05 Nisan 2015, Pazar 13:35:23

HEYBELİADA VE KINALIADA SEFERLERE BAŞLADI

Türk Hava Yolları (THY) filosunun en yeni uçakları olan Heybeliada ve Kınalıada isimli Boeing B777-300ER'ları, seferlerine başladı.
  • Seattle' dan kalkan iki THY Boing 777 videosunu çekerek zevkle izlememizi sağlayan bu şahsa teşekkür ederim.THY pilotlarının samimi, el sallamaları karşılığını yorumlarda '' Great friendly waves '' ve '' huge pilot wave '' samimi olarak yer almiş.THY iftihar kaynağimiz ,hayırlı uçuşlar
  • Bunlar yeni uçaklar, hayırlısıyla uzun yıllar uçacaklar fakat burda tartışılan konu biraz kulaktan dolma bilgiler. Yorumcuların bir kısmı metalyorgunluğu olayını anımsıyor, bir kısmı da kalkış performansı nedeniyle geniş gövdeli uçakların ekonomik olmayacağını. Durum aslında şu: Uzun yıllar yoğun ve sıklıkla yalnızca iç hat uçan geniş gövde (JAL örneğindeki gibi) metal yorgunluğuna ve yırtılmasına maruz kalabilir, ama bu uçaklar için (daha doğrusu THY'deki geniş gövdelerin tamamı için) bu endişeye gerek yok. Ayrıca, talep yoğunlu olduğunda geniş gövde verildiğinden, ekonomik boyutunu endişe etmenize gerek yok. Saygılar. TD
  • Guzelim 777 iç hat verilirmi yaw. 777 şirketin prestij uçagıdır verin kıytırık 330 lara içhat afrika vs kıymayın 777 lere.
  • Videolara bakınca uçaklar ABD'den ormanın içinden kalkmış gibi bir güzellik var. Bizde ise millet çimen görmesin... Böyle bir inşaat kafası var işte bu ülkede.
  • Ne oldu eskiden filoya yeni katılan uçaklar alana ilk geldiklerinde itfaiye araçları aracılığı ile su şelalesi yapılır altından geçirilirdi, bitirdik mi o adetleri ?
  • bir 777 nin yolcusunun 2 320 ile yada tersini de yapabilirsiniz ama ikisinin de kendine gore avataj ve dezavantaji vardir. Eger buyuk govdeli ucaginiz 5-6 saat boyunca yerde kalacaksa ve dar govde ihtiyaciniz varsa iki seferi birlestirebilir ya da talebin yogun oldugu donemlerde ek sefer koymadan genis govde ile acigi kapabilirsiniz. Tabi bunun ucak uzerinde bazi birtakim olumsuzluklari vardir, govde ve motor omrunden yiyip cycle bazli komponentlerin daha kisa surede bakim gormesine gerektirir. Genel manada ucagi ucus suresinden ziyade inis kalkis yipratir da denebilir...
  • 777 dıştan büyük ancak küçük bölümlere ayrıldığı için içi kasvetli ve iç karartıcı. Mesela bir A310 ekonomi sınıfın o büyük ferah ekonomi kabini 777'de yok. Hatta 737 ve 320/321'in içleri uçtan uca daha ferah.
  • Dun sabah indi Ayt ye benim shiftte foto atabilirim.. Airporthaber mail adres verin pls
  • THY inside programın da Brezilya uçuşunu gerçekleştiren mavi gözlü yarı Avustralya Li kaptan mı ?
  • Ulan hava kirli yazdım ak troller hemen vatan haini ilan etti. Komik bile değilsiniz. Asıl ezik sizsiniz farkında değilsiniz.

Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz Salı günü filosuna dahil ettiği iki yeni Boeing B777-300ER tipi uçaklar ilk seferlerine başladı.

Amerika'nın Washington eyaletindeki Seattle kentinde bulunan tesislerinden peş peşe havalanan TC-JJV tescilli 'Heybeliada' ve TC-JJY tescilli 'Kınalıada' isimli iki uçak, Atatürk Havalimanı'na da ard arda saat 13.40 sularında teker koymuştu.

TC-JJV tescilli Heybeliada'nın ilk durağı iç hat seferi Antalya oldu. Uçak daha sonra Dubai, Londra ağırlıklı uçuşlar gerçekleştirdi.

