24 Ocak 2009, Cumartesi 15:25:40

İlk kez uçağa bindiler

Batman'ın fakir semtlerinde oturan bin 500 öğrenciden 250 kişilik bir grup, ilk kez bindikleri uçakla televizyonda gördükleri İstanbul'u gezmeye geldi...

Tamamı kızlardan oluşan lise öğrencileri Batman Vali Yardımcısı Yasemin Çetinkaya ve öğretmenleri eşliğinde THY uçağıyla Atatürk Havalimanı'na geldi. Hepsinin üzerinde valiliğin verdiği krem renkli mont bulunan öğrenciler, televizyonda gördükleri İstanbul'u ziyaret etme ve uçağa ilk kez binmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı.

Öğrenciler, Batman ve İstanbul valilikleri ile milli eğitim müdürlüklerinin ''Petrol Kenti´nden Avrupa Kültür Başkenti İstanbul´a Projesi" kapsamında 50'şer kişilik gruplar halinde 15 ilçede bir hafta konaklayıp, tarihi turistik yerleri gezip, çeşitli etkinliklere katılacak.

Batman Vali Yardımcısı Yasemin Çetinkaya, Batmanlı öğrencilerin 750'şer kişilik iki grup halinde karne hediyesi olarak güzel kenti ziyaret edeceğini belirterek, ''İlk grupta lise öğrencilerimiz var. Haftaya da 6,7 ve 8 sınıf öğrencilerimiz gelecek. Çocuklarımız fakir öğrenciler. Hiç uçağa binmemiş, İstanbul'a gelmemişler. Amacımız onları ileriki yaşamları için daha iyi motive etmek.'' dedi.

Arkadaşları adına konuşan Ticaret Meslek Lisesi Bilgisayarlı Muhasebe 4. sınıf öğrencisi Selma Gündüz, her zaman televizyonda izlediği İstanbul'a gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Aynı okulda öğrenim gören Nuray Gülseren Demir de ilk defa uçağa benmenin heyecanının anlatıp, Batmanlıların neden İstanbul'a göç ettiklerini merak ettiğini, bunu gezerek yerinde görmek istediğini vurguladı.

İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Aras ise, Batmanlı bin 500 öğrenciye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını, projenin çocukların psikolojik ve kültürel gelişimine çok fayda sağlayacağına işaret etti.

İlk kez uçağa bindiler

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000