27 Nisan 2011, Çarşamba 09:00:30

HEM VİZELER KALKABİLİR HEM DE DİREKT UÇUŞ OLABİLİR

2010'da vize gerektirmeyen ülkelere gönderdiğimiz turist sayısında artış yaşandı. 2011'de bu ülkeler arasına vize ve direkt uçuş kolaylıkları sunan Meksika, Jamaika, Vietnam, Kenya, Küba ve Güney Afrika'nın katılması bekleniyor.
  • mısır da hava alanında vi alınabiliyor. 15 usd karsılıgında.sanırım ukrayna ile de vizele kalkıyor bu yaz
  • Güney Afrika ve Kenya yıllardır vize uygulamıyor... bu tür haberlerde biraz daha ciddi araştırma yapmanızı bekliyoruz.
  • Bildigim kadari ile Guney Afrika ve Kenya'ya zaten vize yok. Zaten bu 5 ulkeye neden vize olabilirki? En yakini, ucakla 6 saat, Kenya.
  • Kış tarifesinde her güne çıkıyor....
  • Sayılan noktalar arasında Vietnam cok ılgınc. THY Ho Chi Minh City seferleri nasıl gidiyor acaba? Bilgisi olan var mı? yaklasık 3-4 ay oldu herhalde baslayalı..

Tatil için yurtdışına çıkan Türklerin sayısı arttıkça farklı ülkeler ve şehirler gündeme geliyor. 2010'da Türkiye'den diğer ülkelere giden turist sayısında yüzde 30 oranında artış yaşanmıştı. Bu artış özellikle Paris, Milano, Madrid gibi klasik turların yanı sıra Suriye, Mısır gibi ülkeler ve Uzakdoğu gibi vize gerektirmeyen bölgelerde daha büyük oldu.

2011'de bu ülkeler arasına kendilerine has coğrafyası, kültürü, doğal ve tarihi güzellikleri ile dikkat çeken Meksika, Jamaika, Vietnam, Kenya, Küba, Güney Afrika gibi ülkelerin katılması bekleniyor. Örneğin, Meksika'ya ABD vizesi olan herkesin pasaportuyla kolaylıkla giriş yapabilmesi bu ülkenin tercih edilmesinde rol oynuyor. Bunlar arasında THY'nin aktarmasız uçuşlar düzenlediği bölgelere giden turist sayısında ise önemli ölçüde artış yaşandığı göze çarpıyor.

Ülkemizde son dönemde artan yurtdışına çıkış oranlarının 2011'de en yüksek seviyeyi bulacağı tahmin ediliyor. Özellikle bayramlar gibi uzun resmi tatil dönemlerinde ve Türk parasının değerli kalması gibi nedenlerle seyahat acentelerinin yurtdışı turlarına da talep artıyor.

Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel'in konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle: “Türk halkı artık seyahat ve tur alımı konusunda bilinçlenmiş durumda ve gitmediği uzak ülkeleri görmek, ağırlıklı olarak kültür amaçlı seyahat etmek istiyor. Gazella Turizm olarak biz de tur programlarımızı hazırlarken bunları göz önüne alıyoruz. 2011 senesinde tur satışlarımız belli bir ritimle artmaya devam ediyor. Şeker Bayramı'nda gerçekleşecek olan Kenya, Küba ve Toscana turlarımız şimdiden dolmaya başladı. Kurban Bayramı turlarımız için talepler gelmeye başladı. Gelecek ay 2012 seyahat programımızı hazırlamaya başlayacağız. 2012 senesinde Latin Amerika ve Afrika genelde konsantre olacağımız bölgeler olacak.

Turlarımızı tasarlarken müşterilerimizin genel taleplerini her zaman göz önünde bulunduruyoruz. Latin Amerika eskiden beridir Türk müşterilerin ilgisini çekmiştir ve halen de çekmeye devam ediyor. Seneye Meksika ve Küba'yla beraber o bölge de ağırlık kazanır diye düşünüyoruz. Afrika ise son 3 senenin gelişen trendi. Özelikle THY'nin direk uçuşları, politikacıların sık sık Afrika ülkelerine ziyaretleri bu trendi hızlandırdı.

Kuzey Afrika'daki hareketlenmeler ve algılarda oluşan Uzakdoğu'da radyasyon tehlikesi, kısa vadede bu bölgelerin olumsuz etkilenmesine yol açsa da her şeyin normale dönmesiyle beraber 2012'de yine bu bölgelere talep gelecektir.

Yakın ve hızla trendi artan bir destinasyon da Beyrut. Beyrut misafirlerimizin genelde memnun kaldıkları bir yer. Vizesiz olması, kültürünün yakın olması tercihleri Beyrut'a yöneltiyor. ''

HEM VİZELER KALKABİLİR HEM DE DİREKT UÇUŞ OLABİLİR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
mısır da hava alanında vi alınabiliyor. 15 usd karsılıgında.sanırım ukrayna ile de vizele kalkıyor bu yaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güney Afrika ve Kenya yıllardır vize uygulamıyor... bu tür haberlerde biraz daha ciddi araştırma yapmanızı bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bildigim kadari ile Guney Afrika ve Kenya'ya zaten vize yok. Zaten bu 5 ulkeye neden vize olabilirki? En yakini, ucakla 6 saat, Kenya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kış tarifesinde her güne çıkıyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayılan noktalar arasında Vietnam cok ılgınc. THY Ho Chi Minh City seferleri nasıl gidiyor acaba? Bilgisi olan var mı? yaklasık 3-4 ay oldu herhalde baslayalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000