19 Ekim 2008, Pazar 05:00:22

"İKİ THY SKANDALI DA BENDEN"

Doğan Grubu Gazeteleri THY'ye saldırmaya devam ediyorlar. İktidara hangi koldan saldıracağını şaşıran bu grubun bir yazarının kaleme aldığı yazı evlere şenlik. İşte sırf kötüleme amacıyla yazılmış bir yazı. Ekonomist Yiğit'in yazdığı bu yazının yorumunu siz okurlara bırakıyoruz.
  • LAF OLSUN KASET DOLSUN :-)
  • Yakında Çin Uçak üretecekmiş ya Yiğit Bey. Bunlar o uçakları alır. Airbus ya da Boeing diye yuttururlar insanlara. Emin olun Vicdanı olmayan insan herşeyi yapar. Çakma Airbus ya da Boeing ile uçacağız desenize. Tabi uçakların girişine şöyle bir yazı takmaj gerekir."Ailenizle helalleştiniz mi? İnanın onu da yapar bu vicdansızlar. Saygılar, Selamlar.
  • eleştiri yaptın tamam ama önce araştır be kardeşim...hangi tarafından başlasamki...demişsin uçak kiralık milletinde söyledği gibi bunlar olağan şeyler özel şirketlerde tk dan uçak kiralıyor bu durumdada aa ben az para vermiştim ama thy ile uçuyorum diye uçuştan vazmıgececeksin??bu ne komedidir?sen tk ikramından kalitesinden eksik bişi gördünmü hayır!!bittiii...ayrıca atlas ta iyi bir şirkettr kaza yapılan uçağın w.focus a ait olduğunu kime sorsan bilir artık gazetecisin bi de yuhh diyorum.işin özü keşke tarafını bu şekilde saldırarak değilde daha kaliteli belirtseydn..yönetime aldığı kararlara bizde karşı çıkıyoruz ama bilmedende yorum yapmayız be kardeşim...
  • Yiğit Bulut'a teşşekkürler THY nasıl yönetiliyor çok güzel anlatmış her köşe yazarı sizin ğibi döğruları yazsa her şirketi konusunda uzman olanlar yönetir AKP'ye yakın olanlar yönetmezYorumunuz...
  • Bunun sahibi emir vermis ve SALDIR JOE!!!! demis.Joe bu,ne anlasin wet lease'den dry lease'den ucak teknisyeninden,lisansindan.Onun isi saldirmak.
  • basında çıkan haberlerin doğruluğunu şu yazı başlığınız ve içeriğinizden de anlamak mümkün,eğer kaleme alınanlar ne kadar taraflıysa sizin yazdıklarınız da bi o kadar taraflı , göreviniz bize yorumsuz bir şekilde aktarmak değil midir her iki tarafın düşüncelerini?????
  • Laf olsun diye yazılmış bir yaz. Değersiz , Zırvalık
  • Airporthaber tarafmı tutmaya başladı.Haber başlığınızı okuyan sizi Akit,zaman vs. gazetelerden biri sanacak.Biz tarafsız bir airporthaber bekliyoruz.
  • 1.)Evet Atlasjet üzerine kayıtlı TC-OGU kanat işaretli Airbus-319 tipi uçak THY tarafından kiralanmış olup THY Logosu ve boyası ile THY adına uçmaktadır.Uçak yeni ve canavar gibidir.Bu olayı bilmeyen yoktur.Hostes kızcagızda iyi niyetle bunu anlatmış olabilir. 2.)Uçağa müdahale edenlerin yetkisiz ve bilgisiz kişiler olması mümkün değildir.Ama bu müdahalenin çok basit bir işlem olsa da kanada tırmanarak yolcuların gözü önünde yapılması THY nin ayıbıdır. 3.)Gazeteciliği bir yana bırakalım.Bu bir yolcu şikayetidir.Diklenmeye hiç gerek yok.
  • YAHU SEN TÜM TÜRKİYEDE DAĞITILAN BİR GAZETEDE YAZIYOR HERGÜN TV DE AHKAM KESİYORSUN.BU SENMİSİN SAHİDEN.YEMİN EDİYORUM BU KADAR CAHİL OLDUĞUNU BİLMİYORDUM.BAK BENİM AKLA, BİLGİYE MUHTAÇ KARDEŞİM!! BU KAZA YAPAN UÇAK VAR YA İŞTE O UÇAK ATLASJET UÇAĞI DEĞİLDİ.ATLASJET TE ONU BAŞKA BİR FİRMADAN KİRALAMIŞTI.O NEDENLE ATLASJET KAZA YAPAN BİR ŞİRKET DEĞİL.İKİNCİSİ BİR UÇAĞI KİRALAMAK NE ZAMANDIR SAHTEKARLIK OLDU.BUNU TÜM DÜNYA HAVACILARI BİLİR VE UYGULAR.KİMSE DE KIYAFET UYDURMAYA FALAN ÇABALAMAZ.SEN PARANOYAK BİR YAKLAŞIMLA ONU ÖYLE ALGILAMIŞIN.KARDEŞİM YAŞIN DAHA GENÇ.AYDIN DOĞAN BUGÜN VAR YARIN YOK...ŞU SIRA KAZANDIĞINI İYİ DEĞERLENDİR SONRA SANA KIRTASİYECİLER KALEM BİLE SATMAZ ÇÜNKÜ KALEMİNDEN KİN AKIYOR,CEHALET AKIYOR,YAĞ DAMLIYOR.HAYDİ İKİLE...

