27 Mayıs 2010, Perşembe 09:16:30

Her 100 seferden 32'si rötarlı

TÜRK Hava Yolları’nın (THY) 2009 yılında yurt içi ve yurt dışı seferlerin yüzde 32’sinde gecikme yaşandı.
  • bilenler zaten bilir, ama bilmeyenlerinde bilmesi iyi olacak..kalkis zamani demek pushback in basladigi an demektir..artık AHL yogunlugunda kalkista 5. sira mi olur 10. sira mi olur bilinmez..diger arkadaslarinda dedigi gibi 06/24 pisti acilsin hersey yoluna girsin o zaman bir daha degerlendirme yapılsın..pegasus diyorsunuz adamların 27 ucagi var , sizcede rotar olasiligi 134 ucak ve kat kat daha fazla sefer ile THY de fazla olmaz mi?
  • bu sabah 06:10 thy istanbul-ankara yaklaşık 40 dk rötarlı..sebebimi yazmayım çok gülersiniz yine bir çifte standart komedisi...işte global thy her zamanki gibi
  • buyurun iste az once yazmistim aksam uzeri 27.05.2010 Pegasus SAW-Kayseri 19.40 ucagi allah bilir ne zaman kalkacak diye. Hemen soyleyeyim tami tamina 21.10 da kapi kapatti evime ancak ulastim saat 23.40.Daha ne olsun daha fazlasi ucus iptali olurdu herhalde. Bu arada diger rotarlari da soyleyeyim. bugun aksamHatay 1 saat 15 dk., Ankara 45 dk. ızmir 30 dk, Gaziantep 45 dk hepsini gozumle gordum.Daha ne diyeyim.Ama web de zamaninda kalkis performansi %80 !!! kuyruklu yalan. Izleyin bakalim 27.05.2010 icin % kac yazacak nasilsa bir kac gunde duyurulur.Hele bana Kibris hic demeyin size oyle denk gelmis belki.Bekleyin Ercan gibi bir havaalanida da ne 3.5 saat Pegasus bakalim bir daha caresiz kalmasaniz binermisiniz?
  • Pegasusa laf yok beyler Kıbrsta ben tanık oldum uçağın kapı açması ve kapı kapaması arasındaki toplam süre 10 dk. hemde gelişte ve gidişte uçak yardan fazla dolu. yani yerde kalış süresi tekerlek koyma ve tekerlek kesme 20 dk buyurun. varmı yarışacak birileri.... hadi kolay gelsin.
  • Hic kimse THY yi rotar nedeniyle suclamasin AHL de yeni pist acildiktan sonra degerlendirmek lazim; bosa atmayin beyler.Yine SAW dayim yine pegasus yine rotor ucus saatine 90 dk var ve rotar simdilik 20 dk.Allah biliecek sonunu.Anadolu yakasinda isim olunca caresizlikten pegasusa biniyorum.Kayseriye THY SAW dan ucmuyor maalsef yoksa adimimi atmayacagimUnutmayin THY nin sayisiz baglantisi var ic ve dis hat ve de AHL SAW dan 10 kat daha yogun ve pistte gecici bir sure icin teke dustu 1 temmuzda normale donecek.SAW ise AHL ye gore bombos ve Pegasusta dogru duzgun bir baglantili ucus yok yani her sey THY ye gore cok kolay ama rotarsiz ucus yok web de uydurduklarina inanmayin yasadiklarimiz oratada bir kez de 3.5 saat kibrista cakildik pegasusla
  • yaza yaza parmaklarım nasır tuttu,sesim kısıldı...arıza şampiyonu,rötar şampiyonu büyümeye çalışan cüce....kimse çıkıpta hava atmasın herkes neyin ne mal oldugunu ögrendi artık
  • ankara - istanbul 18.10 uçağı mesela.. hep mi gecikme olur. bu hattın uçağı istanbula nereden geliyor bilen var mı? sürekli 1 saate yakın tehir oluyor. geçen pazartesi 19 uçağı 18.10dan önce kalktı.
  • rötarlarda tek suçlu thy mi?
  • daha dedi hadi dedi gibi olacak bu gidişle.. koskoca thy nin durumuına bak. sonrada çıkıp hava atıyorlar. %32 uyumsuz ey shgm bunu yabana atma... anladıysan tabii %32 nin ne demek olduğunu yoksa iyi uykular... sen uyu ki de ha me ii kan emmeye devam etsin.
  • 23:50 atatürk havalimanından kalkacak antalya uçağı 30 nisan gecesi 02.00 de havalandı. kimse açıklama yapmadan 2 saat uçak içerisinde korku filmi müzikleri dinleyerek bekletildik.sonra da pilot allah ne verdiyse 40 dakika da antalyaya indirdi uçağı...thy bıraksın bu işleri.

