23 Temmuz 2011, Cumartesi 12:00:15

İKİ UÇAK İKİ ARIZA...

Türk Hava Yolları’nın iki uçağında dün gece peş peşe arıza yaşandı. İlk olarak Odessa seferini yapan uçak kalkıştan hemen sonra Atatürk Havalimanı’na dönerken, Antalya uçağında da yanık kokusu endişesi yaşandı. İşte ayrıntılar...
  • gecenlerde thy ıle ucmak ıcın havalımanına gıttım ama ne yazık en sevdıgım ınsanın ozel gununu sırket yuzunden kaybettım UÇUŞUM IPTAL OLDU!!nee haber ne cozum kusura bakmayın uçuş noktası açmak deıl müşteri memnunıyetı ıle reklam yapılsın yazık
  • evet arkadas haklidir tk 1710 str-ist gece kalkamadi izin vermedi ucak kapilarini kapatsada kalkis izni alamadi , sefer o yüzden bu sabah gerceklesti
  • Elektrik yangını şüphesiyle pilotlar kabin içi elektriği kesmişler. Elbette ışıklar sönecek. Karanlık ve sağ salim inmeyi mi, yoksa aydınlık bir şekilde yanmayı ya da zehirlenmeyi mi tercih edersiniz?
  • Polemik olsun diye yazmıyorum ama evet, çığlık atmak normal bir insan tepkisidir ama lambalar söndü diye çığlık atmanın gerçekten bir anlamı ve gereği yoktur. Bu haberi yazan kişi olayı abartmaya çalışmasının etkisiyle de bunu yazmış olabilir.
  • allaha emanet hava yollarının son durumu bu işte...gelde thy ile uç...kelle koltuk vesselam
  • Çığlık atanları küçük gören sayın yorumcuya; Uçağın içindeki yolcular et ve kemikten yaratılmış olup, bu nedenle de ROBOT olmadıkları için, bu tür olağan üstü durumlarda çığlık atmaları DOĞALDIR.
  • TC-JPO tescilli A320 benim bildigim dün aksamki 19:30 Stuttgart seferini gerceklestirdi. Ancak Ucak Alana gec inince 22:20 Stuttgart-Istanbul seferi bugün saat 10:30 a alindi. Saygilar SZF-LTFH
  • Bazı yolcuların oldukça heyecanlandığı ve çığlık attığı öğrenilirken.... Evet Çığlık atan zeki insanlar çığlık atınca uçağın düşmeyeceğini sanıyorlar.
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Odesa seferini yapan Airbus 320 tipi uçağı yolcularını aldıktan sonra Atatürk Havalimanı’ndan kalktı.

TK 468 sefer sayılı TC-JPO kuyruk tescilli uçakta, kalkıştan hemen sonra hidrolik arızası tespit edildi.

Uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı kule ile temasa geçerek, geri dönmek istediğini bildirdi. Pilot, inişten hemen sonra uçağın pistte kalabileceğini söyleyerek kuleden çekici talebinde bulundu. Bunun üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne ait çekici pistte hazır tutuldu. THY uçağı saat 20.20’de Atatürk Havalimanı pistine teker koydu. Ancak THY uçağı çekiciye gerek duymadan THY Teknik Hangarı’na ulaştı. Uçak bakıma alındı.
 
IŞIKLAR SÖNDÜ, YOLCULAR KORKTU
 
THY’de yaşanan ikinci olay ise Antalya-İstanbul seferini yapan uçakta meydana geldi. Dün gece 22.05’te Antalya’dan kalkan Airbus 321 tipi uçağın 10 ile 14’üncü koltukları arasında bir bölümden duman çıkması üzerine endişeli anlar yaşandı. Bir ara uçaktaki bütün ışıkların sönmesi yolcuları daha da telaşlandırsa da kokpit ve kabin ekibinin anonsları yolcuları sakinleştirdi. Bazı yolcuların oldukça heyecanlandığı ve çığlık attığı öğrenilirken, uçak Atatürk Havalimanı’na inişini sorunsuz şekilde gerçekleştirdi. 

©AirportHaber Özel
İKİ UÇAK İKİ ARIZA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
gecenlerde thy ıle ucmak ıcın havalımanına gıttım ama ne yazık en sevdıgım ınsanın ozel gununu sırket yuzunden kaybettım UÇUŞUM IPTAL OLDU!!nee haber ne cozum kusura bakmayın uçuş noktası açmak deıl müşteri memnunıyetı ıle reklam yapılsın yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet arkadas haklidir tk 1710 str-ist gece kalkamadi izin vermedi ucak kapilarini kapatsada kalkis izni alamadi , sefer o yüzden bu sabah gerceklesti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elektrik yangını şüphesiyle pilotlar kabin içi elektriği kesmişler. Elbette ışıklar sönecek. Karanlık ve sağ salim inmeyi mi, yoksa aydınlık bir şekilde yanmayı ya da zehirlenmeyi mi tercih edersiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Polemik olsun diye yazmıyorum ama evet, çığlık atmak normal bir insan tepkisidir ama lambalar söndü diye çığlık atmanın gerçekten bir anlamı ve gereği yoktur. Bu haberi yazan kişi olayı abartmaya çalışmasının etkisiyle de bunu yazmış olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
allaha emanet hava yollarının son durumu bu işte...gelde thy ile uç...kelle koltuk vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çığlık atanları küçük gören sayın yorumcuya; Uçağın içindeki yolcular et ve kemikten yaratılmış olup, bu nedenle de ROBOT olmadıkları için, bu tür olağan üstü durumlarda çığlık atmaları DOĞALDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TC-JPO tescilli A320 benim bildigim dün aksamki 19:30 Stuttgart seferini gerceklestirdi. Ancak Ucak Alana gec inince 22:20 Stuttgart-Istanbul seferi bugün saat 10:30 a alindi. Saygilar SZF-LTFH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bazı yolcuların oldukça heyecanlandığı ve çığlık attığı öğrenilirken.... Evet Çığlık atan zeki insanlar çığlık atınca uçağın düşmeyeceğini sanıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000