Dün Reha Muhtar’ın köşesinde Türk Hava Yolları uçaklarında “sadece iktidardaki siyasi partiyi” el üstünde tutan gazetelerin dağıtıldığını özellikle “Deniz Feneri” gibi bir rezaleti yazanların dağıtılmadığını öğrendik! Ne diyelim Türk Hava Yolları yönetimine de bu yakışırdı!

Bu olaydan yola çıkarak son 6 ayda yaşadığım iki skandalı da ben aktarmak istiyorum.

Ağustos ayında İzmir’de bir konferanstan dönerken, son İstanbul uçağına bindim.

Biletimi giderken İstanbul Havalimanı’ndan almış ve “normal” fiyatını ödemiştim.

Saati gelince İzmir Havalimanı’ndan uçağa bindim. Dışarıdan bakınca “kesinlikle bir THY uçağıydı”.

İçeri girdikçe iş biraz değişti. Koltuk üstündeki “aksesuarlarda da aynen dışı gibi THY” damgası vardı ama uçak bir tuhaftı. Devamlı THY uçağına binen biri olarak “değişikliği” hissediyor ama bir türlü net bir anlam veremiyordum.

Bir süre sonra kabin görevlilerinin de “kıyafetlerinin” değişik olduğunu farkettim. THY personeline uydurulmaya çalışılmış ama “olmamıştı”.

Sorsam söylemeyecekleri için “tersten gittim ve biliyormuş gibi bir tavırla” hostese sordum “Bu kiralanan uçaklardan değil mi?”.

Beklenmeyen bu “bilmişlik” karşısında şaşıran hostes “Evet, aslında Atlasjet ama THY’ye döndürüldü” cevabını verdi!

Kan beynime sıçradı! Isparta kazası aklıma geldi. Bakımsızlıktan düştüğü iddia edilen Atlasjet uçağı “şimdi” THY kılığında hem de “THY parası” ödemiş yani Atlasjet biletinden kat kat fazla ödemiş bizlere “sahte bir kılıkta” sunulmuştu.

İsteseydim “çok daha ucuz” bir fiyata Atlasjet uçağına binebilirdim. Oysa şimdi THY bileti fiyatı cebimden alınarak, hem de bana hiçbir “bilgi” verilmeden, Atlasjet uçağındaydım.

Sevgili dostlar, amacım “Atlasjet şöyledir, böyledir, binmem” demek değil!

