04 Nisan 2008, Cuma 08:53:30

İlk hafta 29 YTL'den uçacak...

Türk Hava Yolları (THY)'nın alt markası Anadolujet, başkent Ankara merkezli uçuşlarına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda başlıyor.

Şirket, ilk hafta bütün biletleri 'vergiler hariç' 29 YTL'den satışa sunacak. THY'nin, Avrupa'daki düşük maliyetli havayolu (low cost carrier) şirketleriyle daha etkin rekabet edebilmek amacıyla kurduğu alt markası, 23 Nisan'dan sonraki hafta da ilk 29 koltuğu 29 YTL'den satacak. THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, Anadolujet ile hem ucuz uçuş düzenleyeceklerini hem de uluslararası alanda rekabet edeceklerini söyledi. Anadolujet, önümüzdeki iki yıl içinde Paris ve Londra gibi Avrupa'nın merkezlerine de ucuz seferler düzenlemeye başlayacak. Karlıtekin, "THY, Star Alliance üyesi olarak Boeing 737-400 tipi uçaklarla uçamazdı. Biz de çok uygun şekillerde kiraladığımız bu uçakları, alt markamızda kullanmaya karar verdik." dedi. THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil de, Anadolujet'in uçuşlara başlamasıyla sefer sayılarının yüzde 38 artacağını belirterek, alt markanın 2009-2010'da Avrupa ağırlıklı uçuş düzenleyeceğini söyledi.

Anadolujet, özel havayollarının uçmaya başlamasıyla kızışan fiyat rekabetini biraz daha kızıştıracak. THY'nin alt markası, 'full ekonomi' konfigürasyonunda gerçekleştirilecek uçuşların cazip hale getirilmesi amacıyla yıl sonuna kadar 29 koltuğu, vergiler hariç 29 YTL'den satışa sunacak. Uçuşlarda 'Anadolujet' logolu 6 adet B737-400 tip uçak kullanılacak. Anadolujet'in ilk etapta iç hatlarda İzmir, Adana, Trabzon, Dalaman ve Bodrum gibi toplam 20 merkeze sefer düzenlemesi planlanıyor. Ayrıca ilerleyen dönemde Viyana, Basel, ve Tahran gibi yabancı noktalara da uçacağı belirtiliyor. THY yönetimi, yeni markanın bütün eksikliklerini gidererek hazır hale gelmesi amacıyla ilk iki yıl iç hat uçuşlarına ağırlık verecek. Daha sonra Avrupa uçuşları kademeli olarak artırılacak. Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları Holding'in Ankara Esenboğa Havalimanı terminallerini yenilemesi de, THY'nin yeni markasının işini kolaylaştırdı. Anadolujet, özellikle İngiliz şirketi Easyjet gibi low cost firmalarla ciddi bir rekabet sergileyebilmek amacıyla, uçuş yelpazesi ve bilet fiyatları konusunda farklı süprizler yapacak.

THY'nin yeni markasında sadece ikram, farklı bagaj konsepti ve koltuklarda yapılacak değişikliklerle yaklaşık yüzde 15 tasarruf edilmesi planlanıyor. Bu avantaj, bilet fiyatlarının düşürülmesinde kullanılacak. Yeni markanın daha da cazip hale getirilmesi amacıyla, erken rezervasyona göre indirimli bilet satışlarına da ağırlık verilecek. Tamamı ekonomi sınıfı olacak uçaklardaki business class koltukları sökülecek. Koltuk aralıklarının 76,2 santimetreye düşürülmesi planlanıyor. Böylece 150 koltuk kapasiteli Boeing 737-400 tipi uçak, 162 yolcu taşıyabilecek.

Mustafa Gün / Zaman

İlk hafta 29 YTL'den uçacak...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000