THY’nin 205 bin 497 tarifeli ve ilave seferinin 66 bin 565’inde gecikme yaşanırken, bu gecikmeler toplam 47 bin 264 saate ulaştı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un soru önergesine verdiği yanıtta “İlan edilen tarifeli sefer saatlerinde yaşanan rötarlar, ilgili havayolu şirketi uçağının önceki seferden geç gelmesine, uçağın teknik bir arızasının olmasına, meteorolojik koşullara ve ilgili havaalanının hava trafiğinin yoğunluğuna bağlı olarak yaşanabiliyor” dedi.
 

Her 100 seferden 32'si rötarlı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
bilenler zaten bilir, ama bilmeyenlerinde bilmesi iyi olacak..kalkis zamani demek pushback in basladigi an demektir..artık AHL yogunlugunda kalkista 5. sira mi olur 10. sira mi olur bilinmez..diger arkadaslarinda dedigi gibi 06/24 pisti acilsin hersey yoluna girsin o zaman bir daha degerlendirme yapılsın..pegasus diyorsunuz adamların 27 ucagi var , sizcede rotar olasiligi 134 ucak ve kat kat daha fazla sefer ile THY de fazla olmaz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu sabah 06:10 thy istanbul-ankara yaklaşık 40 dk rötarlı..sebebimi yazmayım çok gülersiniz yine bir çifte standart komedisi...işte global thy her zamanki gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
buyurun iste az once yazmistim aksam uzeri 27.05.2010 Pegasus SAW-Kayseri 19.40 ucagi allah bilir ne zaman kalkacak diye. Hemen soyleyeyim tami tamina 21.10 da kapi kapatti evime ancak ulastim saat 23.40.Daha ne olsun daha fazlasi ucus iptali olurdu herhalde. Bu arada diger rotarlari da soyleyeyim. bugun aksamHatay 1 saat 15 dk., Ankara 45 dk. ızmir 30 dk, Gaziantep 45 dk hepsini gozumle gordum.Daha ne diyeyim.Ama web de zamaninda kalkis performansi %80 !!! kuyruklu yalan. Izleyin bakalim 27.05.2010 icin % kac yazacak nasilsa bir kac gunde duyurulur.Hele bana Kibris hic demeyin size oyle denk gelmis belki.Bekleyin Ercan gibi bir havaalanida da ne 3.5 saat Pegasus bakalim bir daha caresiz kalmasaniz binermisiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pegasusa laf yok beyler Kıbrsta ben tanık oldum uçağın kapı açması ve kapı kapaması arasındaki toplam süre 10 dk. hemde gelişte ve gidişte uçak yardan fazla dolu. yani yerde kalış süresi tekerlek koyma ve tekerlek kesme 20 dk buyurun. varmı yarışacak birileri.... hadi kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hic kimse THY yi rotar nedeniyle suclamasin AHL de yeni pist acildiktan sonra degerlendirmek lazim; bosa atmayin beyler.Yine SAW dayim yine pegasus yine rotor ucus saatine 90 dk var ve rotar simdilik 20 dk.Allah biliecek sonunu.Anadolu yakasinda isim olunca caresizlikten pegasusa biniyorum.Kayseriye THY SAW dan ucmuyor maalsef yoksa adimimi atmayacagimUnutmayin THY nin sayisiz baglantisi var ic ve dis hat ve de AHL SAW dan 10 kat daha yogun ve pistte gecici bir sure icin teke dustu 1 temmuzda normale donecek.SAW ise AHL ye gore bombos ve Pegasusta dogru duzgun bir baglantili ucus yok yani her sey THY ye gore cok kolay ama rotarsiz ucus yok web de uydurduklarina inanmayin yasadiklarimiz oratada bir kez de 3.5 saat kibrista cakildik pegasusla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaza yaza parmaklarım nasır tuttu,sesim kısıldı...arıza şampiyonu,rötar şampiyonu büyümeye çalışan cüce....kimse çıkıpta hava atmasın herkes neyin ne mal oldugunu ögrendi artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ankara - istanbul 18.10 uçağı mesela.. hep mi gecikme olur. bu hattın uçağı istanbula nereden geliyor bilen var mı? sürekli 1 saate yakın tehir oluyor. geçen pazartesi 19 uçağı 18.10dan önce kalktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rötarlarda tek suçlu thy mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
daha dedi hadi dedi gibi olacak bu gidişle.. koskoca thy nin durumuına bak. sonrada çıkıp hava atıyorlar. %32 uyumsuz ey shgm bunu yabana atma... anladıysan tabii %32 nin ne demek olduğunu yoksa iyi uykular... sen uyu ki de ha me ii kan emmeye devam etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
23:50 atatürk havalimanından kalkacak antalya uçağı 30 nisan gecesi 02.00 de havalandı. kimse açıklama yapmadan 2 saat uçak içerisinde korku filmi müzikleri dinleyerek bekletildik.sonra da pilot allah ne verdiyse 40 dakika da antalyaya indirdi uçağı...thy bıraksın bu işleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000