Burada THY yönetiminin yaptığı tek kelimeyle “sahtekarlık” ve “kandırma”. Bu uçuşun biletleri satılırken “bu uçağın Atlasjet’e ait olduğu” kiralandığı bilgisi verilmeli ve fiyatı da mutlaka farklı olmalı! Seçme hakkım elimden alınmış ve THY kılığında sokularak “belki de asla binmek istemeyeceğim” bir uçak, bana “sahte bir görüntü” ile pazarlanmıştı! O uçuşta THY namına hiçbir şey yoktu. Yoktu ama biz neden çok daha yüksek bir fiyat ödedik! Çok daha ucuza “aynı uçakla” Atlasjet olarak da gidebilirdik!

Diğer skandal daha da vahim. Karadeniz’de bir havalimanından dönerken, akşam saatlerinde bindiğimiz “gerçek THY” uçağı, pist başına kadar gitti, kalkış pozisyonuna geçti fakat daha sonra piste döndü. “Arıza var” anonsu yapıldı. Sonradan kanatlardaki “flapların” çalışmadığını öğrendik. Skandal bu noktada başladı. Uçak ağzına kadar dolu, depo en az gidiş-gelişe yetecek kadar yakıt yüklü, motorlar çalışıyor ve bir araçla gelen 3 kişi (kim oldukları belli değil) kanatların üstünde, ellerindeki “aletleri” kanatların sağına soluna sokuyorlar!!

İnanmayacaksınız ama tamirat bu şekilde “yapılmaya” başlandı. Gerçekten inanılmaz, metallerin birbirine sürtmesi sonucu bir kıvılcım çıksa “ağzına kadar dolu bu uçak, depodaki yakıtla birlikte ne hale gelecek” siz düşünün!

Sevgili dostlarım, bütün bunları düşünürken “yerimde duramadım” ve ayağa kalkarak “diğer yolculara da” duyuracak şekilde “yaptıkları işin çok tehlikeli” olduğunu, uçaktan indiğimi söyleyerek zorla beni tutmak istemelerine rağmen çıktım. Arkamdan diğer yolcuların da itirazları sonucu uçak boşaltıldı. İstanbul’dan gelen iki yeni uçak ile, uzun süre bekledikten sonra İstanbul’a dönebildik. Apronda “deve kesenler” burada karşımıza “tamirci” olarak çıkmıştı!

Sonuç: THY nasıl yönetiliyor, oraya atananlar “nereden” geliyor, hangi “zihniyetten” oldukları için seçiliyorlar “yorumunu” ve “takdirini” sizlere bırakıyorum. THY yönetiminden “açıklama” gelirse, buradan size aktaracağım. Özellikle Atlasjet uçaklarını “neden vatandaşa” THY makyajı ile “pazarlıyorlar” bir öğrenelim!! Bu mu “işletme” anlayışları! Ha bir de tavsiyem var bu yazının çıktığı Vatan Gazetesi’ni sakın yolcularına dağıtmasınlar!!

