-3500 dolarla başlayıp 6000 dolara çıkıyor,kalma yeri,kuru temizleme bedava.Amerikadakiler desen senelik 60000 dolarlardan başlayıp 100000 dolara çıkıyor yıllık.Lufthansa vs ile zaten yarışamayız en kötü başlangıç 2000 euro net ve her ay bir hafta boş veriyorlar,az uçuyorlar,70 saat üstü extra ücret.Gelişmiş ülkeleri bırak thai airways bile başlangıç 3000 dolar ve giderek yükseliyor.Tayland zengin bir ülke değil.Singapore airlines başlangıçta 4500-5000 dolar veriyor.Senin dünya standartın hangi dünya 3. Dünya mı?Kazancı yıllık nerdeyse 800 milyon dolar kar eden firma 1000 dolar maaş verip mogadişu senin,cibuti benim uçuruyor
Beyın fukarası ~ 4 yıl önce
O parayı alıyorasa km calıs sende km ol , beyın fıkarası , ya la ka
ne onikisi ~ 4 yıl önce
yirmibin kemksiz aliyor ama yetmiyor tabi
Teşşekkür ~ 4 yıl önce
Aaaa kabindeki herkesden ortalama 2bin aylık keserek mi teşekkür ettiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıllık nin aklı. ~ 4 yıl önce
Virüs olmadan, pazar mesailerini kestiniz, Yol ödeneğini azalttığını, FSC.'leri attınız, züber ayrı. Aklında 40 tane, hepsi personelden nasıl kesinti yapabilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen varmı? ~ 4 yıl önce
madem ki 2018'e göre 2019'da daha fazla kazandık. neden zarar etmiş gibi kâr paylarımızı alamadık?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
proje yoneticisi ~ 4 yıl önce
kar eden sirket thy a.o. ama sefler do co personeli belki ondandir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000