12 Temmuz 2016, Salı 09:42:28

Hollywood THY’yi izledi

Türk Hava Yolları, ABD’nin Los Angeles kentinde gökyüzüne lazerle adını yazdırdı, 10 bin feet yüksekteki THY reklamı ünlü Hollywood ve Beverly Hills çevresinden de görüldü.
  • Özür dilerim ama 1. ve 3. resimlerde ne görmem gerekiyor da ben kaçırıyorum?
  • Ingilizce'de buyuk i harfi var mi?
  • Harika bir reklam çalışması bence, süper olmuş.
  • Reklam ve pazarlama önemlidir...los angeles çok önemli bir pazardir ve ciddi muşterisi vardir..milyonlarca potansiyel ortadoğulu insan yaşiyor los angelesda.. ve ciddi olarak muşterisi var thy nin marka bilinirliği de vardir..
  • Bu reklam için bütçe ne kadardı onu da açıklasalar?
  • gozlugum olmadan okuyamiyorum malum
  • ne buluyorsunuz batiya. sanmayin amerikalilar Turkleri seviyor.....Istanbul daha hos olurdu.
  • Holyvodda hacılar deve gösterisi yapacak? Armut schvanzeger gül suyu dağıtacak? Thy 2023 inşallah maşallah.
  • Reklam ve algı yönetiminin ne kadar önemli olduğunun en büyük göstergelerinden biri olan LA'de yapılan reklamı takdir ediyorum. Ayrıca Santa Monica rıhtımı gibi uyduruk bir rıhtım, uyduruk bir lunapark ve nesi efsaneyse sözde efsanevi Route 66'nın bittiği noktayı, etrafı hayal kırıklığı olan ünlüler caddesini, çalılık kurak tepede içindeki Hollywood yazısını dünyaya öyle güzel pazarlıyorlar ki takdir ediyorum. Bizde iyi pazarlama merkezinde pazarlama yapıyoruz, pazarlamanın kötüsü olmaz.
  • F4'cü abilerimize imkan verilecekti, yolları açılacaktı bunun kralını yaparlardı kralını, mermiye kafa atarlardı kafa kafaaaa

Türk Hava Yolları, ABD’nin Los Angeles kentinde gökyüzüne lazerle adını yazdırdı, 10 bin feet yüksekteki THY reklamı ünlü Hollywood ve Beverly Hills çevresinden de görüldü.

Türk Hava Yolları, ABD bağımsızlık günü olan 4 Temmuz’da özel bir gösteriye imza attı. ABD’deki marka bilinirliğini artırmak için kolları sıvayan THY, lazerle gökyüzüne adını yazdırdı. ABD’de yaşayan Avrupa, Güney Asya, Orta Dogu ve Afrika kökenlilerin THY markasını iyi bilmesine karşın beyaz-Amerikalı, Afrikalı-Amerikalı, Latin-Amerikalı ve Uzak Doğulu-Amerikalılar’ın gözünde THY marka bilinirliğini artırmak amacıyla yapılan kampanya milyonlarca kişi tarafından izlendi, sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.
4 Temmuz’da ABD’de açık hava organizasyonlarının sıkça yapılmasını fırsat bilerek bilindik reklam kampanyalarının aksine gökyüzüne lazerle adını yazdırmayı tercih eden THY, bu reklam çalışması için bir bilgisayar mühendisi, 5 pilot ve 5 de uçak kullandı.

Proje kapsamında 10.000 feet yükseklikte (yaklasik 3km) “TURKISH AIRLINES”, “FLY TURKISH AIRLINES” ve “TURKISHAIRLINES.COM” ibarelerini içeren 45 mesaj yazdırıldı.  Her yazı 24 kilometre uzaklıktan bile görülebildi ve  yaklaşık 10 dakika havada asılı kaldı. THY ayrıca küçük bir uçağa bağlanan bez afişle gün boyu Los Angeles üzerinde tanıtım çalışması yaptı.
3 saat 40 dakika boyunca  yaklaşık 520km2’lik alanda yürütülen kampanyanın 24 milyonun üzerinde kişiye ulaştığı sanılırken  THY’nin adı Long Beach, Santa Monica, Hollywood, Laguna Beach, LAX ve Beverly Hills gibi ünlü noktalardan da izlenebildi.

 







Hollywood THY’yi izledi

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

ESB ~ 8 yıl önce
Özür dilerim ama 1. ve 3. resimlerde ne görmem gerekiyor da ben kaçırıyorum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iiiii ~ 8 yıl önce
Ingilizce'de buyuk i harfi var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEK ~ 8 yıl önce
Harika bir reklam çalışması bence, süper olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
marothy ~ 8 yıl önce
Reklam ve pazarlama önemlidir...los angeles çok önemli bir pazardir ve ciddi muşterisi vardir..milyonlarca potansiyel ortadoğulu insan yaşiyor los angelesda.. ve ciddi olarak muşterisi var thy nin marka bilinirliği de vardir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaç para ~ 8 yıl önce
Bu reklam için bütçe ne kadardı onu da açıklasalar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
h. ~ 8 yıl önce
gozlugum olmadan okuyamiyorum malum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km. ~ 8 yıl önce
ne buluyorsunuz batiya. sanmayin amerikalilar Turkleri seviyor.....Istanbul daha hos olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tanıtım amaçlı ~ 8 yıl önce
Doğru söyledin zaten İstanbul'da da THY az biliniyordu. İstanbul'da tanıtım yapsalardı daha iyi olurdu(!)
km ~ 8 yıl önce
dislike edenler; yabancilar sizi cok seviyor sanin... iyi gunler.
abey ~ 8 yıl önce
Holyvodda hacılar deve gösterisi yapacak? Armut schvanzeger gül suyu dağıtacak? Thy 2023 inşallah maşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HÜT ~ 8 yıl önce
Rezil bir yorum.
Gerçekten ~ 8 yıl önce
Başarılı
Selim ~ 8 yıl önce
O kadar dar bakiyorsunuz ki olaya. Ne kadar para odendigini tabii ki bilmiyorum ama Los Angeles bildigin ABD kenti degil. Cok zangin 1 milyon Iran'li, 500,000 Hintli ve Pakistanli, ve sayisini bilmedigim ama cok yuksek olduguna emin oldugum Orta Dogu, ve Orta Asya'dan insan var. Ayrica Kaliforniya ABD'nin en zengin eyaleti. Bu insanlar kendi ulkelerine giderken THY'yi seciyorlar. Dun oglum ve gelinim Los Angeles'dan Istanbul'a geldi. Pazartesi aksami THY uc saat ara ile 2 B777 kaldiriyor Los Angeles'den ve ikisi de full dolu olmasa bile doluydu.
Yolcu ~ 8 yıl önce
Reklam ve algı yönetiminin ne kadar önemli olduğunun en büyük göstergelerinden biri olan LA'de yapılan reklamı takdir ediyorum. Ayrıca Santa Monica rıhtımı gibi uyduruk bir rıhtım, uyduruk bir lunapark ve nesi efsaneyse sözde efsanevi Route 66'nın bittiği noktayı, etrafı hayal kırıklığı olan ünlüler caddesini, çalılık kurak tepede içindeki Hollywood yazısını dünyaya öyle güzel pazarlıyorlar ki takdir ediyorum. Bizde iyi pazarlama merkezinde pazarlama yapıyoruz, pazarlamanın kötüsü olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F4 ~ 8 yıl önce
F4'cü abilerimize imkan verilecekti, yolları açılacaktı bunun kralını yaparlardı kralını, mermiye kafa atarlardı kafa kafaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000