"İKİ THY SKANDALI DA BENDEN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 15 yıl önce
LAF OLSUN KASET DOLSUN :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yakında Çin Uçak üretecekmiş ya Yiğit Bey. Bunlar o uçakları alır. Airbus ya da Boeing diye yuttururlar insanlara. Emin olun Vicdanı olmayan insan herşeyi yapar. Çakma Airbus ya da Boeing ile uçacağız desenize. Tabi uçakların girişine şöyle bir yazı takmaj gerekir."Ailenizle helalleştiniz mi? İnanın onu da yapar bu vicdansızlar. Saygılar, Selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık.. ~ 16 yıl önce
eleştiri yaptın tamam ama önce araştır be kardeşim...hangi tarafından başlasamki...demişsin uçak kiralık milletinde söyledği gibi bunlar olağan şeyler özel şirketlerde tk dan uçak kiralıyor bu durumdada aa ben az para vermiştim ama thy ile uçuyorum diye uçuştan vazmıgececeksin??bu ne komedidir?sen tk ikramından kalitesinden eksik bişi gördünmü hayır!!bittiii...ayrıca atlas ta iyi bir şirkettr kaza yapılan uçağın w.focus a ait olduğunu kime sorsan bilir artık gazetecisin bi de yuhh diyorum.işin özü keşke tarafını bu şekilde saldırarak değilde daha kaliteli belirtseydn..yönetime aldığı kararlara bizde karşı çıkıyoruz ama bilmedende yorum yapmayız be kardeşim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet TaşdemirRumuz ~ 16 yıl önce
Yiğit Bulut'a teşşekkürler THY nasıl yönetiliyor çok güzel anlatmış her köşe yazarı sizin ğibi döğruları yazsa her şirketi konusunda uzman olanlar yönetir AKP'ye yakın olanlar yönetmezYorumunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
robinhood ~ 16 yıl önce
Bunun sahibi emir vermis ve SALDIR JOE!!!! demis.Joe bu,ne anlasin wet lease'den dry lease'den ucak teknisyeninden,lisansindan.Onun isi saldirmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRCRAFT ~ 16 yıl önce
basında çıkan haberlerin doğruluğunu şu yazı başlığınız ve içeriğinizden de anlamak mümkün,eğer kaleme alınanlar ne kadar taraflıysa sizin yazdıklarınız da bi o kadar taraflı , göreviniz bize yorumsuz bir şekilde aktarmak değil midir her iki tarafın düşüncelerini?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
realite ~ 16 yıl önce
Laf olsun diye yazılmış bir yaz. Değersiz , Zırvalık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumsuz ~ 16 yıl önce
Airporthaber tarafmı tutmaya başladı.Haber başlığınızı okuyan sizi Akit,zaman vs. gazetelerden biri sanacak.Biz tarafsız bir airporthaber bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ipek320 ~ 16 yıl önce
1.)Evet Atlasjet üzerine kayıtlı TC-OGU kanat işaretli Airbus-319 tipi uçak THY tarafından kiralanmış olup THY Logosu ve boyası ile THY adına uçmaktadır.Uçak yeni ve canavar gibidir.Bu olayı bilmeyen yoktur.Hostes kızcagızda iyi niyetle bunu anlatmış olabilir. 2.)Uçağa müdahale edenlerin yetkisiz ve bilgisiz kişiler olması mümkün değildir.Ama bu müdahalenin çok basit bir işlem olsa da kanada tırmanarak yolcuların gözü önünde yapılması THY nin ayıbıdır. 3.)Gazeteciliği bir yana bırakalım.Bu bir yolcu şikayetidir.Diklenmeye hiç gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PILOT ~ 16 yıl önce
YAHU SEN TÜM TÜRKİYEDE DAĞITILAN BİR GAZETEDE YAZIYOR HERGÜN TV DE AHKAM KESİYORSUN.BU SENMİSİN SAHİDEN.YEMİN EDİYORUM BU KADAR CAHİL OLDUĞUNU BİLMİYORDUM.BAK BENİM AKLA, BİLGİYE MUHTAÇ KARDEŞİM!! BU KAZA YAPAN UÇAK VAR YA İŞTE O UÇAK ATLASJET UÇAĞI DEĞİLDİ.ATLASJET TE ONU BAŞKA BİR FİRMADAN KİRALAMIŞTI.O NEDENLE ATLASJET KAZA YAPAN BİR ŞİRKET DEĞİL.İKİNCİSİ BİR UÇAĞI KİRALAMAK NE ZAMANDIR SAHTEKARLIK OLDU.BUNU TÜM DÜNYA HAVACILARI BİLİR VE UYGULAR.KİMSE DE KIYAFET UYDURMAYA FALAN ÇABALAMAZ.SEN PARANOYAK BİR YAKLAŞIMLA ONU ÖYLE ALGILAMIŞIN.KARDEŞİM YAŞIN DAHA GENÇ.AYDIN DOĞAN BUGÜN VAR YARIN YOK...ŞU SIRA KAZANDIĞINI İYİ DEĞERLENDİR SONRA SANA KIRTASİYECİLER KALEM BİLE SATMAZ ÇÜNKÜ KALEMİNDEN KİN AKIYOR,CEHALET AKIYOR,YAĞ DAMLIYOR.HAYDİ İKİLE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000