TC-JJY tescilli Kınalıada'nın ilk durağı ise bir dışhat seferi oldu. Kınalıada ilk uçuşunu Bahreyn'e yaptı ve daha sonra Londra, Bangkok ve Mumbai seferlerini gerçekleştirdi.

SEATTLE'DAN BÖYLE KALKTILAR



HEYBELİADA VE KINALI ADA AHL'YE BÖYLE İNDİ















©AirportHaber

HEYBELİADA VE KINALIADA SEFERLERE BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

güzele güzel denir ~ 9 yıl önce
Seattle' dan kalkan iki THY Boing 777 videosunu çekerek zevkle izlememizi sağlayan bu şahsa teşekkür ederim.THY pilotlarının samimi, el sallamaları karşılığını yorumlarda '' Great friendly waves '' ve '' huge pilot wave '' samimi olarak yer almiş.THY iftihar kaynağimiz ,hayırlı uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JAL ~ 9 yıl önce
Bunlar yeni uçaklar, hayırlısıyla uzun yıllar uçacaklar fakat burda tartışılan konu biraz kulaktan dolma bilgiler. Yorumcuların bir kısmı metalyorgunluğu olayını anımsıyor, bir kısmı da kalkış performansı nedeniyle geniş gövdeli uçakların ekonomik olmayacağını. Durum aslında şu: Uzun yıllar yoğun ve sıklıkla yalnızca iç hat uçan geniş gövde (JAL örneğindeki gibi) metal yorgunluğuna ve yırtılmasına maruz kalabilir, ama bu uçaklar için (daha doğrusu THY'deki geniş gövdelerin tamamı için) bu endişeye gerek yok. Ayrıca, talep yoğunlu olduğunda geniş gövde verildiğinden, ekonomik boyutunu endişe etmenize gerek yok. Saygılar. TD

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Verin 330 a gitsin ~ 9 yıl önce
Guzelim 777 iç hat verilirmi yaw. 777 şirketin prestij uçagıdır verin kıytırık 330 lara içhat afrika vs kıymayın 777 lere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Videolara bakınca uçaklar ABD'den ormanın içinden kalkmış gibi bir güzellik var. Bizde ise millet çimen görmesin... Böyle bir inşaat kafası var işte bu ülkede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Veteran pilot ~ 9 yıl önce
Ne oldu eskiden filoya yeni katılan uçaklar alana ilk geldiklerinde itfaiye araçları aracılığı ile su şelalesi yapılır altından geçirilirdi, bitirdik mi o adetleri ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ff ~ 9 yıl önce
O kadar çok yeni uçak geliyor ki itfaiye yetişmiyor, onlarda haklı :)
apple store ~ 9 yıl önce
bir 777 nin yolcusunun 2 320 ile yada tersini de yapabilirsiniz ama ikisinin de kendine gore avataj ve dezavantaji vardir. Eger buyuk govdeli ucaginiz 5-6 saat boyunca yerde kalacaksa ve dar govde ihtiyaciniz varsa iki seferi birlestirebilir ya da talebin yogun oldugu donemlerde ek sefer koymadan genis govde ile acigi kapabilirsiniz. Tabi bunun ucak uzerinde bazi birtakim olumsuzluklari vardir, govde ve motor omrunden yiyip cycle bazli komponentlerin daha kisa surede bakim gormesine gerektirir. Genel manada ucagi ucus suresinden ziyade inis kalkis yipratir da denebilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 9 yıl önce
777 dıştan büyük ancak küçük bölümlere ayrıldığı için içi kasvetli ve iç karartıcı. Mesela bir A310 ekonomi sınıfın o büyük ferah ekonomi kabini 777'de yok. Hatta 737 ve 320/321'in içleri uçtan uca daha ferah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dun sabah indi Ayt ye benim shiftte foto atabilirim.. Airporthaber mail adres verin pls

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan kaptan ~ 9 yıl önce
THY inside programın da Brezilya uçuşunu gerçekleştiren mavi gözlü yarı Avustralya Li kaptan mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ulan hava kirli yazdım ak troller hemen vatan haini ilan etti. Komik bile değilsiniz. Asıl ezik sizsiniz farkında değilsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000